first day of my life

Lucia

Kategori:

Fredagkväll. Vi lägger varsitt barn just nu och ska sen landa i soffan tillsammans framför en film med godispåsen i knät. Saga har sovit kasst i ett par nätter igen för tand 2 i överkäken är pågång, Zzzz. Stackars har ju ont men usch så frustrerad man blir mitt i natten när man vaggar och vaggar och hon vägrar komma till ro.. Jaja imorgon är det sovmorgon för mig iallafall så jag överlever 😊 veckan har gått i full fart. Premiärlek i nya lekparken med vänner, sista babysången, tandläkarbesök för att göra avtryck till bettskena som jag ska ha, gnisslar tydligen tänderna en massa på nätterna. Sen var "mammorna" här igår och myste några timmar igår och på kvällen hade Majas avdelning luciakväll. Det var utomhus och regnet började komma precis när fikat dukats fram, så tråkigt, men barnen var så fina och hade övat på massa sånger. Maja vågade stå med och sjunga och vi var tokstolta såklart. 

Världens bästa tomte ♥️

Senare gick jag och mamma på "blomkurs" på en blomsterbutik i stan, jättekul och mysigt! Vi gjorde varsin fin krans och blev väldigt nöjda, så kul att vara kreativ! Idag har vi gjort ingenting förutom en promenad efter lunch till en lekpark en stund... Tyvärr har Maja börjat kissa i trosorna en del av någon anledning?! så vi fick gå hem ganska fort.. Slarvig är min spontana känsla men kanske ligger det något annat bakom, nu får hon ha blöja imorgon och se om det hjälper eller stjälper.. Fan så svårt vissa saker är, man har ju verkligen noll koll i många lägen och testar sig fram.. Vill ju inte att hon ska känna sig misslyckad men hon har ju inte kissat på sig sen innan sommaren när hon blev blöjfri och så kommer detta nu, så mystiskt... Jaja det är väl en liten kris just för tillfället helt enkelt 😊

Maja å Lilia fixade peppisar en dag!
Så nöjd, erövrat trappteknikem tyvärr.
I måndags gjorde vi ordning granen också, så fin!!

I helgen ska vi förstås fira lucia men annars är helgen tom, vi får se vad vi hittar på för kul 👍🏼!

Nu sover alla och jag håller på att somna, dags att ta mig till soffan istället. Trevlig helg!


De där två

Kategori:

Sedan vi fick Maja så var ju vi båda överens om att relativt fort ge henne ett syskon, det var liksom ingen diskussion så när vi blev gravida så var det en sån magisk känsla att ge Maja ett syskon, den känslan var större än allt. Den finaste gåvan man kan få är ju att kunna ha syskon, en trygghet, kärlek och vänskap som förhoppningsvis är livslång. Maja är en fantastisk storasyster. Oroligt omhändertagande, kanske lite för mycket ibland för hon behöver alltid ha koll vad Saga har för sig och vill hjälpa/stjälpa hennes upptåg. Hon leker och busar med henne, puttas, skriker om hon kommer för nära hennes leksaker hon håller på med, och ja beter sig som en syster ska göra. Och Saga bara älskar älskar älskar sin syster, punkt slut. 

Senaste tiden har de liksom verkligen börjat ha ett utbyte av varandra. Idag följde Saga med Maja bakom soffan och sen började Maja busa med Saga så de börjar tokskratta båda två, och mitt hjärta bara dör av kärlek, det är ju så fint. Fast Maja har det lite jobbigt ibland, lilla pysseltjejeb som dukar upp picknick, sorterar pärlor och lägger saker i väskor på exakt "rätt" plats och så kommer Saga och bara röjer runt och det är ju inte kul för någon, haha, stackars Maja skriker i panik, Saga deppar för hon inte får vara med och jag önskar Maja ville leka mer själv uppe på sitt rum så jag slapp höra hennes skrik.

Så fint att få uppleva deras kärlek bli större och starkare genom livet, världens bästa sak att sitta första parkett för! Nu är vår familj komplett för ett gäng år framöver, en eventuell 3a får isåfall komma när barnen blivit lite större sen, det får livet avgöra. Nu ska vi bara njuta av de här två perfekta älsklingarna som jag och Oskar skapat ♥️

Var är dagens lucka?
Mina fina fina fina 💕
Man måste klappa försiktigt Saga..


December

Kategori:

Åh äntligen december. Maja fick öppna första luckan i sin (och Sagas) pixi-kalender och hon blev så glad för sin lilla bok. Jag läste den vid frukostbordet och sen läste hon den för sina dockor. Mysigt! Hoppas hon blir lika glad resten av dagarna och inte tröttnar bara, haha. Tycker det känns som en lagom avancerad nedräkningskalender, det ska ju ändå kännas speciellt på jul att öppna paket och gör man det då varje dag om vi gjort en egen paketkalender kanske det inte är lika kul, så en lucköppningskalender kändes mer ok, jag vill att både Maja och Saga ska längta tills paketen äntligen får öppnas på julafton 🎅🏽. Vi ska köra julklappsspel med båda våra familjer i år, ska bli jättekul, en ny tradition hoppas jag.

Idag har jag och Saga varit på babysång, nästsista för detta år, nästa år ska vi gå på småbarnssång istället... Förstår inte vad hon hände, vår lilla lilla bebis som nyss kom är liksom en person nu, men massa karaktär och personlighet. Tuff och modig, bestämd och gosig. Pratglad och musikalisk. Matglad och busig, och framåt. Och älskar sin syster så högt. Vad än Maja gör för "dumt" med henne så följer Saga hennes minsta steg och rörelse, kärleken är så oförstörbar liksom. Ibland får hon vara med, ibland inte, och när Maja stänger dörren till lekrummet gråter Saga utanför och mitt hjärta svider. Men så är det ju, att bygga med lego eller klossar med någon som bara vill riva är ju ingen bra kombo och då får man hänga med mamma eller pappa en stund istället. Men ibland, som idag vill Majan leka tillsammans, Maja satt i gåstolen och Saga körde. Sen tränade de på att sätta klossar på en pinne och ja umgicks liksom, så fantastiskt sött på alla sätt. Mina fantastiska tjejer 💕.

Imorgon har vi noll planer efter vi lämnat Maja på förskolan, så det blir nog en mysfm i soffan och sen ska jag nog åka och köpa saker till pepparkakshus. På kvällen ska vi på kalas hos Charlie som fyller 10år. Stora killen 💜! Ska försöka hinna gå på yogan också, kan bli lite stressigt, men var inte förra veckan så håller tummarna för att det löser sig, behöver min timme andrum från allt och bara vara jag här och nu.

Mystid tillsammans
Vilda fröken tok som är precis överallt
Vände kameran åt mig själv för en gång skull. 30år, tvåbarnsmamma, en del skrattrynkor och påsar under ögonen men väldigt trygg och nöjd med den jag är. En jävligt bra mamma, en snäll vän, en kärleksfull sambo, och en empatisk dotter. Snart kan jag också skriva engagerad förskollärare för jag längtar faktiskt efter att börja jobba också. Man får berömma sig själv ibland, och idag känner jag mig stark 💕!