first day of my life

påskvecka.

Kategori: funderingar

Påskvecka inledd. På tordag åker vi hem till Motala, längtar. Men först 3 skoldagar. Idag pratade vi familjehemsplaceringar och hur man måste bete sig som lärare mot dessa barn, jätteintressant. Det var inte riktigt det här jag trodde läraryrket går ut på när jag började här, men det är så mycket som är sociala bitar.. Är väldigt glad att jag valde specialpedagogik som fördjupning, tror det kommer hjälpa mig mycket att ha det i bagaget. Imorgon ska vi sitta med åtgärdsprogramstenta hela dagen och onsdag är det föreläsning om hörselskador.. SEN åker vi hem.

I helgen har tompas motala-vänner varit här, roligt. Jag var inte med dem på lördagkvällen när de skulle ut, utan låg i sängen med filmerna "tretton" och "boys don't cry" och sov hela kvällen, natten och vaknade sist av alla på söndagen.. GALET. Var längesen jag sov så länge, men det behövdes väl antar jag, känner mig pigg och fräsh nu. Imorse var det värre eftersom jag inte kunde somna inatt av förklariga skäl.. Men nu är jag som vanligt igen efter kaffe och god lunch :).

Lyssnar på Band of horses på spotify och skriver handlingslista, det ekar tomt i både skafferi och kylskåp. Det är förövrigt mitt nya favoritband, grymma!

2 hästar i stallet idag så likabra att dra sig utåt snart, det har slutat regna nu oxå. Grå dag, men jag känner mig rosa inuti ♥

LÖRDAG-SOLDAG

Kategori: funderingar

Idag är det lördag, solen lyser och vi ska snart iväg och njuta av den i stallet. Tompas föräldrar kom igår kväll så vi var ute och käka på Lilla helfwetet, hur gott som helst. Idag har jag varit duktig och tvättat och besiktigat bilen, alltid bra att göra pappa glad :) Päronen åkte vidare till Göteborg för ett tag sen och nu har vi bara slappat i soffan en stund...

På toppenhumör, tentan blev inlämnad igår och jag är jättenöjd, och allt annat är också hur bra som helst helt enkelt!

Tjoflöjt,

TENTASKIT

Kategori: funderingar

Sitter med hemtenta, specialpedagogiska perspektiv.. Det går åt helvete, kommer inte alls igång och min hjärna står still. Ska skriva åtta sidor till torsdag och är inne på sida två.. Ohh det här är inte okej alls.. Vet inte i vilken ände jag ska börja skriva och sen få med all teori, det är svååårt. Önska mig lycka till!

GASTROSKOPI

Kategori: funderingar

Igår var det dags för min gastroskopi-undersökning. Satt uppe söndag natt och kollade på oscarsgalan så var galet trött när klockan ringde o9:oo, men var så nervös så vaknade till rätt fort. Fick ju inte äta och dricka nåt på morgonen så mådde illa som en gnu, kanske inte en så bra kombination när man ska få en jävla rör nerkört i halsen.. Tompa hade iallafall tagit en hemmajobbardag så han kunde följa med och hålla handen (tack gode gud).

Vi drog till sjukan iallafall, träffade läkaren, han var grym och berättade om allt, hur det skulle gå till och vad han skulle titta på och sånt.. Sen var det bara att lägga sig på sidan, få en plastbit i käften och sen skulle jag bara fokusera på att andas medan han körde ner slangen i magen.. Tompa stod jämte, höll handen och kollade på tvn där insidan av min mage syntes, haha, han var sjukt inponerad "du är lika fin inuti som utanpå" fick jag höra sen, LOVE. Vet inte om han bara försökte få mig att må bättre.. Det var iallafall över på 5 minuter men det var det värsta jag någonsin gjort.. Fick iallafall ny, starkare medicin då det är glapp i muskeln mellan matstrupe och magsäck som gör att det inte håller tätt där, som det egentligen ska.. Det är därför jag mår konstant illa och har uppstötningar och ont.



Ni ser ju själva hur lång skiten är, och man kände varenda rörelse.. bläbläblä.. Aldrig mer.. Nu är det gjort iallafall och jag hoppas det löser sig nu!