first day of my life

gott nytt år.

Kategori: funderingar

Nyårsafton ♥.

Gick och la mig vid halv 4 inatt, vaknade 9 med massa energi. Fråga mig igen om några timmar om det var ett vist beslut att gå upp så tidigt, man ska ju ändå vara vaken länge ikväll :) Vi fixar här hemma, slängt ut barrgranen, stryker dukar och dukar med finporslin. Vaknade till lukten av pappas fix med kalkonen som står i ugnen matos, mums.

Ska iväg till stan en snabbis och sen till Landola. Solen skiner och det är så vackert ute, jag älskar soliga vinterdagar. Njut av denna sista 2010dag. Jag längtar så till 2011 som SKA börja med en resa till thailand i Januari, jag måste komma iväg nu!

GOTT NYTT ÅR!

night.

Kategori: funderingar

Sitter i mörkret, dricker kaffe, äter chokladflarn, lyssnar på pianomusik i öronen och skriver. Det går bra, jag känner mig väldigt filosofisk och det passar ju bra i diskussionen, bara sammanfattningen kvar snart och sen bara piff :) Jag njuter och tycker till och med det är lite mysigt, det är mörkt, tyst och ensamt, och jag tycker det är skönt.

Imorgon är det sista dagen på 2010 och jag ska njuta av varje minut har jag lovat mig själv. För sen kan 2011 komma, och jag längtar efter allt som komma skall, inte en plan har jag än så länge, och det är ju häftigt, det går ju inte att klaga på det som jag gjorde igår, ingenting är omöjligt och jag kan göra vad jag vill, eller hur ♥



fuck.

Kategori: funderingar

Grinig. Vet inte varför. Irriterad och ledsen. Fan vad jag hatar att inte ha en plan med livet, allt känns meningslöst just nu, ingenting leder nånstans liksom.. Fast här utan jobb, pengar eller visioner. Ensam med massa tankar, så mycket jag vill, för mycket att jag inte vet i vilken ände jag ska börja, vad ska komma först, vad är viktigast för att göra mig själv lycklig, kommer jag ens få reda på det? Är väldigt sugen på att åka till thailand även om inte Rickard kan följa med, men jag vill ju inte åka ensam, behöver sällskap.

Känner mig kärlekslös och ensam, får ingen närhet som jag är så beroende av och har alltid varit. Jag vill bara hålla om och kramas och göra någon glad för att må bättre för att känna mig meningsfull på nåt sätt.




hugs never fail to express what words cannot.

bored.

Kategori: funderingar

Oj jag är effektiv idag. NÖJD. Såhär är det alltid, jobbar bäst med press och ångest, det är då jag är på topp :) Nu ska jag dricka kaffe och äta lunch, paaaaus. Min högerarm kan jag knappt röra idag, ontont.

Tog på mig favoritskjortan idag för att bli lite gladare, men annars är man ju halvhet just nu, måste nog ta mig till solariet idag, jag är glåååmig och ser så trött ut,hmmf.

prutt, det här är tråååååkigt.

ohh my.

Kategori: funderingar

Har ont i underarmarna, ryggen och fötterna. Jobbat två dagar och är sliten, bara en aning pinsamt, känner mig gammal. Skyller på att jag inte ridit på några dagar, måste vara det, jag som är så stor och stark annars :). Landola och jag pulsade i snön på stora ridbanan idag, hon var tröttrött efter och somnade nästan när vi stod och gosade, mysigt till tusen. Tur jag har henne ♥.

Imorgon är det c-uppsats som gäller hela dagen, hade fått jobba men det gäller att prioritera, tyvärr.. Men snartsnart är det över iallafall. Ska se klart Topgun som jag somnade till igår, och sen sova gott, måste visst skjutsa mamma till jobbet halv7 imorgon bitti berättar hon nu, kul. Jag ville ha sovmorgon.. morr..

Sov så gott finaste ni,

doft.

Kategori: funderingar

Nyduschad och luktar gott av olika smörj från Bodyshop jag fick av fina bror i julklapp, jag älskar goda dofter :). Sitter med en kopp kaffe och ska öppna c-uppsatsdokumentet alldeles strax, ska bara först :P. Jobbat idag, det gick alldeles utmärkt, kom ihåg det mesta, men jag gillar inte att det är så bullrigt och stort, huvudvärk och blir trött, går liksom och spänner mig för att höra radion mellan alla himla ljud som maskinerna har för sig.. men det är ett jobb som ger lön, som är väldigt välkommet! Så nog klagat.

Landefluff ♥ har haft vilovecka men imorgon sätter vi igång med ridningen igen, nu har vi slappat länge nog, men skönt för både henne och mig med en break, nu är jag sugen igen.

äsch bäst att ta tag i det så jag får sova nångång,



Jul.

Kategori: funderingar

Jag har haft en absolut jättemysig jul med familjen. Lite av varje, mat, godis, paket, skratt, fest, kramar, barnlek, spel, och massa kärlek. Ikväll ska jag, martina, rickard + mats, mårten, ali, elise och frida komma hit på förfest, bada bubbeltub, spela spel och dricka upp föräldrarnas sprit och sen ut på annandagsbalen. Jag råkade i ett svagt ögonblick i torsdags dock lova att jobba imorgon kl 6.oo så jag får ta det väldigt lugnt för att inte spy i majonäsdunkarna.. det ska nog gå bra.. blir nog en bra kväll känns det som iallafall med finaste människorna, och det vill jag inte missa ♥

Martina och jag stack till stan en stund förut, usch för mycket folk, men köpte en aprikos stortröja iallafall, min 100ade tjocktröja antaligen, jag fick gömma den för mamma, hon blir galen.. men jag är ju frusen...

Landola väntar så dags att åka till stallet och pussas lite.

vänner.

Kategori: funderingar

Hugofika ikväll också tillsammans med Emmy och Sara. Åhh jag har så fina vänner, ni ger mig så mycket kärlek och energi. Fast jag är ganska däckad av godnatt,sjukhet nu, varm och dåsig i hjärnan och kroppen. Går inte att vara sjuk dock så ska sova bort det nu, upp tidigt till stallet imorgon sen måste jag och Martina köpa sista julklapparna till familjen, csn kommer imorgon :). Åker till Korsberga vid lunch så stressstress.

Det är -20 grader här nu, galet kallt. Brr. Det går knappt att ta djupa andetag, det gör liksom ont i lungorna och näshåren fryser till is. Men jag gillar det ändå :)


allt är möjligt.

julgran.

Kategori: funderingar

Vi har klätt fulgranen idag också.


fulgran au naturel



fulgran julstyle.

Idag.

Kategori: funderingar

Idag är det onsdag, jag vaknade med ond hals och trött huvud. Jag känner mig sjuk och svag men jag gnäller inte för det (bara en aning). Man får aldrig gnälla framför mamma om petitesssjukdomar eftersom hon jobbat på IVA hela sitt liv där de sjukaste och mest skadade personerna hamnar på sjukhuset = svårt att få empati från henne.

Så vi åkte till Maxi och handlade och ÖB för att köpa lite klappar till julklappsspelet vi ska spela imorgon kväll. Mycket till den yngsta generationen Granbergsbarn eftersom det alltid slutar med att dem får alla paket iallafall vem som än vann dem från början.. Åhh jag längtar så.

Ska iväg och träffa Empan ikväll, mysigt. Oj jag har så mycket glädje och ro i kroppen just nu, lycka.
Ett stort grattis till Lii på sin 25årsdag också såklart, idag är din dag. Hipphipp HURRA ♥


en sjuknöt :(

cuddle.

Kategori: funderingar


or something like that...

växtvärk..

Kategori: funderingar

Det är tur att jag vet att man inte kan växa fast, för annars känns det nästan som jag växt fast i den här stolen. Så illa är det. Fast jag har varit i stallet och hunnit bada också, så nu är jag ren och fin inför min dejt med Lii ikväll. Längtar ♥. Imorgon kommer Martina hem och sen är det faktiskt jul på riktigt och då ska jag ta några juldagar ledigt om ångesten tillåter mig. Jag vill julbaka också, får se om det hinns med nåndag, ingenting har vi pysslat i köket än, illa! Nu väntar jag bara att mamma ska komma med bilen sen ska jag ta mig mot stan.. komsikom..


jag hatar detta bord, sååå mycket. jag hatar böckerna, datorn, blocket, pennorna.. allt.

glad chatt

Kategori: funderingar

Det kändes som jag stått ute naken i -20 minus hela natten när jag vaknade. Såsåså kall om fötter och händer och frusen in i själen. Brr. Drömde en massa konstigt när jag tillslut somnade vid 3, fullmånen påverkar nog iallafall, men nån måne imorse såg jag inte för alla moln. Hmmf.

Facebookchattar med en spexig Rickard såhär på morgonen som är på strålande humör. Kanske internt men att Rickard är pratglad kl 9.3o på morgonen händer ungefär lika ofta som en komet åker förbi jorden.. Så då får man njuta sålänge det varar :).



Rickard:
du får ha en dag fylld av lycka och välmående,
nu ska jag trycka igång bumpern så grannarna
vaknar och hoppa in i duschen.


Joanna: 
haha jag vet, det får en att låta väldigt smart


Rickard:
hälsa mamma att jag ringer ikväll

 
Joanna:
Oj tack detsamma, må de goda gudarna av jul
se ner på dig och sprida akademiska magiskt glitter över ditt arbete
=).

det är roligt för du är ju aldrig på bra humör på morgonen, du är väldigt spexig =)=)

Rickard:
jag är på detta strålande humör för inom ett fåtal dagar
kommer det jag jobbat för i 8,5 år att vara avklarat.
Det kommer fylla mig med lycka över jul och den ska spridas
till mina medmänniskor. Sen återgår vi till bitterhetens faktum
i början på januari igen men det är inget att lägga ner tid på i dagsläget.

Joanna: 
haha oj vilken tur att vi får umgås med dig i jul då


Rickard:
mhm, ni är få och utvalda :)


Joanna: 
oj vi känner oss privilegade :)=)





Jag lider.

pussar.

Kategori: funderingar

Full av energi och kärlek efter en måndag med massa mys. Man blir helt varm i kroppen av Elsa, 1 år, och hennes nyfikenhet, helt orädda inställning till livet och sociala underbara jag, vi borde lära oss av barnen och vara mer öppna... Vi pussades och dansade och lekte med barbapappa, och mös lite på fårfällen innan vi skulle åka och det var tupplursdags för sötbollen. Det var såklart jättehärligt att träffa Sanna och Jossan också, vi åt pastasallad, bröd och hembakade cupcakes till efterrätt. Är fortfarande efter 7 timmar proppmätt. Och glad för mina fina vänner!

Jag inser att jag måste höra av mig till mixum och hoppas jag kanske kan få jobba lite här och där, måste få ihop lite pengar om det nu är en resa pågång, och även annars också, det går inte att gå fattig. Men har ju inte riktigt tid heller, men det gäller ju att ta sig tid då... hmm.. får mejla imorrn.

Imorgon hoppas jag på blå himmel på morgonen för vid 8.3o är det månförmörkelse :) Häftigt. Jag är ju en liten stjärnnörd...

Krypa under täcket och sätta på en film låter som en bra sysselsättning resten av kvällen,

julvecka.

Kategori: funderingar

Så var det officiell julvecka. Jag snoozade mig tröttare än någonsin imorse men nu är jag uppe, skrivit 2 sidor på uppsatsen och ska sticka in till stan och hem till Sanna. Lunch med henne, Elsa och Jossan står på schemat. Hoppas Elsa är extra gosig idag, jag behöver kärlek! Sen blir det ridning och uppsats resten av dagen i vanlig ordning.

Hoppas ni får en helt fantastisk dag, det blir bra idag, jag känner det på mig ♥.



eufori.

Kategori: funderingar

Jag är lite i nån slags eufori just nu. Pappa "kastade ihop" kanske den bästa fisksoppa som någonsin gjorts ikväll och min mage är glad nu,minst sagt. Åhh herregud jag älskar mat. Fy fan vad gott. Ska åka till hemmakväll, köpa lite godis (det är ändå söndag), fortsätta läsa Skolverkets kvalitetsredovisningar och klä granen som står och väntar, måste finna lite inspiration! Oj vad bra det blev.

Imorgon ska jag lunchmysa med Sanna och lilla Elsa, på tisdag kommer Emmy hem för jul äntligen och sen på torsdag åker vi till Korsberga för ett juldygn tillsammans med moster Anki, Chister, fyra kusinerna + respektive och åtta underbara kusinbarn ♥. Julafton blir det lutfisklunch (bästa på året) i Korsberga, bil hemåt, julgröt hemma och paketöppning och sen en julkväll på Hugo har jag hört. På juldagen följer jag kanske med syster på Harrys och sen blir det Annandagsbalen, såklart..

Det blir en bra jul i år. Nyår är en annan diskussion, inte en enda plan och inget sug på nåt just, men det kommer nog det också. För 2011 är ju det året när allt ska hända, och det ska firas in med champagne och kärlek vart än jag kommer befinna mig och med vilka.

... och så en uppsats skrivas också, icke att förglömma.

ibland.

Kategori: funderingar


haha jag blev bara glad när jag såg den här texten, känns passande på nåt sätt, fråga mig inte varför.

Sovit gott inatt, köpte naturläkemedel igår och tog på kvällen och slapp ligga vaken med ångest, tankar och hjärtklappning och bara somnade.. Första gången på ett par månader... Placebo eller att det faktiskt funkar är skitsamma, bara det funkar! Så nu kör vi söndag ♥

ledsen?

Kategori: funderingar





Jag ser sorgsen ut på dessa bilder. Jag vill inte vara sorgsen, jag vill ju vara glad. Som JAG är... Jag känner inte igen mig själv när jag är såhär. Visst, jag vet att jag måste sitta hemma för jag inte gjort det jag ska i höst i skolan vilket innebär att jag måste göra det nu, men jag vill inte vara ledsen för det. För jag har ju levt ett annat liv i höst. Levt festlivet med Göteborg varje helg och träffat nya vänner som jag aldrig hade träffat om inte livet blev som det blev och som är så fina och jag är så glad för varje minut jag tillbringat med dem...men...

Jag sitter med ett (3e) vinglas, ett worddokument, med trista böcker jag måste läsa och en mobil som jag vet inte kommer få nåt sms fast jag sitter och tittar varje minut, helt i onödan.. Jag kan det här, jag vet, vill han så hör han av sig, eller hur?.. Jag är ingen dum brud, jag vet hur det funkar, killar är enkla och ger raka besked, med eller utan ord. Men ändå tittar jag, stupid. Känner mig korkad, fast jag är allt annat än det. Livet ♥

lördagkväll.

Kategori: funderingar

Oj jag har en fantastisk kväll. NOT. Men dricker vin och skrattar tillsammans med föräldrarna iallafall. Skriver uppsats och lyssnar på musik. Borde vara ute, flörta, dansa och skratta, men får vänta till julaftonskväll då en kväll med systrarna Hellberg är planerad ♥. Facebookchattar med syster som lyfter mitt humör, älskade Martina. Pussar på katterna och kollar musikhjälpen, 8 miljoner.. Så mycket pengar som hjälper så långt, gå in på deras hemsida och skänk pengar till världens utsatta barn, kan inte påpekar nog, vi måste hjälpa, det är mänsklighetens skyldighet.









kärlek ♥. (och jaa, jag bor på landet = nooo dresscode)

laugh.

Kategori: funderingar

Morgonen började med musikhjälpen och kaffe även idag, som varje dag denna vecka. En insamling som är så viktig, barn ska alltid få vara barn, inte sexslavar, inte soldater, inte arbetare, bara barn med livsglädje och fantasi ♥

Ska fixa till mig och ta mig mot stan, åka förbi mormor med lite granris så hon kan julpynta och pappa i hans nya affär han öppnat.. Många bollar i luften som vanligt hos honom, men det blir säkert bra det också :).. Ikväll ska jag dricka vin, det behövs, rensa hjärnan som är lite i kaos.


godmorgon.

thailand.

Kategori: funderingar

I helgen när jag var nere i Lund så pratade jag och Rickard om en Thailandsresa han ville göra ner till sin kompis David som bor därnere och äger båtar som han åker runt Indonesien med tillsammans med turister på. Jag frågade lite försiktigt om jag kanske kunde få följa med (vill inte va nån jobbig lillasyrra han känner han måste ta hand om) men han blev jätteglad och tyckte att jag såklart skulle följa med. Det är konstigt det där, hur i samma situation i livet vi är just nu ändå fast det är 3år emellan. Nyexaminerade, "nyblivna" singlar, rotlösa utan stad eller boende och en öppen framtid. Vad kan vara bättre än att åka och njuta bort en månad eller så i Thailand tillsammans?!..

