first day of my life

året som gick.

Kategori:

2012.
 
Började gravid.
Slutade som mamma. MAMMA. Till vår alldeles egna Maja ♥.
 
Januari och februari mådde jag mest illa, men var förstås galet lycklig ändå över livet och graviditeten. Tröttheten slog till som ett slag i huvudet och jag jobbade på förskolan, åkte hem och sov, åkte till Landola, åkte hem, åt, och somnade. Jag var väl inte det roligaste sällskapet där ett tag men allt jobbigt hade ett slut och samtidigt som magen växte så slutade illamåendet och jag fick en galen energi istället.
 
Landola blev skadad i kotleden i början av februari och efter 2 månaders veterinärvistelser, mediciner, behandlingar då jag var tvungen att åka till stallet innan och efter jobbet (ibland 5 på morgonen) så tog vi beslutet 5 april uppe på Strömsholm djursjukhus att säga hej då och låta henne komma till Trappalanda. Jag kommer aldrig glömma de där sista minuterna, när jag andades in hennes lukt och pussade hennes hals och höll om henne för sista gången. När Martina sen gick iväg med henne runt hörnet gick mitt hjärta i miljoner delar.
 
Vi letade hus eftersom vi bodde i Oskars 2a på 50kvm (inte så lätt att få rum med en bebis i) och hittade vårt lilla hem i maj och flyttade in i Juni. Fort gick det och rätt som det var satt vi med hus. Ett riktigt, vårt egna :) Sakta men säkert så blir det finare och finare och första projekt under 2013 blir att fixa Majas rum!
 
Jag blev halvt sjukskriven sista månaden av graviditeten eftersom min mage strejkade och magkatarren blev värre än någonsin. Jag fick dock det bästa av båda världar, mysa med barnen på jobbet varje dag men sen åka hem vid lunch och vila och njuta av magen i lugn och ro.
 
Eftersom Maja inte hade någon brådska ut så blev Juli en lång väntan på det som komma skulle, och vi försökte fördriva tiden med vänner och småresor till bland annat rättvik med familjen svärm/malmborg. Hurra vad lycklig jag var när värkarna ÄNTLIGEN kom igång, trodde ett tag att jag var skengravid och det inte skulle komma någon bebis. Depressionen var nästan ett faktum. Men såklart hon kom tillslut och förlossningen blev precis som jag hoppats utan komplikationer och när hon kom upp på magen stannade livet en sekund.
 
En månad var vi hemma tillsammans Oskar, jag och Maja och vi försökte lära oss hur det nya knytet fungerade. Vi fick sova på nätterna och allt gick väldigt smidigt, förutom amningen som iofs fungerade för Maja men för mamman innebar det smääääärta i några månader innan det ville läka. När Oskar började jobba igen träffade vi Sanna, Ronja, Elin och Linda tillsammans med Ville, Meja, Melker och Freja ofta och de har gjort våra dagar tusen gånger roligare :) Vi har babysimmat och babysjungit och umgåtts mycket med våra familjer. Vi har varit iväg i Varberg, småland och Stockholm och Maja hänger på det mesta utan att gnälla.

Jag ser fram emot 2013 med förväntningar att det ska bli ett fantastiskt roligt år tillsammans med familj, vänner, resor och mest av allt få se Maja utvecklas för varje dag. Jag vill umgås mer med vännerna runt omkring oss, flyga till Martina o Sam i London i vår, åka på charter i sommar, och njuta av varje fint ögonblick som får mig att må bra, le och skratta. Gott nytt år fina ni ♥.
 
 
 

Snörvla

Kategori:

Ett litet hej innan läggdags. Vi har mest legat i soffan idag och försökt kurera oss, alla tre är förskylda och eländiga, men det märker man inte på Maja som är lika glad som alltid, har sovit lite mer bara.

Igår kväll var jag och Maja ute hos mamma o pappa tillsammans med Elise, Märta, Ingela och Peder. Vi åt tacos och spelade spel, hur mysigt som helst innan sjukan slog till under natten.

Maja har igår och idag fått gröt till både frukost och kvällsmat och magen fungerar utmärkt. Ger alltid katrinplommon till och det hjälper ju. Så nu kör vi på det här nån vecka innan vi börjar med vanlig lunch också och ser hur det går.

Så just nu ser dagarna ut matmässigt såhär:

Ca 6-7 amning
9 grötfrukost
12 amning
15-16 amning
19 gröt
22 amning
Ca 04 amning

Ett mål i taget, sakta men säkert så huvudet och magen hinner med, men vi kan väl konstatera att det mysiga med amningen börjar försvinna, hon ska äta fortfort och sen iväg på nya äventyr. Allt har sin tid och alla bebisar är så olika, det förstår jag mer och mer för varje dag. Och hur man än gör så gör man det för att sitt barn ska få det så bra som möjligt!


varm i kroppen.

Kategori:

Att få ge mina syskon ett syskonbarn och få se dem tillsammans, och vilken glädje Maja ger, det är speciellt ♥.
 
puss
den snälla versionen av tomte blev det i år.
i centrum, alltid.
babblarna roar alla.
 
Kärlek.
 

knorr knorr.

Kategori:

Efter 6 imorse började 2 timmars liiiiidande.. Maja sov i vår säng som alltid efter första amningen kring 4... Och hon är ju inte så liten längre vilket innebär att när hon sätter igång att knorra och vrida o vända sig i sömnen så tar hon tillslut upp hela min säng.. Jag flyttade över till Oskars del eftersom han åkt till jobbet men då höll hon om möjligt på ännu mer så jag fick snällt lägga mig och hålla om den lilla skatten om både armar o ben för att hon skulle kunna somna om.. Och så sov vi 5min innan det körde igång igen och så höll det på... Och vid 8 kom presenten i blöjan som vi väntat på :) haha... Så jag är lite mör idag, och Maja har lite feber, antagligen pga tanden, så vi är hemma och myser. Just nu sover hon i vagnen utanför för att få lite luft och jag dricker smarrigt kaffe.
 
Var för övrigt på bvc idag för att väga henne (hon vägrar amma då o då=stressad 1agångsmamma) och hon hade gått upp 300g på 10dagar så inga problem med uppgången alls. Och inga problem för mig heller. Skrevs in i vecka 10 och vägde då 60kg (hade gått upp några kilo redan då eftersom jag småätit mängder pga illamående), vägde ca 70kg på förlossningen och väger nu 56kg. MEEEN 56kg förut är inte som 56kg nu direkt... Behöver hitta tillbaka till musklerna jag en gång hade.. Nu vet jag hur mycket styrka stallet och ridningen gav, jag är svag som en mus..
 

Bilder

Kategori:

Har lite bilder i mobilen som behöver komma till användning så här kommer lite från igår och idag :)

hängde med pappa igår kväll när man egentligen skulle sova :)

var klädd i julklappar från moster o morbror idag, urfin!

tog ett bad innan gröt och läggdags.

Sov gott min ängel ♥

Juldagslunk.

Kategori:

Julen kom och gick och den var precis underbart härlig, fin, mysig och perfekt. Majas första jul är nu över och hon tackade för sig igår hemma hos Fredrik och Marthina genom att bryta ihop vid 21tiden :). Så då tackade vi för oss, gick hem och la oss i sängen och hon somnade gott medan hon ammade. Sen sov vi till halv9 imorse med ett amningsbreak runt 5.
 
Idag har vi bara tagit det lugnt. Maja har fått leka med sina nya leksaker och böcker hon fått och så fick hon provåka pulkan som farfar gav henne. Kul Jul :). Mamma, pappa och Martina kom förut så tog vi en timmes promenad i snöovädret, skönt och nu sover bebis i vagnen! Resten av dagen ska vi bara mysa och hålla oss hemma, Maja behöver lite lugn och ro nu efter mycket nya intryck.
 
Imorgon ska vi till stan på lite annandagsrea-shoppning och sen får vi se om jag får med syster på sista twilightfilmen :) Får väl muta henne med nåt helt enkelt, haha.
 
älskarälskarälskar kläderna från PoP, TACK mormor o morfar ♥
gud vilken fräsig kompis, lika stor som jag nästan :)
hurra vad kul!
ett varv till mamma, snälllllaaaaaa...
 

dan före doppardan.

Kategori:

GOD JUL alla fina bloggläsare :)
 
Nu är julen kommen på riktigt och snart kommer min familj hit för julbord, uppesittarkväll och mys. Vi firar jul här hemma hos oss idag, äter jullunch (kalkon enligt tradition), kollar Kalle och öppnar paket imorgon hos mamma och pappa och imorgon kväll firar vi med Oskars familj hemma hos Fredrik och Marthina. En perfekt uppdelning och lagom jobb för alla parter. Jag och mamma var och handlade till julbordet redan i onsdags så idag ska det bara kokas potatis, köttgrejerna ska värmas på och det andra ska ställas fram. Skönt. I år kör jag på noll hets och lugn och ro, ingen mår bra av att stressa, då är ju halva julen förstörd.
 
