first day of my life

En dröm

Kategori:

Jag hoppar bara in lite snabbt och uppdaterar, Maja ligger här jämte mig och sussar sött och jag är såå trött så ska strax göra detsamma. Vår midsommar var så mysig, om än lite kall men det verkar den ha varit mest överallt känns det som. Vi firade med Oskars bror+familj och så farfar såklart. Åt lunch hos oss, och sen åkte vi till en stor samlingsplats i stan, där vi fikade och tittade på dans runt stången medan Maja sov sig igenom allting, haha. Vi får dansa dubbelt upp nästa år helt enkelt! På kvällen åt vi middag här hemma och sen var den midsommar över. Igår hängde vi hos Fredrik och Martina hela eftermiddagen medan de byggde på sitt trädäck. Barnen lekte och vi drack kaffe och lyssnade på gamla sommarklassiker. Kvällen slutade med middag och glass i hannen, vår vackra hamn! Men att gå på restaurang med en vill/kan/behöver-göra allt på mitt sätt precis just nu-nästan tvååring kanske inte blir något vi gör snart igen, haha, inte så rofyllt direkt men Majan och Lilia var glada :).

En vacker promenad hem vid strandpromenaden där Maja spexade gärnet medan Lilia somnade i vagnen gav kvällen dubbla tummar upp. De delade på en flaska vin på altanen och så spelade vi kort till tröttheten slog till. En bra dag!

En ledig dag till tillsammans imorgon fri från måsten och vi håller tummarna för fint väder, annars blir det nog en tripp till busfabriken, snart kostar hon ju pengar att ta med dit så vi får passa på.



Vissa kvällar är magiska!


Tittut bland jasminbusken 💕



pirr i magen.

Kategori:

Idag tog Maja och Oskar sommarlov. 6 härliga veckor får Maja vara ledig, och bara få vara unge utan massa stress och förskola och tider att passa. Vi har absolut inga planer för sommaren mer än att vara tillsammans, och det känns väldigt mysigt. Att göra saker spontant när vädret sviker, eller när rastlösheten smyger sig på. Först ska jag jobba några veckor till såklart, men eftersom jag är ledig måndag och fredag så känns det ju som semester för mig också nästan, så underbart att ha vår pappa/världens finaste sambo hemma hela tiden ♥.
 
Midsommarafton verkar, vågar knappt tro det, bjuda på fint väder så vi ska fira med familjen och åka på jippo i Varamon, hoppas Maja är sugen på att dansa runt midsommarstången. Vi hade firande på jobbet idag och det var så kul, alla barnen verkade gilla vårt engagemang och vi slutade med raketen och prästens lilla kråka så alla låg i gräset tillslut. Älskar mitt jobb, att få umgås med de där tokiga barnen på dagarna ger så mycket energi, att även de tuffa dagarna känns okej. Just nu behöver både pedagoger och barn semester så det blir mycket fri lek och mys för att hålla dem i styr, precis som det ska vara såhär när man kan vara ute precis hur mycket som helst och de är som kor på grönbete :)
 
Nu är det dags att sova, imorgon bitti ska jag ta med min lilla familj och plocka blommor och göra fina kransar.
 
ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR
kvällsmys framför pippi/senaste numret av mama. Dessa stunder är de finaste, trygghet och lugn ♥
 
 

Läkaren.

Kategori:

Vi tog blodprov förra veckan inför läkarbesöket som ägde rum idag. Maja är som jag skrivit tidigare väldigt åksjuk om man åker för tidigt efter matintag. Vi har knappt 1!km innan vällingen kom upp från frukosten, en stor suck, som tur är hann det mesta hamna i en påse, men usch vilket problem detta är. Det gör att man drar sig för att åka någon längre stans för att det blir kladdigt, äckligt och Maja blir väldigt ledsen. Om någon läser här och har några tips och ideer på hur vi ska underlätta bilresorna så kommentera gärna, vi tar emot alla tips!!!
 
