first day of my life

hole.

Kategori: funderingar

Ligger och kollar på Hi väggen. Riktigt roligt program, har inte sett dem innan av någon konstig anledning.

Har såå ont just nu, så vet inte om det kommer gå att sova. Ska ta en ipren till snart men de hjälper knappt.. Jävlar vad jag gnäller just nu  men det gör faktiskt äckligt ont... Men, jag är inte bitter :) haha.

Fått god mat hemma, och blåbärsprinsesstårta till efterrätt.. GOTT!! Mamma tar hand om mig så bra. Imorgon ska vi ha en mysig dag tillsammans, fixa i trädgården (om jag kan), och åka till sharpman och shoppa lite hästsaker. Det blir bra det :). På kvällen kan det kanske bli utgång, eller så är jag här hemma och myser med mormor som ska komma och hälsa på.

Nu ska jag försöka få in Taggtråd från kylan, galet kallt här uppe i norr :) Hon har sprungit in och ut sen vi kom, hon är lycklig.

sjukdom

Kategori: funderingar

Har ju haft utslag senaste dagarna som gjort jätteont och så när jag kom hem såg mamma direkt att det var bältros.. Mindre roligt då det inte finns några mediciner förutom typ ipren och panodil. Så jag får gå och ha jätteont tills det går över helt enkelt, vilket kan ta en månad om jag har otur. Det sitter precis under bröstet på vänstersidan så bhn går emot hela tiden när jag sitter och alla kläder går emot och gör ont.. Det är helt enkelt nervtrådar under huden som är inflammerade.. =/

"Det första symtomet på bältros brukar vara en intensiv smärta. Efter en till tre dagar uppstår en rodnad på huden som snart också får blåsor. I början är blåsorna klara, men de mörknar efterhand och inom en till två veckor har blåsorna torkat ut. Utslagen förekommer nästan alltid bara på ena sidan av kroppen och då i samma område som man har haft smärtan. Det vanliga är att bältros sitter på överkroppen eller längs ett ben, men utslagen kan förekomma var som helst på kroppen. Dubbelsidig bältros kan förekomma, men det är ovanligt. Smärtan i området där man haft bältros försvinner oftast inom några månader. Hos enstaka personer kan smärtan bli kvar under mycket lång tid. Bältros läker så småningom av sig självt."

rensning.

Kategori: funderingar

Och det är ingen trevlig garderobsrensning som tompa håller på med, utan nu går han loss i badrummet i badkarsröret och handfatsröret.. GALET ÄCKLIGT. Och det mesta är mitt hår som fastnat när jag duschat, haha.. stackarn. Men han erbjöd sig faktiskt själv så jag är inte boven i dramat, den här gången iallafall, haha.

Jag har lovat honom ansiktsmassage i gengäld för att han höll mig sällskap när jag diskade oxå. Snäll han är idag, älskar honom. ♥

Har dessutom fått sjukt suspekta utslag under bröstet på vänstersidan.. Ser ut som stora myggbett typ, med massa knottror omkring.. Dessutom gör det ont, känns som ett skrapsår typ.. Tur mamma kan sina sjukhussaker, hon vet nog hur jag ska medicinera :).

Nu ska vi sova snart, efter massagen, upp vid 9:oo imorgon, fixa oss, till stallet och pussa på Dolan, och sen åker vi hem mot Motown. Så är nog hemma efter lunch någongång om väglaget håller sig okej. Både mamma, pappa och tompas mamma har ringt och varnat oss, så VI LOVAR att köra försiktigt, såklart, som vi alltid gör.

Måste kolla upp hur dyrt det är med mmsblogg, annars tycker jag det är ganska skojigt :).

GODNATT

[hoppas det gick bra för er på tentan idag emme och milla, och att ni har skoj ute]

chock.

Kategori: funderingar

Det är ca 3grader ute idag.. När jag cyklade till skolan vid kvart i 8 var det nog närmare 0grader... Faaan vad kallt det var. Hade pälsat på mig med jacka, vantar, mössa och halsduk men nu när jag varit hemma en timme fryser jag fortfarande in i märgen. Man måste nog vänja sig ett par dagar vid kylan tror jag. Stackars Landola fryser nog lite idag, fast hon har tjockt täcke.. Men så är hon ju klippt så hon har ju inget hår på kroppen kvar :) haha, idiotiskt vad man gör mot dem små djuren.

Nu ska jag sova en sväng och sen till stallet, sen eventuellt en tripp till någon förfest innan Club4 , vi får se. Beror på när syster kommer upp oxå om vi kan åka ikväll redan uppåt Motala..Det ska visst bli halka och sådär nu så känns lite läskigt att köra.. Menmen..

Kallt

Kategori:

MMS

Jag har mössa och halsduk inne, det är kallt. Gjort sista lektionen med fysik nu, lycklig! Nu ska jag och taggtråd sova en timme.

Vacker

Kategori:

MMS

Hon är vacker vår kisse, och en liten tjockis. Imorgon ska hon äntligen få springa ute igen, hemma i motala :)

Vacker låt.

Kategori: funderingar



Jag älskar den här låten med Richard Marx och Donna Levis ♥ Så fin.

tidigt :)

Kategori: funderingar

Kollade på smhi.se nu och ser att det ska vara +2 på fredag i Motala och så var det snöflingor under molnet :) Hurra. Hoppas bara det inte snöar när vi åker hem eftersom vi fortfarande har sommardäcken på...

Snö är vackert

debatter

Kategori: funderingar

Har börjat kolla på lite mer debatter på sistone, nu sitter jag och ser på Kvällsöppet med Ekdahl, med mamman från Arboga som förlorade sina två barn och Englas mamma... Usch det är så makabert allting, hur hittar de kraft att ens stå upp när deras barn blivit mördare av kallblodiga människor. De måste vara så starka inombords. Men det är bra att media och deras inblandning i polisutredningar påverkar till exempel domslut och så vidare..

Ibland kan jag bara inte förstå hur det kan finnas så mycket onda människor i världen, hur kan de skapas människor som är helt utan empati och medmänsklighet.?!... Man vill bara glömma att den delen av världen finns ...

gossip girl

Kategori: funderingar

Jag är ett fan av Gossip Girl. Att kolla på snygga rika människor med rätt perfekta liv [med vissa intriger, haha] är rätt tillfredsställande. Jag älskar Chuck Bass, en riktig player som tillslut visar sig ha rätt fina mänskliga egenskaper. Sen finns ju Jenny Humphrey som oxå växer och även om hon bara är 15 år så går hon efter sina drömmar, hoppar av skolan och väljer att designa kläder istället, cooolt. Det visar att alla kan uppleva sina drömmar och visioner, man behöver inte bara gå efter strömmen jämt, alla har vi olika kall i livet som vi nog måste uppleva för att slippa ångra någonting när vi är gamla. Jag har bara läst första boken, men måste nog ta tag i det och köpa de andra oxå och ställa upp lite fint i bokhyllan här hemma sen när de är lästa :).



kyligt.

Kategori: funderingar

Gaah det är galet kallt ute. Är fortfarande kall efter min och Landolas tur i skogen förut. Hann dock inte hem innan det blev mörkt så fick rida i en svart skog ett tag, lite läskigt men vi tog oss iallafall hemåt :). Det är ändå rätt mysigt att dra på sig mössa, halsduk och vantar och känna att snön kommer snart, jag älskar snön!! Får verkligen hoppas det kommer lite vitt till Halmstad oxå, förra året var det lite snålt minsann. I och för sig ska vi vara 3 veckor i Motala så där finns det nog lite större chans att se snön.

Tentan gick skitbra och var över på 45 minuter. Alla gick jättetidigt och den var verkligen inte svår. Så nu är den gjord och jag är säker på att jag klarade den, kanske till och med VG om jag har haft lite tur oxå, haha.

Tompa och jag orkade inte laga mat eftersom vi båda ska plugga vid var sin dator ikväll så vi drog förbi Medea på vägen hem från stallet om köpte var sin pizza. Jag köpte lite godis också så jag håller mig vid liv när jag ska skriva det sista på min fysiktenta. Det löser sig nog. Är motiverad eftersom jag äntligen ser slutet på Bmanotiden. Äntligen. Nu är det bara praktik 6 veckor och en uppsats kvar, sen är det här året över med matte, fysik, kemi, biologi och ekologi. Och jag är så lycklig att jag klarat allt så bra och verkligen förstått att jag inte är jättedålig på dem här ämnena. Jag är stolt över mig själv iallafall.

Och stolt över syster som fick VG och 90% rätt på sin första stora tenta. Gud hon är så smart :) Och Rickard klarade sin fysiktenta som är den svåraste på hela hans ingenjörslinje. Haha mamma måste vara såå stolt över oss, 3 barn som pluggar vidare och är duktiga!

På fredag morgon efter jag varit hos Landola så drar vi hem till Motala över helgen :). Såå skönt det ska bli, ska bara vara hemma och mysa dock, ingen fest, bara ladda inför resten av terminen.

Nu ska jag vila en timme, sen skriva klart himla fysiken... SUCK!

Lycka till

Kategori:

MMS

Nu ska jag snart åka till skolan, sista tentan för terminen :) önska mig lycka till!

Plugga

Kategori:

MMS

Nu sitter jag och pluggar på bibblan. Har en fin utsikt, nissan vid mina fötter :)

ryck.

Kategori: funderingar

Vi fick ryck och vek kläder och bytte sängkläder :). Mysigt, nu ska jag snart krypa ner.

Eftersom jag är finansmannen i vår "familj" så har jag fixat med räkningarna nu oxå när man ändå är igång... Fört över pengar från tompa till mig och registerat så dem betalas på tisdag. Galen elräkning fick vi iallafall på nästan 1500:-.. Suck, inte alls roligt, den här månaden kommer bli jobbig, som vanligt.. Men har ju inga egentliga utgifter efter mat och sånt så det ska nog gå bra ändå :). Ska ju vara på praktik nästan hela månaden dessutom så då går det inte åt alls mycket pengar. Sova, vakna, gå till praktiken, stallet, hem, äta, sova. Haha, looking forward to it :).

NU ska jag sova iallafall,

lördagkväll.

Kategori: funderingar

Jag sitter (ligger) hemma i soffan en lördag kväll. Är heeelt slut. Var uppe ganska sent inatt (någon låg visst på toan och spydde) och katten skrek, och sen var jag på bibblan kl.11. Sen satt jag där nonstop till kl4, helt död i huvudet. Tog en skogstur med Landola, fodrade kvällsmaten till alla hästarna vid 7, mötte upp tompa på hemköp och köpte tacosgrejer :), lagade mat galet fort, åt, och nu har jag precis sett Mamma Mia för andra gången, helt underbar film !

Jag kommer nog somna snart, borde vika tvätten som tompa tvättat idag, men orkar inte riktigt.. men borde.. så ska nog faktiskt göra det nu. Imorgon öppnat bibblan 12 så sätter mig där då, åker till stallet, rider och sen hem och plugga hela kvällen... Denna jävla kemi kan köras upp någonstans, blää. Idag fick jag iallafall sällskap en stund av Emelie så vi pluggade/pratade ett par timmar tillsammans, gos.

Idag har jag godis kvar i godispåsen fast jag inte köpte så mycket. Desto godare imorgon när jag ska läsa på dagen :). Och lite tacosrester blev det oxå, hurra !!

Godnatt.

ett fyrskap

Kategori: funderingar

Ett fint fyrskap, jag har haft tur i vänskap ♥ :)
1½ år mys.














bara en parantes

Kategori: funderingar

Ville bara säga att jag älskar dig tompa ♥, och tack för den fina födelsedagspresenten :)
Snart ska jag somna jämte min drömprins, precis som varje natt, och det gör mig så lycklig. Jag har haft sån tur.

kvällskvist.

Kategori: funderingar

Ikväll när jag kom hem ifrån stallet vid halv8 gick jag förbi och handlade lite frukt och grädde och cremefraise. Gjorde wok och mackaroner till middag och fruktsallad med vispad grädde till efterrätt, det måste väl ändå vara bättre en godis känns det som :). Jag tände varenda ljus vi har i lägenheten och nu luktar det vanilj från mina fina ikealjus :) Hur mysigt som helst, man får en go känsla i kropp och själ.

Nu håller jag på att ladda hem Mamma mia, hoppas det är helt okej kvalitet, vi får se, har velat se den så himla länge så nu ska jag krypa ner under täcket i sängen och unna mig den innan jag måste sova. Imorgon ska jag åka till stadsbibblan vid 10tiden och sitta tills jag måste åka till stallet vid 4-5. Hoppas att jag får mycket gjort. Sen ser helgen ut likadan ungefär, tur biblioteket är öppet på söndagar också. Har kvällsfodringen i stallet på lördag kväll så det blir en himla lugn helg, tråkigt men så är det. Vi tar igen det med en himla halloweenfest nästa lördag istället, haha.

