first day of my life

fredag.

Kategori:

"Tack för musiken" i bakgrunden, men jag är ju inget jättefan av Lena Ph så jag passar på att blogga en sväng istället. Haft en seg fredag, somnade om med Maja i fotöljen när hon sov efter frukost och sen tog vi en promenad, och väntade på att Oskar skulle komma hem, och att Martina skulle komma och lämna Lilia som vi skulle vakta ett par timmar medan hennes päron jobbade :). Hon ska vara här imorgon också när Charlie har födelsedagskalas. Mysigt värre och hon är urgo och kul, har en massa bus för sig såklart! Nästa år, när Maja blivit lite större tror jag att de där två kommer ställa till med en del hyss, men jag är lycklig över att hon har en kusin som är så nära i ålder att växa upp tillsammans med. Vem vet, de kanske blir bästisar ;).
 
Maja har idag ätit in andra lilla mini-portion med gröt, och det smaskar hon lyckligt i sig. Eftersom hon har ätit medicin på sin sked sen födseln så vet hon typ hur det där med tungan och att svälja mat fungerar så nästan all gröt hamnade i magen iallafall, duktig. Vet inte hur länge man ska vänja henne, men räknar väl med att öka med några skedar varje dag om magen pallar, så om en vecka eller 2 så borde hon kunna äta kvällsgröt :).
 
mums, kanske om jag äter på händerna samtidigt så smakar det ännu bättre :)
göra pruttljud är ju helfräsigt
undrar vad kändisarna gjort för dumt den här veckan ;)
trollunge ♥
 

på landet.

Kategori:

Jag och mina syskon har haft tur under vår uppväxt. Vi hade en mormor och morfar som bodde på landet, och hade grisar, höns, kycklingar, får, kaniner, kalkoner, bi-odling, och en himla massa grönsaker, frukt och blommor på sin gård. När vi var det var det som att leva "alla barnen i bullerbyn"-liv. Vi fick hjälpa till att slå hö, åka traktor, mata djuren, plocka in färska grönsaker från landet och äta på kvällen. Vi gav fåren knäckebröd och fick varsin sommarkanin att ta hand om (som vi nu i efterhand förstått att vi sen på hösten åt upp, konstigt man är vegetarian) ;).
 
Livet i Lönsboda hos mormor och morfar var en riktigt lycklig idyll. Vi hade en stor inlandsis-sten som stod i trädgården som vi lekte på, dag ut och dag in och nerför backen fanns det en sjö att fiska i, och i backen åkte vi pulka på vintern.
 
När vår älskade morfar dog så bodde mormor kvar i deras hus ett tag, men inget blev ju som förut, och tillslut orkade hon inte ta hand om gården själv längre så den såldes och det är en stor sorg hos mig att mina barn inte kommer få uppleva det liv som vi levde när vi var där. Jag önskar så att jag kunde ge dem de kontraster som fanns mellan att bo i stan och att vara på landet, för det gav så mycket.
 
Jag längtar tillbaka dit helt enkelt ♥

update.

Kategori:

Igår var vi hos Ronja på förmiddagen och myste med bebisarna o mammorna och sen sov Maja på mig resten av eftermiddagen så vi tittade på en film och njöt. Försöker att inte få dåligt samvete över att "göra ingenting" och njuta av den tiden som är nu, ibland går det bra, och ibland blir jag lite stressad över allt man "borde" göra istället medan hon sover. Men det finns ingenting som är bättre och som ger mig mer fjärilar i magen än att ha Maja på magen när hon sover. Total tillit och förtroende ♥.
 
Älskade dottern vaknade vid 5 imorse så jag ammade och av nån anledning ville hon bara inte somna om igen sen, var varken ledsen, eller leksugen utan snurra mest omkring, och jag vägrade gå upp då så jag försökte söva om henne, och kl7! lyckades jag.. haha, skam den som ger sig.. Sen sov hon 40min innan det brakade loss i blöjan så då fick det vara morgon. Innan 7 går jag inte ur sängen, det är lika bra att hon lär sig ;).
 
