first day of my life

längtar.

Kategori:

Helgen svishade förbi fort. Maja fortsätter sin tidigamorgon-rutin men igår fick jag sovmorgon till 8 iallafall. HURRA. Vi har varit kattvakt på notvarpsstigen i helgen så vi åkte ut dit efter frukost, myste med katterna och tog en promenad ner till stranden. Man kan visst vara ute precis hur mycket som helst när solen skiner, vill inte ens gå in för att äta mat. Men efter lunch och sovlur gick vi bort till Lilia och familjen för lek i trädgården. Glass på trappen och mysiga samtal. Allt allt allt blir ju enklare när vädret är varmt och härligt. Idag på fm mötte vi upp vänner i lekparken och sen stod storhandling på schemat. En tur ut till mamma och pappa tog vi också eftersom vi kanske inte ses mer i veckan. På torsdag ska ju jag och Majabus åka tåg till vår älskade syster/moster i Lund. Såå mysigt ska det bli. Bävar dock för tågresan en del eftersom jag blir så åksjuk på x2000 och Maja har ju en historia med spyor i bilen. Det blir åksjukeband, plåster på navlarna och ett par spypåsar i närheten. Vi kommer ner torsdag em och åker hem söndag morgon. Två heldagar att göra massa skoj och mys tillsammans. Bara vi tre ♥.
 
Men först en vecka med öppna förskolan imorgon, kvällsmöte, utvecklingssamtal, en ny inskolning på jobbet och lite planering och packning inför helgen.
 
du och jag. jag älskar dig så okontrollerbart mycket ♥
 
 
 

en lång dag.

Kategori:

Fredag som började strax innan 6. "Maja, det är natt, jag vägrar gå upp" mumlade jag ungefär, tände lampan och slängde upp några böcker i sängen, men icke. Uuuuuut, tv, elling får jag till svar. "Gå till ditt rum och lek lite". Så det gjorde hon, i ungefär 5 sek innan hon kom tillbaka och drog mig i armen, upp mamma. SNARK. Blundade framför tvn i nån halvtimme innan jag insåg att dagen var tvungen att starta. På med kaffebryggaren och fram med frukosten och runt 8 kändes det som halva dagen gått. Vi åkte upp till skogen i fålehagen och strosade. Så magiskt vackert när solen lyser in bland träden. Maja plockade kottar och städade träden. Så himla mysigt. Lunchen fick dock ätas efter sovluren, det händer ungefär aldrig, Maja bröt ihop här hemma när vi kom in och somnade på ungefär en sekund när jag gick upp med henne i sängen. Jag somnade också gott och vaknade en aning piggare.
 
 
Sen lunch och sen packade vi lite mellis i ryggsäcken och cyklade till lekparken. Massor av barn och föräldrar och Maja som är väldigt artigt lagd hälsade hej till alla hon mötte. Så sött. När vi cyklade hemåt satt hon i sitsen och skrek "hej då barnen", "hej då parken", "hej då fåglarna" (vi gav gråsparvarna lite riskaka). Hon är så stor nu, och gör sig så förstådd. Är lycklig att talet kom fort, det är jobbigt när de inte kan göra sig förstådda när de är så små. Man är ju tacksam för all hjälp på traven man kan få så att säga i detta livsuppdrag som förälder. Oj vad mycket man lär sig ständigt. Nr1 är nog alltid en exprimentunge som mamma alltid säger, sen lär man sig kanske att slappna av och bara vara lite mer. Det tror jag nog också. Med Maja har det varit mycket "ordning och reda", jag har styrt och ställt rätt mycket med saker jag trott på (teknik, socker, uppfostran, rutiner osv), hoppas jag inte tar allt lika "allvarligt" nästa gång. Vi hade ju tur ändå, Maja är ju en väldigt glad, social och trygg individ så lite rätt blev det nog iallafall :)
 
Oskar är iväg på stan och firar sin vän Mats som fyller år och jag ska strax gå och sova. Imorgon ska jag börja dagen med en pw. Sen blir det fix i trädgården. Plocka bort sten och så kommer farfarn och hjälper till att bygga en sandlåda. HURRA!
 
Trevlig helg!
 
 

när solen skiner.

