first day of my life

snart 2008

Kategori: livet

Tänkte från början att jag skulle göra en årsresume, men vet inte riktigt var jag ska börja, så jag skriver bara av mig av det jag kommer ihåg från det här året, så får vi se vart det leder.

Jag börjar helt enkelt med att jag i januari 2007 packar ihop alla mina saker och flyttar från Motala till Halmstad, ett ganska impulsartat steg i mitt liv, som berodde på Tompa till största del. Jag började läsa Pedagogik 1-20 på Halmstad Högskola och hade ganska snart träffat Josefin, Monica och Sabina, som lärde mig mycket om livet och tillsammans klarade vi av skolan och hade mysigt kvällar tillsammans. Kommer aldrig glömmer när vi satt i datasalen flera timmar om dagen och pluggade lite, men skrattade mest =).

Jag & Tompa bodde praktiskt taget tillsammans och vi började bygga en vardag tillsammans, vilket ibland var otroligt enerverande :). Men vi hade skitskoj och vi festade en hel del, mest tillsammans med tompas klasskompisar men eftersom jag hade Landola kvar i Motala åkte vi hem rätt ofta och festade med alla vännerna där.
 
Våren gick ganska fort förbi med skola, fest, bilturer och en himla massa mys och kärlek. Vi åkte hem för sommaren i början av juni och bodde i motala hela sommaren. Tyvärr fick vi drygt en vecka i varamon, annars spenderades mycket tid med film, mat, stallet, mys och fest. Fanns inte så mycket annat att göra när vädret svek. Hela motalagänget drog till Halmstad för att fira midsommarafton i 4 dagar, sjukt kul! Behövs inte sägas mer egentligen. Jag och Tompa drog till Göteborg för en kärleksweekend i Juli, och hade otroligt mysigt tillsammans.

Att Oskar♥ dog i Maj var totalt chockartat, och än idag saknar jag honom varje dag, och allt det som får mig att tänka på honom gör att jag ändå kan le åt de år vi fick tillsammans. Oskar som alla älskade och som aldrig gjorde en fluga illa. Vår tjocka 10kgkatt som fick oss alla att skratta mest hela tiden. Vi älskar dig och saknar dig för alltid, hoppas du har det bra i himlen.

Sen började det "liv" som jag nu lever, det såkallade studentlivet. Vi flyttade ner till Halmstad igen i augusti, och började allt med en nollevecka, som var helt galet kul, och som fick mig att lära känna såå många nya människor, som jag nu blivit ännu bättre vän med. Skolan började och efter 3 tentor har jag nu bevisat för mig själv och andra att jag är jävligt grym, och att jag klarar av skolan, vilket jag inte trodde till en början. Jag träffade Emelie, Camilla och Linn som är mina vapendragare och jag hoppas bara vi kommer leva studentlivet tillsammans i många år framöver, de är fantastiska. Studentlivet går ut på fest, sova, skola, fikor,  mys, skratt, plugg och ett alldeles underbart liv.

Jag, mamma & Tompa
drog till London för att träffa martina i November. Vi hade så himla roligt, och det var skönt att bara gå runt på Londons gator och umgås. En liten semester var precis vad vi behövde mitt i pluggandet.

Det största som hänt mig det här året måste ändå vara Tompa♥ och det faktum att vi nu blivit sambos, och dessutom köpt oss en katt. Vi har bevisat för varandra att det är ett oss vi vill ha, och det känns så fantastiskt. Just nu är jag kärare än jag någonsin varit, och vi har det så bra tillsammans. Vem hade trott att vi skulle kommit såhär långt när jag flyttade ner för ett år sen. Mycket roligt (och jobbigt) har vi varit med om, men vi har klarat ut det tillsammans.

Tack alla vänner och familj för det här året, 2007 har varit det mest lärofyllda året för mig hittills, jag har fått så mycket mer i bagaget efter 1 år på högskolan nu, och jag är nog en aning smartare än slutet av 2006, hoppas jag.

Tack lärarna, både nollor och 2or, ni är fantastiska, och jag hoppas vi får massor av år av fest och mys tillsammans. Jag är så tacksam över all vänskap som vi börjat bygga.

Min familj, den bästa någonsin, har hjälp mig i ur och skur hela det här året, när allt varit jobbigt och jag velat flyttat hem för allt sugit, men oxå när jag varit glad och bara längtat hem till dem. De har ställt upp för mig när jag behövt pengar eller möbler eller råd om matlagning och annat "vuxet".

Jag börjar mitt 2008 i Patriks stuga tillsammans med min syster och mina vänner och Tompa.

Jag önskar alla GOTT NYTT ÅR och all lycka i 2008. Ingenting är omöjligt!

tacokväll

Kategori: livet

Var en riktigt skön dag igår. Umgicks med Emmy både i stallet och sen drog vi till hugo för en morotskaka och te. Vi hinner ju inte ses så mycket eftersom vi båda flänger runt i massa andra städer, men desto roligare att ses sen :).

Åkte upp till Tompas syrra & Patrik & Emmie och blev där bjudna på tacos. Hur gott som helst, och anna hade gjort en egen dippsås som var sjukt god. Ska be om receptet. Lekte lite med emmie oxå, men det var läggdags för henne så blev inte så mycket lek. Helt underbar unge iallafall, skrattar mest hela tiden och ler och har sig. Hon kommer bli en charmand när hon blir större.

Sovit som en stock tills för en halvtimme sen när min moster ringde, fan måste börja vända på dygnet snart, annars kommer skolan ta knäcken av mig nästa vecka.

Idag blir det städa, stallet och börja läsa kulturmöten, måste ta tag i pluggandet nu, så här får det inte gå till.

världens mysigaste,

Kategori: livet

Taggtråd♥ måste vara den gosigaste katten i världen, han ska vara med precis hela tiden. Nu ligger jag med både dator o tagg i knät, hur mysigt som helst. Älskar verkligen den här lille kissen.

Har lösnaglar på mig som jag satte på mig igår, och det går sådär att skriva och göra det mesta faktiskt. Ska ha dem några dagar sen får det vara bra för den här gången :). Vi hästtjejer klarar inte av långa naglar, passar inte ihop med stalletbestyren.

Ska förövrigt åka dit nu och hälsa på landola lite,

nyår.

Kategori: livet

Vi har inga planer på nyår, trist som fan. Ingen vet någonting. Hoppas någon tar tag i det, kanske måste jag?

Men nyårsafton är alltid densamma, man har bara en massa höga förväntningar som aldrig uppfylls. Jag vill bara fira in det nya året med mina närmaste, så många som det går.

Det löser sig
, som timbuktu skulle sagt,

mellandag.

Kategori: livet

En typisk mellandag. Seg efter en rolig förfest/harrys igår. Blev tyvärr sjukt illamående efter att jag råkat dricka ren sprit ur ett glas, och nu i efterhand kan jag bara konstatera att jag inte tål sprit överhuvudtaget. Skulle på toa mitt i allting och framför mig i kön står en jävla brud och spyr ut hela dagens måltider ihopblandat till en rosa sjukt äcklig sörja, vilket inte fick mitt illamående bättre direkt. Fan gå hem om ni måste spy, idioter.

En rolig kväll med massa mysiga människor. Älskar annandagen får då träffas man en massa som inte setts sen sommaren och kanske ännu längre sen.. Bara härligt att se allihopa igen :). Det gör hela kvällen. Jag hade dragit på mig en vinröd blåsa, men fastän jag gjort mig iordning kände jag mig inte alls fin, tyvärr. Vet inte varför, men det kommer ju fler festtillfällen.

Storhandlat på maxi nu så nu finns det massa vegetariskt och gott i kylen o frysen, så nu ska jag svulla :). Börjar med färssås och spagetti ikväll.

dags att hämta ved och sen lägga mig i viloläge hela kvällen lång, hoppas tompa kommer & gör mig sällskap sen.

god fortsättning till er alla,

Nöjd.

Kategori: livet

image383Idag använder jag ordet nöjd, för idag saknar jag mina 3 vänner från Halmstad. Dem där tre solstrålarna som gör hela min studietid till ett nöje :). God jul älsklingar.

Och GOD JUL alla andra, mina vänner och min familj och alla som känner sig träffade. Jag önskar och hoppas att ni har en fantastisk julafton. Det har jag haft än så länge. Vi har tillbringat ett dygn nere i småland hos min moster, mina 4 kusiner och respektive, och mina 7 underbara kusinbarn, alla tjejer :). Igår åt vi julbord allihopa, hur gott som helst, och sen spelade vi kort och mös. Idag har vi ätit lutfisk, suttit i bilen hem, varit hos Landola & Cess i stallet och önskat dem en god jul, och nu sitter jag här, i väntan på grisgrynsgröt och paketsöppnande. Känns som en väldigt harmonisk jul, mamma, pappa & mormor sitter bakom mig och spelar kortspel, och sotan ligger i knät.

De enda som saknar är Tompa & Taggtråd ♥. Min tompa, den som känner mig bäst och den som nog älskar mig mest i hela världen :). Och som jag älskar honom, ibland blir jag inte klok på alla känslor som flyger runt i kroppen, fortfarande, efter 1½ år, det är så mysigt att kunna få vara med den personen man helst av allt i världen vill vara med. Kom snart tompa!

Nu ska jag mysa i vår stuga och bara njuta av att det är JUL.

julstress

Kategori: livet

Vi ska iväg till stan, jävligt otippat att vi inte är riktigt nöjda med julklappshandlandet =P. Såhär är det varje år. Så nu blir det stress i motala city tillsammans med resten av motala antar jag, kommer bli en höjdare.

Underbar kväll♥ igår tillsammans med Mli, Ankan & Jossan, det känns så bra varje gång man ses, och man behöver inte ens anstränga sig, de vet precis hur jag är ändå, jag kan inte lura dem :).

Tompas mamma fyller år idag oxå så jag ska dit och käka tomtegröt o macka sen, gratulera. Sen ska vi umgås med gänget från igår hoppas jag. Fler dagar med härliga människor omkring mig.

lets gogogogo.

hurra.

Kategori: livet

Nu är Landola hemma. Det är med både glädje och lite ledsamhet då hon inte blev ordentligt omhändertagen. Så nu fick vi hem en väldigt smal och omusklad Landola, men det är så skönt att ha henne hemma. Jag är så lycklig och vill bara åka till stallet nununu. Kolla till henne och se till att hon äter och mår så bra som det bara går. Ska tillbringa så mycket ledig tid som möjligt i stallet nu och se till att hon känner sig så älskad som det bara går. Nu är hon bara 2 minuter ifrån mig igen, äntligen.

Vi åkte halv 1 vid lunch idag och var hemma halv 8, mååånga timmar i bilen men det var det värt. Nu väntar många fina dagar tillsammans med det finaste jag någonsin känt.

Nu ska jag totaldäcka i soffan iklädd pyjamas och invänta tompa, då ska vi mysa, jag borde duscha men jag orkar helt ärligt inte. Jag gör det imorgon, eller dagen efter det. Imorgon ska jag umgås med alla gamla vänner. Underbart ska det bli att träffa dem igen.

godnatt ♦,

vår dag.

Kategori: livet

image332Iförrgår var vår 11månaders dag♥. Som vi som vanligt glömde helt bort. Illa. Fast vi myser ju varje dag så det gör ju ingenting att man missar en månadsdag. Den 18e januari är det iallafall 1år sen som jag flyttade ner till Halmstad och vi blev offeciellt tillsammans. Känns hur underbart som helst. Nu står vi här med en kisse och en egen lägenhet. Vem hade kunnat tro det för ett år sedan? Inte någon av oss iallafall. Men livet leker och jag är glad.

Imorgon kommer Landola hem, underbara fina Landola. Vi hämtar henne under eftermiddagen så blir en lång dag i bil fram och tillbaka till Enköping. Ska bli fantastiskt att se henne igen, min bäbis. Var inne på sharpman och köpte lite nödvändigheter som hon ska ha, och en hjälm till martina eftersom hennes gamla var trasig.

Nog om det, jag mår bara så toppen just nu och känner mig så lycklig. Det kommer bli en fin jul.

Dagens Ros.

Kategori: livet

Idag måste jag köra en dagens ros eftersom jag & tompa träffade på världens bästa människa.

Vi vaknade upp och insåg att vi försovit oss, otippat. Sprang lite fort genom lägenheten och tog på oss kläder och sen ut mot bilen som stod på en grusparkering en bit bort. Inser då att ena bakhjulet är punka på. Får lite lätt panik eftersom vi skulle åka hem idag och dessutom lovat Kaj & Maria att de skulle få åka med.
Rullade sakta till en mack i närheten och fyllde på luft i däcket och sen drog vi till skolan och hoppades att det skulle lösa sig av sigsjälv. Insåg ganska snart att det inte funkar så så vi rullade över maxiparkeringen till autoverkstad som ligger mitt över gatan och jag gick in med en sorglig blick.

image382Träffade då X som vi kan kalla honom (minns inte namnet) som precis skulle sätta sig och äta lunch. Jag förklarade läget och efter 2 sekunder stod bilen i verkstaden och X var i full gång med att lösa vårt punkteringsfall. En ventil som läckte. Så X bytte ut den och satte sedan som en meriterad verkstadsman ihop däcket med bilen igen. Vi tackade och bockade och frågade hur mycket han skulle ha betalt.. X sa, hmm typ 100kr räcker, vilket jag tyckte var sjukt billigt eftersom vi rånat honom på sin lunch. Sen när jag frågade om han tog kort sa han nej och sa sedan att vi kunde komma in en annan dag och betala eller så skulle vi få det gratis. Underbara generösa X.

Jag sprang förstås över maxiparkeringen och tog ut pengar till honom och när jag kom tillbaka och gav honom pengarna gav han mig sitt kort och sa till mig att om polisen stannar mig så ska jag visa dem visitkortet och säga att jag beställt däck ifrån honom (mina däck är olagliga att köra med visst -oups-).

Så dagens ros till denna underbara man som räddade vår dag. TACK. Tänk om alla människor vore lika givmilda som du!

glöggmys

Kategori: livet

image381Ikväll kommer Emelie, millan och Linn hit för lite glöggmys. Vi ska säga godjul eftersom jag inte kommer träffa dem förens 2008 nu, skumt. Det här halvåret har gått så sjukt fort, och genom att ha dem där tre tjejerna vid sin sida har tiden varit helt underbar dessutom. Många fester, lite fika, mycket skola, pratpratprat och en massa skratt.
 
Imorgon efter skolan drar vi hemåt Motala, ska bli helt fantastiskt underbart. Så himla tråkigt bara att Rickard & Sarah inte kommer hem till julafton, men man förstår ju dem oxå. Hoppas han kommer i mellandagarna. Miss u ♥.

Har ingenting vettigt att skriva idag direkt, packar och städar och går runt och plockar iordning. Taggtråd ligger och sover så att vi kan hålla på utan att bli störda hela tiden =P. Finafina taggtråd.

härlig helg.

Kategori: livet

Igår var toppenskoj hemma hos stefan o rebecka. Vi lärde våra halmstadvänner att spela maffia och sen körde vi det hela kvällen lång, blev en hel del diskussioner ju mer vinet flödade och jag tror faktiskt de där 7 liter vin försvann rätt snabbt. Hoppas på fler såna kvällar med underbara människor. Tack♥!

Idag har jag köpt julklapp till mamma & pappa (egentligen till hela familjen), tompas present är skickad hem till mamma, men när hon öppnade det var det fel så det måste jag fixa på måndag, ringa och skälla på dem. Sen har jag köpt present till martina oxå, så nu känner jag mig rätt så klar, och inte så hemskt fattig heller, blev lagom dyrt.

image380Tompa & jag har myst ikväll, först lagade vi potatisgratäng med lax, karljohansås och broccoli, och sen har vi varit på bio, "solstorm", kom precis hem därifrån. Riktigt bra film faktiskt, man tänkte inte ens på att det gick nästan 2 timmar och sen var filmen slut. Isabella scorupco är ju helt fantastiskt vacker.

Nu ligger jag i sängen och tompa i soffan och tittar på var sin film, höjden av samboskapet. Men det gör ingenting, vi umgås ju så mycket annars så lite ensamtid behövs emellanåt. Imorgon ska jag hjälpa tompa med att sätta färg på den hemsida han håller på att göra och eftersom han är färgblind behöver han min hjälp, och det är klart man ställer upp =P. Sen ska jag se på idoler-finalisterna på stora torg tror jag, om jag orkar och hinner. Hela Halmstad lär väl vara där.

nu är det godnatt,

mina älskade

Kategori: livet


   

de verkar ha det rätt så mys♥

fiende

Kategori: livet

image376Taggtråd♥ har varit på besök hos Stefan & Rebecka under eftermiddagen men deras kisse tyckte inte om honom alls så han fick komma hem igen :). Och så säger folk att katter trivs bäst tillsammans, pyttsan säger jag. Nu har jag nattat Tompa och tagg i sängen, båda var trötta. Vi ska tillbaka till dem snart på julkalas, ska bli riktigt skoj, det blir jag & tompa, stefan & rebecka, kaj & maria, hogla & hans tjej och så boxarn och david, ett toppengäng. Ska ställa mig och steka mina vegbullar och soyakorvar snart, ska slappa lite först. Lyssnar på sister hazel i hörlurarna och läser bloggar.

Det känns inte alls som fredag idag, helsnurrigt.

Ha en go fredag,

morgonglad.

Kategori: livet

"HUR LYCKLIG ÄR DU?"

[x ] Du har en pojkvän/flickvän.
[x] Du har ett eget rum.
[x] Du har en mobil.
[x] Du har en iPod/MP3 spelare.
[x] Dina föräldrar är fortfarande tillsammans.
[x ] Du har fler än 2 bästa vänner.
[x] Det finns en pool i din gård.
T 0 T A L: 7

[x] Du klär dig som du vill.
[x] Du hänger med kompisar mer än en gång i veckan.
[x] Det finns en dator/laptop i ditt rum.
[x] Du har aldrig blivit nedslagen.
[ ] Du gråter aldrig mer än 3 gånger i månaden.
[x] Du får lyssna på vilken musik du vill lyssna på.
[x] Ditt rum är stort nog för dig.
[ ] Människor andvänder dig inte för den du är.
[x] Du har varit på konserter.
T 0 T A L: 7

[x] Du har över 50 kompisar på Facebook.
[x] Du har bilder på Facebook.
[x] Dina föräldrar låter dig ha bilder på Facebook. ( har inte facebook)
[ ] Du får tillåtelser.
[ ] Du samlar på något normalt.
[ ] Du längtar till skolan.
[ ] Du önskar inte att du var någon annan.
[x] DU spelar någon sport. (ridningen får väl räknas som en sport)
[x] Du brukar göra något efter skolan.
T 0 T A L: 5

[x] Du äger en bil.
[x] Du brukar inte bråka med dina föräldrar.
[x] Du är nöjd med ditt utseende.
[ ] Du har inget självförtroende alls.
[ ] Du har aldrig fått IG i något ämne.
[x] DU har vänner.
T 0 T A L: 4

[x] Du vet vad som händer i världen.
[x] Du bryr dig om folk.
[x] Du är nöjd med ditt liv.
[x] Du kan mer än ett språk.
[x] Du har ett nick.
[x] Du har ett husdjur.
[x] Du kan hela texten från 5 låtar.
[x] Du har inga "fiender".
[x] Du är en ganska snäll person.
T O T A L: 9

ABSOLUT TOTAL: 32
Multiplicera antalet med 3 = 32 x 3 = 96% Sjukt lycklig måste jag vara då.

minnen

Kategori: livet

Igår natt när jag och tompa kom hem efter kåren la vi oss i sängen och rätt som det är kommer en massa bilder av Oskar♥ upp i huvudet på mig. Älskade fina Oskar som dog alldeles för tidigt, och alldeles för snabbt ifrån oss. Oskar som aldrig gjorde en fluga ont, som var för korkad för att fånga möss eller fåglar, som lät oss slänga runt med honom bäst vi ville och som i sina bästa dagar vägde 10 kg och var den mest underbara och snälla katt jag mött. Aldrig någonsin har något djur fått mig att älska så mycket som han gjorde. Han var helt fantastisk och jag saknar honom så mycket. