first day of my life

tradera

Kategori:

Ligger i soffan med taggtråd på magen och njuter :). Maja sover gott sen 19 och verkar inte bry sig alls över att inte sova hemma. Tog med hennes täcke och kudde så det luktar lite hemma, kanske det hjälper, kanske är hon bara en cooling.

Vann precis en fin t-shirt från pop på tradera för 5!!!! kr. Helt galet vad kul det är med att buda på fina kläder. Igår fick jag ett par byxor och collage-tröja från zara som aldrig använts för 30kr (och så lite frakt förstås). Har även köpt en pop-skaloverall med lapparna kvar för 500:- som egentligen kostar 899:-. Ja ni ser ju, in på tradera och fynda!

Nu ska jag fortsätta lyssna på mamma som aldrig blir tyst i andra soffan.. Blablabla.. Älskar dig mamman 💚.

Torsdag.

Kategori:

Hemkomna från lekdejt med vårt lilla gäng (fast vi saknade Sanna och Ville förstås). Maja sover i vagnen utanför nu och jag ska packa ner lite inför vår övernattning hos mamma och pappa ikväll. Oskar ska iväg på "The Killers"-konsert i globen och jag har ingen lust att vara själv hemma när det blir mörk och tyst. Så vi bjöd hem oss själva till notvarpsstigen, och vi var såklart jättevälkomna. Blir bra att kolla hur Maja sover borta eftersom vi ska till Sälen v.11. Får bli lite sova borta-träning helt enkelt!
 
För övrigt håller jag på och försöker laga lite egen mat till Maja, men det är inte så enkelt som jag trodde det skulle vara. Rätt mängd protein/kolhydrater/grönsaker, rätt konsistens, rätt mosat, och så vidare. Maja är känslig för bitar och kräks lätt så vi tränar med majskrokar och lite rån och hoppas på att hon snart kan äta lite mer bitar.. Fast ingen brådska heller såklart, hon är ju faktiskt bara 7månader (2 mars). Hade iallafall tänkt, när jag väl lyckas med maten att hon iallafall får ett hemlagat mål mat om dagen och en köpburk.. Vi får se om mina ambitioner lyckas, jag återkommer om några veckor ;).
 
Har ni några smarriga recept på barnmat så kommentera GÄRNA, behöver all hjälp jag kan få!
 
Hon ammas nu kväll, natt och morgon, och det kommer jag nog hålla på med ett tag till, har lite separationsångest tydligen och tycker nog det där med amning är rätt mysigt och smidigt ändå ;)..

Nepp, nu ska jag pussa Oskar hej då och sen packa in mig och bebis i bilen.
 
Hurra för sol, pulka och känsla av vår ♥.

Varm.

Kategori:

Jag blir varm in i själen när jag tittar på den här bilden. Världens finaste, absolut snällaste och bästa pappa har blivit världens bästa morfar också, såklart ♥. Det ger mig fjärilar i magen att se mamma och pappa lysa upp såfort Maja kommer in i ett rum, kärlek och lycka.
 
Maja är mitt och Oskars mirakel, men även en gåva till våra familjer. På något sätt så har livet fått en större mening, ett centrum för all kärlek.
 

kvällen.

Kategori:

 
Fredagsmys, såklart men inget kul alls på tv så vi har mest pratat och ätit lite gotte och haft big bang theory på i bakgrunden. Vi (läs: världens bästa Oskar) gjorde heta räkor med ris medan jag la Maja (som sovit gott sen halv8 utan uppvaknanden). Haha nu hostade hon till och vaknade förstås bara för att jag skrev det, så det är bäst att gå upp och ge "nattmacka" innan natten ;). Imorgon kommer fina vänner hit på eftermiddagen/kvällen och leker och umgås, härligt!
 
Innan läggdags ikväll. När hon sitter sådär och drömmer sig bort och håller i sina fötter, ja då hoppar mitt hjärta nästan ur kroppen. Det är magisk kärlek. Hon är den finaste ängeln på jorden.
 
 

ut på lunch.

Kategori:

Igår var halvtrist, tandvärk som ledde till tid hos tandis efter lunch. En visdomstand som ger inflammerat tandkött = aj aj aj. Antagligen blir det operation och ta bort den där rackaren snart (när jag bearbetat att de ska sticka sprutor in i min mun)... De spolade rent och nu går jag på ipren några dagar...

Idag vaknade vi lite innan 7, hade mysmorgon med frukost, duplolek, skratt och en liten tupplur. Sen tog vi en promenad till stan, gick till apoteket, kollade efter mössor, hälsade på mormor och sen gick vi till Ströget för lunchdejt, bara Majan och jag. Hur mysigt som helst och Maja var på galet skratthumör och log åt varenda kotte som kom in. Mycket uppmärksamhet får man om man är söt minsann :). Mysigt med egentid tillsammans utanför husets väggar tycker jag. Det får nog kanske bli en fredagsvana!
 
Nu sover Maja och jag ska också stänga ögonen en stund och vila. Härligt med fredag och helg ♥.
 

baby blue eye.

Kategori:

Tog fram systemkameran och knäppte lite bilder och oj vilken skillnad det blir mot iphone-bilderna.. såklart. Måste! börja använda den mer, för det är ju så kul att ha fina bilder att sätta upp i tavlor och albumen (som jag någongång ska ta tag i och börja med). Fina Majan med de blå vackra ögonen ♥.
 
Att se henne inspektera och upptäcka världen, det är det bästa som finns ♥.

host.

Kategori:

Himla förskylning att aldrig släppa, Maja är fortfarande hostig och snorig, efter 2-3veckor nu.. Usch vill bara att februari-sjukmånad ska vara över nu.. Vi har pysslat här hemma idag, och imorgon blir det häng i gäng med vännerna, stora och små :). Brunch-krytis blir det, och eftermiddagen spenderas i poolen som vanligt.
 
Mormor/morfar och farfar-dag igår. Fika, kaffe och massa lek. Det gillade Majan och sen sov hon gott i sängen hela kvällen från 19 utan att göra ett knyst ifrån sig. Ikväll har jag gått upp en gång och stoppat i nappen, men det är ju inte hela världen. Hon är så duktig <3.
 
Igår fick Maja inviga sitt hår med tofs. Jag är ju rätt partisk, men jösses så söt hon blev ♥
 
 

fest.

Kategori:

Igår var vi som sagt på lite fest och vi sövde Maja i vagnen innan vi gick in, men hon vaknade efter 40min och ville vara med. Så hon satt i knät och lyssnade på prat och musik tills vi åkte hem vid halv22 för att slippa övertrötthet. Ammade och sen somnade hon, lite motvilligt efter 20min eller nåt. Så det gick ju alldeles utmärkt, hon var en duktig minglare :). De andra som har bebisar i Majas ålder hade lämnat dem sovandes hemma, så det kanske är dags att börja öva lite så vår bebis också kan sova tryggt hos mormor och morfar.
 
Oskar tog en bild medan jag väntade på att Maja skulle somna in jämte mig.. Varför har jag nappen i munnen?.. Haha, livet som mamma..
 
 
Nu väntar vi på att Maja ska vakna och sen ska vi till mamma och pappa en stund, mamma ska klippa av lite av mitt hår, det är slitet... Måste fixa utväxten också, men det får bli hos frisören efter jag slutat amma och slutat tappa massa hår. Innan dess vågar jag inte, håret kanske ramlar av!..
 
 

Glada.

Kategori:

Haft en mysig lördag med lilla familjen med en massa bus och lek. Maja och jag var uppe halv7 imorse så hon hann sova två gånger innan lunch och har precis somnat nu.. Ganska bra planerat eftersom vi ska iväg på kalas vid 19, då kanske hon orkar vara med en stund innan läggdags! Det är Madde som fyllt 30år i veckan som ska firas. Blir Majans första fest, men vi ska bara göra en snabbvisit, lite beroende på hur trött hon blir och om hon kan somna i vagnen. Ska bli kul att träffa lite vänner som man inte träffar så ofta.
 
För övrigt börjar jag bli trött trött på vintern nu och längtar efter våren. Grönt och varmare och förhoppningsvis en sol som visar sig lite mer ofta. Jag tycker om kyla, snö och vinter men nu har den hållt på länge nog tycker jag!
 
Kärlek ♥
 
 
 

Plats

Kategori:

Det är fascinerande hur stor plats en sån liten person kan ta upp. Fast hade jag haft hela sängen för mig själv så hade jag också sträckt ut mig ordentligt ;).

Sov så gott!

Fint.

Kategori:

Det blev en fin dag igår. Oskar kom hem med tulpaner och kärleksgodisar :). Jag bakade ananaspaj och Oskar gjorde rotfrukter i ugn och veg-biffar. Smarrigt. Vi började kolla på sista twilight-filmen men vid 22 var vi så trötta så vi får titta klart på den ikväll.
 
När donnan har vaknat ska vi iväg till Sanna för lite lunch och häng och sen ut till mormorn för att umgås lite. Blir en bra början på en förhoppningsvis bra helg ♥.
 
vårt kärleksgodis ♥
Bakar, Majan hejar på från stolen :).
 
GLAD FREDAG!

hjärtedagen.

Kategori:

 
 ♥GLAD ALLA HJÄRTANS DAG ♥
 
Jag är tacksam för Oskar, Maja, mina underbara föräldrar, mina fina syskon, resten av familjen och alla vänner som finns runt omkring mig. Hjärtedagen är fin att uppmärksamma, men ni finns ju i mitt hjärta varje dag, varje sekund.
 
Hoppas dagen blir varm och kärleksfull, oavsett om ni firar eller inte.
 
 
 
 
 

fotboll.

Kategori:

Fotboll... idag igen så ingen mästerkock eller grötö för mig. Jag slösurfar omkring. Maja sover, sen 19, och vi har bara behövt gå upp en gång och stoppa i nappen efter en hostattack. Heja Majan, du är bäst! Ska strax gå upp och göra henne sällskap i drömmarnas härliga land. Den där hostan håller i sig, undrar hur länge de kan hosta? Hon är ju frisk och kry för övrigt.. Dumma vinter och baciller, vi längtar efter våren nu!
 
Majas nya grej är att släcka efter sig på toaletten efter hon tvättat sig efter maten. Pappan lär henne att vara miljömedveten och spara på elen. Det ska börjas i tid ;).
 
asgarv när man lägger i filt över huvudet på henne och drar av..
Hennes skratt får mitt hjärta att slå dubbelslag :)
 
 

spikmatta.

Kategori:

Groggy efter en halvtimme på spikmattan. Ajajaj men skönt också. Fullt upp idag, först sång och fika på församlingshemmet, och Maja fick tugga på sitt första rån. Läskigt för mamman som är livrädd att hon ska sätta i halsen, men det gick bra, hon är en hejare på att tugga ;). Sen traskade vi hemåt och Maja sov, åt lunch och sov igen innan det var dags att hoppa i plurret. Det är en mysig stund för lilla familjen och Maja njuter av att vara i centrum (det är hon ju iofs jämt...) Vi gick förbi mormorn i affären och sa hej, köpte semlor och åkte hem för kaffe och kvällsfika. Maja fick smaka lite grädde och vaniljkräm, mums sa hon. Sen var det lek och vanliga kvällsrutinen och nu sover hon gott i sängen och laddar för en ny dag.
 
Imorgon är det mammadejt hos Elin med hela gänget ♥.
 
Fotboll på tvn idag så jag ska sätta på en dokumentär på svtplay innan läggdags.
 
Har ingen kul bild att visa så tar mina favoritbilder igen, lilla lilla Majan, såså ny, knappt en månad här ♥. Jag minns så väl alla som sa att jag skulle njuta för tiden går så fort.. Och jag njöt så hjärtat nästan sprängdes av kärlek, men nu undrar jag om jag njöt nog, för den där tiden, när vi bodde i soffan och sängen och bara var, den bara försvann.
 
Nu är hon ju stora tjejen med en energisk personlighet som kräver stimulans, uppmärksamhet och dagarna är mer inrutade i rutiner och underhållning av olika slag. Men var sak har sin tid, och jag älskar att se varje dag hur Maja växer, både kroppsligt och i hennes personlighet, och alla intryck hon upplever varje dag... Åh vilken resa det här är, någonting jag aldrig hade kunnat föreställa mig. Att vara mamma är det häftigaste jag någonsin upplevt, så obeskrivligt vackert.
 

sushi.

Kategori:

Recap från senaste dagarna...
 
Massagen gjorde oooont men nytta, hon knäckte loss hela ryggen och masserade bort den värsta värken, och nu ska jag ligga på spikmattan en stund varje dag! Kom hem till en ledsen!! Maja som inte alls gillade att mamman varit borta så länge. Mormor och hon hade haft mysigt en stund innan hon antagligen kom på att jag var borta och sen hade hon gråtit, och mötte mig i dörren med ett leende och rödgråtna ögon när jag kom hem. Mammasamvetet fick sig en törn, men jag borde ju kanske förstått att det skulle bli ledsamt eftersom hon är extremt mammig just nu.
 
Hon sover på mig på kvällarna efter att jag ammat henne till sömns (ny grej hon "börjat om med") och vaknar såfort jag tänker tanken att lägga henne i sängen istället, och vill helst vara i min famn mest hela tiden, annars ligger hon på golvet och gnäller... Jag vet ju att det går över snart, så det gör mig inte så mycket, mer än att kroppen tar lite stryk och egentiden är noll just nu.
 
Nu är det iallafall helg och vi har börjat med att strosa på stan på förmiddagen och nu är det slapp i soffan innan sushikväll hos Fredrik och Martina. Mums. Imorgon ska vi till mamma och pappa på söndagsmiddag och mys.
 
pöser efter gröten.
kvällarna just nu, näranäranära ♥
upptäcker världen ;)
 
tittut.

Säng

Kategori:

Ammar en sovande maja inför natten och sen ska jag krypa under täcket. Efter 20 på kvällarna är jag ett vrak just nu, så så så trött. Längtar efter ljus och vår och grönt nu.

Haft en jättemysig dag med mammorna, såklart inga kort tagna, som vanligt.. Helt uruselt eftersom de är en sån stor del att mitt och Majas liv, och man måste ju ha bilder som minnen sen, för tiden bara svischar förbi oss och man glömmer så lätt. Eftermiddagen spenderades sovandes och jag kollade familjen annorlunda och sen tog jag en tur med fröken i pulkan, hon viftade galet med armarna och tyckte det var skoj värre tror jag.

Massage imorgon, som jag längtar!

Ålar

Kategori:

Måste ju dokumentera till framtiden att Maja nu börjat åla sig, eller rättare sagt dra sig framåt om hon är utan strumpor :) hon sätter i händerna och spjärnar i mot med fötterna och sen drar sig framåt. Hon pustar och stönar men blir så glad när hon tar sig till till mål ;). Duktiga lilla bebis 💕.

Famn

Kategori:

Maja Gosberg kan vi kanske kalla damen just nu, för hon är en liten famnkramare mest hela tiden just nu.. Sitter med henne sovandes på mitt bröst nu och antar att det blir näranära mys inatt också. Men det gör mig inte så mycket, det är ju viktigt att visa att hennes oro är onödig och att vi finns här, alltid. Det är ju bara ett tag och sen går hennes mammighet säkert över och allt blir "ordning" igen.

Haft en lugn dag, hon har sovit mycket så jag har varit fast i soffan.. Tråkigt ;). Imorgon ska vi sjunga och bada som vanligt, härligt. Onsdag är det mammadejt och på torsdag ska jag på massage och Maja ska vara själv m mormor för första gången en lite längre stund. Mysigt för dem :)

Godnatt fina ni.



gos

Kategori:

 
Så kom söndagkvällen och Maja är fortfarande inte helt kry men på bättringsvägen. Man förstår inte hur barn kan vara så glada och pigga trots feber och hosta, och en näsa som rinner. Men hon har väl helt enkelt inte varit jättesjuk, bara förskyld och eländig ;).
 
Trots sovmorgon imorse till 9 så är jag trött, en ständigt återkommande känsla som nog 99% av småbarnsföräldrar har.. Maja sover ju ändå ganska gott och vaknar runt 3 och 6 bara och äter så jag får ju sova ganska många timmar ändå, men det är väl kroppen som börjar ta stryk att man inte sovit en hel natt sen Maja flyttade in i magen.. Som gravid sprang jag på toaletten 30gånger per natt och nu ska det serveras middag mitt i nätterna ;). Och ibland vaknar jag bara för att Maja inte vaknat och måste kolla så hon mår bra... ahh sömn sömn sömn, ett härligt samtalsämne ;).
 
Nu blir det söndagsfilm i famnen på min stora kärlek medan bebis sover.
 
Att mysa har fått en helt ny innebörd.
Ständiga fjärilar i magen ger du mig ♥.
 
 
 
 

fredag.

Kategori:

Maja fick med bravur godkänt hos doktorn och hon såg pigg och alert ut sa han (även om hon är snorig och hostig med rinnande ögon just idag). Hon växer perfekt enligt hennes kurva och det är bara att fortsätta köra på med maten som vi gör, även om jag ska fortsätta amma iallafall februari ut pga alla virus och sjukdomar. Tror att amningen ger lite skydd iallafall, och nu när hon gärna äter av mig igen också så finns det ju ingen anledning att sluta.
 
Vi fick sova ganska gott inatt, jag gav henne en alvedon när hon vaknat för 3e gången på en timme och sen fick hon ligga på mitt bröst, då blev allt bättre. Vi gick upp 7.45 idag så lilla febern sätter nog sina spår. Hon sover utanför i vagnen nu, hoppas hon kan sova bort febern fort!
 
Det blir ingen bio för oss med andra ord, men det kommer fler helger. Majan kommer ju först ♥.
 
Lunchen är redan intagen för mig och efter att Maja vaknat och ätit ska vi ta en långpromenad, det känns som vår ute.
 
Hoppas ni får en fin fredag!