first day of my life

Njuter

Kategori:

Bebis börjar bli kaxig därinne 💕.

Fredagshäng i soffan med tacos i magen och sen glass med kolasås till efterrätt framför idol. Nam nam. Hade en mysig em på jobbet med få barn, jag och Johanna hann nästan umgås lite mellan lek och bus och mellis med våra troll på avdelningen :). Handlade mat på vägen hem och kom hem till en glad familj som lekte ute när det började bli mörkt.

Älskar fredagar för då kommer podcaster som jag tycker om att lyssna på innan jag somnar. Alex&Sigge, fredagspodden, relationspodden och hemma hos Gry. På söndagar kommer en intervju av någon spännande person av värvet som oftast är väldigt intressant. Podcaster är det nya för mig istället för serier bland annat för det är jag alldeles för trött för, så skönt att krypa under täcket och kunna dåsa iväg med andras tankar i öronen.

Det regnar utanför och imorgon blir det långfrukost, inga tider att passa och bara hitta på skoj, låter alldeles perfekt för min del :).

Godnatt allihopa, ha en härlig helg, ta hand om varandra!


Spark

Kategori:

Lilla bebis därinne gör sig mer och mer tillkänna för varje dag, både på omfånget på magen som rekordväxer och på sparkarna som känns mer och mer. Imorgon går vi in i v.24, tiden bars rasar fram. Alldeles underbart mysigt och overkligt att det bor en ny liten familjemedlem i magen ♥️ Jag håller på att rensa bland bilder på datorn och fastnar vid alla tusen bilder som vi har från Majas första år, alltså hur gudomligt ska det inte bli att få uppleva det igen, fast på ett helt annat sätt i och med att Maja redan finns såklart. Det är verkligen magi att bära ett barn, så märklig känsla att liksom det är jag som skapar henne, med lite hjälp av Oskar förstås till en början, men nu är det bebis och jag som är ett, världens mysigaste team :).

Veckan har gått fort, jag är fortsätt sjukskriven på halvtid och det känns bra, har ansökt om gravidpenning också som isåfall början gälla vid jul så nu är det bara att vänta och se hur tiden ska spenderas dessa månader som är kvar. 

Imorgon ska mormorn hämta Maja på förskolan för jag ska jobba em och Maja ser så fram emot att visa dagis för henne, gullunge, alltså det kan vara så att jag älskar ihjäl henne tillslut, hon är det roligaste jag vet.

Helgen är rätt obokad, vi ska sjävklart upp till kyrkogården och tända ljus för fina farmor/svärmor/mamma som alltid finns i tankarna med sorgligt nog inte hos oss. Att Maja aldrig kommer få träffa sin farmor är en djup sorg som jag aldrig kommer acceptera att det är så, så för jävligt orättvist och dumt.. Jävla cancer som vi hatar dig!
 

Vår ljusstråle som ger så mycket glädje och livslust varje dag ♥️


En ny helg.

Kategori:

En söndagskväll i soffan mörbultade efter en dag i badhuset. Jösses så trött man blir :). Och dessutom blev ju dagen en timme längre idag känns det som, men vi har haft det fint.
 
Igår var jag och mamma på stan och köpte skor till mig som jag fick i födelsedagspresent. Sen åkte vi hem, hämtade Maja, och åkte till mormor/gammelmormor och hälsade på. Finaste mormor som börjar bli så gammal ♥. Det är märkligt att se någon som varit så levande hela ens liv sakta men säkert "vara nöjd" med sitt liv och tyna bort... Ålder är vackert, men skrämmande tycker jag. Efter vårt lilla besök åkte vi hem och jag tog en promenad med Maja i vagnen, hon somnade gott och jag fick frisk luft och chans att röra på kroppen, winwin. När Oskar kom hem från sin fotboll lämnade jag dem och åkte hem till Emmy för att hälsa på nya miraklet Mathilde, 7veckor. Jösses så små och söta de är, bebisar. Man glömmer så fort, gud som jag längtar efter vår bebis nu, magiskt är det.
 
mina älsklingar.
God middag, godis och Så mycket bättre fick avsluta en mysig dag.
 
Imorse hade vi en skön lugn morgon med god frukost och så packade vi ihop våra väskor och åkte mot Mjölby. Maja har inte varit i simhall sen i våras så hon blev heltokig i vattnet och tyckte det var kalasskoj. På med armpuffarna och sen badades det gärnet. I bilen på vägen mot en bufferestaurang där vi mötte upp mamma och pappa somnade Maja på 1minut så hon fick ligga i mitt knä och sova vidare medan vi åt, så sött, helt utslagen. Mumsig mat och smarrig glass avslutade äventyret när maja väl vaknade sen.
 
ingenting fick liv i denna sömntuta efter massa bad.
Alfons för maja, zzzzzzzz för mamman.. oups...

Imorgon blir det jobb några timmar, även om jag just nu undrar hur bra det kommer gå, fogarna gör så så ont och jag känner mig halv handikappad... På tisdag ska jag till läkaren och sen får vi se vad som händer framöver.
 
Hoppas ni haft en fin helg!

Fint!

Kategori:

Maja somnar nöjt i sin egen säng på kvällarna nu för tiden, men kommer alltid in till oss under kvällen/natten. Igår tassade hon in redan vid 23, Oskar kom precis upp och la sig samtidigt och Maja har lite svårt att komma till ro igen och säger:

"Det kom ett monster till mig, ett år är han".

Jag klappar henne på ryggen och säger, som varje gång att monster bara finns i sagorna och att jag och pappa är här. Då vänder hon sig til Oskar, lägger sig nära nära med armen runt honom och säger:

"Hej pappa, kommer du och ska sova med mig nu?" På ett sånt där trött,mysgosigt sätt och jag vill bara äta upp henne av kärlek.

Fina mörkrädda lilla varelse, varenda monster ska vi skydda dig ifrån, hos mamma och pappa är du alltid trygg ♥️.

Älskade tokunge med så mycket tankar ♥️.



Tåkern

Kategori:

I lördags åkte vi tillsammans med Oskars familj ut till Tåkern som är ett naturreservat i närheten av Motala som är otroligt vackert och som har en sagostig för barnen som var så kul för de små, massa små upptäckter fick de göra på stigen och vi avslutade med lite god fika under tak när regnet kom över oss. Men precis som alla andra höstar så är det bara att klä på sig ordentligt och ta sig ut oavsett väder, annars fastnar man lätt inne och då blir iallafall jag fort lite galen och rastlös. En skada från jobbet som förskollärare kanske, ut i alla väder barn 😛.

Nästa gång vi åker dit vill jag dock ha sol så alla färger bland träden, buskarna och vattnet blir ännu finare 😊.

Tack för en fin dag 💛


Denna gång..

Kategori:

Här kommer ett gnälligt inlägg som jag önskar jag slapp skriva. Denna graviditet är tuff, och det är många månader kvar, jag hoppas så att några veckor kommer kännas sådär rosenskimrande som det gjorde med Maja. Först mådde jag tokilla hela sommaren, och illamåendet har fortfarande inte helt gått över, vissa dagar kan jag gå utan medicin, andra inte, men jag spyr iallafall inte längre. Sen har jag fått foglossning som gör att jag har väldigt ont i ryggen/rumpan många av dagarna, och efter jobbdagarna känns det riktigt jobbigt ibland. Senaste av krämporna är någon slags nervkramp över hela magen som kommer oanonnserat och gör mig helt orörlig av smärta. Antagligen kommer nerver i kläm nu när magmusklerna delas på sig men fy så läskigt det känns och så galet ont det gör, men bebisen mår bra och inget av dessa krämpor gör hen illa, vilket är det absolut viktigaste... Sen är det denna trötthet.. Jag sover oftast från halv22-halv8 på morgonen men är ändå så galet trött hela dagarna, och efter 20 på kvällen vill jag bara slockna i soffan.

Snacka om att alla graviditeter är olika, jag som trodde allt skulle vara så härligt och kul efter v.20 som förra gången, men chi fick jag. Lycklig och tacksam är jag över livet som sparkar och gör sig påmind mer för varje dag, men visst längtar man framåt i tiden mer bara för att möjligheten att få må lite bättre finns då ♥️.

Lilla pyret ♥️

Solenergi

Kategori:


Efter en sakta promenad med relationspodden i öronen mötte jag Maja, Oskar och solen utanför huset. Fin start på helgen, pizza, godis och idol och nu slumrar jag nästan i soffan medan bebisen sparkar omkring i magen, magiskt att få uppleva allt igen, känns som nyss Majan låg därinne ♥️.

Jag älskar er till månen och tillbaka 😍.

gos.

Kategori:

Hämtade hem en tokglad tjej som var ute och lekte i regnet på föris efter lunch idag. Men direkt när vi kom hem så började gnäll och trots mot mig, och vi som var vakna halva natten av någon anledning=trött och huvudvärk som inte direkt blev bättre av att damen gjorde rak motsats mot allt jag sa hela tiden. Hon sover ju nästan aldrig middag längre men både igår och idag har eftermiddagarna hemma varit väldigt gnälliga, men vi kan ju inte tvinga henne att ta en lur heller. Men världens bästa Oskar tog med henne på cykeläventyr när han kom hem från jobbet och så somnade jag gott i drygt en timme innan det var dags för middagsfix, och då kändes allt lite bättre. Pressad potatis, hemmarullade köttbullar till de köttätande och vegbiff till mig, sås, kokta morötter och sås. Namnamnam. Älskar husmanskost. Och Maja hade varit på soligt humör hela tiden = straffar ut mammafas kanske? Men sen efter bad och mys i soffan somnade hon på en halv minut, och vi avslutade dagen som vänner, tur det. Imorgon jobbar jag till halv12 och sen blir det moster/mormor/morfarmys ett dygn medan Oskar är på konferens i Vadstena. Mysigt värre ♥
 
glada kompisar igen som myser framför Nalle Puh.
 
 

Ultraljud

Kategori:

Godkväll :)

Idag har varit ett riktigt bra dag. Vi var lediga, och började dagen lite efter 7 med massa pussar och gos i sängen, Maja hade ingen brådska upp och det var så mysigt, bara ligga och kramas näranära. Sen blev det soffmys, Maja klädde på sig själv utan gnäll, ville borsta tänderna (händer inte utan fajt varje dag direkt) och hoppade glatt in i bilen (som hon ogillar starkt) mot öppna förskolan. Mysigt, lugnt och kul som vanligt, där kommer vi vara mycket när bebis kommer sen :). Hem, äta lunch och så kom farfarn som skulle vara barnvakt medan vi var på ultraljud.

Och allt såg alldeles perfekt ut hos bebis, h*n var busig och aktiv och anledningen till att jag inte känner så mycket rörelser är för att jag har moderkakan i framvägg, precis som med Maja, och då blir det som en stötdämpare i början när rörelserna inte är så starka. Vi vet vem som bor därinne i magen nu, och det känns så fantastiskt kul att veta, och drömma och första tiden när hen kommit till oss, det kommer bli så mysigt så jag nästan inte kan bärja mig ♥️. Åh lilla bebis, växt fort nu så ses vi om några månader, vi längtar efter dig! Vi håller det hemligt ett tag för att hinna berätta för familj och vänner istället för att de ska få läsa det här :)

Tyvärr har illamåendet inte försvunnit helt, idag har jag mått skrutt, och foglossningen gör sig verkligen påmind på vänster sida, så imorgon ska jag ringa och få tid hos sjukgymnast, för många rörelser gör väldigt ont, och på jobbet när man måste bära och lyfta och ta sig upp och ner fort känns det här förjäkligt... Men det löser sig på nåt sätt!

Nu ska jag njuta av kvällen, imorgon kommer vår "Tina" hem och stannar i helgen och jag vet en 2åring som kommer bli väldigt lycklig över att få busa med sin moster hela helgen ♥️.

Här dukas det upp där mamma är i närheten, att få egentid och sminka sig på toaletten, vad är det liksom? Lilla tok!


En väg hem

Kategori:

Eftersom jag bara jobbar några timmar i dagen är det nästan alltid jag som lämnar och hämtar just nu på förskolan. Det är verkligen så mysigt, oftast går hon glatt in och vinkar i fönstret på morgonen och när jag hämtar får jag alltid massa kärlek och kramar, finns ingenting bättre :). Vi går ju dit över en fotbollsplan bara, tippar på att det är 200meter ungefär, men idag tog lilla promenaden en halvtimme hem. Hon plockade sten, klättrade på staket, kastade kastanjer, lekte jaga och ja upptäckte världen helt enkelt. Så härligt att kunna ta sig tid (även om min kissblåsa fick lite panik där i slutet) och låta henne bestämma. "Du kan gå mamma så kommer jag och jagar dig sen", de där meningarna blir bara längre och längre, härligt att lyssna på :). När vi kom hem bakade vi scones som det serverades till mellis, när gravidmagen blir sugen på något är det bara att lyda 😛. Tröttmössa är jag men ska se lite av "hela Sverige bakar" innan läggdags.

Plocka sten till pappa.
Letar efter apor i trädet.



Djävulsdansen

Kategori:

Ser på "djävulsdansen" på svtplay gjord av Sanna Lundell och Ann Söderlund som handlar om medberoende, och blir så tagen av människors livsöden och vilka trauman de lever i, och alla dessa barn som lever mitt i en familj med alkoholism och drogmissbruk, det ger mig en stor klump i magen av sorg. Det är ju ingen nyhet att jag har "problem" med alkohol i den bemärkelsen att jag ogillar effekten den har på människor och mina egna minnen av att inte känna trygghet som liten. Mina syskon har olika upplevelser än mig och alla är olika, jag antar att jag var väldigt orolig och känslig som barn och tyckte inte om känslan av att inte ha kontroll över mina föräldrar.. Vi fick alltid följa med på middagar och fester, det var ingenting man gjorde utan barn i deras umgängeskrets och lika fantastiskt kul som alla vi barn hade tillsammans lika läskigt tyckte jag det var med fulla människor, varför pratade de så konstigt och betedde sig så annorlunda mot för några timmar sen?!.. Men hur sätter man ord på det som liten?!.. Vissa saker visar sig ju inte förän senare i livet.

Det var inte förän jag blev gravid med Maja som jag tog ett aktivt val att inte dricka. Maja och hennes framtida syskon kommer aldrig behöva se mig full eller onykter, det är ett val som jag gjort mer kanske för deras skull än för min, och det känns väldigt bra. Vissa saker tar man med sig i livet från sin barndom och en del saker i min uppfostran gör jag precis som mamma och pappa gjorde för det ger mig fina känslor och minnen och andra saker väljer jag att ändra på, om jag gör rätt eller fel vet jag ju inte förän Maja blir stor och kan berätta om hennes syn på att dricka och så vidare, men magkänslan säger att jag gör rätt. Jag önskar fler föräldrar lade sina egna egoistiska behov åt sidan och ser till barnen som finns runt omkring, dessa oskyldiga barn som finner sig i livet som de befinner sig i, oavsett om det är lyckligt eller olyckligt 💕