Iallafall, så kom vi fram precis i tid, jag sprang med Maja på höften genom korridorerna och var i väntrummet samtidigt som sköterskan ropade in oss. Väga och mäta och snart är hon 90cm lång, galet :) och ganska så smal. Som sin moster, följt hennes kurva sen hon föddes i princip. Dr.Bang var lite härligt glad som vanligt, Majas prover och levaxinnivåer var som de skulle så vi ska fortsätta äta samma dos som vanligt, och dra ut på besöken från 4månaders intervaller till en gång i halvåret och hoppas att det håller sig lika stabilt som det gjort hela tiden. Han frågade om vi uppfattade henne som "normalutvecklad" och jag förklarade och berättade om hur hennes tal utvecklas och också att hon är duktig både fin-och grovmotoriskt. Och att hon beter sig som vilken nästan två-åring som helst. Nyfiken, trotsig, busig och full att frågor och ideer. Det är en fördel att vara utbildad och jobba med barn varje dag, för jag ser ju på Maja att hon utvecklas "som hon ska" och inte har några hinder för att kunna eller vilja lära sig. Hon är ju fantastiskt vetgirig och vill kunna allt, gärna igår :). Så hon fick väl godkänt även denna gången och efter ett utbrott både inne på apoteket och ute på parkeringen så fick jag in henne i bilen, och väl ute ur stan sov martyren gott :).
 
Det är fantastiskt, och så jobbigt när hon får dessa utbrott, men både jag och Oskar rycker mest på axlarna och sätter oss jämte och väntar ut henne. Oftast vill hon tillslut upp i famnen eller att man bär henne. Att hon får dessa utbrott bland folk är inget som jag bryr mig om, utan jag beter mig som henne, daltar inte om jag vet att det är hon som gör fel, och låter henne hålla på tills hon kommer på bättre tankar. Oftast kommer det fram någon söt tant eller farbror och börjar prata med henne, och då kommer hon på bättre tankar ganska fort. Tokig är hon iallafall, men fantastiskt underhållande :)
 
 
Förra sommaren, ett år sen, hur fort kan en människa växa?..
Finaste bebisen ♥
 

oj.

Kategori:

Det gick visst ett par dagar.. Oups. Det har varit så mycket annat att göra så har inte orkat/hunnit blogga. Skärpning. Vi har städat och haft huset uthyrt två helger, vi har varit en helg på Kolmården tillsammans med Oskars familj, det var hur mysigt som helst såklart, men den avslutade med att Maja fick feber, vi åkte hem och sen kom höstblåsorna på besök förra veckan. Dock snabbt avklarat och på torsdagen var det jobb/förskola igen innan helgen. I helgen som var kom min moster, hennes man och två av mina kusiner med familjer ut till mamma och pappa och vi åt god mat, bakade jordgubbstårta och hade det mysigt. Martina har ju kommit hem (och i och för sig hunnit åka till London en vecka nu), så vi har myst massor med henne, och mamma och pappa, och vädret har varit så fint. Härligt är det just nu, fina sommaren.
 

Kan dock inte fatta att det snart är Juli. OMG, hur snabbt går tiden. Snart dags att planera en 2årsdag för en viss fröken Maja. Vår stora, lilla älskade tjej med sååå mycket vilja och bus i kroppen just nu. Imorgon är sista dagen för henne och Oskar innan deras semester sätter igång. Jag jobbar två veckor till innan det är min tur. Imorgon ska det firas Midsommar på jobbet, och på Majas förskola så det blir dresscode-klänning på oss två imorgon bitti. Kul att få klä upp sig lite, det hör ju inte till vanligheten direkt.
 
Hoppas på ny blogginspiration och lite mer inlägg. Ska börja mobilblogga igen tror jag, det går smidigare :)
 
Fin utsikt från hotellet
Helt överflödig som mamma när Tina är i närheten :)

Släkten är bäst 💕.






 

En nationaldag

Kategori:

Glad nationaldag hälsar Maja! 


Vi lämnade Majan på notvarpsstigen och städade huset kliniskt rent inför cykelgästerna. Roligt att göra fint så de trivs och känner sig hemma. De ringde förut och behövde hjälp med kaffebryggaren, den är lite hi-tec, annars var allt toppen, kul! 