Tror Tompa ska sitta på bibblan med sin hemtenta också så då får jag iallafall lite sällskap. Jag ska mest läsa i min bok men det är ändå bättre att sitta vartsomhelstannanstans än hemma, för då hittar jag bara på att jag måste göra en massa andra saker. Det skulle behövas tvättas, städas och så vidare men nu måste jag lägga energi på plugget istället, tills jag känner mig lite säker på alla frågor.

torsdag 23/10

Kategori: funderingar

Vaknade till vid 8.30 av att telefonen ringde. En skola som ville ha vikarie men jag har ju tentaångest så kände att jag var tvungen att plugga istället. Det kommer säkert flera tillfällen hoppas jag.

Nu sitter jag i stallkläder och ska snart åka till stallet. Jag och Issa ska ut i skogen med våra kusar, det är soligt i Halmstad idag och då får man passa på. Var där innan skolan idag så har mockat och fixat allt innan, skönt. Bara kunna ta det lugnt och mysa med min prinsessa.

Från och med imorgon ska jag sitta på bibblan och plugga ändå fram till onsdag och tentan. Verkligen bara sitta och trycka in skiten, för det känns skit just nu, kan verkligen ingenting.. Men det kommer säkert ordna sig..Det värsta är att min magkatarr vägrar släppa och så blir jag orolig över det och jaa det blir en jävla ond cirkel. Dessutom har jag gått upp i vikt och usch, det spär ju bara på skiten ännu mer.. Men har börjat äta lite bättre nu så det går nog tillbaka snart... Hoppas jag.

Ikväll blir det tända ljus och mys i soffan. Ingen bra tvkväll men får sätta på någon gammal god film istället. Det blir bra det.

Bäst jag åker nu,

vill ha sommaren.

Kategori: funderingar

Råkade hitta dem här bilderna i kameran från en fest i somras.
Fan vad mycket hetare man är brun, blond och full :)



Mogge och jag



Ego #1



Ego #2

Gud, jag måste lägga mig i solariet och gå till frisören igen, haha.

syster och jag

Kategori: funderingar

Martina var ju här i helgen och lekte :) Det var jätteroligt och hon skrämdes inte ihjäl av mina smått galna tjejkompisar, haha. Så har jag tur kanske hon kommer upp snart igen.

Älskar dig syster



Liten och stor, haha. Dem tyckte inte jag såg ut som hennes storasyster.. ha.



Du är vacker ♥

23 år

Kategori: funderingar



Ville bara säga att jag fyller år idag. Jag har tyvärr magkatarr och är stressad över skolan men nu ska tompa bjuda mig på middag så jag ska försöka släppa allt jobbigt och bara njuta av kvällen tillsammans med honom. Har fått fina presenter iallafall så jag är glad :). Fick ju Coldplayresan av mamma sen innan plus en ny vinterkappa, så vi får se vad för överraskningar det blir när vi ses nästa gång ♥ Ska försöka åka hem en helg snart, behöver lite tid i stugan med familj och katter :).

Hoppas ni har det bra på min födelsedag.

fysik..

Kategori: funderingar

Sitter och skriver på en fysikgrej som jag helt hade glömt bort. Såå jävla tråkigt dessutom och jag förstår ingenting. Men det är väl bara skriva skiten och hoppas han inte gnäller allt för mycket på det, man kan ju inte skriva om saker som man inte förstår ett skit av.

Imorgon fyller jag 23 år :). Fast just nu känns det inte så roligt att fylla år, ingen familj som sjunger ja må hon leva och kommer med frukost på sängen och paket.. Man har blivit för vuxen för att uppskatta det som man gjorde förr. Eller rättare sagt så har livet gått vidare fast man inte vill det, jag vill vara hemma på min födelsedag och blir firad med pompa och ståt, så som jag är värd såklart :). Hoppas tompa har planerat någonting mysigt iallafall, annars blir jag ledsen.

Bäst jag fortsätter nu,

soo tired

Kategori: funderingar

Idag är jag seg som in i helvete... Festen igår var jätterolig, har massa bilder men lägger nog ut dem imorgon, är alldeles för trött nu. Idag har vi promenerat och hämtat bilen, ätit pizza, varit i stallet och ridit i skogen och nu har jag precis skjutsat martina till tåget. Kvällen får spenderas i soffan under täcket och kolla på en bra film och ligga med datorn i knät. Ska snart laga lite mat, blir det ärtor och majsbiff, gooott gott.

Tack alla för igår, var huuur roligt som helst, älskar er ♥

en rolig bok.

Kategori: funderingar

Vi köpte en rolig bok till Martina i inflyttningspresent.



