first day of my life

Tiden

Kategori:

Tiden tiden tiden, livet verkligen rusar på och fokus är vardagen och att njuta fullt ut av mammaledigheten. Nu har jag 3mån kvar på heltid som ledig och sen ska jag jobba 3dagar i veckan fram till sommaren och Oskar får ta hand om våra älsklingar. Jättehärligt för dem såklart men ledsamt för mig, samtidigt som jag faktiskt längtar efter att jobba på förskola igen, vara fröken och vara pedagog. Allt har sina för-och nackdelar såklart. Vart jag ska jobba är inte bestämt än, jag söker jobb i stan men trivs ju så bra i Fornåsa också så det är en balansgång vad som väger över, vi får se vart det slutar 😊. 

Njuter fullt av dessa stunder 💜

Första advent är snart förbi och vi tände som så många andra ljuset imorse vid frukost. Sen har dagen rasar förbi i snabb fart, jag var i Linköping på ärenden medan Oskar och tjejerna var hos farfar i Borensberg. Sen hem och mysa en sväng innan gympa, bara majan och jag, jättemysigt hade vi det!


Igår var vi på dop för Signe, i en vacker liten kyrka på landet. Sanna och Martin bjöd på kalasgott fika och eftermiddagen var jättemysig tillsammans med vänner och deras släkt. Signe fick massa fina presenter, vilken lycka! Tusen tack igen för att vi fick dela dagen med er 😊💕!

Finklädda tjejer.

Nu sover minifolket såklart, Saga en aning oroligt då tand2 däruppe håller på att visa sig, och efter den hoppas jag det blir lugnt ett tag så vi får sova ordentligt på nätterna. Älskade bebisen som blev 9månader igår. Helt osannolikt, bara några få månader kvar och då har det gått ett helt år sen hon kom till oss, magiskt! Älskade tokiga vilde ♥️!

Pannkaksfest!


Godnatt

Kategori:

Nu somnade precis Saga här hos mig för kvällen, hon har det lite jobbigt med en tand som håller på att spricka igenom, och är lite snorig. Men idag drack hon nästan en hel vällingflaska iallafall, yay, så snart kanske det kan bli byta av barn vid läggning. Saknar verkligen att lägga Maja, läsa bok och prata lite om dagen. Vi lägger båda 19 och tar helt enkelt varsin unge, sen är kvällen fri, ganska så skönt, men vore mysigt att ta varannan kväll eller så.

Idag har förskolorna i stan varit stängda för utbildning så vi bokade lekdejt med ett gäng vänner och barn, mysigt och kul värre. Först lekparken och sen lunch och lek hos oss. 8 barn å 3 bebisar var det men det märktes knappt, de lekte kalasbra och verkade trivas i varandras sällskap 💕. Imorgon är det dock förskoledags efter en veckas ledigt, de ringde i torsdags och nämnde ordet magsjuka, så Maja fick vara hemma. Nu längtar hon dit säger hon, det gör mig glad, att hon trivs ♥️.

I helgen får vi Lilia lör-sön, ska bli kalasmysigt tycker maja. Det får nog bli en sväng till Leos lekland eller något för att göra helgen extra kul, vi har bara varit där en gång innan!

Ikväll blir det fotboll (ja jag ska faktiskt titta minsann) och jag köpte mig en liten godispåse på Willys innan för att festa till tisdagen lite, haha. Men först en dusch och vika lite tvätt, det lyxiga vardagslivet...

Lek i lövhögarna en annan dag.
Vilda jag som ska stå precis överallt, svettigt för föräldrarna.

Vår duktiga 3åring som skriver en massa ord just nu och tycker det är sååå kul. 


Tjejer

Kategori:

Måndag. Saga sover lite oroligt så jag placerade mig i sängen för att slippa springa upp och ner. Oskar kollar ändå fotbollsgalan och jag är väl lagom intresserad så att säga. Vi hade en kul lördag i simhallen och sen lånades Maja ut till Lilia som ville leka och vi andra lagade mat och fixtrixade lite hemma. I söndags fick Oskar lite uppmärksamhet på fars dag med frukost och lite paket. Sen åt vi lunch ute med mamma och pappa, lagom avslappat med två vilda barn som kanske inte riktigt ville sitta stilla och bara mysa, haha. Men mysigt att umgås en stund. Maja följde med dem till gammelmormor en stund och jag åkte till Maxi. Sen var det vidare till BorEnberg för firande av Oskars pappa med mat och fika. Åkte hem lagom till läggdags och hade två trötta tjejer här hemma efter en intensiv helg.
 
