first day of my life

gympatjej.

Kategori:

Maja är ju full av energi och bus så att vi bestämde att börja gå på familjgympa känns som världens bästa ide nu i efterhand. Hon tokgillar det, pratar ofta om att det snart är söndag och gympa, och lär sig hantera sig kropp på alla möjliga sätt, och allt det här att vänta på sin tur, göra tillsammans och så vidare. I söndags var hon och Oskar där själva medan jag vilade hemma, och då drog hon på sig selen och klättrade upp för väggarna för första gången, lite ledsen att jag missade det. Modiga unge, som vågar mer och mer för varje gång. Lilia, kusinen går också och lånade ut sina "klätterskor" och då gick det ju hur lätt som helst, haha :).
 
blivande mount everest-bestigare? förhoppningsvis inte, haha :).
 
 

Sömnkaos

Kategori:

Just nu känner jag mig så så trött, tröttare än vanligt. Min foglossning/ischias i vänster ben har blivit värre, eller iallafall har det börjat störa mina försök att somna gott på kvällarna. Benet kliar (myrkryp), gör ont och krampar såfort jag sitter still/ligger ner vilket man såklart måste göra för att somna. Natten mellan sön/mån sov jag knappt något alls, somnade runt 00 på måndagen efter 3timmars försök till sömn, och igår låg jag och vred mig, trots värmekudde osv (försöker klara mig utan värktabletter eftersom jag läst en del om dess negativa effekter) i två timmar minst innan jag kunde komma till ro. Jag är så galet beroende av sömn, sover gärna 21-7/8 beroende på när Maja vaknar och känner mig ändå ofta rätt så slut på em. Och får jag då kanske bara 5/6timmar så blir jag ett vrak... Ska testa att sittsova inatt för det känns minst om jag ligger på rygg men i och med bebis är det väldigt obekvämt att ligga så, men får bulla upp med kuddar så kanske det funkar.

Gnälligt minsann, men så är det.

Maja och jag var en stund på öppna förskolan på fm idag, annars har vi mest degat runt hemma, har inte ens tagit oss ut, Maja ville hellre leka inne och jag orkade inte ta någon konflikt så då blev det så :). Vi var ute hela em igår efter jag hämtat på förskolan vid 13 så fick både massa luft och sol då. Maja lunkade jämte vagnen och upptäckte saker medan jag gick jämte. Det går inte så fort men lagom takt för mig. Och jag älskar när man bara går, utan mål och mening utan ser vart vi hamnar. Maja får bestämma, roligast så :).

Oskar ska iväg på innebandy snart och jag har sövt en trött älsklingsunge. Ska sätta mig och fortsätta julklappsletandet vid datorn.

Älskade sol.



Gråskala

Kategori:

"Det är grått ute, som pennan" säger Maja och målar lite grått på ett papper. Så rätt du har mitt gullefjun, grått grått grått och jag börjar få lite minipanik över solens frånvaro, känns som att man är med i en läskig film där solen för alltid har försvunnit. Så i helgen tar minsann jag fram julstakarna och stjärnorna och börjar pynta för att få lite livslust igen, så det så :).

Ledig dag idag, öppna förskolan på förmiddagen, lunch och sen var vi ute två timmar och lekte och promenerade runt, så välbehövligt eftersom jag satt inne på studiedag med kommunen hela dagen igår. Majas förskola var stängd pga den anledningen så hon hängde med mormor och hade det visst alldeles underbart mysigt, hurra för det, världens bästa mormor :). Jag var ett vrak när jag kom hem, det blev hämtpizza och sen gick jag och la mig halv21... Vi vaknade 8 imorse men har känt mig heltrött hela dagen ändå, suck.