Jag hann läsa ut hela boken under helgen vi var där, och på den roligaste lappen stod:

Här kan du inte parkera din idiot. Låt lössen från tusen kameler hemsöka ditt könshår.

Haha såå jävla klockrent. Köp den om ni inte har något bättre att lägga pengar på, sjukt underhållande.

mitt hårproblem

Kategori: funderingar

Jag har ett stort I-landsproblem. Hur fjantigt som helst, men jag ogillar mitt hår mycket just nu =/. Jag ångrar mig galet att jag färgade det brunt från början.. Nu har jag ju några slags blonda slingor i mitt bruna men hoppashoppas det snart kan bli blont och fint igen, sådär som jag känner igen mig i :)

Såhär ungefär.



Ni ser ju, jag har ju roligare som blondin helt enkelt. Vi får väl se hur det går på festen imorgon,
om jag kan ha skoj iallafall, haha :)

bra reklam

Kategori: funderingar

Kolla på den här reklamen, heeelt underbar tycker jag :)

Bara att trycka på visa filmen så kommer den. Låten är ganska söt den också faktiskt !

ensam fredag

Kategori: funderingar

Kom hem från stallet, igen, vid 7tiden.. Då var bara Taggtråd här som ville pussas. Tompa hade flytt sin väg till Alis och guud vad skönt det är ibland att bara få vara ensam och mysa med täcket i soffan. Visst älskar jag tompa men ibland behöver man egentid oxå minsann.
Så jag gick ner till Handlarn och köpte sparrissoppa, en macka, päron och vindruvor. Sen gick jag till godiskiosken och köpte lite godis oxå såklart, det är ju faktiskt fredag [alltid finns det ngt att skylla på för att äta godis]. Jag orkade inte laga någon mat idag så det fick bli färdigsoppa, men den var hur god som helst, soppa är en ny favorit. Igår lagade jag och tompa potatis&purjolöksoppa själva, och det var hur enkelt som helst och helt galet gott. Det kommer det bli många gånger framöver. Annars köper vi oftast keldas färdiga soppor och lägger i grönsaker, det fungerar det oxå.

Jaja nog om tråkig mat.

Imorgon vid 11-tiden kommer Martina, så då blir det lunch på stan, ska köpa stumpbyxor och lite annat tjafs, sen hänger hon nog med till stallet och rider med mig :) Ska bli mysigt. Hoppas det blir lika fint väder som idag, sool men kallt! Vill ha någonting fint på mig på kvällen oxå eftersom det ska firas lite födelsedag för mig och Linn, men vet inte riktigt vad jag ska hitta på.... Men det löser sig alltid.. Martina kanske har med något spexigt.

Nu ska jag leta upp en reklam som jag gillar och lägga ut..




fotont

Kategori: funderingar

Kom hem från stallet nyss, var ute och gick med Tompa och Landola, men nu gör min högerfot ont... Den där små benen man har uppepå foten liksom, men det är väl ingen fara med det antar jag, är nog lugnt :).
Har mått illa hela långa dagen, så blev lugnt i stallet idag, nu börjar jag dock bli hungrig men magen är lite skum och jag mår illa fortfarande, det får bli potatispurjolöksoppa och varma mackor till middag idag.. Hade tänkt dra till Linn och mysa lite men vi får se, känns lite skumt om jag börjar spy och ha mig, inte så kul om det är något som smittar, man vet ju aldrig med sån där skit.

Har såå sjukt mycket i skolan nu, man har ingen koll på någonting känns det som, men det är arbeten i både kemi och fysik, en frågeställning till en uppsats ska kommas på, en tenta i kemi ska göra och så lite annan skit... Inte värre än vanligt egentligen men fy bubblan vad det känns segt just nu. Ska bli skönt att ha denna Bmanoperiod över och ta nya tag med andra kurser...

Har varit sååå trött den här veckan, bara sovit och knappt gjort någonting alls, kanske är det en virus i kroppen eller så är det bara det här himla tråkiga vädret som förstör.. =/ Det har regnat lite varje dag, igår öste det ner hela dagen men jag och michaela drog oss ut i regnet med hästarna iallafall, det var riktigt mysigt.

Låter sjukt negativ men det är jag inte, bara trött. Ser dock fram emot helgen mycket, den kommer nog bli riktigt bra hoppas jag. Nu ska jag skala potatis minsann!

