first day of my life

Lillördag

Kategori:

Onsdag och en arbetsdag kvar innan vi tar helg. Varit så himla trött idag. Oskar har fått sova på soffan för han hostar en massa så jag har också sovit mindre bra. Oskar lämnar iallafall barnen imorgon så jag kommer undan alla konflikter som behöver tas med Saga innan vi kommer utanför dörren på morgonen. Vill inte ha Kläder, vill inte ha tofs, vill inte borsta tänderna, vill ha det enda gosedjuret som ingen hittar, osv. Man är ganska trött i huvudet redan innan man börjar jobbet. Hoppas denna kris snart är över. Blir skönt med miljöombyte i helgen med Göteborg och halloween på Liseberg. Dessutom åker vi med världsbästa Sanna och Martin och barnen så hoppas vi får ett mysigt dygn tillsammans 💜. Fast det är jag säker på att det blir.


Idag har Maja varit och ridit på ett nytt ställe i fågelsta då hennes ridskola ska stänga ner. Jättetråkigt såklart men det här stället kändes jättebra. Maja red själv i både skritt och trav och travande över bommar. Så stolt över henne, hon är verkligen duktig och modig! Hästen var mycket större än hon är van vid och det var ju såklart mycket lättare att trava osv än på shettisarna. Det här blir nog Toppen!

Vi längtar just nu till början av december då vi får hem vår nya familjemedlem. Majas ridlärare Jennys katt har fått kattungar som vi ska ta en. En helgrå långhårig hankatt. Åh barnen är alldeles lyriska och vi kan knappt vänta 😍😍😍.

Nu ska jag hoppa i säng, klockan ringer 5.15 imorgon för jag öppnar förskolan 😴😴. Maja ska iallafall med en kompis hem så jag och Saga får en lugn efter middag tillsammans när jag hämtat henne!




Snart får vi säga hej då till Sune och hans kompisar på Jennys gård
Min modiga dotter

Födelsedag!

Kategori:

Jag gillar att fylla år på en helg. Sovmorgon, amerikanska pannkakor till frukost, presenter Och massa kramar.


Sen stack vi iväg på dunungarnas gympa, hela familjen. Jätteskoj! Sen åkte jag en sväng till stan för att byta lite presenter, innan det var dags att packa in oss i bilen för att åka till Mjölby simhall. Barnen hade jätteroligt, och då har jag också kul ❤.

Det blev hämtmat till middag. Sushi till Mig, hamburgare till Oskar och thaimat till barnen. Alla nöjda och mätta. Och nu fick jag lov att krypa under täcket i sängen och sätta på en film, snacka om lyxigt. Godispåsen väntar när barnen somnat sen 🍬🍫.

Imorgon åker jag med Maja på ridningen och sen kommer mamma, pappa och Oskars familj för födelsedagsfika på eftermiddagen. Vilken toppen helg det blev!


Jag.

Kategori:

Jag. Fyller 32år imorgon och har inte mått så bra som jag gör just nu på länge. Alldeles lycklig inifrån och ut. Både privat och i jobbet. Förutom lite rastlöshet och hösttrötthet som säkert drabbat fler än mig. Vi har det så himla bra med barnen som börjar bli större, vi får sova på nätterna, inga bebisar att anpassa sig efter utan livet är ganska smidigt och vi gör som vi vill. Umgås med familj och vänner på helgerna så mycket det går. Jobb och vardag i veckorna. Jag jobbar 80% och det innebär kortare dagar för barnen (och Mig) och vi hinner med det mesta. Handla, landa i soffan på em med böcker, nyss, leka eller städa. Inte bara en startbana mot läggdags.


Jag känner mig trygg i mig själv på ett annat sätt än förr. Litar liksom på att jag är tokbra som jag är. Att människor väljer att umgås med mig och min familj för att vi tillför positivt energi och glädje. Man måste lita på sig själv för att må bra in i själen. Och jag känner mig bra på jobbet. Känner att jag gör ett bra Jobb, utvecklas tillsammans med kollegor och barn. Försöker hitta mer utmaningar i mitt jobb för att inte bli uttråkad.

Oskar och jag har det bra, vi har det väldigt tryggt och mysigt och härligt. Han har gått in i crossfit-världen och jag unnar honom allt det som det ger honom. Självkänsla och massa kompisar. Jag försöker promenera några dagar o veckan, men nu måste jag komma på något annat i och med mörkret som kommer. Motion gör gott för oss båda, det märks på vårt humör.

Helt enkelt på en fin plats i livet!


2åringen

Kategori:

Och så vår 2,5åring. Saga är inne i en kan/vill/ska-göra på mitt sätt-fas. Oftast ler vi åt henne och låter henne tro att hon får bestämma men ibland när hon faktiskt inte får som hon vill så faller hela livet samman. Precis som det ska vara. Det kan bli lite svettigt ibland, men på samma gång som man ibland drar sitt hår, så njuter man av allt hon är. Busig, tokig, glad, energisk, påhittig och spännande. Hon får oss att skratta så många gånger per dag. Hon är fantastisk på att leka rollekar, storasyster har lärt henne väl. Hon hänger på det mesta och vill vara i centrum. Hon trivs på förskolan och har hittat en gäng vänner som hon verkar gillar.


Hon är en liten clown och vi märker att hon inte alls är lik Maja i personlighet, det är utseendet som bevisar deras släktskap. Saga är mer utåt och bara kör på utan direkt eftertanke. I och för sig minns jag inte hur Maja riktigt var i samma ålder, men hon har alltid haft en stor integritet medan Saga är mer öppen mot det mesta. Hon gillar att vara ute, cyklar på sin balanscykel eller springa gärnet.

FINA Saga, du är en fröjd att hänga med.

Återkomsten

Kategori:

På sistone har jag haft ett riktigt sug efter att få skriva och blogga igen. Gick igenom arkivet och så mycket fina minnen finns i denna blogg att jag vill fortsätta att spara tankar och minnen för framtiden.


Drygt ett år sen jag skrev sist tror jag. Saga var drygt 1år och Maja 4år. Nu har jag ingen bebis längre och nästa år  börja Maja förskoleklass. Finns så mycket fint i livet just nu att det är svårt att veta vart jag ska börja.

Jag tänker att jag börjar med barnen. Med min älskade underbara kloka lillgamla känsliga coola Maja. 5år och i världens bästa fas. Trygg, glad, nyfiken och busig. Hon som alltid vill att alla runt henne ska må bra, både hemma och på förskolan. Hon rider och går på kulturskolan och hemma leker hon och Saga rollekar dygnet runt om de fick. Eller läser böcker. Hon är en väldig fröjd att umgås med. Aldrig tyst, alltid en fråga eller en tanke om livet nära. Hon verkar nöjd med den hon är. På förskolan hänger hon med alla, både de yngre och de i hennes ålder. Hon tar sin plats mer och mer och vågar stå för sig själv. Så stolt över henne. Vet rätt från fel, tycker inte om orättvisa och har stor empati. Och väldigt smart. Såklart, som sin mamma 😂.