first day of my life

Oct. 31, 2012

Kategori:

Idag har vi städat och tvättat och slängt blommorna i trädgården. Vi gick en sväng innan mamma kom också för att få dagens motion :). Maja fick sitta o babysittern ute när vi fixade, det verkar som hon tyckte det var mysigt.

Vi ska ta bort ena sidan på spjälsängen idag, men på ritningarna står det att man ska ha madrassen längst ner då, och inte däruppe som hon har nu, någon mamma som vet hur det funkar, jag ska ju ha henne precis jämte min säng, då måste jag väl bara kunna ta bort sidan och inte behöva sänka ner sängen??? Vi testar och ser :)

Maja ute idag,

bad.

Kategori:

Idag har vi mått mycket bättre, men vi sov också till 9.3o så vi var riktigt utvilade. Tack Majan, du är en riktig kompis som låter mamsen sova när det verkligen behövs. Sen gick vi upp, käkade frukost och tog en långpromenad i kylan. Brr det börjar bli riktigt kallt nu, men skönt också, bara man är klädd. På eftermiddagen tog vi oss till första träffen på babysimmet, jättekul :) Maja flöt omkring som en fisk och plaskade och njöt allmänt av livet. Vatten är hennes grej. På vägen hem somnade hon på 2 sekunder men vaknade när vi gick innanför dörren och sen har hon varit grinig till nyss när hon äntligen somnade.. Övertrött och mycket intryck att organisera i huvudet.. Hon sover nog gott inatt nu.

Imorgon kommer mamma hit och umgås så jag får städa ordentligt. Inte lätt att fixa fint när man har tre våningar att städa och en bebis som ska underhållas samtidigt. Tur mormor finns då ;). Hon får ställa upp på torsdag också när det är dags för tremånaders-sprutorna.. Jag är som sagt spruträdd och vill inte att Maja känner av min rädsla så då är det bättre att mormor som är en tuffing håller i henne så jag inte ger henne mina töntiga rädslor :)...
 
Nu blir det lite choklad och tv innan jag däckar, badet tog min energi också visst ;).
 
blubb blubb

gäsp.

Kategori:

Majan har varit snorig inatt men sovit rätt ok ändå, men halv7 ville hon inte ligga ner mer så det var bara att traska upp, stoppa koksalt i näsan på henne och försöka suga ut det värsta snoret.. Stackars liten bebis, men febern har inte blivit mer än 38 sen i fredags så det är jag tacksam för, och hon är pigg och glad som vanligt, bara med trötta ögon. Hon ligger här jämte och sover igen nu, hoppas hon kan sova en stund för sin egen skull, vill att hon ska bli frisk nu nu nu. Jag känner mig sliten också, ont i halsen och huvudvärk, och dessutom har jag ontontont i ryggen, felbelastar när jag bär och ammar, måste försöka ta tag i det här, det gör såå ont.
 
Det blir en lugn soffdag för oss helt enkelt ♥

gymträning från en annan dag :)

Maja

Kategori:

Älskade Maja. Så glad, vacker, unik och rolig. Jag älskar dig mer för varje dag.

Helg

Kategori:

Vi är hemma efter ett härligt dygn i Herrljunga tillsammans med fina vänner. Vädret var perfekt och vi hann umgås, äta smarrig lunch och middag som Emelie och Andreas fixade, promenera i skogen och till Linn och camillas stora glädje hittade vi trattkantareller som blev smarriga förrätter på rostat bröd. Sen spelade vi sällskapsspel innan läggdags. Och tänk, mitt i amningen vid 3 fick jag ju en timme extra och kl var rätt som det var 2. Och Maja skötte sig så vi gick upp lite efter 7, trodde hon skulle vakna i gryningen.

Tack älskade ni för en härlig stund tillsammans. Ni är ovärderliga 💙.

Hjärta

Kategori:

Vet inte om jag skrivit om det men Maja hade ett blåsljud på hjärtat när hon föddes som har kollats upp på två ultraljud, ett när hon var en vecka och ett för två veckor sen. Något har sen blivit fel i kommunikationen mellan oss och sjukhuset för ingen har gett oss några svar, som annars ska ges av en hjärtläkare efter att bilderna kollats igenom ordentligt. Ikväll ringde tillslut, efter tjat från mig, en jättetrevlig hjärtläkare och berättade vad hon sett på ultraljudabilderna.