Födelsedagsplaner

Kategori: funderingar

Linn fyllde på 8e oktober, och jag fyller nästa tisdag så på lördag blir det födelsedagsfest för oss hemma hos Linn. Martina och kanske Sarah kommer upp och festar med oss oxå så jag ser verkligen fram emot helgen, ska bli riktigt skoj. Det blir vårt tjejgäng som ska umgås, det blir alltid roligast då :)!

Nu ska jag skriva den himla kemiuppsatsen så att det blir klar idag, sen blir det städa det här dammhålet till lägenhet, suck :)


the germany story

Kategori: funderingar

Såå nu är jag vaken igen efter en galen helg i Binz, Tyskland. Vi åkte ner i fredags morse vid 9-tiden och hämtade upp Martina, lämnade Taggtråd, hämtade upp Rickard & Sarah, bytte bil, började åka, fick vända och hämta Rickards pass, åkte igen mot Trelleborg. Vid 12 var vi äntligen där och mamma, pappa & mormor stod i bilkön och väntade på oss. Pusspuss, kramkram på alla såklart, och ganska snart kom de resterande 2 bilarna med min moster, hennes man, och så 3 av 4 kusiner alla med sina respektive. Så var det kramkalas i ett par minuter igen innan vi beslöt oss för att åka ombord på båten.

Väl på båten åt vi lunch, spelade kort (vi är galna i kort i den här familjen), läste tidningar och pratade som vanligt alldeles för mycket. Bra start på en braa helg. När vi kommit över till Tyskland tog vi direkt våra bilar och åkte mot Binz som ligger 2 mil från hamnen, och letade upp vårt hotell.... Eftersom mormor bjöd oss allihopa på hotell och middag och så vidare så visste vi inte riktigt vart vi skulle bo, men när vi körde upp mot det sjukt fina hotellet insåg vi att det skulle bli en rolig helg. Hotellet som var 5stjärnigt låg precis vid vattnet och var sååå fint och lyxigt inrett. Härligt att skämmas bort ett par dagar.

När vi packat upp våra väskor gick vi iväg till Rickard & Sarah rum som hade en stor solterrass med massa stolar och bord, så vi började dricka av vinet vi köpt på båten. Drack några glas innan vi begav oss mot spaavdelningen. Eftersom vi är svenskar satte vi självklart på oss bikini och så vidare, men vi insåg snart att naket är the way to go här i Tyskland. Fick en smärre chock när det satt tjocka nakna medelålders män och särade i varenda bastu, men vi tog av oss och virade om handukarna extra hårt runt kroppen :). Vi hade en härlig eftermiddag med bastu och pool och lite mer vin, men eftersom klockan sprang iväg fick vi gå upp efter ett par timmar.

Vi tog med våra kusiner och respektive, medan mamma, pappa, mammas syster, man och mormor gick iväg själva så att vi "barn" kunde leka själva. Det äldsta barnen är dock närmare 40år nu så de får nog snart hitta på ett nytt ord :). Andreas och Johan var så hungriga att det blev första restaurangen vi hittade vilket visade sig vara ett bra val. Vi beställde in ett par flaskor vin, förrätt, pizza till varmrätt och så lite mer vin. Sen blev det en hel del snack resten av kvällen. När alla var nöjda och notorna betalade gick jag, rickard, martina, sarah, kristin och johan vidare för att leta efter denna klubb som de visat vägen till. När vi tillslut efter många om och men var tillbaka vid vårt hotell insåg vi att det var lite bra att sätta sig i hotellbaren istället för att traska runt en massa. Men då var det bara syskonen Gullberg + tompa och sarah kvar så vi hade en mysig nattdrink innan vi gick och lade oss.

På lördagsmorgonen vaknade vi invriga inför hotellfrukosten som ju alltid är det bästa på hela semestern. Tar hissen upp till 6e våning när frukosten är och chockas när vi ser havet av mat som aldrig tar slut. Där fanns allt du kan tänka dig, bacon, bröd, bioodlad frukt, juice i alla färger, en kock som lagar omelett till dig eller steker ett ägg, våfflor med grädde och sylt och jaa, hur mycket som helst, heeelt galet gott och vi satt länge och mumsade i oss. Resten av dagen behövde man inte vara orolig för hungern iallafall. Dagen spenderades på strandpromenaden, ett fik i "stan", och sen bar det iväg i en karavan till Bergen där vi skulle inhandla sprit, såklart. Kom tillslut ut från affären efter ett par timmar med öl och vin och sprit som fyllde upp båda våra bilar. Så nu har jag vin för ett par fester framöver iallafall, skönt :).

När vi kom hem från Bergen hoppade vi ännu en gång i våra badrockar och tofflor och gick ner till spa't. Sarah och jag satt vi de olika ångbastuna och pratade om en massa mys, men eftersom hon är från Australien är det bara att köra engelska, men det har gått bra och jag har insett att jag faktiskt är rätt bra på engelska, även om det låter förjävligt ibland.

Vi fixade ordning oss till den stora 80-årsmiddagen och alla möttes i pappas rum så fina och uppklädda, sjöng för mormor och myste lite :).. Vi åt middagen i hotellrestaurangen och det var en lyxig 4-rättersmiddag som stod på menyn. Vi åt först en sallad, sen åt jag fisksoppa, till varmrätt lax, och efterrätten orkade man knappt titta på men där fanns creme brulee, glass och ngn lyxig variant av chokladpudding. Det serverades en jävla massa vin, såklart, och efter middagen anslöt sig alla till baren istället. Till slut, vid 12tiden hade alla utan vi i familjen gått och lagt sig så vi hittade ett eget rum i baren där vi höll till ett par timmar, innan vi gick vidare till Rickard & Sarahs rum. Mamma orkade tillslut inte och gick och lade sig vid 2, men martina, jag, och tompa stannade och vinglade hem mot våra rum vid 4 tror jag, galet fulla :).

Söndagmorgon, vaknade uttorkad, snurrig och skakig :). Men eftersom man drömt om frukosten under natten var det bara att rycka upp sig och åka upp till frukostsalen igen. Åt dock inte lika mycket som dagen innan, det tog liksom stopp av någon konstig anledning :). Men gott var det iallafall, och en bra avslutning på dagen. Vi åkte med bilarna upp på båten igen och satte oss ännu en gång för att spela kortkortkort. Väl i Sverige lämnade vi av Rickard och Sarah, hämtade vår bil, packa in spriten, lämnade av Martina i Lund och hämtade Taggtråd och sen hem mot Halmstad. Hemma i lägenheten kl 8 och sov i soffan ungedär 10 minuter senare :).

TACK FÖR EN UNDERBART HELG FAMILJEN GULLBERG GRANBERG, BÄSTA RESAN PÅ LÄNGE!

ett par dagar sen..

Kategori: funderingar

Har inte haft något bloggsug på några dagar, har liksom inte hänt så mycket spännande :).. Var mysigt i lördags med grymt god mat på Gaston's och trevligt att träffa "svärföräldrarna", var ett tag sen. Får hoppas Tompas syster kommer ner med Emmie snart oxå, hon växer tydligen så det knakar :).

Annars har jag mest pluggat, varit i skolan och umgåtts. I tisdags lagade jag, emme, linn och camilla mat hemma hos emme, blev hur gott som helst och så skönt att umgås lite ordentligt, vi har så mycket annat för oss allihopa så man hinner (tar sig aldrig tid) att ses och bara prata och mysa. Hoppas det kan bli mer mys och fest tillsammans i höst iallafall, mina fina flickor. Nästa lördag pratade jag och linn om att ha en gemensam födelsedagsfest då hon fyllde igår och jag fyller den 21a.. Det blir mitt emellan liksom :). Hon jobbade dock så får se om hon kan få ledigt. Vore kul med lite fest :)

Jag har ångrat mig om mitt hår och försöker nu bli blond igen.. Har sån ångest över att jag ändrade hårfärg överhuvudtaget då mitt blonda var såå fint innan jag fick för mig att bli brunett.. Så var hos frisören i tisdags så just nu ser jag inte så himla rolig ut i håret.. Hon gjorde lite blonda slingor i överhåret bara då det är så himla slitet och i hårbotten blev det rätt gult, så nu är det silverschampoo som gäller för hela slanten, haha. Om en månad ska jag tillbaka igen så hoppas det kan bli mer blont då, gaaah man ska aldrig vara impulsiv med håret :(. Menmen gjort är gjort, och det kommer ju bli bra tillslut... Inte så kul att se ut som ett stolpskott sålänge dock..

Imorgon åker vi som sagt till Tyskland för att fira mormor 80 år.. Åker härifrån på morgonen och hämtar upp martina i lund och rickard & sarah i malmö sen åker vi i deras bil ner till Trelleborg. Där träffas allihopa innan vi åker upp på båten.. Det ska bli hur roligt som helst att träffa alla ♥ Kommer nog bli en riktigt mysig och festlig helg med mycket skratt och alkohol om jag känner oss rätt, haha..

middag ute

Kategori: funderingar

Igår åt tompa och jag kinamat på en restaurang vid oss och sen mötte vi upp Alis för att gå på bio " Styvbröder". Sjukt rolig film!

Idag kom tompas föräldrar lite spontant ner och hälsade på, jätteskoj, så vi ska ut och äta middag på Gastons ikväll om bara en liten stund. Kommer nog bli mysigt. De gick på stan och roade sig medan jag var i stallet hos Landola.

Detta skulle ju vara min plugghelg egentligen men än så länge har jag inte öppnat böckerna.. Men jag har ju imorgon på mig oxå förstås, haha, som om jag kommer :)

Nästa fredag drar vi ju till Tyskland, ska bli helt underbart roligt, längtar som bara den!

husmor

Kategori: funderingar

Idag spelar jag husfru..Suck.. Var uppe vid halv9 och åt lite frukost. Sen har jag städat och fixat tills nu. Ska gå ner och kolla om tvättmaskinerna är lediga oxå så jag kan kasta in lite tvätt. Det är skönt när man vaknar och är på städhumör, då kan man hålla på hur länge som helst, fast så himla kul är det inte.. men nödvändigt, som vanligt...

Tompa sover fortfarande fast jag gjort en jävla massa väsen för mig..haha.. Dags att kliva upp snart kanske..

trötttrött.

Kategori: funderingar

Oj blev en låång dag idag tillslut. Skola 9-14, var så effektiva, vi skulle egentligen slutat 16 så jag var glad :). Sen åkte jag direkt och köpte spån och sen raka vägen till stallet ändå fram till halv8. Jag klippte Landolas päls själv minsann, och det blev jättebra. Nu är hon som en nakenhund så det blev dubbla täcken idag så hon inte fryser.

Har kollat på Idol och ska krypa ner i soffan och sätta på någon film nu att somna till. Tompa♥ är iväg på fest så jag roar mig själv, rätt skönt ibland, inte för ofta dock. Imorgon ska jag till bibblan och plugga lite, sen tvätta, och rida ut långtur med Marie, ska bli mysigt. Tompa är också ledig så vi myser nog mest tillsammans. Sen får vi se vad helgen har att erbjuda, än så länge är inget bestämt, väldigt skönt.

Ha de'

imorgon..

Kategori: funderingar

... är det uppgång, kvart över 8, kanske till och med 20 över då jag redan lagt fram kläder och bara behöver sminka till mig lite inför en heldag i fysikens tecken =) haha, fy fan vad jag inte längtar efter denna dag, men på fredag är jag iallafall ledig igen. Efter skolan ska jag till stallet, såklart...

Mest ville jag säga att jag ska gå och lägga mig nu och sova jättegott i vår stora gosiga säng. Jag har lekt med taggtråd en sväng så att hon oxå ska sova, hon brukar vara bra på att vara vaken på nätterna annars.. -gäsp-.

Jag har haft en helt okej dag, förrutom det himla regnet, det gick inte ens att rida idag för det öste verkligen ner.. Det är nu man vet att hösten kommit, och jag gillar inte hösten på västkusten.. Men allt för kärleken har jag hört :) Tur jag älskar dig så mycket tompa ♥

GODNATT

uppe med tuppen

Kategori: funderingar

Idag var jag uppe vid 8 [alldeles för tidigt, dessutom alldeles för mörkt], och var på skolan vid 9 efter att ha hämtat upp Thilda och Mia på GT.. Vi jobbade lite med vårt projektarbete som vi ska ha nästa vecka så nu känns det som om vi har allt under kontroll, men med en massa 9åringar kan det gå hett till, så vi får väl se hur det går, haha :).

Ikväll efter stallet ska jag faktiskt plugga lite, och se på idol förstås. Hade velat ta en espresso house-fika men just nu är skolan helt galen så borde nog bara stanna hemma och plugga, bara för att vara lite i fas för en gång skull. I helgen skulle Rickard åka hem till mamma & pappa men eftersom vi ses allihopa nästa helg känns det lite onödigt att åka hem nu oxå, men det hade varit hur mysigt som helst.. 

Nu ska jag äta upp resterna av omeletten som jag gjorde till lunch, purjolök, ärtor och kidneybönor. Hur gott som helst, det borde man göra mer ofta... :)