first day of my life

stil.

Kategori:

Min vän Emelie skrev på instagram för några dagar sen om hur mycket roligare det är att köpa kläder till barnen och att hon någonstans tappat sin stil. Och OJ vad jag känner igen mig. Handlar ibland något billigt på hm som jag försöker se fräsig ut i men nja, även om jag kanske aldrig haft en direkt stil, utan blandat hejvilt, mest t-shirt och jeans så hade det iallafall ibland lite eftertanke förr.
 
Nu ska det passa postgravid-kroppen, det ska fungera att amma i utan att hela tuttarna flashas (inte en sån ammande mamma som gärna visar upp behagen offentligt) så luftiga t-shirts som döljer och är smidiga att lyfta upp. Dessutom var jag ju gravid i 9månader (no shit) och då ska ju allt bara sitta skönt och inte trycka någonstans :). Och att köpa kläder till Maja och Saga är ju så tillfredsställande, det finns ju verkligen hur mycket fint som helt. Önskar det kom en stylist hem till mig, med kanske 20.000:- som hon hjälpte mig spendera på bara massa fint och lättmatchat till mig själv.. Önsketänkande såklart. Jag får fortsätta gå i mina slitna t-shirts och noppiga koftor och drömma mig bort till bättre tider :). Antagligen kommer den där stilen aldrig igen. Jag menar, att vara mamma och jobba som förskollärare gör ju inte att jag springer och köper söta klänningar och högklackade skor direkt, praktiskt och tåligt ska det vara, haha. Så sexigt :).
 
 
Bilderna har egentligen inget med texten att göra, men de får mig att längta till sommaren och få ha kjol och linne, och bikini :). Detta är två år sedan, kan inte förstå hur fort tiden går...
 

Lika som bär.

Kategori:

 
 
häftigt, att få två nästan likadana barn ♥.
 
påminner mig om att ta fram "finkameran" lite mer och inte bara nöja mig med iponebilderna...
 
Fina fina barn, som jag älskar er.

Tystnaden

Kategori:

Den här tystnaden, när både barnen sover, Oskar är iväg och det är bara jag, en smarrig chokladkaka och tid framför datorn. Bara för en liten stund. Hoppas dock att lilla bebis vaknar för mat snart innan läggdags för nu har det gått lite för lång tid = onda boobies... Idag har det varit vårfest i stan så vi gick in dit för att se Pippi-teater som Maja uppskattade. Vi ska till Astrid Lindgrens värld i sommar så Maja laddar :). Blir dock i slutet på juli så hon får ju längta ett bra tag till. Men längtan är bra. Vi har sagt åt henne att lämna sina nappar till Pippi och Emil också men jag hoppas vi kan göra någon ceremoni snart, för hon behöver egentligen inte nappen längre utan har den mest när hon är grinig, och då kan det ju kvitta.. Vi får se om vi kan hitta på något kul :) 

Att bli blöjfri går också framåt, hon går oftast i trosor hemma och ibland när vi är iväg och än har ingen olycka hänt men hon är lite lat ibland och ber om blöja för att slippa tänka på det, så kanske kommer blöjorna "ta slut" en dag så hon blir tvungen att gå och kissa fast man leker något kul osv. Att känna efter när hon behöver gå har hon ju inga problem med. Så så duktig! Vi började med "Majas Kisslapp" som sitter på toadörren där hon fick ett klistermärke varje gång hon gick, men nu tänker hon inte ens på den längre, bra med belöningar minsann 👍.

Idag blir vår fina Saga 8veckor, kan inte förstå hur tiden bara flyger förbi, hon är så härlig och glad. Äter, sover, myser, ler och pratar och är så enkel! Fantastiskt att se Maja älska sin lillasyster så mycket, bara massa puss och gos och hjälpa till, aldrig att hon blir arg eller ledsen på henne, utan har totalt accepterat sin nya livssituation som storasyster. Vår fina stora tjej!

Äsch nu orkar jag inte bladdra mer, ska kolla sandaler på nätet, Maja behöver ju nya till sommaren!

"Hon vill sitta i mitt knä mamma".


Natt

Kategori:

Saga är lite snorig så här sitter jag och ammar, vi brukar alltid ligga ner så Jag kan fortsatta sova direkt, men idag blev det protester då, förståligt såklart. Maja har varit hemma med oss den här veckan, hon är lite förskyld igen och då kom irritationen i ögonen tillbaka, de rinner och hon är ljuskänslig och även om hon är pigg och som vanligt så vill jag kunna ha koll på henne, vi får se hur hon mår när hon vaknar i morgon men tippar på en till hemmadag, lika bra att hon får bli helt frisk. Kanske blir en sväng till öppna förskolan, vi har inte varit där sen innan jul och nu börjar jag tuffa till mig angående rs-virus och ta med Saga ut lite mera.