Vi varit på bvc för 4månaders-kontroll och hon väger nu 6.820kg (5.980kg 3mån) och hade växt en dryg centimeter, beroende på vem som mätte ;). vi pratade smakportioner och Maja ska få börja äta lite gröt snart nu, så kanske vi kan sova några timmar fler. Men mest är det för att hon verkar så otrolig nyfiken på vad vi gör vid matbordet, så jag tror hon är redo för något nytt. Jag ska fortsätta helamma såklart sålänge vi båda vill och kan, men lite äventyr i vardagen kan vi alla behöva, haha.
 
Maja sover och jag ska glo runt efter julklappar från internet! Vad köper ni till era bebisar i julklapp??
 

Glad tjej innan sömntåget kom ♥
 

Cool

Kategori:

Dagen har varit härlig. Härlig sångstund på förmiddan och så fika på ubbes efter det. Hem för lunch och tupplur för Maja medan vi hann med att betala räkningar och fixa med lite annat vuxengöra ;) iväg på sim och Oskar agerade fotograf idag så ska bara lägga över bildena på datorn så ska ni få se sen! Tills vidare får ni nöja er med Maja som gärna lånar pappas mössa, och oooooj vad nöjd hon är såfort hon får sitta med oss vid bordet, lycka!

Ligg still

Kategori:

Det är inte lika lätt att ta bilder på damen längre, det ska ju snurras omkring och sprattlas hel vilt :) men kul har vi!

Livet.

Kategori:

Igår kväll kom ännu en prins till jorden. Majas nya kompis Otis ♥. Miljoner grattis Alix, Gustav och Cornelis till er fina pojke, kan inte vänta tills jag får lukta och snoosa på honom :).

Snart är Maja 4 månader, och den där tiden när man bara hängde i soffan, mysandes, sovandes och gosandes är förbi, och oj vad jag njöt, eftersom alla sa om och om igen hur fort den tiden försvinner. Och nu är fröken ganska så stor, vilket innebär nya utmaningar varje dag för att hålla henen nöjd ;) Att ligga för sig själv är inte längre så kul när man kan både sitta och stå med mamma eller pappas hjälp. Utveckling varje varje dag och hon är så fin, och go och härlig så jag blir helt varm i hjärtat.
 
Nu sover hon ute på altanen eftersom det ösregnar utanför och vi ska dricka kaffe och skriva adresser på julkorten.

Hoppas ni har en mysig måndag.

Helgen

Kategori:

Vilken mysig helg det varit :) fredag i soffan och tidigt i säng, julpyntfix, eftermiddagslur i sängen, fika med Majas farfar och igår kväll var jag och Maja ute hos mamma o pappa och umgicks med Elise, Märta, Ingela och Peder. Pappa hade gjort en smarrig fisksoppa och bebisarna var i centrum såklart :) vi hoppade i utespat en sväng och det tyckte flickorna var spexigt. En härlig kväll! Maja var ju vaken ända till 22.30 istället för runt 7 som hon brukar somna så hon åt först vid 4 och sen 7 och sen gick vi upp halv9, skööööönt.

Idag har vi varit hos Anton, Madde och Esther och fikat en stund och sen kollade vi film i soffan medan Majan sov på min mage hela eftermiddagen. Hon vet när mamman o pappan behöver lite lugn ;). Nu sover hon och vi ska se solsidan och nån film innan läggdags. Oskar har fått en inflammation i armbågen så han blir hemma imorgon också, får se vad vi ska hitta på.

Hurra.

Kategori:

Maja åt vid 2, halv6 och när jag vaknade av att Maja ville gå upp var kl 8.15. Hurra, vilket härligt sätt att starta fredagen, utvilad eftersom vi annars går upp mellan 6.3o och 7. Stoooor skillnad att vakna 7 eller 8. Det är minsann inte varje dag man känner att man faktiskt inte vill gå och sova direkt igen ;). Efter frukosten gick vi en promenad i solen och nu ligger bebis utanför fönstret och sover, får se hur länge tuppluren varar idag. Ska försöka damma lite och dammsuga av, det är skitigt här hemma.
 
Ikväll ska jag unna mig lösgodis efter att ha varit utan hela veckan. Försöker få kontroll över mitt gigantiska sockerbehov och även om jag fikat och ätit lite glass nån kväll så har jag faktiskt kunna hålla mig ifrån godiset. Så ikväll ska jag njuta :) Det är tur att man ammar, för annars hade inte mina gravidkilon varit borta på långa vägar, haha.
 