Maja har knoppat in för ett tag, och hoppas hon sover ett par timmar så hon är laddad för kvällen sen. Lovar bilder sen, har varit lite dålig på att ta bilder, men dessa tog Oskar igår.. Maja har nog inte insett hur stark hon är, och mitt hår är ett hett villebråd=AJ!!
 
"vadå, varför skriker hon pappa?!" ;)..
 
 

jul.

Kategori:

Jag städar mellan lek,sovstund, lunch, kaffe och lek igen. Maja som nu blivit en rulltornado om hon hamnar på golvet fick hänga på magen i babybjörnen medan jag dammsög. Nu sover hon och jag dricker kaffe, ska ta tag i köket härnäst. Skönt att ha en anledning att ta tag i städningen, ordentligt :) Imorgon ska vi till och med svabba golvet tror jag, slå på stort liksom ;).. Undra om det finns juldoftande skurmedel, haha. För övrigt när jag ammat klart förut såg jag något vitt i Majas mun, och minsann, en liten liten tand har börjat komma upp i underkäken. Åhhhhhh, den sötaste tanden i världen ♥.
 
Men mitt i all denna julstämning, vilket jag verkligen fått i år, ligger de där barnen i bakhuvudet och gror. De där barnen som inte får fira en "riktig" jul utan en jul med bråk, dåligt omdöme och fulla föräldrar som varken är närvarande fysiskt eller emotionellt. Jag har skrivit det förr, jag vet, men det gör så ont i mig långt in i själen att jag vet att det finns vissa barn som precis fått jullov och som är rädda för vad som ska hända under ledigheten. Julen är barnens högtid och alkohol ska drickas med måtta, om än alls. Jag kan inte ändra andras öden, men jag tänker på dem som inte får njuta av julen med glädje och lycka.
 
Ta hand om varandra!!!
 
lillskiten, full av bus.

Blåbär

Kategori:

Kväll. Sovande bebis. Big Bang teori. Bloggstund. Tunga ögonlock. Godissug.... Måste vika tvätt. Pust.

Maja smakade några skedar blåbärspure idag, hur gott som helst tydligen :). Vi har haft en mysig dag, hon har varit på härligt bra humör.

Gäsp, hjärnsläpp, hörs imorgon istället.

Lugn

Kategori:

Maja sover på armen och jag tar en lugn stund. Varit fullt upp hela dagen. Vi gick upp vid 8 och åt frukost. Sen tog jag en promenad hem till Sanna när Maja skulle sova. Härligt att ses över en kaffe och lite fika. Gick hemåt igen och mötte upp mamma som skulle ta hand om bebis medan jag var hos tandläkaren. Allt gick bra, fick order att använda tandtråd mer ofta (oftare än aldrig alltså) och så tog hon bort lite tandsten. När jag kom hem tog vi oss alla tre till maxi för handling inför julen. Så nu står allt redo inför söndagen julmiddag här hemma.

Resten av veckan ska jag försöka städa ordning huset, slå in alla paket som är kvar och förhoppningsvis hinna träffa vännerna på fredag en stund.

Nu ska jag passa på att blunda några minuter jag också :)

Maja mös i fåtöljen i morse 💜.

Fix

Kategori:

Idag har vi fixat lite här hemma, tvätt, disk, och annat pyssel. Slagit in paket och satt upp utebelysning i en buske. Granen står så grön och grann i hörnet av vardagsrummet och väntar på att få lite paket vid sin fot.

Annars är allt ganska härligt med bebis, Maja äter bara 1gång på natten just nu kring 4-5 och vaknar sen mellan 7-8. Hon rullar omkring såfort man lägger ner henne och man får vara med hela tiden så hon inte slår i huvudet för hårt. Hon tränar på att sitta och kan ligga och leka själv rätt länge utan vår uppmärksamhet.

Jag fick hjälp av bvc i fredags med näsdroppar till mig som gör att mjölken rinner till fort för Maja har vägrat att äta vissa dagar då det inte går fort nog innan utdrivninhreflexen kommer igång. Men nu äter hon nöjt igen, även om allt fortfarande är väldigt intressanta runt om.. Hon äter en halv portion gröt innan läggdags och smakar annat när jag äter lunch och allt är än så länge urgott. Ikväll ska hon få mango i gröten :)

Nu sover Majan på armen och jag ska läsa veckans nu en stund. Lyxstund på dagen!

innan du kom.