Jag önskar så att det blir såhär, men blir det inte så, så blir det någon annangång, för David lär nog finnas där många år framöver med sina båtar vi ska utnyttja, upptäcka nya öar, se främmande fiskar och bara njuta av hur vackert livet är ♥

Ligger just nu irriterad på mitt rum, tjat utanför och jag orkar inte med nåt. Magont och känner mig ledsam, nu måste det hända någonting, tack och lov för att alla kommer hem nästa vecka och ger mig ny energi. Imorgon måstemåste jag in till stan och köpa julklappar, så är det bara. Halvsugen på julhysteriska människor, men djupa andetag så ska jag nog överleva det också.

Nu ska jag se avsnitt av rebecca&fiona på svtplay.

lite glad ändå.

Kategori: funderingar





fick ett glatt skolmejl precis, min uppsats är ok, inte alls för mycket att ordna, bara fortsätta som jag gjort.
YAAAY, jag är en fantastisk ordbajsare, haha. Nu blev det rätt som det var en ganska bra fredag ändå :)

59 snabba.

Kategori: funderingar

Lista från englasshowroom.com

1. Hur gammal är du om fem år? Big 30.
2. Vem var den sista du träffade? Mamma imorse
3. Hur lång är du? 160 cm kort.
4. Vilken var den senaste film du sett? Såg "Allt för min syster" igår och grät okontrollerat
5. Vem ringde du senast? Rickard
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Försov oss så är bara i Jönköping, blabla till Milla
7. Vad är dagens planer? Uppsats, rida, klä gran
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Både och, ringer hellre nu eftersom jag inte kan hantera touchscreen..
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? Imorse i tröttdimman

11. Vilken ögonfärg har du? Blåa
12. När vaknade du idag? 08.00
13. Har du någon gång hittat en katt? Vi hade en hemlös kattunge utanför lägenheten i höstas som fick komma till katthemmet i Halmstad.
14. Vilken är din favoritplats? Av alla? Sängen. Eller hemma iallafall.
15. Vilken plats föredrar du minst? Sjukhus
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Då är jag 35år, har en fin man, några knoddar och ett grymt jobb. 
17. Vad skrämde dig som barn? Dinosaurier.. och mörkret. Är fortfarande mörkrädd
18. Vem fick dig att skratta senast? Rickard igår i telefon.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jaa, fast vi hade hemma när vi var små så familjen äger nog några som ligger på nåt lager nånstans.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Jag har ingen just nu, trasig, men bärbar annars.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Beror på hur mycket jag fryser, funktion för sexighet :P
22. Hur många kuddar har du i sängen? 8-10st tror jag.
23. Hur många landskap har du bott i? Östergötland och Halland
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Åhh ja, blä. Fast hellre spy på fyllan än på bakfyllan.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfotabarn.
26. Är du social? Jaaa såklart.
27. Vilken är din favoritglass? Daimglass
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa runt världen. Och spara.
29. Tycker du om kinamat? Mm älskarälskarälskar.
30. Tycker du om kaffe? Om, jag älskar kaffe.

31. Vad dricker du till frukost? kaffe, vatten och proviva
32. Sover du på någon särskild sida? Höger mest tror jag. 
33. Kan du spela poker? Jaa, eller kan,  jag har oftast tur.
34. Tycker du om att mysa? Mmm, jag är beroende av mys.
35. Är du en beroendemänniska? Nja, tror inte det.. beroende av kärlek kanske.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, blondinbella. haha.
37. Vill du ha barn? Jaa det klart, 3 om jag får välja.
38. Kan du några andra språk än svenska? Bara engelska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Jaa fast bara som stöd till en kompis.
40. Föredrar du havet eller en pool? Gillar inte saltvatten, men havet ändå tror jag, mäktigt.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Hmm, kläder eller resor, och nöjen.
42. Äger du dyra smycken? Nej inte än, har ju varit student..
43. Har du någon gång testat narkotika? nejnejnej!!
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En frökus med gurka på.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Rickards kompisar Mårten eller David.. Eller min syster är en ganska rolig filur också. 
46. Välj ett ärr på din kropp? Jag har ett par ärr, men inga historier jag minns. Men mitt T på knät är fint.
47. Vad har du för ringsignal? La roux- Bulletproof
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja mamma har sparat några fina klänningar.
49. Flirtar du mycket? Nej inte just nu iallafall.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Hemma efter en ledsam utekväll.

51. Kan du byta olja på bilen? Ja, har aldrig gjort, men hur svårt kan det vara?! 
52. Har du fått fortkörningsböter? Mm två gånger, en gång i Motala och en gång i Halmstad..
53. Vilken var den senaste bok du läste? Bingo Rimers självbiografi.
54. Läser du dagstidningen? Jaa bläddrar igenom.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej sånt lyx kan man inte unna sig som student.
56. Dansar du i bilen? Sjunger högst och falskt. 
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? presentönskningar.
59. När var du i kyrkan senast? På Elsas dop i somras.

fredag.

Kategori: funderingar

Oj äntligen fredag, och precis en vecka kvar till julafton. Det snöar utanför och jag sitter utan tofflor = isbitar till fötter. Korkat. Orkar dock inte röra mig. Ätit frukost och druckit kaffe, story of my life, och nu kör vi uppsats all day long. Tog "ledigt" igår från den så nu får jag ka upp mig igen.

Var ju å julshoppade igår vilket inbringade exakt 0 presenter. Hade ingen känsla. Ska ta tag i det igen imorgon, vill gärna ha en liten ide så man inte bara går runt irriterad och köper nåt.