Idag strosade vi i pyjamas till lunch, och sen efter maten tog vi vagnen och ståbrädan till biblioteket för nya boklån. Maja bröt ihop på vägen hem, benen fungerade inte (trots att hon stod på ståbrädan, förstår ni logiken?) och den där moroten hon ville ha kunde inte vänta till hon kom hem. Hon är alldeles knasig just nu, arg och slåss och skriker och får utbrott. Man måste älska 3åeingar, men det går över såklart som alla faser, men just denna utvecklingssprång som jag tycker om att kalla det får henne att tappa en del av hennes "vanliga" personlighet och det är lite ledsamt och skrämmande ibland. Vår toksnälla tjej som öser slag mot mig som om det inte får några konsekvenser. Pust, det gäller att stålsätta sig och sitt hjärta och verkligen visa rätt och fel just nu, så så viktigt att inte låta henne vinna dessa raserier. sen får man ju välja vilja fajter man tar, för det är ju ofta 0-100 på några sekunder. Jag försöker tänka att det är värst för henne själv och försöker ge henne tid och göra saker hon gillar tillsammans. Just nu vill hon skriva ord, så jag pekar på bokstäver och hon skriver, magiskt duktig. Och så läser vi och spelar, oftast märker man då att om hon får sin uppmärksamhetsdos för ett tag så kommer inte utbrottet lika mycket.. Men det är ett minfält här hemma just nu, man får passa både ord och handlingar noga, haha. Jag älskar dig Maja, men ibland tycker jag inte om ditt alterego, hen får gärna gå och gömma sig i garderoben fort igen så vi får tillbaka får sprall-Maja igen.
 
imorgon är det babysång och på kvällen ska jag iväg och träffa några vänner, längtar. På onsdag väntar BVC och yoga på kvällen, yay.
 
nu ska jag se ett avsnitt av the affair. älskar den serien!
 
Åh livet alltså, med dessa, och deras pappa. Min hjärta exploderar av så mycket kärlek ❤️
 

November

Kategori:

November har börjat ganska grått, och tråkigt. Eller i lördags var vi hos Sanna och Martin på halloweenparty med några vänner och deras familjer, Så himla kul och mysigt och barnen hade en fantastisk kväll med spökpromenad, godis, och lek. Och eftersom barnen lekte så himla bra så fick vi tid att både äta och prata ifred, hurra! Men när vi kommit hem kändes Saga varm, och hade över 39 i feber, och på söndagkvällen när febern inte gått ner och hon knappt ätit, varken ammat eller nån mat, och inte kunde komma till ro att sova så åkte jag med henne till jouren vid 22. Halsvirus var det så det var bara att åka hem, ge full dos alvedon och vänta ut. På onsdagen var hon som vanligt igen och igår vaknade istället jag med feber pga inflammerat tandkött vid min visdomstand. Ajaj. Besök hos tandläkaren som sköljde rent, fy fan den vidriga smärtan, och så penicillin i en vecka som gjort min mage knas. Sitter just nu och dricker ett glas a-filmcharmören glor på min godispåse som får stå orörd för det gör ont och tugga, värdelöst.. Kul vecka, ni hör ju. Haha. Men idag har vi peppat helg med en sväng på öppna förskolan, lunch på stan och en kul stund i lekparken med Sanna, Ville, Elsa och lilla Signe. Härlig start på en mysig helg som väntar. Fira papporna i våra liv på söndag och imorgon ska vi supporta Oskars bror som köpt cross, och göra en familjedag av det och kolla på när de åker lite i banorna.
 
Tittut 😍
 
Mystid med Maja när syster sover, så värdefullt 💕

En skelettprinsesshäxa 🎃🙈

En storasyster som helt inte håller händerna borta från syster en sekund...

Vadå farlig mamma? Fröken "jag kan visst resa mig och stå alldeles själv".. Svettigt värre.

Klättrar i träd och fnissar med Ville, gulligt så man dör.
 
 Nu är det läggdags 💜.