first day of my life

feberstuga.

Kategori:

I tisdags kväll tyckte jag att Maja kändes lite varm, och mycket riktigt, hon hade lite drygt 38grader så Oskar fick ta sina första vab-dagar igår och idag, febern steg till över 39grader igår morse och ikväll hade hon också 39 innan bad och läggdags. Den har gått lite upp och ner men hon har inte varit alls påverkad, betett sig som vanligt förutom matlusten som varit sådär. Men hon äter lite och dricker vatten så då får man ju vara nöjd. Vi köpte hem saft, kräm och annat att locka lite aptit med men det har inte behövt användas än, vi får se hur hon vaknar imorgon. Håller tummarna att febern försvinner under dagen eftersom mina syskon kommer hem ju. Men så är det, livet med småbarn. Maja har ju varit otroligt frisk i hela sitt lilla liv så det är inte så konstigt att det slår till nu med förskolan och allt, vi får nog vänta oss en hel del vab framöver innan immunförsvaret tuffat till sig lite :).
 
Imorgon blir det alltså ännu en lugn dag, mys, mys och lite Majabuskaoslek antagligen om hon får välja. Ett par vagnpromenader och frisk luft gör nog gott för hostan. Himla sjukdomar, har många småttingar runt omkring oss som är krassliga. Det är INTE kul. Lilla Lilia åkte på luftrörsinflammation och fick tillbringa lite tid på barnmottagningen i tisdags, läskigt och oroande innan vi fick reda på att det inte var någon fara ♥.
 
I måndags lånade vi hem Lilia, innan sjukdomarna slog till ♥
 
Nu ska jag nog ta med datorn upp, sätta på en film och lägga över Maja i stora sängen, närhet och trygghet är det bästa när man inte mår bra.
 
när vagnen är kvar på förskolan får man sova inne på middagen.
feber stoppar inte mig hälsar Maja.
 
Håll tummarna för en frisk helg!

tomt

Kategori:

Oj, här var det tomt på inlägg. Så blir det när vardagen rullar på utan hejd. Fast idag har vi ju Maja-mammadag som vanligt och vi har gjort playdoo-deg, lekt med den, dansat och lekt i köket. En lugn förmiddag som startade med sovmorgon till 8.20. Jag älskar våra lediga dagar ♥. Maja har gått runt och ropat efter kusin Lilia hela fm så vi ska låna henne i em istället för att hon ska åka till förskolan. Så hon kommer om en stund. Blir mysigt. Nu börjar det faktiskt fungera så att två barn är lättare än ett barn känner jag. Maja leker inte toppenbra själv några längre stunder men har hon en kompis så känns hon mycket mer tillfreds och man kan låta den hållas lite ifred. Jätteviktigt för självkänslan!
 
Nu är det dags för första hela förskoleveckan för Maja, med lämningar och hämtningar och ja allt sånt där fix med mat och så vidare ska klaffa :). Imorgon ska vi fira vår underbara pappa/farfar/svärfar Peter som fyller 60år! Sen på fredag kommer Martina och Rickard hem för att fira "av" Rickard, han ska till Japan minst ett år för att jobba så vi ska säga hej då till honom och bara ha familjemys! Längtar redan.
 
din mössa är sååå fin mamma :)
kusinmys.
 



 

Färdig

Kategori:

Nu är inskolningen avslutat och Maja verkar inte ha något alls emot att vara på förskolan. Hon kan bli lite orolig och ledsen när andra barn gråter har pedagogerna berättat men annars går allt kalas. Hon äter skapligt, somnar gott i vagnen och är trygg. Det märker man för hon är sig själv 100%, fnittrar, pratar och busar runt. Jag är så så lättad och glad, det här hade jag INTE räknat med. Även om jag hoppades så trodde jag hon skulle tycka att lämningen var jobbig, men hon har inte ens brytt sig, bara vinkat glatt i fönstret. Och ingen är mer glad än mamman och pappan över det 💕. Imorgon är första riktiga dagen, och min tidiga jobbdag så det är uppstigning lite innan 6 och lämning senast 6:45. Gäsp, får se vad Maja säger om det. Jag planerar Emil på datorn och välling i sängen för att göra det så mysigt som möjligt! 

Mamma fick följa med och hämta idag så vi dröjde oss kvar, pratade med fröknarna och lekte lite, Maja tyckte det var spännande att vi var där tror jag :)! Efter en promenad hem gjorde jag smoothies till oss som Maja glatt smaskade i sig. Sen bakade vi (läs:Maja åt, jag bakade) chokladbollar som jag nu mumsat i mig till kvällsstunden i soffan.. Ska alldeles strax gå och lägga mig, ska ta med en bok upp och läsa och hoppas jag blir slumrig fort..

Mums med smoothies 

Emil och kudden i knät som hon börjat med. Anammat Oskars "tjockiskudde-syndrom" måntro, haha.





helg.

Kategori:

Efter att jag lämnat av en glad tjej igår åkte jag hem, och ja, vad gör man från 9-1 utan barn? Jag var helt rastlös och kunde inte alls slappna av, det är ju totalt onaturligt att inte ha henne hemma när man själv är här liksom.. Men är det inskolning så är det, och när vi hämtade henne efter sovluren och fick höra att allt hade gott toppen så blev jag så glad. Nästa vecka kör vi tis-tors och sen hoppas jag på att allt känns tryggt och vi kan börja jobba som vi ska. Igår eftermiddag gick vi till pulkabacken i området och åkte (maja kollade mest på de större barnen som åkte dock) och sen fick vi söva henne tiiidigt, trött tjej. Hon sov 13timmar på raken och var glad som en lärka imorse. Vi gick bort till fam Svärm/Malmborg för lite lek och kaffe. De har haft sjukstuga där borta i flera veckor så vi har inte setts på jättelänge men nu så, verkar de mår bättre, tur det. Det märkes att barnen saknat varandra, puss och kram och inget tjafs ♥. Världens finaste ungar!
 
Nu har vi precis ätit stekt halloumi och pastasallad, nom nom nom! Det är fotboll på tv så jag suftar runt på datorn. Ska snart hämta mitt lördagsgodis och sätta på en film. Mysig kväll i soffan helt enkelt! Imorgon kör vi pulkalek hela fm!
 
fina fina fina fina underbara unge.
visar Maja hur en snöängel ska göras :)
fönstret i trappan är spännande just nu "anton" säger hon och pekar. Antar att hon letar efter Emils pappa :)
bus.
fönsterflörtar med förbigående. Det här bli två tjejer att hålla koll på i framtiden ;).
trollunge ♥
 
 

en inskolning.

Kategori:

Älskade Maja, trivs som tusan på sin förskola än så länge och idag fick hon vara där själv några timmar när pappan vinkade hej då till en glad tjej genom fönstret och gick hem för att vänta på att få hämta henne igen :). Hon hade varit hur nöjd och glad som helst, inte ätit så mycket, men vad gör det, det gör hon ju inte jämt hemma heller. Ett mindre bekymmer som säkert löser sig. Imorgon är det min tur att åka dit med henne, ska bli så kul. Och dessutom ska hon sova där. Spännande. Men magkänslan säger att allt känns bra, om Maja är trygg då är jag trygg. Vi har börjat lägga henne lite tidigare, senast runt 19 för att hon ska få så många sovtimmar som möjligt, för efter nästa vecka kommer klockan ringa vid 6 tis-tors. Och då behövs en god natt sömn för att orka med dagarna. Bästa fantastiska mormorn har dessutom gjort sig ledig på onsdagar och torsdagar framöver så om Maja känns trött så räcker det om hon går fram till lunch på förskolan så kan mormorn och hon ha en lugn eftermiddag sen. Det känns bra i mammahjärtat.
 
Imorgon ska vi mysa och sova över hos mamma och pappa. Längtar! Innan det blir det förskolan och sen en eftermiddag lekandes i snön. Det känns som en väl spenderad ledig dag. Sålänge jag är med Maja så är jag lycklig ♥.
 
sådan mamma, sådan dotter. Flanellbrallorna på, slappandes i soffan ♥.
 
 

Natt

Kategori:

Snart är det natt och imorgon är sista dagen i Majas lilla liv där bara mamma och pappa tar hand om henne på dagarna. Dags att bli institutionaliserad på förskolan. Vi var där på möte i torsdags och det kändes faktiskt bra, bättre än jag förväntat mig och jag är glad över att de tre pedagoger som ska ta hand om Maja verkar lugna, glada och kärleksfulla. Nu är det bara att följa Maja och låta henne lekas in i gruppen. Eftersom det är en tillfällig lösning hennes förskola så är Maja och två barn till först ut i inskolningen så det kommer ju vara väldigt lugnt, vilket glädjer mig. Jag jobbar ju tis-tors men på fredag får jag vara med och se henne i sin nya miljö, så så spännande.

Min älskade unge, det här 1,5 åren har gått så himla fort och jag hinner inte med alla saker du lär sig just nu. Varje dag är det någonting nytt, och det är så tydligt nu att du är en liten individ med en helt unik personlighet. Det finns bara en av dig! Du är så avgudad av oss att vi ibland blir vimmelkantiga, vi älskar dig så gränslöst. 



jag kan.

Kategori:

klart man får ha fötterna på bordet, eller?....
efter pannkakskladd får man hoppa i poolen..
på äventyr när mamman jobbar.
vi går häråt pappa. Älskade varamon!
tittar på pippi.
 
Det gäller att hålla huvudet flytande när allt bara är grått. Jag längtar efter solen, min kropp står snart inte ut länge. Så så trött. Jobbdagarna hittills har gått bra, Maja har sovit sådär några nätter så jag är inte riktigt utvilad men bara en kortdag kvar imorgon innan långhelg. Skönt. imorgon ska vi på inskolningsmöte på kvällen så då får Maja vara hos mormor och moster. Martina flyttar ner till Lund på lördag så vi ska umgås med henne så mycket det bara går sista dagarna nu. Fina fina syster! Och om en månad flyttar bror till Japan ett år, minst. Det känns inte jätteroligt nu när vi kunnat träffats en hel del i Stockholm men jag är glad för hans skull, att han utvecklas i jobbet och han blir nog nåt stort tillslut, precis som han önskar. Jag älskar de där två syskonen jag har. Vi är totalt olika men det är ju det som är så kul, alltid något att tjafsa, diskutera, och bråka om :) Aldrig en tyst stund!
 
Ville bara in och uppdatera bloggen lite, har egentligen ingenting vettigt att säga, mer än att tiden jag får spendera med Maja precis just nu är så fantastiskt underbar. Hon lär sig massa nya ord varje dag, kommunicerar "på riktigt", visar vad hon vill, har åsikter och tankar, och är bara så himla flamsig, busig och alldeles helkul att hänga med helt enkelt (förutom sina dåliga dagar så allt allt är fel och tårarna sprutar mest hela tiden, men man måste se positivt, utvecklingssprång är mitt ledord, haha). Just nu är det mycket lyssna på Emil på spotify, och så ska vi dansa, och dansa och dansa. Idag var första dagen hon dansa själv, annars ska hon vara i famnen och det är ju som ett träningspass med en 11kg+ donna. Men kul har vi. Vi har visat henne Emil och Pippi på datorn några kvällar nu och hon sitter still tills vi stänger av, helt magiskt verkar hon tycka att det är. Och jag med, det rör upp så mycket minnen. Älskade Astrid Lindgren!
 
 
 

Jullov

Kategori:

Sista kvällen innan vardagen sätter igång igen. Studiedag imorgon med resten av kommunen som en kickstart, sen på onsdag får vi kramas med barnen igen :). Jullovet har varit alldeles underbart, önskade förstås med snö, eller iallafall lite sol men vi har hållt oss sysselsatta ändå. Jul och nyår blev alldeles perfekt med familj och vänner. Vi har hunnit med praktiska saker och kunnat träffat vänner och familj lite mer än vanligt 💜. Martina och Rickard har ju varit hemma så vi har träffat dem mycket och myst. Maja älskar sin moster men är lite halvskraj för Rickard än tyvärr, jag förstår inte riktigt varför men jag var likadan när jag var liten så det är väl genetiskt 😛.


Nästa tisdag börjar Maja sin inskolning och veckan efter det börjar Oskar jobba heltid igen. Har fortfarande en klump i magen kring inskolningen, det kommer såklart gå toppen men jag har ju aldrig lämnat Maja till en "främling" förut så det är kanske inte så konstigt att känslan av att inte ha kontroll sköljer över mig. Hon har ju knappt varit ifrån oss sen hon föddes förutom vid en handfull tillfällen... Lilla älskade kärlekstoken, det här blir nog nyttigt för oss båda tror jag 💕.

Du och jag

Min stora tjej som ger sig ut på egna äventyr, stora som små!


hallåå

Kategori:

 
Vår tok hittade sin solhatt från i somras som hon sen gick runt i resten av dagen, hon längtar nog efter en favorit i repris-sommar :). Vi har haft en himla lugn dag bara hon och jag. Gick en sakta promenad efter frukost mot biblioteket. Fastnade länge jämte en äldre man som matade änderna nere vid strandpromenaden med bröd. Så spännade och lite läskigt tyckte fröken och jag njöt av att inte ha någon stress eller tid att passa. Det tar ca 10min att gå egentligen om hon sitter i vagnen, men idag tog det en timme, härligt att ge henne den tid hon behöver, och vill ha. In på biblioteket och Maja tjattrade loss med en bibliotikare som plockade böcker vid barnavdelningen. Hon skrattade åt henne och jag kände mig stolt när Maja gick runt och sa en massa ord och visade henne böcker. Herregud så smart du är, och ibland är du så tuff och orädd, jag hoppas de egenskaperna växer sig starkare!
 
Eftersom tiden rann iväg och ingen lunch fanns färdig hemma gick vi till ett fik och åt pannkakor och räksallad. Fredagsmys kallas det! Hon somnade på vägen hem och eftermiddagen spenderade jag med storhandling och byta av en julklapp på stan när Oskar kommit hem. Kom hem till en nybadad tjej som tjatar om "emmmmiiill" hela hela tiden. Haha, emil och pippi är spännande just nu så det får bli dvd-investering snart tror jag med lite astrid-filmer!
 
Imorgon efter frukost ska vi ut till notvarpsstigen och gå på äventyr med mormor och moster medan pappan är och spelar hockey!
 
 
 

ett nytt år.

Kategori:

Mina älskade.
Mammas mammiga tjej som mest håller sig i närheten av mig (jaaa, jag tycker det är mysigt, so sue me, haha)
De tre småflickorna lekte på Lilias rum.
Maja satte sig och gosade med Charlie när 2,5åringarna började tjafsa ;)
Morgonmys dagen efter när vi vaknat. Charlie är Majas första kärlek tror jag, hon tycker om hon så så mycket, och han tycker om henne massa, älskade ungar!
 
Nyårsafton var jättemysig. Smarrig mat, trevligt sällskap, snälla barn som somnade gott, och skratt så tårarna rann vid flera tillfällen. Maja vaknade dock lite innan 00 så jag spenderade 00-slaget vaggandes inne på rummet men det gjorde inget, jag gör ingenting hellre än att hålla Maja trygg. Vi sov över där för att slippa förflytta Maja, och vaknade till ett tyst hus. Efter lek, mys och frukost gick vi hem till oss och njöt av den första dagen av 2014. Städade, plockade och bara myste. Nu laddar vi för våren!