Kategori:

I Stockholm i slutet av oktober 2011. Spydde innan hotellfrukosten men förstod inte alls varför.
 
19 november. CHOCK!
 
Jobbade, spydde och sov några månader.
 
Tyckte jag var JÄTTEtjock här ;). runt vecka 16
 
Lagom tjock runt v.25. En behaglig tid. Pigg och galet lycklig över att slippa må illa efter 16 veckor.
 
På jäsning ♥. vecka 31.
 
20 dagar kvar till duedate. Trött, tjock, varm mitt i sommaren.
 
Galet tjock och ganska trött på att vara gravid. 19 juli. Var beräknad 22e. 
 
 3 dagar försenad. Sommar, bad och förväntningar. Och LÄNGTAN ♥
 
11 dagar försenad. 2 augusti, eftermiddag. Andas lite, här skrattar vi emellan värkarna.
 
Sen,12 timmar efter första lilla gulliga värken, efter MYCKET lustgas och smärta och "tryyyyyck" så kom hon, plopp :) Skrynklig, kladdig och mitt hjärta stannade för en sekund av överväldigande kärlek.
 
Och sen var du bara där, fina fina fina Maja. Och sköljde över våra liv så det aldrig blir detsamma igen.
 
Jag hoppas så att jag får uppleva allt detta igen, att bli gravid, att få ge Maja ett syskon. Känslan att genomgå en förlossning, det första ögonblicket när man får träffa den där som varit i magen hela tiden. Det finns inga ord som går att beskriva alla känslor som en graviditet och en bebis medför. Livet förändras, för alltid. Jag är så tacksam för det jag har, och för att det var Maja som kom till oss.

nakenfis.

Kategori:

Det finns ingenting! i världen som är så härligt som nakna bulliga bebisar. Är de dessutom nyvakna och tokglada så blir det ju tusen gånger mysigare. Vi myste alla tre i sängen länge innan uppstigning, frukost och musikhjälpen. Nu sover Maja och Oskar middag och sen ska vi åka och hugga gran med mamma och pappa. I eftermiddag ska det pyntas och slås in paket (om Maja tillåter det förstås). Nu är det bara en vecka kvar till jul, HURRA. Och på lördag kommer äntligen mina älskade syskon hem, jag saknar dem så jag nästan dör. Nedräkningen har börjat :).
 
Dags att försöka få lite liv i ansiktet och hoppa ur onepiecen.
 
Ha en helt underbar tredje advent.
 

Bara bra...?!

Kategori:

Lugnet sänker sig i huset, Maja sover i min famn och vi vet snart om hon ska fortsätta sova eller om hon vaknar om en stund... Det är ett lotteri nästan varje kväll, man vet liksom aldrig riktigt ;).

Det är lätt att bara vara positiv, att berätta om hur glad och underbar och rolig hon är, och om alla framsteg hon gör, och det är lätt att "glömma" berätta om stressen när hon vägrar amma för det händer saker runt om, och tillslut är så hungrig att hon bara skriker.. eller hennes otroligt irriterande gnäll när hon är trött men vägrar sova. Man glömmer kanske berätta att vi ibland får stå i timmar med vagnen inne för att försöka söva henne, och samtidigt som man rystar vagnen ska man försöka trycka in den där jävla nappen som hon envisas med att spotta ut, men inte kan somna utan.

Men ikväll när hon somnar lätt utan gråt och ligger och ser så rofylld ut så hjärtat svämmar över av kärlek så är all irritation och arga tankar som bortblåsta.

Det jag vill komma till är att man ofta säger att "allt är bara bra" men så är det ju inte, det är ju inte ett konstant rosa fluffigt moln att vara mamma, men det är ju inte meningen heller. Glada stunder, jobbiga stunder, roliga stunder, stunder när tårarna rinner och stunder när man vill sälja henne på blocket :).

Men kärleken, den förändras aldrig. Den totala förälskelsen och pirret i magen, den finns där jämt.

att sitta

Kategori:

jag kan sitta...
tills jag faller.
ibland hänger jag lite.
och försöker visa magen för mamma.

tidigt.

Kategori:

Meeen Maja, halv7? Är inte halv9 lite skönare tid att stiga upp? Du kan inte bara skylla på att blöjan var full, det här har pågått flera dagar nu, och nu ligger du på mattan och gnäller på dina leksaker för att du är trött ;)... så dumt, så dumt. En stor kopp kaffe och sen kryper vi två ner under filten i soffan för en liten fm-lur.
 
Igår var jag i Fornåsa på mitt gamla jobb och hälsade på. Mysigt att träffa alla igen, man saknar jobbet även om jag inte kan tänkte mig att göra något annat än att vara hemma med min tjockis lääääänge till ♥. På kvällen var vi på Lilias förskola och firade lite lucia med sång och fika. Maja fick klä sig i sin egen pepparkaksdräkt för att passa in förstås ;).
 
GLAD LUCIA!
 
 
 
 
 

kärlek.

Kategori:

För att ni gör livet miljarders miljoner mycket bättre ♥.
 

önskelista.

Kategori:

För berörda parter som läser min blogg och som jag ska fira jul med kommer min önskelista :)
 
  • Indiska Muggar Trisha xl (mugg svart)
  • ljuslyktor till fönstren som t.ex denna
  • Vita handdukar (stora badlakan ex 90x150
  • Presentkort massage/ansiktsbehandling
  • Presentkort hm, gina, nelly.se osv..
  • tunna raggsockar
  • doftljus
  • mössa/vantar/halssduk
  • Bodyshop-smarrigheter (bodybutter eller kanske denna)
 
Puss på er.
 
 
 

rudolf

Kategori:

Dagen till ära fick Majan ha en fräsig overall på sig, Rudolf minsann, ärvd av kusinen Lilia. Det är tur att en skönhet passar i allt, för det är ju inte en vacker kreation direkt, men kul ;).
 

ont.

Kategori:

Så så så ont i höger sida av ryggen och nacke. Det klart, att bära runt på en 7kg klump, amma i ibland rätt dumma ställningar, sova lite halvkonstigt vissa nätter och inte göra några stärkande övningar gör ju inte direkt saken bättre. Så imorgon är det jag som googlar rygg/magövningar och tar tag i detta, för suck, jag har ju inte råd att gå till en massör en gång i veckan direkt.. Tänkte lägga mig på spikmattan ett tag efter jag skrivit klart här, kommer jag nog somna gott sen.
 
Maja har firat andra advent genom att bland annat byta del i vagnen till sittdelen så nu kan hon se omvärlden lite bättre när hon är vaken i vagnen = lättare att göra ärenden utan att vänta in sovpauser och icke griniga tillfällen, nu kan hon ju roas av världen runt omkring ;). Den blev inte så stor för henne eftersom åkpåsen tar mycket plats, och hon verkar gilla det, sover som en stock i den nu t.ex.. Liten blir lite större sakta men säkert ♥. Vi har varit hos Majas farfar i Borensberg och hälsat på också, mysigt.
 
Nehej, om man ska plåga sig själv en stund på spikmattan då och sen får det bli sängen, ögonen börjar bli trötta.
 
Ertappad ätandes på en stackars mask ;)
 

sova.

Kategori:

Majan har haft lite svårt att somna några dagar. Somnar vid 7 men vaknar efter en timme och sen vill hon gärna vara vaken fast hon är jättetrött.. Så två dagar har vi haft sällskap av bebis tills läggdags och även då har hon varit svårtsövd, men lite amning, och kramar och få sova jämte mamma har funkat.. Men gäsp, man behöver kvällarna för att ladda om, och imorse kände jag mig urpumpad fast jag fick sova till 4 innan första amningen.. Att underhålla liten tar mer kraft än man kanske tror :).

Men söt är hon, och såå lycklig när vi ger oss och hon får vara vaken istället för att försöka sövas om.
 

snö.

Kategori:

åh vad det är fint ute, tåls att sägas om och om och om :). Inte bloggat på några dagar, har inte tagit mig tiden men nu sover Maja en stund och vi slappar i soffan så passar på. Har precis klickat hem lite julklappar till barnen i familjerna gullberg/svärm/malmborg och gud så bra med att kunna välja faktura i februari eftersom vår kassa ekar TOM efter två lass pellets på kort tid. Men med hjälp av lite sparpengar och tanken att alla julklappar inte behöver kosta massor för att räknas så ska vi nog klara av detta också :). Vi missar tyvärr Alfreds dop i Herrljunga idag pga detta, bensin är dyrt.. Och det känns ledsamt. Jag hoppas de har en fantastisk dag iallafall ♥.
 
På förmiddagen idag har vi promenerat i solen, skottat snö, gjort lite änglar och Maja har suttit i vagnen och tittat på. Härligt att hennes första vinter verkar bli en riktigt ordentligt sådan, såsom vintrar ska vara!
 
Nu ska vi fortsätta göra ingenting ett tag och ikväll ska vi hem till Fredrik & Martina för umgänge och "så mycket bättre". Blir en bra lördag det här :).
 

Skott skott

Kategori:

Begav mig ut igår kväll när Oskar kommit hem och skottade bort snön från uppfarten och gjorde lite gångar här och där så vagnen kommer fram :). Dåligt otacksamt när jag nu precis,igen, kommit in och gjort exakt samma jobb en gång till.. Hmmf, och det verkar som det får bli ett pass till ikväll eftersom det aldrig slutar snöa heller. MEN jag älskar snö, och tycker det är såååå vackert. Och dessutom är det ju lite bra träning ;)

Maja satt med sina stora blå ögon och kollade på flingorna som ramlade ner på vagnen och var helnöjd med att sitta och se på. Nu sover hon utanför fönstret och jag ska äta lunch. I eftermiddag ska vi ta en tur till Lekia och maxi och fixa med lite ärenden.

Hoppas ni njuter av vintern, bättre än såhär blir det inte 🎄. Lite ledsamt är det ju att Maja är för liten för att åka pulka, men vi får nog ta en pulka-eftermiddag ändå så får hon titta på, är leksugen!

Sång o sim

Kategori:

Sång och sim-dag, lika kul som alltid :) Maja fortsätter att snurra sig genom livet, och ligger nu utslagen på mitt bröst och jag njuter av lugnet.

Imorgon ska vi träffa våra kära mamma/bebis-vänner och efter lunch kommer Elise och Märta och leker, härligt!

Nu ska jag ta en pepparkaka o lite kaffe och sniffa på min prinsessa. Älskade perfekta fina unge, du är mitt allt och jag älskar dig så tokigt mycket att jag snart blir galen.


Gröt

Kategori:

Idag smaskade hon i sig en hel smakportion minsann, och hon vill gärna ha en egen sked att tugga på samtidigt :) känns så kul att ge henne lite mat och låta henne uppleva en "middag" vid bordet. Hon är så nyfiken på att sitta med i stolen och tittar med stooora ögon när vi äter. I lördags kväll var jag och Maja hos mamma o pappa hela kvällen och då fick hon litelite potatismos och hon höll på att hugga mitt finger ;). Men en sak i taget känner jag, gröten känns lagom att börja med.

Ny vecka... Igen

Kategori:

Så var det måndag, igen. Jösses vad fort allt går och jag tittar på Majan och ser en tjej, med en växande personlighet och varje dag blir hon mer och mer vacker i mina ögon, inifrån och ut. Men just nu vill jag stanna tiden för hon är underbar nu, lär sig nya saker hela tiden, lyssnar och förstår mer och mer och är ett kul sällskap om dagarna :)

I söndags var vi på kalas. Fina Charlie fyllde 7år och det bjöds på tårta, paket och Charlies egenpåhittade chokladbomben, YUMMI!! Hipp hurra Charlie, du är en underbar liten filur 💕!

Maja och jag traskade på stan idag, skulle kolla efter kläder i större strl men jag väntar nog till rean i jul, och se vad Maja får julklapp och så :)

Nu ska jag se sommarpratarna och mysa med min fina fina fina Oskar.

kyligt.

Kategori:

Vi tog en promenad till stan förut när Maja skulle sova, och brr, det är ju kallt ute. Hon ligger kvar ute i vagnen nu och sussar, hoppas hon inte fryser till en isbit, men hon är väl omstoppad så det ska nog gå bra :). Lilia kommer om en stund också så får vi se om vi kanske tar oss ut till en lekpark en stund för att underhålla yrvädret :). Oskar ska på julbord med sitt jobb ikväll så jag och Maja bjöd hem oss själva till mamma & pappa när han åkt dit.
 
Hej 1 december förresten. Imorgon blir vår älskling 4månader ♥. Och det firade hon med att igår förstå att hon kan vända sig från rygg till mage. Så nu kan hon både och, om hon vill förstås ;).