first day of my life

perfekt.

Kategori:

 
Det krävs inga filter för den här sommaren. Så fruktansvärt härligt. Klockan var nästan 20 och barnen badade i det 23 gradiga vättern. Det blir inte så mycket bättre än så ♥
 
 

min sommar.

Kategori:

Vår fina sommar får mig att inte vilja sitta vid datorn/bloggen alls. Vi njuter så mycket vi kan av vädret och semestern, träffar familj och vänner och bara tar dagarna som de kommer. Oskar har idag börjat jobba igen, stackarn, men vi får ha sköna eftermiddagar tillsammans eftersom han jobbar till 15 som längst.. Jag har två veckor kvar innan förskolan öppnar för både mig och Maja igen, och vi försöker hitta fina stunder om dagarna för att känna semesterfeeling och inte bara "vara ledig-känsla", ni fattar skillnaden. Maja äter glass i stora lass varenda dag, haha, så det är väl hennes semestergrej, och så har det ju blivit mycket äta ute och picknickar och så vidare, men eftersom vi hållt oss hemma i Motala av olika anledningar, så väljer vi att lägga pengarna på lite sån lyx istället.
 
Det är ju snart dags att fira vår blivande 2åring och vi ska beställa det mesta på nätet även den här gången. Vem orkar ge sig in till Linköping och handla saker (bättre utbud där) när allt kan komma till affären runt hörnet :). Om vädret ska fortsätta vara såhär varmt så orkar man sig ju knappt ner till stranden. Vi lullar de flesta förmiddagar hemma, äter en luuuugn frukost och kollar sommarlovsmorgon som Maja gillar, och tar oss till varamon eller stranden nere vid mamma å pappa lagom till lunch. Maja är helt badtokig och underhåller sig själv rätt bra faktiskt med sina strandprylar, det har hon blivit så bra på hemma också, pysslar och läser och lagar mat i sitt kök och lägger och söver dockorna i sina vagnar och så vidare. Det är som poesi för oss att se henne fixa och leka själv, det är så urgulligt när hon kör igång med sina försök till "rollekar"..
 
Oj oj så lite jag har att skriva känner jag. Det får bli lite bilder istället.
 
"mamma häst, smack smack"
"hörrö", du förstör brännan. Mys och gos på stranden. Älskade unge ♥
gullkusinerna som hängt en massa och myst.
jag ville ha en kantrellmacka till kvällsmat... så ut med familjen i skogen... hmmm
inte en enda svamp, men massa blåbär och smultron ;).
 
Har en massa bilder på min telefon också men de får jag lägga upp annan dag, nu är jag tröttnöt.
 
Hoppas ni har en helunderbar sommar vad ni än gör eller befinner er,
 
Kramar

en soffa.

Kategori:

Vilken helg, äntligen kom sommaren en stund igen :). Vi har badat och solat, umgåtts med vänner och familj och ikväll åts det 3rätters-middag på notvarpsstigen fixad av lillasyster. Härligt när hon är hemma, alltid en smarrig måltid nära då, hon är både duktig och gillar att laga/baka, och att bli bjudna på sånt tackar man ju aldrig nej till såklart :). Jag blir dock lite däckad av värmen så medan Maja tog sin lur igår så somnade jag gott med boken på magen, och sen la sig Maja där och bläddrade i den väldigt bildlösa boken. Sååå söt, och så mysigt, vår idyll.
 
Veckan är en oskrivet blad, vi vill åka på något äventyr men har inte bestämt vart än, kul att vara lite spontan, men verkar lite svårare att få tag i boende någonstans, vill gärna bo på en fint hotell och äta smarrig frukost och mat. Vi får se vart vi hamnar.
 
Nu ska jag se orange is the new black, har bara några avsnitt kvar så ser på dem långsamt ;).
 
zzzzzzZzzzz
vår lilla nakenfis, mest hela dagarna när det är vamt, och blöjan är en nödvändigt ont ibland.. Än har hon inte fattat det riktiga vitsen med potta eller toalett, men det kommer nog i takt med hennes ogillande av dessa blöjfasoner vi tjatar om :).
 

Bästa på semestern

Kategori:

Jag ligger kvar i sängen och vaknar till liv. Hör Oskar och maja tjattra därnere, det är de härligaste ljuden i världen att höra dem prata :). Jag är lite segstartad, det är jag alltid, himla sköna säng som är så mjuk och gossig, haha. Snart skriker Maja "frukskost, urdurt (yogurt)" så då får jag väl pallra mig ner.

Fåglarna sjunger utanför fönstret och jag tror att solen ska lysa på oss idag också, igår var en fin dag. Jag och Martina var hos vår mormor en stund och hälsade på, hon har varit sjuk och legat på sjukhus så nu behöver hon sällskap och kärlek i extra dos. Eftermiddagen spenderades i varamon tillsammans med Fredrik/Marthina och barnen. Underbart! Barnen badade men burr, så kallt i vattnet, jag väntar ett tag innan jag hoppar i tror jag :).

Idag ska vi umgås med vänner och åka ut till notvarpsstigen ett tag. Ha en härlig dag ni också!

Fina fina stranden!



Maja hänga.

Kategori:

Vi brukar sitta och titta på bilderna i telefonerna tillsammans med Maja så hon får berätta om saker vi gjort och så. Hon tycker det är jättekul och verkar ha en ganska så bra minne, kan prata om saker som hände för ett tag sen. Hon har en favoritfilm och en favoritbild just nu. Filmen är en snutt med henne och morfar i deras bubbelpool och så spelas pippimusiken i bakgrunden, "morfar bada" säger hon och försöker sno telefonen för att se. Bästa bilden just nu är "Maja hänger", en bild från en utflykt till Råssnäs, och jag tycker den är så himla fin. Hon ser så stark och lycklig ut ♥. Hon vill ju gärna vara "stark som pippi, grr" som hon säger och när man hänger själv i stången är man ju verkligen så stark, såklart. Härliga energiknippe :)
 
 

Jag ska

Kategori:

Åh så stod inläggen still igen, var sjuk hela förra veckan och låg i sängen och sen kom jag aldrig igång igen, så kan det bli. Hurra för 4veckors semester start från idag. Ska bli så så mysigt att vakna upp jämte min trollunge varje morgon och slippa känna stress att gå upp och ta oss till jobb/förskola. Vi har inga planer alls utan kommer ta dagarna som de kommer och göra små utflykter och nån lite längre sväng hoppas jag till västkusten. Ska bli skönt, och behövligt att ladda för hösten!
 
Tidig morgon imorse så jag ska sova nu. Imorgon ska vi leka med Majas bästa moster, vad vi gör beror på vädret!
 
Skriver mer snart,
 
ett litet troll.