Kommer jobba halvtid fram till jul iallafall fick jag besked om av barnmorskan i måndags när jag var där och det känns väldigt skönt. Det är precis vad kroppen orkar med just nu.. Bebisen mådde bra därinne, och mina värden var också toppen, lite lågt blodtryck bara. Magen växer och hjärtat lät så fint, så magiskt det är :)

Glädjespridaren ♥️


Vår Maja

Kategori:

Vår Majan, tokiga smarta roliga envisa unge. Hon är 2år och 4månader och blir mer och mer medveten om att världen runt omkring inte bara kretsar runt henne längre, och att regler finns, både sociala, oskrivna, skrivna och krav måste ställas och ja, vissa saker är helt enkelt tuffa att inse när man är 2år och bara vill göra på sitt eget sätt, eller ingens sätt. Borsta tänder, ibland en enkel match, ibland inte alls. Byta blöja, samma där. Gå från dagis när man leker som bäst, jättejobbigt ibland. Sätta sig i bilen när man tänkt gå, oavsett avstånd eller väder. Nappen, när/var/hur ska nappen användas, en återkommande konflikt som man ibland orkar ta, ibland inte. Påklädning, jag vill kunna men kan inte riktigt, skittrist att tvingas be om hjälp ;). Att äta mat när det serveras, kan också kännas väldigt tråkigt när man hellre äter inte alls eller ja gör annat vid bordet än att dinera...

Små krav i vardagen som måste göras blir, beroende på ens eget humör och hennes humör, ibland jättehärliga dagar, men också ibland väldigt enerverande och frustrerande. Jag som jobbar med barn borde ju "kunna" det här skapligt och jag har nog mer tålamod än Oskar men ibland sjunker man till hennes nivå och tillslut ligger vi båda på golvet och skriker, men då får det vara så. Vi har börjat köra omvänd psykologi en del och det fungerar till viss del, typ "du får inte äta upp kycklingen nu, den ska pappa ha", och sen smaskar hon gott i sig kyckling trots att hon ratat den för 1minut sen :). Eller "ta absolut inte på dig kläder nu, du måste vara nakenfis", så brukar byxorna fort åka på... Haha lurad Maja! Vi skrattar gott åt det när vi väl kommer på att använda den tekniken och det funkar..

Men en sak som fungerat ena dagen funkar inte alls nästa dag och ja, det handlar mycket just nu om djupa andetag, tålamod, aldrig stressa och ge henne små val som gör att hon känner sig delaktig och "stor". Vill du sitta där eller där vid matbordet, vilken mössa/vantar vill du ha, de här byxorna får du välja mellan osv. Det brukar hjälpa en del på vägen.

Men ibland vill man bara krypa ihop i en hög och be någon annan ta över för jösses så svettigt det kan bli ibland :). Det är ju jättekul också, för man märker ju hur hon utvecklas och lär sig så mycket på kort tid, det är väldigt häftigt. Vi får vara glada att hon har sitt tal så att hon iallafall kan förklara varför hon är arg och så.

Aaahaahhhh
Kärleksmys en hel em utan konflikter ♥️

Jag älskar dig din vilde!


Slutkörd

Kategori:

Söndagskväll, ännu en i blogghistorien hos mig.. I soffan, Maja har precis somnat, eller rättare sagt däckat efter söndagsgympan som brukar ta ut den sista energin för dagen, på bästa sätt :). Idag var jag hemma och lagade mat/vila istället för att följa med (plus att mammagrisen behöver lite mer egentid med sin pappa) och hon är så toklycklig när hon kommer hem och ska berätta vad hon gjort för massa skoj, det är så så mysigt att man smälter totalt. 

Vi har haft en riktig fixarhelg, igår var vi på Ikea halva dagen för att köpa en stor byrå och lite annat krims krams för att organisera här hemma lite. Byrån ska stå i vardagsrummet och rymma alla barnens kläder (inte haft plats för bebis kläder än någonstans) så nu ska jag gå igenom ministorlekarna och se vad vi behöver handla, på allvar liksom och ta tag i det framöver. Vi impulsköpte ett nytt chassi till vår Emmaljunga igår också, är såååå trött på våra fyra fasta hjul som man får ta i som fan för att styra så nu blev det deras nyaste chassi med svängbara hjul. Vi provkörde idag och jag säger bara halleluja, never going back😊 nu ska det bara köpas en ståbräda och en begagnad dubbelvagn sen är den delen iallafall klar.

Resten av dagen spenderas med att bygga/fixa/rita på kartonger, bygga kojor och underhålla Maja inomhus eftersom vi inte hann ut innan det blev mörkt, men idag stack vi ut direkt efter frukost och fick välbehövlig luft trots att det regnade och var grått till tusen... Znark på vädret just nu, men går ju inte att göra nåt åt, tyvärr...

Imorgon bitti ska jag till barnmorskan innan jobbet, hon ringde och bokade om tiden i onsdags, så det ska bli mysigt att börja dagen med att höra bebis hjärta, har längtat efter det ♥️. Sen är det kvällsmöte på jobbet och planeringsdag hela tisdagen tillsammans med alla pedagoger på förskolorna i Motala, hoppas på en givande dag.

Hjälper oss tyda handlingslistan "det står chips här", haha.
Somnar man i vagnen påväg hem från lekparken vid 15 så är man inte så värst trött vid läggdags, så vi hade sällskap på fredagsmyset.
Köfördriv på Ikea, vi hittade en penna och Maja målade en hel saga :)
Och fortsatte halva kvällen.
Söndagsmiddagen är serverad.


Knäpp

Kategori:

Alltså jag blir ju helknäpp, mina ben kliar värre än nånsin ikväll, fick ge mig ut på en promenad innan middagen för att lugna ner benen lite, men fick mest mer ont i ryggen och fogarna istället så fick gå hem och sätta mig till bords med familjen istället. Maja är just nu ganska tråkig med maten hemma och äter gärna typ ingenting så idag frågade jag om hon ville äta picknick under bordet och det ville ho gärna, så litegrann fick hon i sig genom det knepet, haha, alla sätt är bra utom de dåliga 😛. Hoppas den här fasen går över snart, på förskolan äter hon bra iallafall, så antar att det är en maktkamp från hennes sida 💕.

Jag hämtade Maja efter lunch idag och så tog vi vagnen och en promenad till lekparken innan vi gick hem till mellis. Sen satte vi igång och pyssla med lim, sax, pennor och papper, Majas nya favoritsysselsättning. Hon gör paket och presenter och sjunger födelsedagslåten och fixar fina bilder till alla i familjen, så fint så. Pyssel till julklapp blir det helt enkelt.

Ledig onsdag imorgon och vi ska nog till öppna förskolan och sen umgås med mormorn.

Pysseltjejen ♥️


godis

Kategori:

Precis mumsat i min "resterna" från helgens godis. Godisråtta är jag, ännu värre nu när man inte riktigt lägger märke till om jeansen börjar sitta för hårt, haha, det är ju bara att skylla på att bebisen växer liksom :). Men än så ligger jag rätt ok till med gravidkilona så jag tar det piano, äter det jag är sugen och hungrig på. Tyvärr kan jag ju inte röra på mig så mycket i och med foglossningen men små promenader försöker jag mig på några gånger i veckan, men nu när det blir mörkt så tidigt så blir det svårare att ta sig ut. Jag lider ju dessutom av rastlösa ben på kvällarna så innan läggdags vore det skönt att ta sig ut en stund för att "lugna ner kroppen" men det funkar ju inte nu, mörkrädd som jag är. Vissa kvällar blir jag helt knäpp på att det kliar så i benen och andra kvällar känner jag knappt av det. Oskar är världens bästa dessutom som ofta kliar och masserar lite på fötterna om jag sträcker dem mot honom, för då känner jag inte av kliet lika mycket, jag älskar dig lite extra då älskling ♥ :).
 
I veckan ska vi på mag/bebiskoll, tänkte att Majan skulle få följa med den här gången och lyssna på hjärtat, och kolla blodtryck osv, får väl hoppas hon tycker det är spännande, det brukar ju inte ta så lång tid. Annars har jag planerat in för ett ikea-besök, skulle vilja köpa lite småkrafs till maja, en spegel till toaletten och pysselfärg och sånt, men vi får se om det orkas/hinns med. Helst skulle jag vilja åka ensam så jag kan strosa runt lite och kolla evenutella julklappar också, vi får väl se om jag får lov någon dag i slutet av veckan.
 
Ska ta en blogg-kollsrunda innan läggdags, Maja sov hela natten i sin säng tills Oskars klocka ringde vid 5.30, så han bar in henne till mig så försökte jag söva om henne men det tog ett tag trots att hon var toktrött. Hon somnade nog om runt halv7 och sen gick vi upp halv8 så känner mig lite extra trött ikväll, om det ens är möjligt...
 
Hörs en annan dag,
 
pappas t-shirt passar perfekt för tittut-lek :) Bus hela dagen lång.
 
 
 

Snart fredag

Kategori:

Har krupit ner i en kall säng och den känslan, så skönt, jag är så så trött, ville gå och lägga mig vid 20 men nja hur trist får man vara liksom... Majan ligger i sin säng, än, hon brukar komma tassande runt 22 när vi går och lägger oss eller så kommer hon på sennatten. Jag har dock haft henne jämte mig hela veckan för hon varit ledsen när hon somnat av någon anledning och lite förskyld så då vill jag gärna tanka närhet på natten, får känslan av att hon behöver det. Lilltussen ♥️.

Helg på intåg, med en fars dag att fira på söndag såklart. Oskars 3e fars dag,
Vilken grej va. Världens bästa pappa i mina ögonen, en barnslig clown som Maja avgudar. Och dessutom behöver vi nästan aldrig bråka om uppfostran för att vi tycker rätt lika, det är så skönt :). På lördag ska vi umgås med mormorn och morfarn för det var längesen och på söndag blir det antagligen en tripp till farfarn i borensberg, och så gympa. Och sen var den helgen över... Fort går det.. Både veckorna och helgerna, snart är det julmånad, mysigt värre :).

Äsch kommer inte fram till något vettigt, jag skriver annan dag igen.

En lugn ledig onsdag med massa innelek, och Majan läste böcker för mig halva em, galet sött.
Pappan berättar hitta-påsagor under filten, Majan älskar det.

en måndag.

Kategori:

Jobb, en mysig eftermiddag utomhus kollades på Maja medan hon promenade runt och plockade saker i en hink, mellis och mys i soffan med pappan när han kom från jobbet, förbi stan för att köpa lite kläder till Maja och sen en macka och chailatte på espresso house i min ensamhet innan jag gick bort på föräldramöte. En väldigt lugn och skön dag helt enkelt. Föräldramötet kändes bra, fina pedagoger som verkligen tar så god hand om våra godingar, hjältar i mina ögon!
 
Gick och klappade på bebiskläderna på lindex och insåg att vi inte har fixat en enda grej till bebisen än. Det känns så långt borta liksom, vi är i vecka 24 nu och ja tiden tickar ju sakta men säkert på. När Maja låg i magen hade vi nog mycket klart och redo redan nu eller pågång att bli iordning men denna gång har vi ju allt, eller det mesta köpt sen innan så det finns liksom ingen stress. Men kläder behövs nog en del för Maja är ju född i Augusti så mycket är tunnare sommarkläder, och nu får vi en senvinterbebis som behöver varmare plagg, så snart får jag nog ta med mig Oskar och hitta lite mini-kläder till mini-personen därinne i magen, så mysigt :). En såndär minioverall behövs ju och det kan ju vara det sötaste som finns typ, men finns så mycket fint att välja på så man vet ju inte vart man ska börja. Fast lindex har ju så mycket fint, ekologiskt och jättemjukt så får nog bli det mesta därifrån tror jag.
 
Ska börja glo runt på julklappar till Maja också och skriva upp, har inga direkta ideer vad hon behöver men lite nya leksaker är ju alltid roligt, ett staffli att måla vid känns kul, och nån lektält att ha mys i, men alla är ju så skrikiga, skulle vilja ha ett mer diskret med fårfäll och fina kuddar i... Får leta på :).
 
Nu går ögonen i kors, ska ta en kopp te och sen sova.
 
på kyrkogården i lördags. Maja var väldigt fascinerad av alla ljus ♥.
Vi tänkte extra på Majas farmor, min morfar och farfar och älskade Landola.