Kategori:

Alltså, denna sol. Hur underbart är det inte? Lycklig in i själeroten. Förmiddagen spenderades dock inomhus för mig och Maja. Hon tackade promt nej till utelek och ville leka på sitt rum, så jag passade på att rensa lite bland kläder och städa ordning på övervåningen och efter Majas lunchlur åkte vi ut till mamma och pappa. Pappa eldade löv så det luktade vår lång väg. Åh minnen. När vi bodde i huset i stan när vi var mindre åkte vi alltid ut till stugan på helgerna på våren innan vi flyttade ut för sommaren och då var det eldning, fika, grillning och massa utelek som gällde. Fantastiska Notvarpstigen ♥. Vi promenerade ner till stranden och Maja traskade lyckligt på hela vägen. Hon var som en kalv på grönbete, skuttade fram som en galning. Att ha henne inne en hel dag fungerar inte, hon har för mycket energi :). Man blir rätt trött av solen och luften så nu har vi tagit kväll i soffan, varma mackor i magen och snart blir det ponnyakuten för mig innan läggdags. En vanlig vecka framför oss, vi ska nog försöka fixa vidare i trädgården på eftermiddagarna om det går och vädret är ok. Till sommaren vill jag bara kunna njuta av livet utan att ha massa måsten att göra, vill ha det klart innan semestern!
 
Plockar tussilago åt mormor och morfar ♥
fick agera häst på vägen hem. Hoppla pålle ;).
Jag tog en promenad ikväll medan solen gick ner, fantastiskt vackert i varamon.
 
 

mätt.

Kategori:

Ligger mätt och belåten i soffan efter en em/kväll hemma hos Madde, Anton, Esther och lille Ebbe. Åh snosa bebis är så fantastiskt, så så liten han är, bara en månad gammal och så fin. Man blir varm i hela kroppen, men sörjer lite hur lite man minns av tiden när Maja var så liten. Man kan liksom inte förstå hur små de faktiskt är i början. Vi blev iallafall inbjudna på grillat. MUMS. Inte ens april och vi har grillat två gånger. Bra början på vår/sommaren. Massa smarriga tillbehör och såser och nu ligger man som en stoppad korv :). Dagen har bestått av häckklippning och trädgårdsfix. Var inte så delaktig själv utan fick agera barnpassare åt Maja och Lilia medan de andra (TACK FAMILJERNA FÖR HJÄLPEN) sågade och bar bort hela stora häcken mellan oss och grannen. Det blir nog bra när den växer upp igen, hoppas det går fort, lite insynsskydd är ju rätt skönt, även om vi inte direkt springer runt nakna på trädgården, men att ha lite privatliv är alltid uppskattat ju.
 
Igår var Marthina, Fredrik och Lilia här och vi åt sushi och de andra drack lite vin. Jag drack vatten. Som vanligt. Kalla mig lite halvtrist men det här med alkohol är verkligen inte nåt för mig längre. Gillar inte smaken (förutom på vissa vita viner en sommarkväll), får ont i magen och ja, som ni läst så många gånger innan skräms jag lite av effekten den har på människor... Bla bla. Iallafall.. Vi kollade lite let's dance och pratade om livet innan det var dags att sova. Maja är en riktigt morgonpingla just nu, vaknar fortfarande strax efter 6 varje dag så man är ju inte piggast i stan på kvällarna. Fast det är ju inte jag annars heller iofs...
 
Oskar ska jobba extra imorgon så jag och Maja får väl hitta på nåt skoj. Får se hur vädret är, antagligen beger vi oss ut på äventyr i skog och mark. Det gillar vi bäst :)
 
Nu blir det film och antagligen kommer jag somna innan första kvarten gått.
 
Spännande med kläder just nu, Maja gillar lager på lager.
mys framför pippi efter egentlig läggdags. Trötta kusiner ♥
Leo fick morgontvagning av städmadame.
Vid det här fönstret spenderas mycket tid att stå och upptäcka världen utanför.
Sol, trädgård och glada barn. En härlig lördag.
 
 
 

helt tokig i dig

Kategori:

 
How long will I love you?
As long as stars are above you
And longer, if I can.
 
Det är den största gåvan i mitt liv, att få bli mamma åt den här fantastiska lilla klumpen av kärlek.
Fjärilar i magen och så många skratt, och så mycket värme i hjärtat.
Det är magiskt. Varje minut.
 
 

badboll

Kategori:

Söndagskväll. Jättesmarrig lasagne i magen som jag lagade i eftermiddags, och en Maja som Oskar lägger på övervåningen. Vi hade en jättemysig förmiddag i Mjölby simhall idag och Maja var som galen i vattnet, nästa gång blir det armpuffar för ibland slank hon nästan ur greppet på oss när hon skulle busa och hoppa och ha sig. Heltokig, och så roligt. Korv med bröd blev det till lunch för henne och Oskar och när vi satt och åt sa hon "bada vatten, kuuuul". Så antar att det blir simfest snart igen om Maja själv får välja ;).
 
Igår var vi på stan för att köpa skor till Oskar. Intersport hade 3 för 2 så vi passade på. Em och kväll spenderades längre bort på gatan hos Marthina och Fredrik och barnen. Grillat till middag bjöds det på och Maja kom inte i säng hemma förän 21.3o. Då tänkte vi (dum som man är) att det såklart blir sovmorgon imorgon, men nej nej, 6.3o vaknade donnan upp. "Hej pappa", "hej mamma". Hon lekte själv på sitt rum en stund och sen fick jag ytterligare sovmorgon ett tag när de gick ner och morgonmyste. VÄRLDENS bästa Oskar har jag i mitt liv som ger tröttnöten några extra sovtimmar. Det spelar ingen roll hur mycket jag sover nästan, jag är alltid trött ändå ;).
 
Imorgon ska vi testa på bamse-gympa med Maja, får se om hon är för liten eller om hon tycker det är skoj. Vi har några vänner som går så det blir nog kul. Så får Majas inställning till grejen bestämma om vi ska fortsätta eller inte. Annars ser veckan ut som vanligt ungefär, jobba och vardagsmysa på em/kvällarna.
 
kak-muta medan pappan provade skor. Sen gick hon bananas i affären, haha.
blev bjuden på ostbollar av kusinen, dubbla tummen upp från maja.
de verkar haft kul utan mig imorse, haha, skrattade så när jag såg den här bilden ♥
 
 

brödtjuv

Kategori:

 
Det blev väldigt tyst efter frukost när jag sminkade mig och hittade ett fnittrande busfrö under bordet, smaskades på bröd, jag hade inte plockat undan så hon klättrade visst upp på stolen och drog ner brödpåsen. Haha, så söt. Och så nöjd över sitt bus. Hon fick sitta där och mumsa medan jag gjorde mig klar. Vi är noga med att hon inte ska springa runt och äta/dricka utan det vet hon att man sitter ner, så när jag bjöd på banan i lekparken sen så satte hon sig mitt på grusgången och började smaska, här sitter jag liksom :). Vi cyklade iväg 9 och kom hem vid 12. Lekte och åt pannkakslunch på ströget, på fredagar får man lyxa. Nu sover hon gott i vagnen och i em blir det städning och möblering av våra nya rum. KUL! Önskar att vi haft några tusenlappar över att handla inredning för men det får bli senare i år, vi har så vi överlever sålänge :).
 
Ett greys anatomy-avsnitt får det bli nu!
 
 

Ledig onsdag

Kategori:

Jag var på utbildning både måndag och tisdag genom jobbet, så vi är lediga idag istället. Helt ok för mig eftersom solen skiner och dessutom fick jag "sovmorgon" till 7.20, Hon brukar vakna lite efter 6 nu för tiden annars så jag njöt :). Efter mysmorgon med långfrukost, Bolibompa och lek så tog vi bilen till råssnäs. Vagnen och dockan var självklart med, den ska med överallt just nu, och sen strosade vi runt i skogen och på stranden. Så så härligt och Maja var på solskenshumör och vinkade åt alla förbipasserande, vi träffade ett äldre par som Maja charma totalt, utsött :). Det är fantastiskt med barn, hur de lyser upp så många människors ansikten, bara för några sekunder. Maja vill alltid hälsa och vinka till alla och vi har aldrig stött på någon suris, inte än iallafall!




Efter lunchen skulle det målas, helst liggandes på magen, nya grejen. Så vi målade och jag skrev upp ord som hon ville ha nedskrivna, mamma, Rickard, farfar, mormor. Hon är väldigt intresserad av bokstäver och hittar dem lite överallt, på kläder och papper, det är spännande vad fort hon lär sig också, vi blir förvånade varje dag just nu över hennes smarthet.




Nyfyndad tröja från tradera. Som inte passar damen i smaken just nu. Man blir knäpp, för hon har nån slags fobi för tryck på tröjan just nu, bara sliter och drar och säger nej. Hon fick för sig att det var en spindel på en tröja för ett tag sen och sen dess synar hon alla kläder, heltokig, men det är ju lätt att skratta åt, konstiga idéer :).

Nu ska jag vila några minuter innan monstret vaknar, idag serveras nog mellis ute tror jag!


fredag. igen.

Kategori:

Det känns som att det alltid är fredag, och måndag. Dagarna där i mellan går så himla fort och vardagen rullar på av bara farten. Denna vecka har vi fått vara friska, om än har Maja varit lite dålig i magen, sviter efter magsjukan. Men annars har allt varit bra. Enkla glada lämningar på förskolan, trots att Maja saknat "sin" pedagog som varit sjuk. Idag när vi varit lediga har vi fikat med Jossan och hennes bebis Bella på förmiddagen, hon lånade en bok till sin utbildning och så hann vi med en lite catchup. Vi har inte setts sen innan jul så det var verkligen på tiden. Efter lunch var både jag och Maja så trötta så vi tog en lur i soffan, och sen vaknade jag av en inbjudan till bullar och kaffe av Ronja. Så vi åkte dit och pratade och myste. Maja var lite blyg, men kom igång lagom till att vi skulle åka hem. Som alltid, hon behöver lite tid att värma upp. Och att få kramas med vännerna en stund kändes så härligt ♥.
 
Imorgon ska vi träffa nya tillskottet i vänskapskretsen Ebbe, och så blir det en runda till tippen med lite skräp. Det kommer en målare hit också och ska lämna offert på ett rum som vi ska måla vitt. Vi ska byta rum med Maja, något vi borde gjort från början men nu har vi äntligen tänkt efter och så får det bli. Vår säng är för hög, vilket innebär att jag slår i snedtaket varje gång jag ska lägga mig på min sida sängen. Så nu byter vi så det blir lite mer som det borde. Majas rum är ju vitt med en väggdekoration som är flyttbar och vi har inte satt upp så mycket annat på väggarna än så det blir inte alls mycket jobb. Ska bli härligt att få det gjort, så fort som möjligt :).
 
Nu ska vi visst se "true detective" här innan sängen kallar.. ZzzZzzzzzzz. Trötta fredagar minsann.
 
förra helgen var det kramkalas för katterna på notvarpstigen. Maja var som tokig i dem.
 
Vi hann ha en mysig dag tillsammans med moster Martina trots kräksjukans intåg.
Det är fint att se de där två tillsammans, de kommer ha roligt ihop i livet :)
 
Vissa saker i livet är bättre än andra. Detta är en av mina favoriter ♥
 
 

1 Mars

Kategori:

Det luktar grumme såpa här hemma. Maja slutade spy igår vid 15, och har inte varit alls dålig i magen så det är nog "ta i trä" över för denna gång och idag har hon varit hur pigg och glad som helst, trots att hon inte fått i sig så mycket mer än välling och några ost-skivor. Jag och hon sov på madrasser inatt ifall att, och hon hade rätt hög feber i natt, men den var borta imorse, och humöret var på topp. Oskar tog med henne ut efter frukost och jag satte igång att vädra och städa ur lite baciller. Så nu är det rent här hemma iallafall, vet inte hur mycket det hjälper, men det känns bättre iallafall! Maja ville absolut inte gå in till lunchen, det var nog skönt med frisk luft efter ett dygn inomhus framför Lotta på bråkmakargatan och Emil.
 
Det är en väldig tur att vi har tvättmaskin när sånt här händer, den har gått varm med handdukar, kläder och matta. Allt ska tvättas i 60grader annars känns det inte som om det försvinner tycker jag. Åh är det något jag avskyr så är det denna vidriga doft som gärna fastnar, sjukkräks.. Blä.
 
Vi är ju isolerade hemma trots att vi mår bra, vill inte riskera att smitta vidare men Martina skulle kanske komma hit senare idag om hon vågade, för oss blir det lite bak och tvättfix!
 
grillar kottar
hurra för att februari är slut!!!