Vi har myst här ute på landet, Maja tog nästan första doppet i sjön, hela hon var blöt iallafall, iskallt var det, men hon ville göra som de andra stora barnen som badade som galningar :)

Mamma och jag gjorde en god potatisgratäng, sallad och så grillade vi quorn-fileer till mig och kött till de andra. Mycket smarrigt. Imorgon ringer klockan tidigt så dags att sova snart, vi laddar för två heldagar på Kolmården!

Mys/busstund fångad på bild, Gud så kär jag är i dig min tokiga unge!



pippitok.

Kategori:

Maja är väldigt inne på Pippi just nu, och Emil också till viss del, men tecknat tycker hon inte alls är lika intressant. Så den lilla tv-stunden hos får på morgonen och innan läggdags är det pippi-avsnitt som gäller, och det är så sött att se henne sitta och diskutera, skratta och vara oroad över saker som händer. Min kollega Johanna var i Ullared förra veckan och köpte med sig pippi-huset med gubbar och hela pippiboxen åt oss (du är bäst, tack) så nu är hon om möjligt ännu mer insnöad. Fast det får hon gärna vara, jag sitter gärna och tittar Emil och Pippi istället för att se konstiga tecknade serier på barnkanalen, vissa saker var nog bättre förr, och inget går upp mot Astrid Lindgren. Fast fåret shaun är en personlig favorit på bolibompa, skojigt värre.
 
Jag och Johanna jobbade själva idag (vi är egentligen tre) så dagen har gått i ett, men barnen har förstått att vi behövt deras hjälp och det har faktiskt varit en väldigt mysig dag :). Att ha världens bästa arbetskamrat som tänker så lika som jag gör inte saken värre, vi stöttar och hjälps åt och försöker peppa när det blir konflikter eller problem, helt underbart att kunna ha det stödet i vardagen. Jag har ju förstått att vi ska vara lyckligt lottade som trivs så bra tillsammans alla tre, det är inte alls säkert att det är så när man slås ihop i ett arbetslag, ibland klickar man ju inte överhuvudtaget och då blir arbetet så mycket tuffare,och det går ut över barnen i många fall. Det gäller att ha en bra grund att stå på, samma värderingar och samma mål. Vi har så mycket planer för hösten, ska bara försöka få tid till planeringstid och få det gjort också, lättare sagt än gjort :).
 
Snart är det helg, och jag ser så så fram emot att min syster kommer hem för sommaren alldeles snart. Planen var inte för henne att vara i Motala, utan stanna i Lund eller bo hos Sam i London men nu kommer hon hem och ingen är lyckligare än jag (och Maja såklart, Tina är ju hennes favorit big time). Hon gör sin sista tenta imorgon (HEJA HEJA DIG smartskalle) och sen kommer hon med tåget, jippi. Ska tvinga henne vara så mycket med oss att hon längtar bort, haha, och Maja ska nog få åka på egna äventyr med sin älskade moster så jag hinner jobba undan lite efter jobbet nu innan semestern. Det är min plan iallafall, får väl se om hon känner samma. Världens bästa syster ♥.
 
favorit i repris-sommar för maja å tina :)
snart är gänget samlat igen, yay.
 
Nu är det dags att sova, klockan ringer innan 6 imorgon, Zzzzzz.
 
 

bikini.

Kategori:

Sommaren är här, och dags att köpa badbrallor till Maja. För det är vad hon behöver. Ett bar badbrallor för att inte få sand i rumpan och snippan. Hon har inga bröst, hon behöver därför ingen överdel. Såklart inte. Baddräkt känns också onödigt mycket tyg, och jag har redan köpt ett uv-set med byxor och tröja som hon kan ha också. Men vart jag än letar så finns det inga badbrallor till tjejer, utan att det hör till en överdel. Jag förstår det liksom inte. Alla får verkligen tycka och göra som de vill kring det här, men snacka om osmidigt och onödigt att dölja någonting som inte existerar. Vi gjorde en beställning på hm igår, och så tänkte jag att hon kunde ha ett par kill-badbyxor men det fanns bara med angry-birds, dinosaurier eller bilar. Inget som tilltalade mig. Och de få badbyxor till tjejer jag hittat är dekorerade med volanger och paljetter och tryck. Inte heller något jag tycker om. För ja, det är ju än så länge jag (och Oskar) som bestämmer vad Maja ska ha på sig, den dagen kommer när hon själv vill bestämma och då får vi ta den diskussionen då, men hallelujah än så länge har vi makten. Och jag tycker inte om ruffpuff-sötgulltjejsaker, lagom är bäst, men lagom verkar inte exiserar på kill- och tjejavdelningarna.
 
Om hon kommer lida i ett par badbyxor med volanger, eller kommer ta skada resten av livet pga av det, nej såklart inte, men det handlar mest om att det borde finnas ett större utbud, ett unisexutbud som passar både tjejer och killar, för det är ju faktiskt inte så jättestor skillnad på kropparna fram till puberteten så såklart borde de kunna ha samma slags badplagg. Och andra plagg också för den saker skull.
 
Lite tankar såhär kring lunchtid. Ibland har man inte mycket annat att gnälla om, så idag blev det bikinignäll. Våga vägra bikini säger jag, och hoppas att Maja inte tar illa vid sig av att ha en mamma som är så trist och töntig när det kommer till detta.
 
 
 

så trist.

Kategori:

Hur trist är jag inte? Glömmer bort att uppdatera hela tiden, tänker att jag ska göra det på kvällen, men då är jag så trött att jag inte orkar tänka ut något spännande att skriva ;). Det har ju varit jättelångledigt för mig och Maja, och vi har haft det himla mysigt. I torsdags hade vi vänner här på lek och grill, det blev inte så sent då Cornelis blev sjuk mitt i allt, men det var härligt att ses ändå ♥. Vi skrattade gott mitt i allt kaos med 5 barn under 4år, det skulle matas, trotsar, lekas, grillas, dukas och så vidare och inget blev som vi tänkt, men kul är det, barn är ju livet :).
 
I fredags var jag och Maja i simhallen på fm och sen firade vi pappa som fyllde år förra veckan, med tårta, middag och paket ute hos dem. Jag har gått ett par långa powerwalks, kommer längre och längre på den där timmen jag brukar vara ute, det sporrar mig! Oskar var iväg nästan hela lördagen på grabb-dag så jag och Maja stack ut till Notvarpsstigen och umgicks och sen fick jag en kväll för mig själv, åt godis, thaimat och tittade på romantiskt drama. Igår lekte vi i trädgården, cyklade en långtur ner till borenshult och åt glass och började städa köket till cykelfolket som ska bo här två helger i rad nu. Mycket att städa och plocka undan, men väl värt pengarna! Vi ska bo ute hos mamma och pappa, men den här helgen ska vi ju till Kolmården ett dygn också. Längtar verkligen, ska bli underbart att se upplevelsen genom Majas ögon, finns inget bättre än att uppleva livet på nytt genom det hon ser, hör och intresserar sig av. Alla små detaljer i livet som vi annars tar för givet, det är magiskt för henne, och blir det också för mig.
 
Nu sover hon gott i vagnen, vi vaknade halv9 idag efter en vakenstund i gryningen, så allt blev lite snurrigt. Sen frukost, sen lunch, sen lur. Får väcka henne snart så hon är trött till kvällen. Jag ska iväg på terminens sista personalmöte. Ska skriva klart de sista utvecklingssamtalen innan också så sticker dit direkt när Oskar kommit hem. Jag har redan tagit lite semester i huvudet, så det här med att ha samtal och organisera upp sig känns lite avlägset. Men när man väl sitter där med föräldrarna kommer det ju naturligt att berätta om deras guldklimpar...
 
Nu ska jag dricka ännu en kopp kaffe, huvudvärken släpper inte riktigt idag, och sen blir det bikinilek i trädgården några timmar.
 
man blir smutsig av att hjälpa till i trädgården.
årets första mjukglass, nam nam.
måste ju smaka mammas också.
strunt i skeden, jag dricker min glass :).