Orkar inte med webcam-morgonbilder så jag struntar i det idag, jag börjar bli så blek så jag kanske inte ens syns i skärmen. Men hellre blek än rynkig :P


dagens fina ♥

härlig morgon.

Kategori: funderingar

Fin känsla i kroppen. Tända ljus, varm brasa, kaffe och pannkakor till frukost och P3 musikhjälpen på tv med mysig musik och ett väldigt viktigt budskap, barn är INTE till salu. Vi ska nog sitta här i sofforna och njuta hela morgonen, och sen ta oss ut på stan. Det blåser och är kaaallt men bara att ta på mer kläder. Mina fötter är genomfrusna, redan. Jag behöver ullsockar, pronto!

natt.

Kategori: funderingar

lång dag i bilen.  60 mil fram och tillbaka till Halmstad. hade mamma i passagerarsätet som sällskap. TACK, på din lediga dag och allt ♥. Städat ur Landolas box och lämnat lägenhetsnycklarna, tack Halmstad för 4 fina år av kärlek. Imorgon ska vi handla julklappar på stan, och i helgen ska vi köpa en gran :)

men exakt nu ska jag göra det här,

ha en vacker natt med fina drömmar ♥ godnatt.

I have made fire.

Kategori: funderingar

Varje gång jag får igång en brasa i spisen känner jag exakt såhär, total tillfredställelse :)
För övrigt älskar jag Cast Away, måste se den snart.

vinter.

Kategori: funderingar

Låter bilderna tala för sig själv.



















sotar

Kategori: funderingar

Nu får jag sota för den tidiga morgonen. Big time. Dödstrött. Kan bara klockan bli 21 så jag kan få lägga ner huvudet på kudden och drömma om solnedgångar och kärlekskramar för det längtar jag efter just nu. Känner mig väldigt kramsugen, bara hålla om och lyssna på musik, sådär enkelt mys bara. För det var ju en självklarhet för bara några månader sen och nu börjar det klia i mina fingrar, jag vill pillas i håret, och skeda till en film. Men vet ni, det kommer ju det också, jag njuter ju av att slippa alla måsten och allt tjafs också. För- och nackdelar, med allt, så är det ju. Men jag kan ju inte ljuga heller, för visst känner man sig lite ensam ibland, mest för den där närheten, att ha någon att hålla handen ♥




kramas?

morgon.

Kategori: funderingar

Fixade iordning kaffet igår kväll så imorse satte mamma igång det innan hon åkte iväg så jag fick vakna till kaffedoft. Studsade ur sängen, bokstavligt (faktiskt) och nu sitter jag med bautakopp och voice på tvn, luciadagen till ära. Tända ljus och morgongosiga katter. Har insett att jag ju är både natt- och morgonmänniska, somnade dock 23 för en gång skull igår, hoppas det fortsätter så resten av veckan. Mycket plugg men ska äta frukost och sätta igång, tror solen håller på att gå upp nu också, inte riktigt lika kolsvart ute längre.

 


GLAD LUCIA.

6. Din dag.

Kategori: funderingar

Söndag, 3e advent.

Vaknade i soffan hos Martina av alarmet, insåg att jag sovit ungefär 13timmar. Utvilad och pigg. Kläder och lite smink på sen fick jag skjuts till tågstationen och hoppade på tåget som faktiskt var i tid. Hamnade jämte en blond irriterande tjej som bråkade i telefon med sin kille i ca 1 timme, som jag försökte blocka ur med hjälp av spotify. Gick sådär. Blev hämtad av pappa i Mjölby, han skjutsade hem mig och jag gick iväg till stallet, Landola var extra kärleksfull och mysig så fastnade där i över 2 timmar fast jag inte red, skönt med ingen stress. Hem och åt, läste en veckorevyn, drack en Loka, insåg att min huvudvärk antagligen beror på att jag inte druckit nåt kaffe idag, drack kaffe, huvudvärken försvann, och nu ser vi (eller mamma) på nån fånig serie på tv och jag ska nog tvätta av mig sminket och gå och lägga mig snart. Upp tidigt imorgon och fortsätta skriva. Halmstad på torsdag över dagen får det bli, skulle åkt tis-tors men har ingen bil så det går inte..

det var min minst sagt ohändelserika dag. men det är ju söndag :).

nattenatt.

Kategori: funderingar

Ligger vaken, sovit i martinas säng hela kvällen sen 21 och nu när dem skulle sova flyttade jag mig till soffan men nu är jag pigg :) Vi har varit obefogat bakis alla tre idag så planen på att följa med Karro ut i Malmö fick kasseras mot laga mat hemma, godis och dietcoke. Man blir lite skitszofren av att Sam är här, pratar engelska, och tänker på svenska, så allt blir lite svengelskt tillslut. En film på tv som jag missat det mesta av, och en för kort soffa, även för mig. Åker tåget hem vid 12 imorgon igen och mamm å pappa hämtar mig vid tågstationen i Mjölby, sen tar vi tag i uppsatsen igen.

Överlycklig över tanken av att kanske följa med Rickard till Thailand i februari, måste dock jobba och spara varenda krona, måstemåste klara det, vore det mest underbara som kan hända och så härligt att åka tillsammans med honom isåfall, jag håller tummarna. Vet redan nu att 2011 kommer bli ett så fantastiskt bra år, jag LÄNGTAR!

Ha en härlig lördagnatt ♥

5. Din definition av kärlek.

Kategori: funderingar

Definera kärlek ♥.

Hur beskriver man någonting som är så fundamentalt och självklart? Kärlek är det finaste och kraftfullaste av alla känslor, förälskelse kan få en att tappa fotfästet, få en galen, man kan fort bli osäker eller stark av alla moln man flyger på och alla fjärilar i magen, ibland är det svårt att fokusera på något annat, man bli lätt enkelspårig av passion. Kärlek kan få en att känna sig som den starkaste och modigaste i världen, men kan också få en att känna sig så hjälplös och liten. Ett olyckligt hjärta är bland de värsta känslor du kan uppleva, men ett lyckligt hjärta är den mest befriande känslan, den finaste känslan av de alla.

Kärlek är antingen eller, antingen lugn eller galen, antingen lycklig eller olycklig, antligen glad eller ledsen, antligen hopp eller förtvivlan, antligen konkret eller abstrakt. Det finns så mycket man kan känna och allt beror på, vem du väljer att dela ditt liv med, vilka egenskaper som antingen lyfter dig eller får dig att ramla.

Kärlek är unikt, två personer som delar någonting som bara är deras. Någonting nästan hemligt. Man skapat tillslut ett eget språk, egna tecken och ljud som bara ni två förstår. Blickar som säger mer än tusen ord, händer som tar på dig som ingen annan någonsin gjort. Känslan av att aldrig vara ensam, och att älska någon villkorslöst, varje stund av varje dag är en mäktig och ger en känsla av att man klarar av vad som helst, om det är med rätt person. 

Men kärlek är också någonting som finns runt om dig varje dag varesig du är singel eller tillsammans. Kärlek till familjen, så ovillkorligt, så självklart. Kärleken till dina vänner, samtal, skratt och kramar som värmer själen och får dig att tro på att allt är möjligt. Kärlek till dina djur som ger dig kärlek utan att be om någonting tillbaka.

"Kärlek rör om, förvirrar, gör dig lycklig, gör dig förkrossad. Kärlek kan vara ditt livs största misstag eller också ditt livs största chans."



Lund.

Kategori: funderingar

Whotwhot, imorgon vid lunch drar jag till Lund och tar helg med syster, hennes toyboy och ett par flaskor vin :) Hittade en billig biljett tillslut, var lite orolig där ett tag när biljetterna kostade 700:- en väg.. galet SJ, vem har råd med sånt undrar man ju..?!.. Får vi om vi sticker in till Malmö och hälsar på Rickard också, om han är tillgänglig!


Åhh vad jag längtar efter en helg när jag faktiskt inte får skriva på uppsatsen (förutom resan dit och hem) och bara få skratta och ha kul!!




Såhär jätteglad är jag nu, fast trött efter en joggingrunda i freezing coooold sweden..

att älska.

Kategori: funderingar

Jag har fysiskt ont i kroppen och ordentlig ångest efter att ha sett Efterlyst där de visade två systrar som för två månader sen förlorade sin syster för att någon genomond människa mördat henne efter att hon haft en utekväll på stan. Jag vet inte hur det känns att förlora någon nära, förutom min morfar och farfar, men det var på nåt sätt acceptabelt för det är livets gång när man blir gammal, men bara tanken på att någon i min familj skulle råka ut för något får mig att må illa och jag kan inte riktigt hantera mina känslor. Jag vill bara ha dem nära och skydda dem, för världen där ute är ond och orättvis.... Det blev väldigt påtagligt nu... :(

Var tacksam varje dag för livet.

kväll.

Kategori: funderingar

Mamma och jag sitter och kollar på biggest loser och gråter, som vanligt, åhh vad jag älskar att se när folk uppfyller sina drömmar :). Ätit thaigryta med wok och fisk med ris, mycketmycket mumsigt! Somnade förut efter duschen med tagggtråd jämte mig och mamma smygtog några kort, ganska mysigt minsann, tur jag har nån att kramas med på kvällarna ♥ Skottning och hård ridning på världens underbaraste Landola tog på krafterna helt enkelt idag, och tid med ögonen i böcker och i datorn, gäsp.





Ska se "All good things" och somna tidigt ikväll.

filmtips.

Kategori: funderingar

Eftersom jag är så ointressant man kan bli just nu så lägger jag in ett filmtips istället som jag såg igår.
"The Town". Ben Affleck som regisserat och spelar huvudrollen om en kriminell kille i Boston som försöker ändra sitt liv. Riktigt bra, se den!!


bara du.

Kategori: funderingar

Varför är det så, att man ofta försöker passa in bland folk?.. jag kan känna att jag ibland tonar ner eller upp mig själv beroende på sällskap. Med vissa är jag världens pratgladaste och spexiga, med andra lite mer tyst och  reserverad. Jag vet att jag ofta inte tar plats om nån annan gör det bättre, och jag har nog ganska många vänner som är mer utåtriktade än vad jag är, och ofta hänger jag bara på liksom.. Varför tar jag inte för mig mer, visar vem jag är "på riktigt" liksom. För jag är ju bara jag, och så kommer det ju vara resten av livetra, och jag vet ju att jag är bra.

När jag är med mina syskon och föräldrar är jag nog som jag "är". Ett mellanbarn som försöker höras och synas iallafall ungefär lika mycket som mina översociala syskon. Mellanbarn är nog ledordet tror jag. Man börjar fatta med och mer att jag är som jag är på grund av en anledning. Jag hade en storebror som var ganska överbeskyddande, och en lillasyster jag tog mig an 110% när hon föddes.. På nåt sätt kanske det är därför jag är väldigt bra på att smälta in i olika situationer, jag har fått lära mig att anpassa mig helt enkelt beroende på vart man är och vilka man är med. Och det är jag glad för, för det ha gett mig självförtroende och jag är inte så rädd för folk, jag tror man kommer långt på att le och vara genuint intresserad om man pratar med nån, vem det än är.