Älskar den här årstiden, aå så vackert precis överallt med allt som vaknar till liv, både växter och människor. En annan dag hittade jag en ny promenadväg som gick längst vattnet, helt magiskt fint!

Nu somnade hon om här och jag ska göra detsamma.

Minikopia av Maja, ska visa er imorgon 💕
Bakar m trolldeg som vi sen målade, så kul!


Denna stad, så vacker med vatten precis överallt.
Älskar denna bild som Jag tog i helgen. Att stå och se på, upptäcka och vara nyfiken, det bästa med att vara mamma är att få stå jämte och leda henne genom livet och se till att hon fortsätter vara nyfiken 💜.

Godnatt,


Träning

Kategori:

Saga har precis somnat i famnen efter en lång onöjd kväll, varit trött men inte kunnat somna, väldigt frustrerande.. Men nu är hon förhoppningsvis däckad för några timmar iallafall, on brukar vakna en gång på natten och vakna och sen runt 6, antar att jag ska njuta nu för snart kanske hon börjar vakna varje timme, man vet ju aldrig med de här små. Hör Majas snusandet i andra rummet, världens härligaste ljud 💕. Hon har varit så himla glad idag Majsan, och det gör mig så glad. Vi har många dagar med mycket konflikter, tårar och ilska just nu så de bra dagarna ger hopp att den här fasen snart är över. Hon har det rätt jobbigt med sig själv och hur hon hanterar tillsägelser och när vi ber henne göra saker. Och att umgås med vissa, främst Lilia, det går bra efter ett tag men först ska det bråkas om allt allt allt i en halvtimme/timme, sen är de bästisar igen, Lilia har sånt tålamod med henne, förstår inte hur hon orkar 😛 Men allt går ju över såklart men vi lider med henne och att hon måste göra så nycket till en kamp ♥️.

Däckat efter en arg dag i måndags till exempel 😍.
Här var de faktiskt vänner hela dagen minsann.

Det har regnat hela dagen nästan och vi har hållt oss inne förutom en promenad jag å Saga tog innan kvällsmaten, har man sagt en promenad per dag så har man, trots regn... Oskar och Maja trotsade regnet och lekte i trädgården ett tag. Saga har tränat nacken i gymmet och jag tycker hon är väldigt stark och villig, gnäller inte förän efter ett tag. 

Fina fina Saga med de stora rådjursögonen.

Nu ska jag sova jag med. Godnatt 😊!



gråmulet.

Kategori:

Lämnade en glad och leksugen tjej på förskolan imorse (tills hon kom på i vinkfönstret att vi glömt puss&kram så då fick jag smita in igen och kramas extra länge) och sen gick jag och Saga hem och åt frukost. Det är gråmulet ute efter en ganska solig morgon, och jag är trött idag trots att Saga faktiskt sovit mestadels av natten. Men hon vaknade vid halv6 och ville äta och tjattra ett tag och sen sov hon på mitt bröst medan jag satt i en obekväm position så kroppen gör lite ont, plus att jag har träningsvärk sen igår. Kul att känna att övningarna gör någonting.


Min kropp är så så svag. En halvtimmes promenad gör mig flåsig och rygg/skuldror värker. Efter förra sommarens illamåendefest som sen övergick i foglossning så har jag ju inte rört min kropp på många många månader och fy vad det känns. Och det är ju nu man behöver vara stark, med bebis som ska bäras och ammas och så Maja som kräver sitt, en pigg kropp ger ju en iallafall lite piggare mamma. Trötta nätter gör ju att kroppen skriker efter godis och vila och kolhydrater för att orka så det är en så ond spiral. Man vill äta nyttig mat som ger energi men för att orka i praktiken krävs socker, iallafall för mig. Så nu har jag lovat mig själv att gå varje dag och att göra övningar minst 3gånger i veckan, för det finns ju inga alternativ, min kropp behöver stärkas upp för att jag ska orka, och det finns ju tyvärr inga genvägar :).

Saga ligger fortfarande i pyjamasen och sover i vagnen och jag ska nog ta en kopp kaffe till, det är lite kyligt här inne och så ska jag surfa runt och leta sommarkläder till barnen, dags att börja köpa litegrann, ska försöka hitta på tradera och köp-och säljsidorna på facebook. Att vara föräldraledig är ju ingen jätteinkomst direkt så begagnat känns bra både ut miljö och ekonomisk synvinkel. Att gå på stan just nu är ju bara självplågeri, det finns ju så mycket fint vår och sommarkläder till barn så man blir alldeles svettig. Jag får väl gå igenom min sommargarderob också, klänning kommer ju inte funka eftersom jag kommer amma så det blir nog mycket kjol/shorts och linne/t-shirt antar jag.

 har en peppade dotter iallafall som gärna drar på gympabyxorna och är med :)
 
 

Att vara någons mamma

Kategori:

Tänk att jag får vara mamma till två så fina tjejer. Det där som jag alltid drömt och längtat efter, att få bli stor, äldre och få barn. Och nu är jag mitt i det som jag alltid önskat, småbarnslivet, en nyfödd och en nästan 3åring och jag försöker att njuta och bara vara, i det kaos som det ibland är. Att inte stressa över saker man inte hinner, att ge Maja tid istället för bannor när hon bråkar och är arg, för jag har ju faktiskt all tid i världen just nu, vi har ju inga direkta tider att passa någonstans. Jag ska verkligen ta tillvara på den där mammaledigheten att bara vara, och släppa på alla måsten och borden, nu är barnen min prioritet och vilken fantastisk tid att vara ledig på, våren är precis här och sommaren en bit bort. Vi bor ju i världens finaste stad med, och har natur och vatten nära överallt, ut och upptäck! Lyckliga jag som får vara med i alla deras små utvecklingssteg i livet, vilket privilegium att få vara deras trygghet och lotsare ♥️.

Nu sitter vi ute i trädgården, Saga sover och Maja leker i sandlådan, vi dricker kaffe och läser en tidning och bara är efter en sväng på stan och Maja har haft lekdejt med Lilia. Igår grillade vi tillsammans med vänner hos Fredrik och Marthina, och därmed var grillpremiären gjord, nam nam nam.

Vilken energi man får av att den bästa årstiden är här, kroppen och själen känns lätt och lycklig ☀️💕!



Kroatien

Kategori:

Mamma fyllde 60år för några veckor sedan och för att fira med pompa och ståt bjuder hon hela familjen+respektive till Kroatien i början av Juni. Vi ska till en hamnstad som heter Opatija som tydligen kan jämföras med franska rivieran och det låter ju alldeles fantastiskt. De har hyrt ett 300kvm stort lyxhus där vi ska spendera en vecka tillsammans och vi längtar ihjäl oss, det ska bli alldeles underbart skönt att komma bort och umgås med hela familjen för ett tag, det är ju inte så ofta vi alla är samlade längre ♥. Saga kommer ju förhoppningsvis helammas och spendera dagarna i skuggan så det känns väldigt smidigt och bekvämt att resa med en så liten bebis, men vi får väl se hur det går. Och Maja kommer säkert ha det alldeles förträffligt med massa uppmärksamhet, bad, glass och lek hela dagarna.
 
Men det är ju en del som behöver tänkas på, packning, vagnar och så vidare. Det är ju inte bara att resa iväg direkt, haha. Jag har två vänner som varit i Kroatien flera gånger så ska kolla upp vad som finns med blöjor/ersättning om det skulle behövas och så vidare, antar att man inte behöver ta med allt sånt utan köpa en del där. Det ska bli så så mysigt iallafall!
 
snart dags att dra på solhatt och bikini igen, hurra
 

Ögoninflammation

Kategori:

Maja var lite röd i ögonen när jag hämtade henne från förskolan förra onsdagen, i torsdags morse var de helt igengeggade på morgonen och sen har det bara blivit värre och värre, svullen, rödsprängda och jätteljusskygg har hon varit, dessutom svullnade hon upp bakom örat/käken på ena sidan och fick jätteont fredag vid midnatt så vi fick ringa 1177 och lördag morgon fick Oskar åka till jourcentralen med henne, och fick ögonsalva utskrivet. Och konstaterat att hon har ett dumt virus i kroppen. Igår var första dagen som hon varit vid rätt gott mod, och kunnat vara i ljusa rum/ute utan att få jätteont och behöva blunda. Det har verkligen varit sååå synd om henne, vi har nog alla lidit lika mycket med henne, för fy så jobbigt hon haft det, men ändå varit tapper, en riktig kämpe som hållt huvudet högt ♥️.
 
