first day of my life

Hoat

Kategori:

Maja hostar och har sig och var vääääldigt svårsövs idag också. Åt gröt vid 18 och sen var jag tvungen att amma henne till sömns och så tårarna skulle sluta rinna på henne. Sååå ledsen och jag förstår inte varför. Hon borde ju inte äta med aptit om halsen gjorde ont, men hostan är ganska "tung" men utan slem.. Ibland blir man inte klok på de där bebisarna minsann..

Nu snarkar hon jämte mig iallafall efter att jag vaggat 8kg-klumpen i famnen en halvtimme (ajj min rygg) och vill ligga näranära..

Bvc imorgon, kanske de har några råd att ge en enkel förstagångsmamma som försöker lära sig mammatrixen som förenklar livet ;).

Världens finaste tuffing 💕

Mammaledig?

Kategori:

Kitty Jutbring skrev ett så bra inlägg idag på sin blogg (mama.nu). Hon ifrågasatte ordet mammaledig och poängterade att vara hemma med en bebis inte direkt är som att vara ledig/ha semester. Hon vill att man ska kalla tiden när man är hemma som föräldratjänst vilket jag tycker låter som en urbra beskrivning.

Jag kan inte annat än att hålla med. Även om bebis sover ca15timmar om dagen så är det så otroligt mycket jobb. Underhållning, amning, blöjbyten, gröt, bokstund, vaggande, bärande, sjungande and so on, varje vaken minut. Själv får man sova, äta, bajsa efter bebis villkor. Och denna ständiga oro, bara det känns som ett heltidsjobb.

Missförstå mig inte. Jag ääääälskar att vara hemma med Maja, men ledig? Mina arbetspass är 24h à day, every day. För resten av livet 💜.

Nu går denna mamma på nattpasset men hoppas på en snäll chef som sover gott många timmar innan nattmålet ;).

Puss på er.

Tårar

Kategori:

Kväll på nämndemansgatan. Maja sov dåligt inatt, har sovit dåligt under dagen och var ledsen när hon skulle sova ikväll. Nåt som inte är riktigt bra.. Men det går nog snart över hoppas vi!

Vi har varit hos mamma sen tidigt imorse. Jag släppte in elgubbarna innan 8 och sen åkte vi för att inte vara i vägen. mysigt att bara vara där, och Maja får massa mormormys 💕.

Imorgon är det mamma/bebis-träff och på fredag 6mån-koll och läkarbesök på bvc. Ska bli kul! Planen är bio på fredag kväll och mamma&pappa ska vara barnvakt men vi får se hur dagsformen är på Maja först. Inget kul att lämna bort en gnällis.

Babysim, pappamys och klänningsfin 💕.

måndag.

Kategori:

 
Vi har inte gjort mycket vettigt idag :). Maja ville gå upp vid halv7 så det blev en lång förmiddag. Vid halv 11 tog vi en promenad till stan, hälsade på mormorn och jag unnade mig ett par cheap monday-jeans, det var jag värd tycker jag! Sen kom en elektriker hit när vi var hemma igen och kollade upp vad vi vill ha gjort i huset, så han kommer på onsdag och ska fixa uttag och dimrar lite här och där.
 
Vi har betalat räkningar och gjort sista betalningen på vår Sälenresa vi ska på i Mars tillsammans med Sanna, Ronja och deras familjer. Längtar. Det ska bli urhärligt ♥!
 
Såklart hunnit med massa Majabus och mys, som varje dag. Gud vilket lyckopiller hon är.
 
Imorgon är det sång & sim-dag så nu ska jag sova och hoppas på att Maja vaknat först i gryningen. Önska kan man ju alltid ;).
 
ahaaa, kameran.
"jag flyyyyyyger mamma" ;).
 

sovrutin.