Maja har kvar sitt duktus som det kallas, det ska egentligen stängas direkt när de föds men på vissa barn tar det lite längre tid. Det är ett litet hål mellan några artärer tror jag som som sagt ska stängas när bebisen börjar andas men på Maja tar det lite längre tid av någon anledning. Hålet hade blivit mycket mindre sen förra gången och kommer nästan säkert ha stängt sig till nästa ultraljud som vi ska göra om ca 6mån. Hon sa att vi kunde sluta oroa oss över det nu och att hennes hjärta såg hur fint som helst ut och att det här inte påverkar henne alls.

Så nu pustar vi ut över det här också, älskade Maja. Ett härligt samtal att få såhär på 12-veckors dagen :)

Kärlek

Kategori:

Oj vad den här veckan fladdrade förbi fort, och jag har glömt av bloggen, förlåt. Sitter i köket och dricker kaffe, Majan sover i vagnen utanför på altanen. Det snöade utanför fönstret precis, och termometern står på 3grader, brrr.

Vi har lunkar långsamt den här veckan, mest myst i soffan, och skrattat en massa. I tisdags var vi ju inne hos barnläkaren och alla prover såg toppen ut och hon fick godkänt på hennes utveckling såhär långt, pigg, glad och stark, och mycket pratglad :)

Igår kväll fick Maja träffa hästar på närs håll för första gången, och det var nog väldigt spännande :) valde förstås största hästen i stallet att gosa med, men han var så snäll så. Det luktade så gott, och jag saknar stallivet, och vännerna där mycket.

Imorgon ska vi träffa Angelica som är hemma i Motala från Stockholm, ska bli underbart härligt!

I helgen sticker vi till herrljunga, yay.

Ohh, inga fler bilder mamma ;)




Herrljunga

Kategori:

I helgen ska vi åka till Herrljunga och träffa mina halmstadtjejer. Mina finafina vänner Linn, Emelie och Camilla, och deras pojkvänner, och Theo och Alfred ♥. Senast vi sågs var på nyårsafton och då avslöjade både jag och Emelie att vi hade bebisar i magen, och nu finns de ju hos oss, och det ska bli underbart att få träffas nu, när livet har ändrats så totalt och vi alla har så mycket att berätta och prata om.
 
Det ska bli så så mysigt bara, och jättekul att se Emelies och Andreas prästgård som de köpt och renoverar för fullt. Spännande! Ni som är nya på bloggen kanske inte vet det, men Emelie, Linn, Camilla och jag träffades när jag började läsa till lärare hösten 2007 och hängde ihop under de år jag bodde där, mycket fest, skratt, mys, fika och prat och de har en stor del av mitt hjärta ♥. Nu bor vi alla i olika städer men försöker ses ibland ändå :).
 
Jag längtar till lördag.
 

Idag

Kategori:

Hade en mysig morgon som inte började förrän halv9. Skönt! Frukost, lek, skratt och miljoner kramar och pussar innan Maja blev lunchtrött så vi tog en 1 1/5-timmes promenad och mötte sen upp vännerna på öppna förskolan. Maja sov 3 timmar som vanligt på eftermiddagen så hon missade allt men jag hade mysigt med de andra. Vi gick hemåt och väntade in familjen Svärm/Malmborg som kom på lite födelsedagsfika, tacktack för fina presenter och blomma 💕.

Nu sitter vi med våra iphones och spelar quizkampen med sommarpratarna på i bakgrunden. Kl 21 är det sista delen på "torka aldrig tårar utan handskar" och jag förväntar mig gråtfest.

Imorgon åker vi på läkarbesök och sen ska vi njuta av att Oskar tagit ledigt mitt i veckan för att följa med!

27

Kategori:

Nu är jag 27 år. Känns väl kul, antar jag. Åldern är inte så viktig att räkna längre känns det som, men det här året var det extra mysigt, för i år finns ju Majan 💚.

Fick sovmorgon imorse och frukost serverad när jag gick upp. Sen öppnade jag fina paket och så packade vi in Maja i vagnen och gick ut på en 2timmars promenad nere vid vattnet. Till lunch bjöds våfflor och när mamma o pappa kom förbi blev det kaffe och kaka, mums. Jag och Maja tog en liten nap på eftermiddagen och sen åt vi sushi till middag. Nu väntar solsidan och film om Maja vill somna snart :) en helt toppenmysig födelsedag!

Farmor

Kategori:

Maja och jag var på kyrkogården idag när vi tog vår promenad. Majas fina farmor ligger där, eller hon har sin grav där. Hennes själ och ande finns ju runt omkring oss och hon kollar nog till oss ibland för att se till att vi sköter oss och att jag tar hans om hennes älskade son och barnbarn. Jag känner en stor sorg, ilska och frustration över att Maja aldrig kommer få träffa sin farmor, och jag kommer aldrig få träffa min svärmor som jag vet hade varit världens bästa svärmor på alla sätt och vis. Livet är så orättvist och det känns så oerhört ledsamt att jag aldrig kommer lära känna henne.