4 Vad åt du idag?

Kategori: funderingar

Matlista tisdag 8dec :)

Frukost.
en halv frökus med gurka,gul paprika och aromat
verum hälsofil + allbrainflingor
ett glas proviva
två koppar kaffe
ett glas vatten

lunch.
en halv cantaloupemelon (melon är favvo just nu)
en kopp kaffe
vatten

efter stallet.
en frökus med makrill
ett glas mjölk.

middag.
rester från igår, potatispurjolöksoppa
+ den andra halvan melon
vatten

efterrätt.
choklad från mammas "hemliga" gömställe.. hehe :P


så spännande var det..

en suck.

Kategori: funderingar

En tönttisdag.. somnade 21 igår och gick upp 9.. oups.. 12 timmars sömn. men känner mig inte piggare för det..jag sover för mycket. Har inte ens nåt vettigt att skriva, vill att det ska bli fredag så jag får kramas med Martina och dricka massa vin, för det är  vi bra på iallafall :) Nåt jag inte är lika bra på att få klart den här j..vlahelvetespissf...ckäckeluppsatsen.. Jag ger snart upp för det är så tråkigt bara, jag ser inget syfte.. blabla, ni får inte ens en bild idag, för jag känner mig grå.

hoppas ni har en bra tisdag dock :)

.....happy place,happy place...

ny vecka.

Kategori: funderingar

Ännu en måndag, jag gillar måndagar, ny vecka, ny energi :). Idag är det trist ute, grått och snöigt, men jag har tänt en brasa, tagit på myskläder lager på lager och sitter på innealtanen och skriver uppsatsen och lyssnar på livet på spotify. Min granne har varit ute och skottat sen 10 eller nåt, väldigt hurtigt.. Borde väl göra detsamma för att göra pappa glad men det får bli innan stallet när jag har termobrallor på mig ändå. Ska klippa Landola en andra gång idag också, suck, inte det roligaste som finns, man har hästhår på varendra centimeter av kroppen sen.. men annars blir hon sjuk om hon ska bli svettig och sen gå ut i kylan så har inte mycket val.

Skjutsade mamma till jobbet vid 7 idag så jag kom upp i tid, måste sluta vara uppe på nätterna, inatt låg jag uppe till 3.. så ikväll blir det tidig (är planen) läggdags, mer rutiner för att slippa dessa toppar och dalar på humöret, jag upplever alla mina egenskaper just nu, bra och dåliga.. hmm.. det värsta är att hur trött jag än är kan jag ändå hålla mig vaken om jag ligger med datorn och kollar runt, och tillslut glömmer kroppen bort att den är trött så då får jag ligga och vrida och vända på mig länge innan jag kommer till ro sen..

Nu är lunchrasten slut ;) Lifehouse med storm kom precis på, oj så mycket minnen till den låten, underbart fin.


au naturel..

decisions

Kategori: funderingar


 considering. life.

söndagsmys.

Kategori: funderingar

Nu har jag kommit hem från Sanna och Martin där tjejgänget, med bäbisar och pojkvänner har haft glöggmys, mycketmycket jättemysigt. Och igår fick jag reda på att bäbis nr.4 bland oss tjejer kommer i april, grattisgrattis Jossan och Stefan, jag är så lycklig och glad för er skull :). Fick träffa Hugo men han bara sov och sov, men var en väldigt söt rumpnisse iallafall! Och Elsa charmade alla som vanligt och höll låda, tänk att hon fyller 1år om en månad, helgalet. Och Cornelis spelade svår pepparkakspojke, underbart söt :). Så glad att man får vara med om dem och se dem bli individer med så olika personligheter.

Nu ska jag sätta igång Eclipse-dvdn jag köpt och kolla den, ska hämta mams å paps vid stationen senare ikväll nångång så bäst att hålla sig vaken.

Imorgon kör vi vidare, tror jag ska sätta mig på bibblan för att komma utanför dessa väggar lite. Ska kolla biljetter till Malmö på fredag och hälsa på Martina och Sam som är här från Brighton.



deppig söndagsmusik i öron, precis som det ska vara,
alltid tid för reflektion över livet på söndagkvällarna :)

glad.

Kategori: funderingar

HA EN HÄRLIG LÖRDAGKVÄLL ♥



lördag.

Kategori: funderingar

Tog en snabb visit på systemet i stan och sen hitta en present till Mli och Daniels Hugo eftersom det blir första gången jag träffar honom imorgon sen han föddes, finafina bäbis ♥. Åhh bäbiskläder, jag kan gå och pilla och kolla hur länge som helst, man förstår inte hur små dem är. Tur jag har vänners barn som anledning att strosa runt på barnavdelningen helt enkelt :).

Sitter med arbetet, som vanligt, som aldrig verkar komma framåt, men sidorna fylls ut sakta men säkert. Ska iväg till stallet och rida om en stund, och sen fixa mig och ta mig mot Linköping för vinkväll med Pernilla och Jossanx2, det ska bli härligt att träffa dem, alldeles för länge sen, som alltid. Men nu är jag nära och då ska vi ses massa igen :). Och imorgon träffas hela gänget med barn och pojkvänner för glöggmys hos Sanna och Martin, längtar!! Jag är lyckligt lottad över de fina vänner jag har, man förstår mer och mer att det inte är antalet vänner som betyder nåt utan att ha vänner som älskar en och som bryr sig om!

idag.

Kategori: funderingar



Jag har varit uppe sen 5. Ganska sliten nu. Skjutsade mamma å pappa till bussen, kändes lite som jag antar det känns när man lämnar sitt barn på flygplatsen för de ska till Kos eller Magaluf, man vet inte riktigt hur det kommer sluta ;) haha. De var taggade så hoppas de får roligt iallafall. Här är det tyst och skönt iallafall.

Det första som hände när de åkt var förstås att en propp gick, precis som jag visste att det skulle göra, bara för att jag inte är så haj på sånt.. Men jag löste det också, såklart. Rådjuren var här så har gett dem sin mat  (ja mamma ger rådjuren mat varje dag så de inte ska svälta, sa jag att vi gillar djur i denna familj?) och dammsugit. Nu är jag inne i c-uppsatsen men ska ta lunchpaus.. Måste ju äta nr.3 i julkalendern också, dagens höjdpunkt!

äsch, fan vilken tråkig blogg.. jaja..

puss



jibjab.

Kategori: funderingar

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Haha så jäääävla kul, bra start på fredagmorgonen :)

2 december.

Kategori: funderingar

Nu är vi inne i december, 22 dagar kvar till Julafton :). Jag älskar julen, lika mycket nu som när jag var liten tror jag. Men innan det är det massa tråk som ska göras.. Har varit trötttrött idag men fått några till sidor skrivna, saktasakta, min ordbajshjärnan är inte riktigt lika aktiv som den brukar vara, kanske för jag har hållt på sålänge nu, så uttråkad på det, förstår inte på vilket sätt detta kommer att göra mig till en bättre lärare? KORKAT!

Mamma å pappa åker till Tyskland imorgon om vädret är ok och fyller upp barskåpen så jag har en ensam helg här hemma framför mig, skönt, tystnad och studiero.

Återkommer imorgon, orkar inte ens knappa fingrarna på tangenterna mer, fruuuuusen dessutom, jag behöver en famn att kramas i.

kärlek.

Kategori: funderingar

lyssnar på desire med ryan adams. kärlek.

KÄRLEK. Ett så fint ord, ett av de vackraste tillsammans med lycka och skratt och kssar. Det kommer bli svårt, att hitta den där kärleken nu för jag har blivit kräsen. Jag hade någonting så fint tillsammans med någon som jag älskade så högt och ändå fungerade det inte i slutet, jag ville mer, ha mer, var inte nöjd, ändå. Kan man få perfektion?.. Eller så kommer det vara så enkelt att falla pladask för jag vet vad det är jag letar efter. Men vet man det, vem det är man söker egentligen? Kommer han bara stå där någon dag och kommer jag bara förstå och känna, som på film? Men livet är ju inte film, det är verklighet och i verkligheten måste man söka aktivt och ha ett öppet hjärta.

Jag längtar efter att vara förälskad igen, efter vakna nätter med fingrarna på telefonen i hopp om att han också ligger vaken och tänker på en, ett sms noga genomtänkt. Eller nätter som blir morgon för man ligger och flätar varandras händer och lyssnar på kärlekslistan på spotify och bara vill höra en låt till. Jag saknar närheten, pussar, händer på varandras kroppar, leenden och ögon som fastnar. Jag är glad att få uppleva kärleken, på nytt, ännu en gång. Jag längtar.



3.Dina föräldrar

Kategori: funderingar

Fortsätter mina temainlägg med att beskriva mina föräldrar.

Min mamma och pappa heter Annelie och Lars Gullberg och är båda i 50årsåldern. Dem var 20år när de träffades här i Motala genom gemensamma vänner och har varit ihop sen dess och gifta i 26år. Mamma arbetar som chef på dialysavdelningen här och pappa är egen företagare som gör lite allt möjligt, men han är en resande man och en arbetsnarkoman ut i fingertopparna, på gott och ont.

Rickard kom när dem var 27 resp 26 år gamla och sen kom jag och Martina med tre år imellan oss alla. Mamma har varit mamma på heltid och jobbat på IVA-avdelningen på sjukhuset medan pappa varit helgpappa då han alltid varit borta och jobbat i veckorna med sina olika saker han jobbat med under alla år, orkar inte dra upp allt.  Så har vår verklighet sett ut sen vi var små så det är någonting vi barn aldrig tänkt på men visst önskade man ibland nu i efterhand att han varit hemma mer, men jag vet att han arbetade så hårt för att familjen skulle ha det så bra som möjligt.

Dem blev tillsammans för dem fick varandra att skratta, och sen löste sig allt annat genom åren :).

Det viktigaste med mina föräldrar är deras vackra personligheter och hur mycket de älskar oss barn och de människor som finns runt omkring dem. De är givmilda, ambitiösa och generösa, de bryr sig om andra och har lärt oss att man kommer långt genom att lyssna, visa kärlek och bry sig och att alltid vara ärlig. De har gett oss ett fantastiskt liv med en trygg uppväxt med lagom mycket ansvar, vi har fått uppleva världen på resor tillsammans och lärt oss att våga ta för sig i olika sitautioner.

jag älskar er gränslöst och jag kommer aldrig kunna tacka er nog för allt ni gett oss och för den stöttning och vägledning ni ständigt ger ♥

onsdag.

Kategori: funderingar

Onsdag mitt i veckan. Mamma är ledig så vi har gjort ärenden på stan och hälsat på mormor för en kopp kaffe. Köpt fuktighetsbomb till ansiktet som jag hoppas ska hålla ansiktet i form, för just nu flagar jag för det är så torrt, varje gång jag ler låter det lite, jag lovar.

Ska ut och hänga upp gransbelysningar i träden snart, måste bara ta några djupa andetag först. -15grader kallt, sådär lagom :). Sally kräver min uppmärksamhet nu och vill gosa så bäst jag sätter mig tillrätta i soffan ett tag. Hörs senare.