first day of my life

Torsdag.

Kategori:

Hemkomna från lekdejt med vårt lilla gäng (fast vi saknade Sanna och Ville förstås). Maja sover i vagnen utanför nu och jag ska packa ner lite inför vår övernattning hos mamma och pappa ikväll. Oskar ska iväg på "The Killers"-konsert i globen och jag har ingen lust att vara själv hemma när det blir mörk och tyst. Så vi bjöd hem oss själva till notvarpsstigen, och vi var såklart jättevälkomna. Blir bra att kolla hur Maja sover borta eftersom vi ska till Sälen v.11. Får bli lite sova borta-träning helt enkelt!
 
För övrigt håller jag på och försöker laga lite egen mat till Maja, men det är inte så enkelt som jag trodde det skulle vara. Rätt mängd protein/kolhydrater/grönsaker, rätt konsistens, rätt mosat, och så vidare. Maja är känslig för bitar och kräks lätt så vi tränar med majskrokar och lite rån och hoppas på att hon snart kan äta lite mer bitar.. Fast ingen brådska heller såklart, hon är ju faktiskt bara 7månader (2 mars). Hade iallafall tänkt, när jag väl lyckas med maten att hon iallafall får ett hemlagat mål mat om dagen och en köpburk.. Vi får se om mina ambitioner lyckas, jag återkommer om några veckor ;).
 
Har ni några smarriga recept på barnmat så kommentera GÄRNA, behöver all hjälp jag kan få!
 
Hon ammas nu kväll, natt och morgon, och det kommer jag nog hålla på med ett tag till, har lite separationsångest tydligen och tycker nog det där med amning är rätt mysigt och smidigt ändå ;)..

Nepp, nu ska jag pussa Oskar hej då och sen packa in mig och bebis i bilen.
 
Hurra för sol, pulka och känsla av vår ♥.

Kommentarer

  • Emelie säger:

    tycker inte alls du är knäpp, verkligen inte!! Jag hade nog gärna lagt ut lite fler bilder i bloggen om det inte vore för Andreas. Men jag förstår varför han inte vill & respekterar det. Så enkelt är det :)

    Mysigt med övernattning hos dina föräldrar. Det är såå himla underbart att ha dem nära!

    många kramar!

    2013-02-28 | 16:29:03
    Bloggadress: http://prastegarden.blogg.se
  • Jasmine säger:

    Fisk är bra barnmat för det är lättuggat. Hennings favoritmat var, lök som fräses mjuk utan att få färg i olivoljaolja, sen på med vatten och koka små bitar av potatis. I med kokt ägg, majs o fisk. Tillsätt dill. Detta kan sedan mixas till slät puré om man vill. Ksn.bli lite rinnig så det bästa är att hälla av vattnet och använda det till att spä purén. Tillsätt även olja. Jag har inte exakta mått men gott blev det enligt Henning.

    Svar: Ja, fisk och potatis fixar jag och hon mumsar, men kött och kyckling är jag inte så duktig på än.. men får träna lite mer helt enkelt. Tack för tipset, ska jag laga imorgon!
    Joanna Gullberg

    2013-02-28 | 20:29:48
    Bloggadress: http://minbebis.com/blogg/oceansoul
  • sanna (elsa o ville) säger:

    Åh saknade er igår <3! Snart får vi umgås massor, längtar! Ville älskar pannkakor o broccoli :)! Måste också börja ge mer vanlig mat, skönt att slippa burkmaten!

    Svar: Jaa tur det, längtar som tusan :). Hoppas Ville blir frisk snart och att vi kan ses på söndag! Puss
    Joanna Gullberg

    2013-03-01 | 09:50:40

Kommentera inlägget här: