first day of my life

Lycklig

Kategori:

Världens bästa helg, typ. Iallafall full av energi. Hade så mysigt tillsammans med fina vännerna Sanna, jossan, Alix och Pernilla i fredags kväll. Mat, godis och massa prat. Barndomsvänner som man liksom bara är sååå kär i, och vi konstaterade att vi är lyckligt lottade att ha kvar så många vänner som vi har minnen och historia med. Lycklig, tack för att ni är ni!

I lördags åkte jag själv in till Linköping (East fm på högsta volym) ;). Köpte en kista från blocket, och sen gjorde jag Åhléns och Ikea och inhandlade saker till Majas rum som börjar ta sig. Idag har Oskar, Fredrik å pappa lagt nytt golv därinne och jag satte upp väggdekorationen som blev galet fin. Så nu ska det piffas med kuddar å tyger så det inte känns så tomt å sen ska Maja få flytta in, kanske redan till sin 11månadersdag på tisdag :). Kanske! Mamma, jag och systeryster ska till Ullared om några veckor så det får bli lite provisoriskt med gardiner och sånt sålänge, vill kolla där innan jag köper annat. Gjorde en mysig kuddhörna iaf där vi kan sitta och mysa och läsa böcker.

Oskars första semestervecka och det blir mycket praktiskt runt och i huset som ska fixas, kul!

Nu ska jag sova och drömma och klisterlöv. 79bitar var det, pilligt.

Jag är lärare.

Kategori:

Nu är jag färdig. En färdig lärare, och förskolelärare. Jag har en examen, mina csn-lån har nu ett syfte. Jag kan få förlängd tillvidaretjänst på mitt jobb där jag just nu är anställd som vikarie i väntan på att jag skulle göra klart. Trygghet, lycka och en känsla av stolthet. Jag har faktiskt läst, 4 hela år, på en fin högskola och lärt mig massa bra (och också massa strunt) som gör mig privilegierad att kunna utbilda små och lite större kottar och ge dem självförtroende och självkänsla för att klara av det tuffa livet :)! Gud vad jag känner mig kaxig idag, trots att jag endast har mig själv att skylla att kompletteringen har tagit 2,5år...Klappar mig själv på axeln och ler lite extra stort!
 
Dessutom får jag hit mina fina vänner ikväll, tjejkväll medan Oskar är på killfest. Och på tal om Oskar, om en halvtimme kommer han hem från jobbet och har sen 4 veckors semester. Hur härligt?!.. Hurra för den här fredagen, full av lycka!
 
 
 
 

fina ni.

Kategori:

igår hade vi en mysig eftermiddag och var barnvakt åt Lilia ♥ De har någonting speciellt tillsammans de där två, och jag blir full av kärlek av att se Lilia krama och pussa på Maja och vilja ha med henne i lek och bus, det är så fint. Men ibland tycker Lilia att Maja får lite väl mycket uppmärksamhet och visar vart skåpet ska stå ;). Men så funkar ju livet när man är liten. Maja blir bättre och bättre på att ta för sig och säga ifrån. De kommer nog vara livsfarliga tillsammans om ett år eller två, haha.
 
kraaam.
att lägga pussel kräver koncentration, från liten och stor ;).
 tittut i burken.
 
 

Jobb

Kategori:

Idag har vi varit på jobbet, det blev aldrig något förra veckan. Maja tyckte det var kalasskoj och lekte i sandlådan mest, medan jag hann prata med kära kollegor. Det ska bli kul att komma tillbaka, jag längtar. Fått ett toppenschema så lilla familjen kommer få mycket tid tillsammans, kommer bli underbart och jag är så lycklig över att få set bästa av båda världarna ett tag innan "vardagen" tar över i vår sen..

I em har Maja sovit 3 timmar och jag 1,5, så fruktansvärt skönt, det var längesen jag sov på dagen men efter några nätter med lite vaket behövdes det!

Sen var vi i lekparken medan Oskar klippte gräsmattan. Och jag hann nästan klart sista uppgiften så håll tummarna, kanske har jag en examen på fredag efter 2,5år sen jag tog examen i Halmstad, jävla 7,5poäng som legat och gnagt lääänge nu, men äntligen! Fast man ska inte ropa hej, väntar på resultat innan vi firar!

heeej pappa :)

le åt kameran...

städa rutchkanan

 

En söndag

Kategori:

Egentid i soffan. Oskar och Maja stack iväg till kusin Lilia och farbror Fredrik och jag stannade hemma. Håller på att ladda upp bilder på Majas första år till en fotobok som vi ska göra. Oskar fick för sig att göra jordgubbs/hallonpaj så det har vi smaskat till fika och innan det rullade han köttbullar som det bjuds på ikväll. Nu är det dags, försöka att sluta upp med burkmaten, hon älskar ju "vanlig" mat men vi har helt enkelt varit lata och bekväma (och jag har varit rädd att hon inte ska få i sig allt som hon borde). Men nu får det bli middag runt halv6 när hon ska äta för allihopa, då blir det ju lättare att laga till henne också, samtidigt liksom. Annars blir det ju en himla projekt att laga mat till henne först på em och sen till oss på kvällen. Onödigt och osmidigt. Stackarn, klart hon ska äta samma som oss, hon är ju stora tjejen nu.
 
Jaaa iallafall, hemmapyssel idag alltså, det har regnat av och till hela dagen och inget uteväder alls. Imorgon hoppas jag det är fint väder igen!
 
Vi lekte med kepsar igår, och min fotograf till sambo tog finfina kort att sätta i albumen ;). haha.. suck.
 
 
Tokgurkan är ju söt oavsett ♥
 
 

en första midsommar.

Kategori:

 
Igår firades Majas första midsommar. Vi fikade hos mormor på förmiddagen, åt lunch hos Peder & Ingela tillsammans med mamma och pappa, kollade på dans runt stången vid furulid tillsammans med Majas farfar, och åt god grillad middag lilla familjen på kvällen. En fin dag helt enkelt, lugn och festlig och det regnade ingenting knappt, men blåste en del. Nästa år blir det väl mer allvar i firandet, då är Maja 2år nästan och mer medveten om högtider, kanske :). Men hon verkade nöjd och glad och var supersöt i sin fina klänning som jag och Martina använt när vi var små bebisar. Ärvda ting är de vackraste, med en historia bakom sig ♥.
 
Idag har det varit väldigt segt, vi har slappat, handlat och ska snart bort till Fredrik å Marthina för pizza och mys. Imorgon blir det eventuellt Linköping för lite shopping. Behöver en cykelsadel till Maja, hjälm till oss båda och kolla in rean på Ikea, deras barnkök var tydligen nedsatt, det kan ju vara kul för damen om ett tag. Hennes rum blir ju så stort så vi behöver fylla ut med massa kul!
 
Ha en fin midsommardag.
 
 

Älskade Motala

Kategori:

På sommaren finns ingenting som är vackrare än Motala. Eller jo såklart att det finns, men det är så otroligt fint här i vår lilla stad att jag inte vill byta bort det mot någonting annat. Fina fina stad med alla dina små smultronställen. Ikväll åt vi middag i varamon med Fredrik, Marthina och barnen. Maja hoppade i plurret med kläderna på och Oskar tog sig årets första dopp. Vi andra tittade på och njöt, för oj vad livet är fint. Det tål att upprepas om och om igen ☀💚! Maja fick äta vällingen i vagnen och somnade gott där innan det var dags att gå hem.

Nu laddar vi om för midsommar. Snälla vädergudar, ge oss ännu en vacker sommardag, sen kan det regna på lördag om ni vill.





full av kärlek.

Kategori:

Maja är full av kärlek just nu och vill bara kramas och pussas, med både levande och döda ting. Men mest kärlek får förstås mamman och pappan, och åh vad mysigt det är när hon lägger huvudet på axeln och ooar tryggt eller kommer för en puss på vägen. Då smälter hela hjärtat till en pöl. Vad jag älskar denna miniperson, hon får mig att känna mig komplett ♥. Ingenting är bättre eller viktigare än att vara din mamma Maja, herregud så lycklig du gör mig.
 
Sitter och myser med en av favvoböckerna.
puss 1
puss 2
puss 3
puss 4.
 
Och så här mysigt har vi det. Precis varje dag. Mellan trotsutbrotten och bus och lek. Förstås.
 
 

Strand

Kategori:

Strandhäng idag och brända axlar fick jag lagom till kvällen. Att man aldrig lär sig. Maja trivdes i sanden och var allmänt lycklig och somnade gott en stund i vagnen efter plask och grävande i sanden. Mer komplicerat än så behöver det inte bli :).

Imorgon ska vi nog ut till mormorn och mysa och på torsdag ska vi åka ut till mitt jobb för att hälsa glad sommar! Sen är det storfirande med midsommar som väntar. Mysigt!

Sov gott,

kramas

Kategori:

Kväll i huset och fotboll på tvn för Oskar, datatid för mig. Haft en effektiv eftermiddag i trädgården med rabattrensning och annat trist fix, klippt bort buskar å annat. Fint väder har det ju varit också, älskar solen, såklart. Imorgon ska vi möta upp alix med familj för en stund på stranden, det ska bli mysigt, kanske både Maja och jag tar vårt första vätterndopp för året?!.. Eller kanske inte, för min del, badkruka nr.1 nu för tiden.
 
Oskar hade tittat fel på schemat och insåg imorse att det är nästa fredag som han går på semester. Besvikelse, men snaaaart får vi iallafall vara lediga hela familjen. Och nu är det ju långhelg strax igen dessutom.
 
Gäsp, tror jag ska gå och sova nu. Undrar hur många av mina blogginlägg som avslutats så ;) en hel del gissar jag! Men man är ju rätt trött, varje kväll liksom. Maja kör slut på varenda gnutta energi som man har just nu. Hon har börjat prata massa mer och pekar och vill veta vad saker är, och hon har även lärt sig hur man gnäller och gråter för att få som man vill. Jag tror ju att detta är ett typiskt "tjejproblem" för de pojkar i Majas ålder som vi umgås med har inte alls dessa tendenser.. men kanske har jag fel, då får ni motbevisa mig. Hennes gnälljud kan iallafall få vem som helst tokig, och hur svårt är det inte att låta henne vara på golvet när tårarna rinner av ilska att jag inte bär henne eller går på toaletten, osv. Ingen ont som inte har något gott med sig, jag gillar att hon har attityd, det kommer man långt på i livet ♥.
 
På tal om någonting helt annat, j ag skulle gärna ha tips på websidor med fina möbler å prylar till barnrum, så om ni har några godingar, hojta!
 
Kramar
 
Jag lär Majan att posera till "dagens outfit", haha ;).
Jag älskar att hon har börjat kramas nu. Äntligen, som jag väntat.
I nästa sekund får man en örfil eller två, en vanlig måndag...
Jag kan gå själv, om jag får hålla mammas hand lite bara!
 
 
 

Stockholm.

Kategori:

Vackra Stockholm visade sig från sin bästa sida under helgen. Eller i fredags ösregnade det när vi kom men vi skulle bara köpa upp mat och mysa då i vilket fall så det gjorde inget. Majan somnade som en stock och vi smaskade pizzahut. 
 
Lördagen startade tidigt, redan kl.6 sa Maja godmorgon av någon anledning men jag fick sova vidare en stund medan Oskar å hon mös omkring i lägenheten. Lagom till fm-luren började vi promenera. Sen gick vi precis hela dagen tills vi stupade innanför tröskeln vid 19. Vi shoppade först åt oss själva och lite till Maja. Hon fick nya sandaler att traska i när vi gick vidare ut på Djurgården och Skansen som ju är en dröm för barn. Dit kommer vi nog fler gånger, när Maja är lite större. Vi gick runt och tittade på djuren i "lill-skansen" och sen kollade vi en massa andra fina djur som fanns runt omkring, och Maja var i himlen. Lycklig som få.
 
På kvällen lagade Oskar mat och sen somnade jag som en stock innan 21 så när Maja vaknade vid 7 imorse var jag dunderpigg. Vi åt smarrig frukost och sen stack vi ut för att leta lite rea-byxor till Majan och möta upp syster för en lunch innan vi skulle åka hemåt! Så mysigt att kramas och hinna prata en liten stund. Jag önskar du bodde närmare, älskade finaste Martina, för både min och Majas skull ♥.
 
Bilresan hem gick fort och smidigt, Maja sov mestadels och sen var det dags att packa upp och sen plocka ur alla saker i Majas rum. Imorgon började målaren att fixa. Hurra så kul! Det är såå stort nu när alla möbler är borta, det finns alla möjligheter att göra ett paradis där inne för barn. Och dessutom finns det plats att dela rum med framtida syskon, vilket är ett stort tummen upp!
 
nu snicksnackar jag bara, dags att sova. 4 dagar kvar, sen har Oskar 4 härliga semesterveckor framför sig.
 
Läser högt i bilen upp
Fina Stockholm och vackra O.
Maja pussade och kramade alla djuren.
Pong-lunch.
En klassisk turist-bild. Såklart.
Hallååå getterna?!...
Högst upp på Skansen. Urtjusig utsikt.
 
Tack för lånet av lägenhet Rickard ♥.
 
 

tummen ner.

Kategori:

Kväll och vi har städat och fixat det mesta klart inför gästernas ankomst. Så rent som det är nu efter tre storstädningar på drygt 1 vecka har nog aldrig det här huset varit :). Skönt! Hoppas det är fint när vi kommer hem på söndag också. Martina är på hultsfredsfestival i Stockholm i helgen och på söndag hinner vi ses en stund innan vi ska åka hem. Lycklig över det. 
 
En 30åring som Oskar visste vem det var ifrån Motala dog i en motorcykelolycka igår och allt är så fruktansvärt sorgligt och orättvist att man inte kan sätta ord på det. Familjen har en tung sorg att bära för alltid nu, och man inser ännu en gång att det kan handla om sekunder mellan liv och död. Livet är så ovisst och otäckt, men man måste leva, och njuta och försöka trycka undan rädslan att någonting ska hända de vi älskar högst, men när såna här hemskt ledsamma saker händer så känner man sig liten och rädd igen, och allt ytligt blir ännu mer ytligt och obetydligt. Älska och ta hand om varandra ♥.
 
Det har regnat hela dagen idag och jag hade två kompisar som gjorde tummen ner för det.
Kanske var regnet himlens tårar just idag...
 
 
 
 

annat att göra

Kategori:

Lite tyst på bloggen, har varit så fint väder så vi har mest lekt ute och träffat vänner, inte haft tid för datorn direkt. Älskade sommaren, så härligt det är, och så fint att se Maja upptäcka världen när den är som vackrast. Hon är en riktig utetjej och gillar att tugga gräs och stenar, så det blir många "usch" och "släng iväg den där" per dag.
 
Natten till idag gick nog till historien som det värsta i Majas liv än. 3 timmar var hon vaken, trött, men utan att kunna komma till ro och somna om. Tillslut, när solen började gå upp fick jag gå ner och göra välling (hennes första nattvälling i sitt liv) och efter det blev hon dåsig och somnade tillslut... SUCK. Om hon bara kunde berätta vad det är, men antagligen kliar tänderna som är pågång (igen). Inatt får hon sova jämte mig från början så hoppas jag hon inte hinner vakna till innan jag kan buffa henne till sömns igen.. Man får testa sig fram. Det fina bärnstenshalsbandet som jag beställt (ska lindra tandvärk och annat enligt vissa) har hon runt foten på natten så jag håller en tumme för att det funkar.. Vem vet :).
 
Längtar till helgen och egentid med bara lilla familjen. Mysigt ska det bli, och Stockholm är ju så vackert på sommaren. Vi har inga direkta planer förutom djurgården och skansen. Har ni några smultonställen i Sthlm vi inte ska missa på sommaren???
 
Nu ska jag se några avsnitt av unga mödrar, och sen sova, som en stock heeeela natten. Hör du det Maja, mamma behöver ny energi!
 
Såhär trött var hon efter en helg ute på landet ♥
Fina halsbandet.
plask i en provisorisk pool, kul som tusan.
"får jag hoppa i, snälllllaaaaa"
 
 
 
 

semester.

Kategori:

 

Vi äter massa gott, solar, leker, myser, blir ordentligt bortskämda, pratar och plaskar i poolen. Springer en runda och tar några powerwalks. Och äter en hel del godis ;). Maja njuter av all uppmärksam och busar gärnet. Det här med att hyra ut huset är en himla bra grej tycker vi. Och nästa helg tar vi semester i Stockholm. Hurra för allt fint just nu! Och Hurra till Madeleine och Chris, mamma och jag grät mer än ett par små tårar.. Jösses så vackert, och hennes klänning var så perfekt. Och herregud, hur ska det någonstin kunna gå att genomföra ett egen bröllop, vi kommer ju stå och fulgrina allihopa, haha..
 
Nu film, jag tror jag kommer somna två minuter in ungefär.
 
 

Nationaldag

Kategori:

Glad Nationaldag alla fina!
 
Jag började dagen, efter frukost och Majamys, med en dryg timmes powerwalk ner till varamon och runt där medan Maja sov gott i vagnen. Härligt men svettigt värre. Plockade vackra blommor på vägen hem dessutom som nu pryder en fin vas. Sen var det lunch och efter det åkte vi ner till Majas farfar i borensberg för fika och lek ett par timmar ♥.
 
Resten av dagen har spenderats med att städa. Så JÄVLA tråkigt. Solen har strålat mer än någonsin och vi har gjort skitgöra och tackat nej till vänners inbjudan till olika festigheter. BLÄ! Men nu är allt städat och skinande blankt, och imorgon vid lunch lämnar vi huset för några dagar ute på notvarsstigen, ska bli härligt :).
 
Igår hade vi iallafall en mysig kväll hos Malmborg/Svärm med grill, prat och lek med barnen. Maja fick hoppa studsmatta för första gången, spännande värre och somnade sen gott ute i vagnen tills vi gick hem, älskar sommaren, allt blir miljoner gånger enklare.
 
Nu ska jag surfa runt lite och sen sova, snark, så trött i kroppen.
 
Ger tydligen viktiga instruktioner ;)
Vackra sommaren
Maja♥Pappa
 
 

sol blev moln.

Kategori:

Idag har jag och Maja lyxat och äta lunch på ströget. Sen gick vi till lekparken i hamnen en stund innan vi sakta traskade hemåt och Maja fick somna. Tänkte hoppat i bikinin, men molnen kom och blåsten är ganska kall så jag satte mig här istället. Kollade banken och hade fått tillbaka mina pengar från skatten. Tummen upp för det! Vi kommer ha en hel del på sparkontona efter skatten och att vi hyr ut huset. Men det ska vi försöka spara till hösten för att känna oss trygga trots att vi båda bara jobbar halvtid (typ). Och så går ju lite till Majas rum, och kanske lite småsemestrar i Sverige i sommar. Oskars semester börjar på midsommarafton, LÄNGTAR!
 
Vi måstemåstemåste ta oss till Alingsås/Herrljunga/Halmstad för att hälsa på Camilla, Emelie och Linn, mina älskade finaste vänner som jag träffar alllllllldeles för sällan. Och så vill jag hälsa på Emmy och Fredrik i Lödöse också. I september stundar deras bröllop (får fjärilar i magen bara att tänka på det) och jag vill gärna ses innan. Håller tummarna att hon kommer till stan lite också. Vi ska till Stockholm minst en helg, och Juli håller vi nog oss hemma för då kommer Martina och Sam hem så då ska vi bara mysa.
 
I Augusti ska jag bara njuta av den sista tiden som mammaledig, för även om jag "bara" ska jobba 3 dagar i veckan så kommer ju livet få en helvändning igen, men det ska bli härligt också, att få längta efter tokungen. Men jag är rätt avis på Oskar som får ha Maja för sig själv massa dagar i veckan (lycklig dock över att han har möjligheten att få vara hemma, snacka om att han är värd det, och jag tror han längtar galet, och är glad över att få ta kontrollen, haha just nu är det jag som bestämmer). Jag kommer antagligen med mitt kontrollbehov domdera över sms hela dagarna om jag känner mig själv rätt. Haha detta kommer bli nyttigt för mig!
 
midsommar förra året. Den sommaren gick ut på att längta, och vänta ♥.
 
 

tänder.

Kategori:

Precis lagom tills de två tänderna i överkäken kommit ut så ska de jämte lämpligt förlösas exakt efteråt.. Suck. Grinigt hit och dit, dreggel, oroliga nätter och mycket gnisslande tänder. Att det ska vara ett sånt projekt, fy vad jag lider med henne, lillgrisen. Efter dessa får det faktiskt bli en paus med tandknakandet.
 
Helgen har varit lugn, vi har inte gjort mycket alls, myst med familjen och gjort praktiska tråksaker. Maja har haft två jobbiga kvällar både fredag och lördag och inte velat sova någon annanstans än på mig, så jag har befunnit mig i sängen efter 20. Ganska skönt faktiskt ;). Ibland behöver man bara lite andrum från allt.
 
Vi har haft en mysig måndag, först på stan en stund och sen åkte vi hem till Elin och träffade alla mammor å barn. Maja sov sig igenom det mesta av träffen men lekte en stund på gräsmattan innan vi stack hem. Tack för smarrig fika och underbart sällskap, som alltid ♥. Oskar jobbade över, som vanligt tänkte jag säga, men blä vad de får slita. Det blir nog en halvkul vecka, vi håller tummarna att han iallafall får vara ledig torsdag.
 
Jag powerwalkade runt råssnäs igår kväll, svettigt värre, men så skönt. Nu ska jag försöka gå en timme om dagen, eller minst varannan dag. Jag känner mig stark, får lite egentid, tid att lyssna på intressanta podcasts och motion. Kan inte bli bättre :).
 
Har inga direkta planer för veckan, förutom städa och fixa inför helgen, och fortsätta hitta inspiration till Majas rum. Kom gärna med tips på hemsidor men fina prylar.
 
Fredagkväll framför en dokumentär där de krashade ett flygplan på flit. Spännande.
Maja plockar ur och jag hänger upp, win-win för båda.
plask plask.
glada sommartjejer ♥
 
 

steg.

Kategori:

Oskar gick en promenad med Maja som ska sova fm-lur och jag njuter av sommaren på altanen. Gröntgröntgrönt överallt runtomkring. Igår var en stor dag i Majas liv. Hon tog helt spontant sina första små stapplande steg mellan mig och Oskar. Och sen gjorde hon om det flera gånger på eftermiddagen. Stora lilla tjejen, vad fort du lär dig saker, men du är envisast i stan så det klart att du gör. Fast jag hoppas du vill hålla våra händer ett tag till, du är lite för vågad för ditt eget bästa.
 
Idag ska det inhandlas saker till hemmet, fast det känns sådär när himlen är blå och solen skiner, så vi får se om planerna kanske ändras.
 
Vi fick mejl i veckan också om att huset blivit uthyrt även vätternrundan (vi har en familj som ska bo tjejvättern nästa helg) så det känns himla härligt med extra pengar. Och vi måste dessutom storstäda inför uthyrningen, vilket är toppen eftersom det verkligen behövs en ordentlig städomgång lite här och där.
 
Nu ska jag dricka upp kaffet och starta upp dagen på riktigt.
 
Altandörrarna är favoriten just nu, trots att man klämmer fingrarna ibland...