Kategori:

 
Jag är ganska säker på att Maja mår bäst, och sover bäst om det finns rutiner. Hennes mat- och sovtider är samma varje dag och kvällsrutinen innan läggdags är också samma jämt (om vi är hemma vill säga). Hon äter gröt vid 18, sen tar vi av henne naken och så får hon sprattla omkring på golvet medan vi äter vår kvällsmat. Sen smörjer vi in henne, masserar och kliar och har skrattfest så hon pumpar ur sista energin :). Efter det är det lässtund och nu, senaste 2 dagarna har hon fått somna i sin säng vid 19, och det har gått jättebra. Snurrar omkring ungefär 5min och sen somnar hon gott, till ljudet av hennes laban som spelar en lugn melodi och att vi gungar sängen (guds gåva till föräldrar dessa vussan lull, hett tips att införskaffa)! Vi har fått gå upp två gånger och vaggat om henne efter hon somnat, men efter 20 sover hon oftast tungt.
 
Förhoppningsvis kommer hon tillslut lära sig att somna själv utan gung men vi är ett steg i rätt riktning iallafall, till skillnad från att ha henne sovandes i vagnen eller i soffan hos oss. Det är ganska skönt att inte ha henne nere hon oss längre, för det har blivit att man viskat och smygit för att inte väcka henne. Nu gör det inget om tv är på lite högt och att vi pratar i telefon/med varandra, hon sover gott på övervåningen ändå!
 
 
GODNATT, MIN SKATT!
 

så mycket gos.

Kategori:

Vi satte Brios "vussan lull" på spjälsängsbenen och en trött bebis = alla har sovit gott och vi vaknade 8, men gick inte ur sängen förän halv9. Mysigt att bara ligga och prata och kramas en stund innan dagen börjar. Skönt att Maja inte heller har någon brådska upp.
 
Frukost, lek, gos och nu sover bebis igen och Oskar är på Maxi och handlar. Vi har blivit lite hypokondriska och tar inte med Maja till stora folksamlingar eller affärer om vi inte behöver med tanke på äckliga virus och baciller.
 
Idag ska vi fira min svägerska Martina och Majas farfar som fyllt/fyller år. Tårta och presenter får det bli!
 
bus :)
och mys innan första tuppluren för dagen ♥.
 
Om du bara visste Maja, hur mitt hjärta svämmar över av kärlek till dig.
Hur totalt förälskad jag är i dig lilla grisen!

galen

Kategori:

Igår innan läggdags var Maja grinig och allmänt tjurig så vi gav henne gröt och sen somnade hon gott på 1 minut, men när vi tog upp henne till sovrummet (hon sover i vagnen nere i hallen av ren lathet från vår sida) när vi skulle sova vid 22 ammade hon en stund men sen tog det 2 1/2 timme! att söva om henne. Hon låg och vred och vände och bara vägrade slappna av, men var aldrig ledsen, bara övertrött antagligen. Men efter 00 nångång gav hon äntligen upp, efter att jag buffat hennes söta lilla rumpa i en halvtimme i sträck samtidigt som jag fick lägga tillbaka henne när hon vred sig iväg..
 
Aaaah, höll på att bli tokig. Sen fortsatte hon hela natten att vrida och vända och vara allmänt missnöjd så jag är trööööööött idag. Men dessa nätter är få tack och lov, och jag tror hon är i en "fas" just nu, gnällig och vill vara nära i famnen hela tiden när man är hemma. Är vi iväg är hon glad och nöjd såklart ;). Haha.
 
Idag ska vi umgås med min bror och hans tjej som är nere från Stockholm och hälsar på. Mysigt!
 
Det är tur du är så söt och tokig :)
 

gäsp.

Kategori:

Majas nya morgontid verkar vara 7.. Gäsp, lite för tidigt för min smak, men dagen blir bättre om man tänker mat och rutinmässigt, så jag får väl helt enkelt gilla läget. Så nu sover hon middag efter frukosten och sen ska vi till Sanna för lek och massa prat. Och vi ska äntligen få träffa Alixs bebis Otis ♥.
 
Maja fick sin första blodsmak i munnen idag, vi satt och lekte och jag vände mig om en sekund för att ta ett par strumpor (höll henne i ena armen) men ändå ramlade hon med munnen in i en hylla :( Stackars plutt, men hon fick lite kallt papper att sulta på så det var inte så farligt. Mest jag som blev rädd. Och arg på mig själv förstås. Men ingen skada skedd, tur de är tåliga!
 
Nepp, dags för mascara och kläder.
 

vänner.

Kategori:

Idag har vi varit och hälsat på Elise och Märta som bor hos Elise mamma den här veckan. Annars bor de i Linköping så vi försöker ses så ofta vi kan, och när de är i stan. Elise och jag har växt upp tillsammans eftersom hennes mamma och min mamma var och är bästa vänner. Mamma och Elise mamma Ingela fick sina första barn ungefär samtidigt, var mammalediga ihop och sen dess har vi umgåtts, firat jul, åkt på semester och så vidare tillsammans sen jag var bebis. Elise och hennes tvillingsyster Frida har alltid varit som storasystrar för mig.
 
Ganska häftigt är det att vi helt utan att veta om det blev gravida ungefär samtidigt och att våra bebisar sen kom med 1dags mellanrum. Elise och Viktor fick åka hem med Märta från bb samtidigt som jag och Oskar precis kom in på förlossningen. Och mamma och Ingela fick blir mormorar precis samtidigt ♥.
 
Jag tror att dessa två donnor kommer ha det himla kul tillsammans när de växer upp, och jag hoppas de ska betyda mycket för varandra, precis som Elise och Frida betyder för mig och mina syskon.
 
 
 

Oj.

Kategori:

Nu har det varit tyst ett tag.. Bloggappen har inte fungerat så det inlägg jag postade i lördagskväll kom visst aldrig upp och sen har vi haft kräksjuka och annat så jag har inte hunnit/orkat sätta mig vid datorn. Tusen gånger smidigare på mobilen. Ska kolla upp om den funkar igen sen och lägga upp lite bilder.
 
I förmiddags var vi iväg på babysång och Maja var strålande glad. Sen tog vi en promenad när hon skulle sova och nu sover hon utanför väl inpolstrad i overall och filt och åkpåse. Hon sover så himla mycket bättre ute i friska luften så försöker låta henne göra det även när det är kalltkallt som idag.
 
Om en halvtimme måste jag dock väcka henne för då ska vi iväg på babysim och sen får Oskar ta med Maja hem för gröt och godnatt medan jag tar första ensamma fikan på stan sen bebis kom, tillsammans med Ronja och Sanna. Härligt! Vi har inte setts på nästan 2veckor för alla har varit sjuka på sina håll med kräksjuka, rs-virus, och "vanliga" vinterförkylningar.. Blä men nu är vi nog alla friska igen förutom Ronja som är lite snorig. Men bara barnen får vara friska så är jag glad!
 
Instagrambilder från i lördags när vi var barnvakt åt Charlie & Lilia. Mysigt värre och på lördag ska Lilia ha sovaöverdejt hos oss medan hennes föräldrar välförtjänt roar sig själva på fest. Åh längtar!
 
 
 
 

tgif

Kategori:

Ahhh fredag och alla är friska. Oskar är på jobbet, Maja sover och mamman slösurfar och dricker kaffe. Ordningen är återställd, thank god. På tal om slösurfa och ständigt ha mobil och dator på medan Maja är vaken... Jag gillar det inte, och ändå gör jag det. Tror att hon leker nöjt själv medan jag sitter jämte med instagram uppe fast jag kollade den för 5 min sen. Man är skadad. Jag vill ju vara närvarande, kunde möta blickar och funderingar från henne och ge henne uppmärksamhet när vi leker och umgås. Jävla iphone, du har fått mig beroende. Från och med nu är det bara data/mobiltid när Maja sover eller när hon är med Oskar. Jag återkommer om resultatet, haha.
 
Igår bytte vi miljö och var ute hos mamma halva dagen. Skönt att komma hemifrån tyckte både jag och Maja. Hon sov, åt, lekte med mormor och sov lite till. Jag hann läsa en mama-tidning och bara vara. Härligt. Vi tog en promenad och inget är så vackert som därute. Snön är kritvit och allt är så rent och tyst. Älskarälskarälskar notvarpsstigen och djurkälla :).
 
Eftersom vi varit dåliga är helgen oplanerad, ganska skönt. Jag vill planera Majas rum, kanske beställa tapeter och wallstickers till och med. Ska surfa iväg till hemnets inspirationssidor nu tror jag.
 
mamma, rådjurens bästa vän som levererar middag till dem varje dag :).

Trött

Kategori:

Ligger och väntar på att "Mia på grötö" ska börja, sen ska denna donna hoppa i säng efter att jag ammat min prinsessa för natten. Mår bra idag förutom ont i magen och trött men det är väl inte så konstigt. Imorgon åker Maja och jag ut till mormor iallafall för miljöbyte, uttråkade tjejer, hej! Längtar efter "våra" mammor och bebisar ju!

Kan bjuda på en glad bild från när Maja badade i diskhon förra veckan, och hennes fantastiska nyvakenfrisyr, haha, spretigt.

Kräks

Kategori:

Igår var inte ett dugg kul. Vaknade vid 5 av att jag mådde väldigt illa, Maja ville amma så jag gjorde det och vi kunde somna om efter att Oskar gått till jobbet. Vi gick upp vid 8 och sen spydde jag massa och låg utslagen på golvet jämte Maja samtidigt som jag ringde hem Oskar. Såfort han kom hem gick jag upp och sov resten av dagen förutom två amningar och en dusch. Åt en macka på hela dagen och drack mest avslagen cola och vätskeersättning.

Oskar och Maja hade en mysig dag bara dem två och hon protesterade inte en enda gång när hon hade sovstunder, sååå duktig. Vaknade till då och då till Majas tokskratt, och det fick mig att må miljoner gånger bättre. De älskar verkligen varandra de där två 💕.

Idag har varit bättre, mått illa men har kunnat äta och dricka. Hoppas jag mår helt bra imorgon, och att Oskar och Maja slipper smittade.

Bläää. Tänker dock på min vän Elin och hennes familj som blivit drabbad av denna skitsjuka flera gånger på några veckor, lillputten är bara 7månader och kräkts massa :( så jag ska inte klaga allt för mycket! Det värsta är ju att när man väl mår bra så ska man isolera sig flera dagar efter för att inte smitta = tråkvecka!

de hälsade upp sjuklingen och levererade dricka.

ibland måste man sova med mössan på, även inomhus.

nyvaken och tokglad såklart.

helg.

Kategori:

Så var det söndag igen och vi pöser i soffan efter storhandling på maxi. Gjort middagslista för nästa vecka som vi handlade efter= mindre tjafs om vad som ska lagas och vem som åker och handlar varje dag. Tummen upp på det. Maja sover gott efter att ha varit vaken hela förmiddagen och vinterstudion står på i bakgrunden.
 
Igår var det fullt upp med lek i simhallen först tillsammans med Marthina, Fredrik och Lilia. Jösses vad Maja gillar att bada, och blaska och dyka. Hon hade nog kunnat vara i längelänge men efter 45min gick vi upp, fikade och så somnade hon gott såfort vi kom innanför dörren hemma. På kvällen var vi hos Sanna och Martin tillsammans med Ronja och Robin, och alla barn förstås. Vi åt pizza och bara var. Drömde oss bort till Sälen v.11 och snackade goja, en urmysig kväll. Maja somnade vid 19 men tog bara en 45min powernap och var sen vaken tills vi gick och la oss vid 22 sen. Klart man inte vill missa nåt när man är bortbjuden, haha. Och så fick vi sovmorgon till 8.40. HURRA!
 
Nu ska vi fortsätta göra ingenting resten av dagen, kaaanske blir en promenad lite senare. Det är fotboll på tv hela eftermiddagen så nåt ska väl jag och Maja hitta på för att slippa se på det.
 
Hon fick syn på sig själv i spegeln imorse. MYCKET spännande.
Lycklig bebis.

Nöjd.

Kategori:

En bild säger mer än tusen ord ibland. Om hon gillar mat? Hahahahaaa.
NÖJD!

bloggtid.

Kategori:

Oj vilka rutiner vi börjar få in. Våra dagar ser ungefär ut såhär, oavsett om vi är hemma eller har planer.
 
7.45 vaknar och myser i sängen.
8.oo går upp.
8.15 mamman äter frukost, Maja hänger på lekmattan eller kollar nyhetsmorgon.
8.45 Dagens outfit väljs ut och tas på efter en stund i bara blöjan.
9.oo Gröt+fruktstund.
ca 10 Sovstund.
11.oo Maja vaknar, vi hittar på något skoj.
12.3o Ammar+en halv portion lunchburk.
13.3o Sover långstund
15-16 Vaknar och ammas.
16-18 Pappatid, bad, lek, bokstund osv
18.oo Kvällsgröt+frukt
18.3o Vi äter, Maja har nakentid på lekmattan innan pyjamasen åker på.
19.oo Pappa o Maja läser bok, sen lägger vi henne i vagnen och vaggar henne till sömns.
19-22 Vi ser på tv och myser, får vagga vagnen ibland om hon sover lite oroligt.
22 Ammas i sängen och läggs i sin säng.
ca 03. Vaknar och ammas och så somnar vi om tillsammans i vår säng.
ca 06 Ammas
 
Och så börjar dagen om.
 
soffhäng m pappan
nakentid, bästa på hela dagen hälsar Maja.

Bus

Kategori:

Maja sover middag efter en mamma/bebisdejt hos Sanna. Härligt och massa hade vi att prata om såklart :). Maja älskar att "gå bort" och leka med nya leksaker och träffa sina vänner förstås, även om de mest bryr sig om sig själva än ;) Det är grått ute och jag är seg i soffan. När Maja vaknat ska jag dammsuga av lite och gå en promenad om det inte regnar massa.

Bilderna är från igår när Maja hängde i soffan. Hon är så himla glad jämt, ett riktigt bustroll, vårt mirakel.

lugn.

Kategori:

Jag älskar den här stunden på dagen när Maja tar sin första lur för dagen. Maja sover gott i vagnen efter en liten promenad runt kvarteret och jag dricker kaffe och har datorn på magen. Ska sminka mig och ta på kläder och så ska vi gå till biblioteket efter lunch tänkte jag. Har fått sova ganska gott inatt. Hon åt vid halv4 och vid halv7 och så gick vi upp 8. Hon har varit lite tjurig med att få i gröten på morgonen men nu tar vi varannan gröt, varannan frukt och då slinker allt ner foooort, haha. Gottegris som mamman.
 
Igår var vi hos Majas farfar länge, fikade och lekte. Maja har varit rätt reserverad mot både min och Oskars pappa och tar gärna till krokodiltårarna, men igår efter lite lirkande så tyckte hon farfar var urfräsig ;). Jag var (är,haha) ju en riktig mammagris när jag var liten så det kanske går i arv... Hon sov bara två gånger igår och var vaken från 15 så vid 19 sa hon godnatt och sov sen heeela kvällen, minsann. Så idag ska jag inte söva henne en tredje gång om hon sovit till 15-16 utan hålla henne vaken så kanske kvällarna sovs igenom lite bättre.
 
Lite bilder från helgen
 
matgalen.
jag bara tokälskar den här bilden. Hur gosig får man vara ♥
tittut.
gos och kärlek.
häng på mattan.

Sovmorgon?!..

Kategori:

Hade en jättemysig kväll hos Anton och Madde igår m pizza och mycket prat. Och barnen somnade som de skulle, nästan ;). Idag har vi fått sova till halv9, hurra. Oskar fixar morgonbestyren m Maja för jag skulle somna om men är inte trött nog. I helgen ska vi fixa ut julen, åka till lkpg en sväng, försöka hinna hälsa på Majas farfar och köpa en tamburmajor (lärde mig ordet igår, en klädhängare till hallen).

Igår när fröken tittade på babblarna så satt om helt själv i soffan, duktig! Den andra bilder är från promenaden m mormor ute i djurkälla.

Fredag.

Kategori:

Igår tog vi 5månaderssprutor på bvc (vägde för övrigt 7420g och var 67cm) och hon blev mer förbannad än ledsen den här gången och skrek åt mormor ett par gånger, men sen gick det över och väl hemma hos Ronja där Sanna också var och barnen förstås så var hon på strålande humör. Äntligen träffades vi efter jul och nyårsfirande på vardera håll. Längtat efter vännerna så, det var ett härligt återseende :). Tur att vardagen börjar igen nu = många mamma/bebis-dejter ♥.
 
När vi mött upp pappan hemma så skulle vi åka till Rusta men medan jag var inne och handlade på Östenssons så bröt Maja ihop i bilen så vi fick åka hem igen, och mycket riktigt, 39graders feber och inte alls på humör för nåt. Så hon fick hoppa i badet med Oskar, äta gröt och sen somnade hon vid halv7. Stackars liten. Sovit ok inatt men kl halv6, nybajsad, snorig och antagligen rätt utvilad så började hon tjattra som tusan.. och jag som skröt igår för Sanna att vi aldrig går ur sängen innan 7.. haha, det var bara att hoppa upp och sätta igång kaffet.
 
Nu sover pyret och har lite drygt 38 i feber bara så den är nog påväg ner nu, så när hon vaknat ska vi stoppa in oss och vagnen i bilen och åka ut till mamma för att promenera i solskenet. Härligt. Ikväll blir det nog en liten dejt med Anton, Madde och Ester, mysigt!
 
"fjortisbilden" som Oskar kallar det. Innan bvc igår
hej
 
blir det nån mat eller?
 
 

kärlek.

Kategori:

Ovillkorlig kärlek. Hon älskar sin pappa, väldigt väldigt mycket ♥.
 

Maja 5 månader.

Kategori:

Idag blir Maja 5månader. Det är inte klokt egentligen hur fort hon växer och så mycket som händer i hennes utveckling varje dag. Hon ändrar utseende, blir ljusare och ljusare i håret och börjar visa mer och mer personlighet hela tiden.
 
Just nu:
  • kan vända sig från mage till rygg åt båda håll
  • kan rulla åt vänster flera varv
  • kan sitta med stöd
  • vill "prata", mycket och gärna
  • gillar leksaker som låter, sjunger och prasslar.
  • har börjat skratta
  • kan ligga på mage och åla ett varv runt
  • älskar när vi sjunger "imse vimse spindel" och "bä bä vita lamm"
  • somnar runt 20 i soffan, i min famn eller vagnen. Att pappa söver går fetbort än så länge.
  • Vaknar 1gång/natt och äter.
  • Går upp vid 8-9 på morgonen.
  • Är främlingsfientlig och fäller krokodiltårar om någon skulle titta "fel" på henne ;). Mamma o pappa är bäst. Och mormor!
  • Äter allt man stoppar i hennes mun.
Kommer inte på mer just nu. Återkommer imorgon med vikt och längd efter BVC-besök. Då är det också dags för 5månaderssprutorna och Majas mormor får ännu en gång komma till undsättning eftersom jag tycker sprutor är så obehagligt!
 
Nu ska jag lägga ut en stl62 Polarn&pyret overall på Tradera. Hojta om ni är intresserade. En röd vindoverall utan foder, som ny!
 

nyår.

Kategori:

Vi firade nyår hemma i år. Det kändes bäst med tanke på att vi varit sjuka och Maja fortfarande inte är kry. Så vi tog oss till maxi och handlade lite för att laga lite finare middag, trerätters blev det med räkcoctail, potatisgratäng o biff, och toscakaka m glass till efterrätt. Vi tog oss ur mysbyxorna och fixade till oss lite under middagen men vid 21 drog vi på pyjamasbyxorna och kramades framför "a beautiful mind" istället.
 
Vi gick och la oss 20min innan 00-slaget men eftersom vi bor precis vid en fotbollsplan så kändes det som att vara i en krigszon mellan 00-01 typ, det smällde galet mycket och högt så både jag och Oskar hoppade till flera gånger och Leo var jätterädd. Maja sov sig igenom allting, skönt det, det hade nog kunnat skärra henne för livet annars ;). När vi precis somnat både två ringde mamma och frågade om vi kunde skjutsa hem henne o pappa eftersom det inte fanns några taxi. Så Oskar hoppade i bilen, körde hem dem, och jag kunde inte somna förän vid 3.30 sen, och Maja ville upp vid 9. Så jag känner mig lite halvbakis jag med idag av trötthet, men vi ska ta oss ut en stund och njuta av den lilla solen som lyser.
 
Hej 2013 säger vi ♥