Det är konstigt ändå, att något så sorgligt som en kyrkogård samtidigt kan vara så vacker.

Cool

Kategori:

Maja är en cool tjej, gnäller inte för inget :) Mamma följde med mig och höll i Maja idag när de tog blodprov och jag var helt skakis ändå efter fast jag bara stod jämte, min sprutskräck är nog inte helt borta ändå.. Och Maja sa knappt nåt, skrek till en sekund när de stack henne precis men sen tittade hon mest på allt annat och tuttade lugnt på nappen. Hur duktig får man bli?! Tack igen mamma för att du följde med, du är ovärderlig.

Hon somnade i vagnen på vägen hem sen så jag tog en promenad och gick hem till Ronja där hon, Sanna, Elin och Linda var. Så vi fikade och umgicks en stund innan vi gick hemåt och åt lunch.

Nu sover Maja här och vi ska äta paj, mums. Ska kolla på Berg flyttar in som vi glömde av igår. Imorgon ska jag städa och på kvällen kommer tjejerna hit :) fyller ju år på söndag, yay.

Ha en härlig kväll,

Kväll

Kategori:

Nu har Maja somnat här jämte oss i soffan och vi har ätit kvällsmat.. Känner mig trött så ska slappa här en stund innan det är dags att sova. Imorgon bitti ska jag och Maja upp till barnmottagningen för att ta en blodprov som ska analyseras till nästa vecka när vi ska till Linköping och vår läkare Peter på återbesök. Antar att de ska kolla så levaxin-nivåerna stämmer och om vi behöver höja eller sänka dosen/dag hon får. Usch har ont i magen över att behöva sticka henne, hoppas hoppas det går bra. Hon har varit duktig de andra gångerna men då har hon ju varit mindre också och inte lika medveten.. Lillalilla bebis, allt vi gör är för att du ska må så bra som möjligt <3! Du är så värdefull och det finaste vi har.

Vad gör man inte.

Kategori:

Jag sitter just nu i bilen och väntar på att Oskar ska klippa färdigt gräsmattan, han måste följa med till maxi för Maja somnade som en stock på vägen hem från mormor och jag har inte mage att plocka ur henne så hon vaknar :) vad gör man inte för husefriden, haha.

Bjuder på några bilder från idag. Maja nyvaken och lycklig över att se sin mamma :)

Ny vecka

Kategori:

Har haft en skön start på veckan. Vi gick upp vid halv8 och traskade i pyjamas till lunch innan vi tog oss till Bvc för att väga damen och sen mot Sanna där vi hängde hela eftermiddagen, älskar älskar älskar mammalivet :). Oskar hämtade oss för att det ösregnade och resten av kvällen har vi bara myst och badat. Tittat på "sommarpratarna" och "torka aldrig tårar utan handskar" som är så fantastiskt bra och gripande om gay-världen på 80talet i Stockholm.

Nu har Majan somnat från maten här så dags att lägga henne i sängen och somna själv :)

Natti,

Söndag

Kategori:

En grå och regnig dag idag så det passade perfekt att gå på ikanohuset en stund. Oskar köpte lite tröjor och Maja fick två nya pyjamasar, och jag ett par pyjamasbyxor :) Köpte lite ljus på Ikea också, borde köpt fler känner jag nu.

Det är det bästa på hösten, förutom lövens förändring, att få tända massa ljus, både på morgonen och kvällen, mys på hög nivå. Och den här hösten delar jag ju myset med världens bästa Maja varje dag också :)

På vägen hem åkte vi förbi Majas farfar och fikade och pratade lite strunt.

Dags att laga lite kvällsmat medan Maja tar igen lite förlorad sömn under dagen. Förresten sov damen inatt 20-22, snabb matstund innan hon somnade igen och sen vaknade jag 4.30 nästa gång, snabb matstund och när jag vaknade nästa gång var kl 8.30. Hurra!! Det gör skillnad när hon sover i egen säng och vi inte väcker varandra tror jag.

Ny vecka imorgon, härligt!

Fix

Kategori:

Idag har vi fixat här hemma, välbehövligt! Städade av innan vi tog oss till jysk för att köpa hallbyrå och en stor spegel. Sen var det ihopmontering och upphängning medan Majan sov och det blev så himla bra :)! Fixade vid hennes skötbord också och arsenal-tröjan som hon fått av Sam och Martina väntar på att användas ;)

Vi tog dagens andra promenad och handlade kvällsmat, hemmagjorda hamburgare, yummi. Kvällen har spenderats i soffan tittandes på film och myst :) Imorgon sticker vi in till Linköping för lite shopping, Oskar ska köpa kläder och Maja behöver lite till i stl.62 och jag vill köpa ljus på Ikea. Ska försöka hitta en ljusslinga att ha runt spegeln också som går på batteri, någon som sett det nånstans?!

Bäst att sova, vakna för utfodring av hungrigt barn om några timmar antar jag ;)


Träning

Kategori:

Ja träning ger färdighet och nu börjar Maja lite smått kunna greppa saker och försöka tugga på dem :) Det krävs en hel del koncentration, men kul verkar hon tycka det är.

Gäspning

Kategori:

Trött är bara förnamnet. Efter en timma massage som gjorde ont men var behövlig känns det som om jag blivit överkörd av ett tåg... Dessutom har jag en övertrött bebis som bara vägrar somna fast som sovit som en kratta hela dagen, kan bli en intressant natt kanske...

När vi var hos mormor idag fick jag alla gamla böcker som hon hade när vi var små, som tillhör mamma och hennes syster, så de är typ 60år gamla. Sååå fina och det kom upp massa härliga minnen när jag bläddrade i dem förut :)

Jag är glad över att det är helg snart och vi har inga som helst planer, skönt!

New girl nu på datorn och sen ska jag sooova hoppas jag. Natti natti!


Kaktus

Kategori:

Hur fin kan inte en kaktus vara ;) Novemberkaktus heter den här blomman och jag älskar den, tillslut ska det stå såna i alla fönster i olika färger 💜.


Idag

Kategori:

Vi har haft en mysig hemmadag idag tillsammans med Sanna, ville, Ronja och meja! Tiden går så fort och det är så härligt att bara vara tillsammans med andra, även om mina och Majas ensamdagar också är hur viktiga som helst!

När de åkt hem tog vi en promenad i solen och sen har vi myst och lekt som vanligt :) innan hon somnade i min famn som en stock nyss så hann vi med ett bad tillsammans, det tycker hon är hur kul som helst så i helgen blir det nog en sväng till någon simhall för att bada en stund!

Imorgon ska vi till min mormor som fyller år och på eftermiddagen ska jag äntligen gå på massage som jag fick i julklapp av svärfar förra året :) det behövs!

Ha en fin kväll.

Charmtroll

Kategori:

Idag har jag haft finbesök av Elise och Märta hela dagen. Vi har druckit kaffe, fikat, promenerat, ätit lunch och pratat en himla massa :) sen fick jag vara barnvakt en stund när Elise var hos tandläkaren, mys!

Jag är helt slut nu så det blir en tidig kväll, och imorgon kommer Sanna, Ronja och bebisarna hit, härligt!

Mitt charmtroll, glad mest hela tiden och får sin mamma och pappas hjärtan att smälta 💛.

Födelsedagmiddag

Kategori:

I lördags på Rickard och Oskars födelsedag så gick vi till en spansk tapasrestaurang på kvällen och åt och åt, och de andra drack sangria och vin och jag fick nöja mig med isvatten ;). En urhärlig kväll med massa skratt som avslutades med att hela restaurangen sjöng ja må han leva på spanska och allt var bara glatt och så fint :) Maja sov sig igenom hela kalaset i vagnen, fina fina Majan 💕.



Lika som bär.

Kategori:

Haha Martina hade höga klackar på sig igår på middagen medan jag hade lågskor, och då kan det se såhär roligt ut, lika som bär systrarna Gullberg :)

Förlåt.

Kategori:

Förlåt för att bloggnadet har stått still i några dagar. Haft annat för mig helt enkelt, en Maja som kräver och förtjänar min uppmärksamhet större delen av dagen känns mycket mycket viktigare än att hinna med att blogga. Men imorgon kommer lite bilder från helgen upp och sen kör vi på som vanligt.
 
Imorgon ska mamma följa med mig och Maja in till Linköping för att göra ett andra ultraljud på Majas hjärta eftersom de hörde ett litet blåsljud när hon var nyfödd. Det såg jättefint ut på första ultraljudet vi gjorde när hon var en vecka så jag antar att detta bara görs som en försiktighetsåtgärd för att inte missa något, och det känns ju skönt. Men ändå lite oroligt även om jag är säker på att allt är bra med henne. Tur mamma kan följa med som stöd när Oskar måste jobba och tjäna pengar ;).
 
Helgen i Stockholm har iallafall varit härlig och jag är full av kärlek till min familj ♥.
 
Hörs imorgon, nu ska den här trötta mamman ta sin sovande bebis upp till sängen. Godnatt!

kaffe.

Kategori:

Sitter med min heliga dagliga kopp kaffe nu när Maja har somnat för eftermiddagen och njuter av lite egentid. Jag har varit ute och gått med Sanna nere i varamon i över 1 timme nu på förmiddagen och sen ätit lunch. Dags att börja fixa med lite tvätt och damma av medan bebis snarkar gott i vagnen.
 
Jag har galet ont i ryggen just nu och behöver nog gå till någon för att massera bort eller knäcka bort det onda.. Antagligen snedbelastar jag när jag bär på henne om dagarna och på nätterna sover man ju inte heller optimalt eftersom jag oftast ligger och håller om henne = ligger på samma axel hela natten, ajaj. Man får vara rädd om sin kropp! Vi får se hur det kommer gå att gå runt i Stockholm i 2 dagar, men det går säkert bra bara jag tänker på att inte bära för mycket.. Oskar får ha babybjörnen på magen om det behövs helt enkelt.
 
Ha en härlig onsdag,
 

film.

Kategori:

 
Testar att lägga upp ett filmklipp. Dont mind min röst, det blir så när man umgås med en bebis hela dagarna ;).

2 månader.

Kategori:

Hipp hurra för idag är Maja 2 månader minsann. Stora tjejen ;).
 
Hon är världens gladaste bebis nästan hela dagarna förutom innan sovdags då hon måste protestera en stund bara för att. Hon är tydlig i att berätta vad hon vill, vilket underlättar min jobb som mamma. Hon ler och skrattar för jämnan åt sin mamma och pappa och hon pratar mycket och ofta om ingenting. Hon älskar sin mammas sångröst :). Hon har starka ben och gillar att stå upp och kolla in gardinernas mönster. Hon gillar sina sjungande djur som hänger över skötbordet och att ligga i babygymmet är himla skoj, men helst på rygg. Fast hon har en stark nacke och orkar hålla huvudet uppe säkert en hel minut ibland och tränar på magen varje dag. Hon sover en lååång stund vid lunch, ofta ca 3 timmar och äter ungefär var tredje timme förutom på natten när hon oftast bara vaknar 1 eller 2 gånger för lite påfyllning. Hon gillar sina nappar och andra barn är väldigt intressanta. Hon kan underhålla sig själv en hel del i både babysitters och i babygymmet. I vagnen har hon det skönt och där kan hon ligga länge och titta på sin laban eller sova gott. Hon sover jämte sin mamma, inte för att hon inte gillar spjälsängen utan för att hennes mamma är för lat för att lyfta ur henne där på natten :).
 
Hon är en kul typ helt enkelt, den där Maja ♥
 
2 dagar gammal
3710g. 50cm lång.
 
2 månader.
5400g, 59cm lång.

Gnäll

Kategori:

Himla gnällspik har Maja varit de senaste kvällarna innan hon somnar, skriker, somnar i famnen, men såfort vi lägger ner henne så vaknar hon igen, och så börjar det om i ungefär 1 timme innan hon sover djupt. Undrar varför, och varför hon bara inte somnar när hon är trött ;).. Nu vet vi ju dock hur hon funkar och utbrotten blir kortare och kortare, skönt för både oss och grinolle :).

Annars har vi haft en väldigt mysig och glad hemmadag och ikväll var vi och storhandlade, skönt att ha det fixat på måndagen.

Nu blir det Pluras kök i sängen innan John blund knackar på dörren.

Godnatt,

Ny vecka.

Kategori:

Och så var det måndag, igen. Tycker veckorna går alldeles för fort och imorgon blir Maja 2 månader. Helt galet vad fort det har gått och vad mycket som hänt sen hon kom upp på magen för första gången, blir tårögd varenda gång jag tänker på förlossningen. Liten blir liiiite större och utvecklingen går kalasfort, jag tycker hon lär sig något nytt nästan varenda dag. Hon har varit vaken hela förmiddagen och varit ubersocial och ligger äntligen i vagnen och sover nu. Så jag har kaffe/lunch/betala räkningar/andas-stund. Imorgon tänkte jag skriva ner vad jag tycker hon "kan" nu, kan vara roligt att jämföra sen om några månader :).
 
Jag ska ta en promenad snart mot stan för att köpa presenter till herr Svärm och unge herr Gullberg som båda fyller år på lördag. Oskar blir 29 och Rickard blir 30! och detta ska firas med pompa och ståt med hela familjen uppe i Stockholm. Martina och Sam kommer flygandes från London också och jag längtar så efter en helhelg tillsammans med de jag älskar allraallra mest ♥.
 
 
1 vecka gammal ♥