Underbar fredag på er,
 
från imorse, nyvakna troll.
 
 

helg

Kategori:

Nu närmnar det sig helg :) Vi ska julpynta i fönstren, kul.
 
Idag har vi hängt hos Sanna med mammorna o bebisarna, fikat lite och pratat massa. Vi gick hemåt efter lunch och jag trodde Maja skulle sova hela eftermiddagen men hon har bara sovit 3 halvtimmar här och där idag, pust, det blir intensivt att underhålla liten då. För att inte somna allt för tidigt för kvällen hoppade hon och Oskar ner i badet en stund, det funkar alltid, och hela badrummet var blött efter att plaskarn varit framme :). Vi tog bilder till julkorten också, blev helt ok. Inte så lätt med en virvelvind som gärna gör och tittar på allt annat är sin mamma/pappa/kameran. Men slutresultatet blev fint iallafall och de är nu påväg hem till oss.
 
Imorgon blir det Majas och min första ensamdag hemma för veckan, oj vad jag ska njuta. Även om det är härligt att ha saker att göra om dagarna utanför hemmet så är våra mysdagar guld värda.
 
Nu blir det nyaste New girl innan jag kastar in handduken för kvällen.
 

godmorgon.

Kategori:

Maja ligger och sprattlar på mattan med en leksak i munnen medan jag får äta frukost i fred och dricka kaffe. Morgonen är en mysig stund på dagen, Maja är överlycklig över den nya dagen och är nöjd över att kicka igång dagen med ett träningspass för sig själv till lite musik ;)..
 
Somnade 21 igår, vakna 00 och ammade, sen vaknade Maja vid 2 så då fick hon komma och lägga sig jämte mig och så somnade vi om till 4 när hon åt igen och så gick vi upp halv8. En bra natt kan jag känna. Jag skulle så gärna vilja få henne att bara äta en gång på natten, och sen att det räcker med närhet och napp. För har det gått mindre än 3 timmar är ju sannorlikheten att hon är hungrig igen ganska liten, så då försöker jag med kramar och skedposition, ibland går det, ibland inte :).
 
Idag ska vi ut till mamma och kollade igenom vhs-filmer som ska överföras till dvd och så ska Maja få mormormys förstås, det är det bästa ♥
 
Solen går upp över hustaken och jag tror det blir en bra onsdag det här!
 
laddad för att simma igår.

Aktivitet

Kategori:

Idag har det varit full rulle. Babysång på förmiddagen och sim på eftermiddagen. Maja älskade sången, äntligen fick vi plats :) bara 2 gånger kvar innan jul men sen ska vi gå hela våren, så mysigt. Simmet är ju Majas klara favorit, oj så kul hon tycker det är och simmar som en fisk efter leksaker :)

Nu sitter vi i fåtöljen, Maja har däckat och jag sövde nästan mig själv på köpet. Det är fotboll idag så jag och bebis tar nog tidig kväll :)

Mjölk built this body ;)

tankar.

Kategori:

Jag mötte en full man idag på ica. Kl var halv 1 på dagen och han ville ner i vagnen och säga hej till Maja som fridfullt låg och sov. Han kallade henne "min lilla flicka" och hela situationen var olustig. När jag gick hem blev jag sorgsen, för gubbens skull, över hur hans liv kunde bli så outhärdligt att man super sig full efter frukost... Jag ska inte döma någon eftersom jag inte har någon aning om hur hans liv ser ut, men det är ett bra exempel på varför jag ogillar alkohol så mycket. Det gör så mycket mer ondo än godo på så många olika plan..
 
Det är över ett år sen nu som jag drack någonting senast, och jag saknar det inte alls. Jag vill kanske ta ett par glas vin någongång i framtiden tillsammans med vännerna men att vara full, nu när jag är mamma, känns väldigt långt borta. Jag tycker barn förtjänar mer, förtjänar nyktra föräldrar som inte byter personlighet eller tappar omdömet när barnen finns i samma rum eller sover i sängen på övervåningen.
 