Påsken har trots allt varit väldigt mysig och fin. Vi flyttade in på hotell "notvarpsstigen" i torsdags kväll och stannade till måndag, alldeles ljuvligt skönt med uppassning och massa kvalitetstid med älskade familjen. Maja har dock varit väldigt anti alla och väldigt känslig (mer än vanligt😛) förutom mig och Oskar men jag tror hon haft mysigt ändå och njutit av att Martina varit hemma ♥️. Vi har lagat mat, ätit massa onyttigheter, spelat spel, pratat, lekt och tittat tv. Och sovit gott såklart. Saga fortsätter vara en väldigt enkel och smidig bebis, och verkar gilla folk 👍. I fredags fick Maja gå skattjakt och leta en present som påskharen lämnat. Hon tyckte det var jättespännande att följa lappar med instruktioner och verkade gilla sitt nya playmobil Noahs ark.
 
Idag är Maja en stund på förskolan, och Saga ligger här jämte mig och sover gott. Hennes mage kurrar gärnet, hon är lite gnällig av och till på dagarna och jag tror hon får i sig lite mycket luft när hon äter eftersom hon har så bråttom, så fortsätter det såhär ska jag köpa magdroppar till henne för att underlätta för henne.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och sen ska vi nog ut på en promenad innan vi hämtar hem syrran, får bli en eftermiddag ute i solen sen, så fantastiskt fint väder ute!
 
kul med påskjakt :)
 

Uttråkad

Kategori:

Det är ju det här att bli uttråkad Som barn, eller när jag/Oskar inte kan underhålla Majan som vi kanske hade mer tid förut, gör ju ofta Maja ganska tjurig och arg, men jag tycker det är jätteviktigt att lära sig underhålla sig själv. Dels att inte behöva ha leksaker jämt för att komma på en lek, och dels för att fantasin ofta börjar flöda när man tvingas att vara lite uttråkad en stund, för då börjar man utforska sitt rum/trädgården och ser vad som finns för spännande att utforska. Maja har nog lite svårt för det där att leka själv, för att vi oftast tagit oss tid att leka tillsammans med henne men man märker nu att hon faktiskt ibland kommer till ro att verkligen gå in i en lek själv och pyssla runt utan att vi behöver leda leken. Hoppas på att det kommer bli bättre och lättare för henne, tänker att träning ger färdighet 👍. Igår när jag fixade med Saga ute kom Majan bland annat igång med ett konstverk med sten, jord och pinnar som blev så fint, och hon var så stolt!



1 april

Kategori:

Vart tog mars vägen? Inne i bebisbubblan var ju tid och månad inte så intressant och hipp så var en hel månad förbi, läskigt. Det betyder även att vår bebis blivit en månad drygt, och nu börjar vi få leenden och hon är mer med i blicken, fokuserar när vi pratar med henne och ja är allmänt mer bebis är spädbarn nu, lite roligare och inte riktigt lika läskigt liten och skör 😛. Vi var på bvc igår och hon växer och frodas, så skönt att amningen fungerar så bra denna gång, utan ångest och oro, hurra för det!

Maja har tagit sig an sin lillasyster med bara massa kärlek. Inte någon svartsjuka alls har hon visat. Hon är ju vresig och tar sig ton och friheter men det har ju mer mer åldern att göra än att Saga gjort entré tror jag, i måndags tog det till exempel över en timme att ta sig ur dörren och till biblioteket pga ett par "knöliga" byxor.. Tålamodet får ju tränas upp minsann 😁. Maja tycker dock inte ett dugg om när Saga skriker och är ledsen och blir väldigt ängslig då, men det ser jag bara som något positivt, hon verkar ha mycket empati den där älsklingen vi har ♥️.

Imorgon kommer Martina hem för långhelg och vi ska flytta ut till notvarpsstigen för att få ut det mesta av dagarna tillsammans. I år blir det äggjakt för Maja så jag ska fixa med det lite i em, hoppas hon tycker det är kul. 

Imorgon är det visst påskfest på förskolan så ska leta fram lite påsk-kärringkläder tänkte jag, fast när fröken frågade imorse vad hon ville vara så svarar hon "drake", så det kanske blir en diskussion imorgon, har lite svårt att fixa ihop en drake på en dag kan jag känna 😛. Får visa henne bilder på tjusiga påskkärringar så kanske hon blir sugen.


Alltså, det här, myset, och goset, och att Maja trycker sig in emellan mig och Saga för att hon vill pussas med lillasyster 😍