Det går en rysning genom kroppen på mig när jag tänker på hur vissa barn kommer ha det under jul nu, med "firande" föräldrar och julafton som slutar i ett kaos och barnen hamnar i skymundan för festen. Jag önskar någon kunde hjälpa dessa barn, och ge dem en jul så som en jul ska vara. Familj, kärlek, värme, paket, tomte, men utan fulla föräldrar och släktingar som bråkar, ramlar, och beter sig "konstigt".
 
Jag kan inte bestämma över några andra människor, men jag har makten att bestämma hur Maja ska växa upp, och vilka värderingar som jag tycker är viktigast att lära henne, och jag vill lära henne att man inte behöver alkohol för att bli roligare, eller lyckligare, eller gladare. Man behöver bara rätt människor runt omkring sig och en fin självkänsla.
 
Jag hoppas den där mannen på Ica har någon som kan säga åt honom att livet är viktigare än på det sätt han lever nu.. Att livet är vackert bortom berusningen och bakfyllan.
 
 

julklapp.

Kategori:

Snart är den bästa högtiden här, jul. Ljus i vårt hus, doftande granar, förhoppningsvis massa snö och pepparkakor, lussebullar till god glögg :). I år är det ju lite extra speciellt eftersom Maja finns, och vi för första gången ska fira jul som en egen liten familj. Det är nu de nya traditionerna skapas ♥.
 
Jag funderar lite på vad Maja ska önska sig i julklapp från familjen, egentligen behövs ju inte mycket till en då 5 månaders bebis, som vi inte redan har, men några paket ska hon såklart få. En overall ska beställas iallafall och så ett fleeceunderställ att ha under vår skaloverall från PoP. Sen vill hon mest ha prassliga saker, saker som låter och som är smarriga att bita på :).
 
Dessa saker hittade jag på lekmer.se
 
 
 
 

Måndag

Kategori:

Haft en bra dag fast en trött börjar. Maja sov till halv8 men jag var ändå ett vrak när jag gick upp.. Men med lite kaffe och ordentlig grötfrukost kändes det bättre. Innan lunch tog vi en långpromenad i solen, gäller att passa på att få lite solljus när den väl är framme. På eftermiddagen träffades mammorna och barnen för fika och lek hemma hos Linda. Fullt hus och mysigt värre. Sövde Maja när vi kom hem och åkte till maxi för storhandling = lite ensamtid, skönt!

Nu ikväll har vi lekt på mattan och läst bok som Majan verkar tycka är väldigt mysigt, och då blir jag glad. Man minns ju själv alla sagostunder när man var liten och hur rogivande det var 💕.

Jag plockade in Oskars gamla fotölj som stod på altanen, en såndär med härligt gung på = klockren att söva Maja i. Så nu sover hon gott på min arm medan jag bloggar. En av de bästa stunderna på dagen, jag skulle kunna sitta och titta på henne för evigt tror jag.

Nu blir det soffläge med nya mama-tidningen en stund.

Flyga

Kategori:

Hon börjar bli stor nu, vår lilla tjej. Det händer så mycket varje dag och hon är en glad vilde med mycket energi ;) Idag har vi hälsat på hennes farfar och det var ju himla skoj såklart. Men innan dess bad hon sin pappa om en flygtur och det fixade ju han såklart ;)

Gladskiten,

Kär

Kategori:

Vi är väldigt kära i den här filuren Oskar och jag. Majas kusin Lilia och Oskars brorsdotter. Hon är en underbaring kort och gott 💚. Igår kväll mös vi hemma hos henne, Martina och Fredrik och åt sushi å kollade så mycket bättre. En härlig mysig kväll med familjen, några bättre finns inte!

Sova..

Kategori:

Jag borde sova men tankarna flyger iväg, jag saknar Landola 💜. 7 månader utan henne nu, min fina vän. Min bästa vän. Jag önskar så att hon och Maja fått träffa varandra, mina två stora kärlekar. Men jag är glad över alla fina minnen som finns kvar, jag har många fina stunder sparade på näthinnan, eftersom jag visste att jag någon gång skulle vara tvungen att säga hej då. Jag önskar bara hon sluppit haft så ont sista tiden, men hur skulle jag gjort, vi försökte så mycket det bara gick att få dig hel, men ibland går livet inte som man tänkt sig.

Du är ofta i mina tankar Landola, du har en stor del av mitt hjärta hos dig, och jag kommer minnas dig alltid för det vi hade tillsammans. Du & Jag.

framkallning.

Kategori:

När man får barn händer det något, allt allt allt ska dokumenteras med kamera och med den moderna världen och bra kamera i mobilen så kan man ju ta kort precis hela tiden = miljoner bilder. Jag sitter och försöker välja ut bilder på hennes första månader nu att sätta i ett album men det blev ändå nästan 200 kort, jag kunde inte hejda mig själv, hon är ju så fin på så många, haha :) Kan vara kul för henne sen också att ha vanliga kort att bläddra bland istället för en mapp på datorn.. Och täääänk om datorn skulle gå sönder, usch vill inte ens tänka på det.. Alla filmsnuttar och bilder som då försvinner. Nu har Oskar skaffar Icloud som jag tror är som en hårddisk på internet...
 
Ska bli roligt att börja klippa och klistra när bilderna kommit, försöka vara lite i fas istället för att göra allt om ett år eller nåt.. Vi får väl se hur det går ;)..
 
Påmindes om att vi måste ta kort till julkorten som ska skickas också. Får fixa det i veckan.
 
Nu ska jag se om barnet vill vakna efter 3 timmar ute i vagnen..

Gaaah

Kategori:

Åh jesus, NU sover Maja äntligen, drygt 2timmar senare... Jösses, hon har hållt på och skrikit och vägrat somna sen halv7. Förstår inte varför, hoppas INTE det är någon ny vana bara, för då säger jag upp mig från mamaduty ;) haha. Nej men nåt måste ju vara knas i kroppen på henne, kanske tänder, kanske utvecklingsfas, kanske magen.. Tänk om hon kunde prata och berätta. Nu när hon ligger här jämte å sussar är hon ju så toksöt att det inte går att vara frustrerad mer. Min älskade tjej, du gör din mamma tokig, mest av kärlek :)

Imorgon ska vi till öppna förskolan en sväng och träffa vännerna, längtat så!

Gäsp, nu säger jag sov gott och hoppas på en god natt sömn som kompensation till denna utdragna nattning.

Såhär söt kan man vara när man får sitta med vid bordet :)

Glad tjej

Kategori:

Maja är en väldigt glad tjej om dagarna men hon börjar gnälla när hon blir uttråkad eftersom hon gärna byter sysselsättning då och då nu när hon utvecklats mycket och kan göra en massa olika saker :). Så idag efter frukosten fick hon stå i hoppgungan en sväng, och ja ni ser ju hur jättetråkigt hon tyckte det var, en lycklig skit helt enkelt ;).

Funny.

Kategori:

Oskar tog världens roligaste bild på vår prinsessa för några dagar sen :) Vår lilla gnagare, haha.
 

Ikea

Kategori:

Jag och Maja åkte in till Linköping idag för en liten sväng på Ikea. Eftersom hennes stolupplevelse var så kul igår så åkte jag och köpte en plaststol med stöddyna så nu kan hon vara med oss när vi äter vid bordet. Roligt och hon har redan hunnit inviga den. Men man inser också hur hiiiimla stor hon blir alldeles för fort. Hennes personlighet kommer fram mer och mer och hon är en väldigt glad och pigg sak, och är nöjd nästan jämt :).
 
Iallafall... Gick förbi babyproffsen och klämde lite på deras elodie details åkpåsar och när jag kom hem beställde jag hem en grå ullpåse. Det är ju så himla svårt att veta vad som kommer behövas i vinter men en åkpåse antar jag är ett måste, och istället för att köpa dyra overaller som är osmidiga och stora så känns det bättre att ta på en mysig fleece eller en tjock stickad tröja och sen stoppa ner henne i åkpåsen. Och förhoppningsvis kan vi använda den även nästa vinter om hon inte växer hur fort som helst :). Fin var den iallafall och passar vår svart/vita vagn bra.
 
 
 

Fars dag

Kategori:

Igår var det ju Fars dag, Oskars första :) Maja var snäll nog och bakade scones till sin pappa till frukost och lät honom få sovmorgon. Hon hade köpt en fin t-shirt till honom också som han hade på sig dagen till ära :) Efter lunch gick vi och åt tillsammans med mamma och pappa på en mysig restaurang så pappa fick känna sig lite firad också. Han fick mysbyxor och Robert Gustavssons dvd av sina fantastiska barn ;) kvällen avslutades hemma hos Fredrik och Martina med fika och lite firande av deras pappa. En mysig dag helt enkelt!

Innan läggdags kollade Oskar fotboll och jag på världscuphoppning medan jag sövde Maja, Oskar tog en fin bild på en vanlig söndagskväll hos oss ;)

Majans första "sitta i egen stol"-upplevelse. Det var KUL!

En dag

Kategori:

Vi tog en promenad innan lunch till biltema för att köpa en krok till Majas hoppgunga som hon sen glatt fick inviga. Vi svängde förbi rusta och maxi också innan vi traskade hem i regnet igen.. Härligt ändå att se till att komma ut och gå varje dag, har blivit som en drog för mig, och oftast har jag "knattetimmen" från P3 i öronen också, och lär mig lite om hur man kan uppfostra barn, det är ju bra att ha lite koll innan trots och annat skoj kommer sen ;) fast sen kommer man ju gå på sin egen magkänsla tillslut iallafall tror jag.

Mamma o pappa kom med en soffa å fotölj i eftermiddag som vi ska ha i källaren. Sen saknas bara en tv så kan Oskar ha tv-spelskvällar bäst han vill ;)

Nu ser vi "så mycket bättre" och imorgon kommer Emmy och hälsar på efter frukost och sen är det pappa-dag 💛💚💜💙.

Maja hjälper pappa att heja på fotbollen.

Hopp hopp.

Nu sover bebis tryggt med handen på vovven.

 

fredag.

Kategori:

Hurra, äntligen fredag. Oskar kom hem lite efter lunch idag så vi hann städa av huset medan Majan sov middag, härligt. Rent inför helgen. Ligger dock tvätt i hela vardagsrummet som ska vikas och läggas där de hör hemma, men gäsp vad trött jag är. Maja har lite dåliga nätter just nu av någon anledning, ligger och snurrar och har sig, antaligen drömmer hon om massa. Hon har utvecklats mycket på sista tiden så det är inte så konstigt att nätterna går åt till att bearbeta men jag hoppas hon snart sover som vanligt igen. Vi har sovit eftermiddagslur några dagar nu för att orka ♥.
 
Igår fick jag film på hennes första riktiga skratt, får se om jag vågar lägga ut den, för min fantastiska sångröst är med ;).. Hon tar tag i saker nu och ska käka på dem, och har vänt sig ett par gånger från mage till rygg, vet inte om det är olyckshändelser eller om hon faktiskt gör det av egen maskin :) Fina fina Maja, du är sååå rolig!
 
I onsdags tryckte vi hennes fötter på en tavla, vi försökte med händer också men haha, det gick ju inte alls ;).. Det blev bara kladdigt och hon vägrade sträcka ut fingrarna, konstigt :).
 
Oskar är iväg och handlar kvällsmat, vi är dödströtta båda två så det blir nog en tidig kväll för oss, imorgon ska vi fixa nere i källaren och så har jag lite andra ärenden att göra åt Maja som gärna vill fira sin pappa på söndag förstås :).
 
Ha en helt underbar fredagkväll, kanske återkommer senare när jag har mat i magen.
 

Räfsa

Kategori:

Jag är ute hos mamma och umgås lite. Maja sover i vagnen utanför efter en promenad och vi har räfsat en massa löv. Nu har jag ätit lunch och väntar på att damen ska vakna för vi åka och handla fingerfärdig, dags att föreviga hennes händer och fötter och sätta upp på väggen :)

Nu ska jag mysa med katterna lite och dricka en kopp kaffe 💜.

Bilder

Kategori:

Det blir bildregn idag, jag är för trött för att skriva nåt :) återkommer imorgon!

Kraam

dilemma.

Kategori:

Jag blev vegetarian när jag var 13år och gick i 7an. Jag minns att vi varit i Spanien och där hade de kaniner och annat i köttdiskarna som var flådda men hade huvudet kvar vilket jag mådde dåligt av.. Jag åt bara kycklingfile hela den resan för det påminde minst om kött. När vi kommit hem därifrån var det mycket debatter om djurtransporter på tv och efter att ha sett ett program om hur djuren behandlades på väg till slakt bestämde jag mig helt enkelt att sluta äta kött. Mamma och pappa stöttade mig och jag fick soyakorv eller schnitzel att äta som var det enda som fanns på den tiden.. Och i skolan var det inga problem att få vegmat, som dessutom ofta var godare än den vanliga maten... I början åt jag också älgkött och kalkon från min mormor och morfar men slutade ganska snart med det också eftersom jag började tycka det var äckligt.

...och sen har åren gått och nu har jag som sagt inte ätit kött eller kyckling på 14år.
 
Nu till dilemmat. Jag vill att Maja ska växa upp och kunna välja själv om hon vill äta kött eller vara vegetarian när hon blir stor. Jag vill inte begränsa hennes mat när hon växer och vet hur viktigt det är att hon får i sig ordentligt med protein och så vidare. Och jag vet också att jag måste smaka av hennes mat som jag ger henne nu första året = jag kommer behöva äta kött varesig jag vill eller inte. Jag vet inte hur jag känner för det riktigt, men bara tanken på att tugga på kött får mig lite illamående, men det kanske är en vanesak.
 
Vi har letat upp en gård här i närheten som säljer kött som är slaktat på deras gård, och där kommer jag handla det kött som vi kommer äta oavsett vad det kostar och sen kommer det förstås bli mycket vegetariskt ändå eftersom det har blivit en livvstil som Oskar också är van vid eftersom hans mamma & pappa varit vegetarianer under hans uppväxt, även om han nu äter kött om det bjuds.
 
Dags att börja bearbeta mina känslor inför det här tror jag.
 
 
 

Helg

Kategori:

Vi har haft en lugn helg, med promenader, soffmys, lite fix i trädgården med alla löv och bara njutit av att Oskar varit ledig. Var uppe på kyrkogården igår och det var så fint med alla ljus, men lite för mycket folk för att det skulle kännas fridfullt.

Maja har sovit dåligt idag och är ju övertrött och vägrar somna, tror hon har lite magknip också, så min tur att vagga ett tag och se om hon ger sig ;) tålamod är a och o, haha. Djupa andetag!

Puss på er, härligt med måndag igen imorgon.

....20min senare... Nu sover hon på min arm, man har vissa fördelar som mamma ;).



Lördag

Kategori:

Igår var det Majas 3månaders-dag som firades med att sova för sprutorna verkar ha gjort henne trött :) på kvällen kom Fredrik, Martina, Lilia, Anton, Madde och Esther hit och åt pizza, käkade godis, och kollade på tv. En jättemysig kväll och när barnen sovit ett par timmar tyckte de att det verkade kul att vara vakna en stund så runt 22 hade vi några goa pyjamasbarn som mös runt :).

Maja har sovit ett par timmar nu på morgonen och när hon vaknat ska vi hämta gardiner jag beställt och sen i eftermiddag ska vi promenera upp till kyrkogården och tända ljus till Oskars mamma, farfar och Lasse 💛.

Den här tröjan har Maja fått av sin fina moster och den passar ju henne som handen i handsken ;)

Tårar

Kategori:

I eftermiddag har det varit synd om Majan, hon har gråtit så tårarna runnit, antagligen känns kroppen konstig efter vaccinationen. Det gick för övrigt bra, jag gick ur rummet och Maja å mormor är fortfarande vänner så det var inte alldeles för hemskt hälsar Maja. Gick upp till Ronja efter där hon, Sanna, Elin och Alix satt och fikade medan bebisarna sov/lekte på golve, mysigt att träffas.

Oskars fina kompis Viktoria har varit här i eftermiddag också och hälsat på, en härlig prick :) Maja skrek dock en hel del så de får leka mer nästa gång.

Nu har hon somnat utan protester på mitt bröst, får se om hon vaknar mer ikväll eller om det var godnatt för kvällen nu 💕. Hoppas hon slipper feber inatt och får sova gott! Fy vad hjälplös man känner sig när de är ledsna, då är det bara överrösande av kärlek som hjälper, för mig iallafall.

Nu ska jag andas in bebisdoft och njuta av min lilla korv som fyller 3 månader imorgon.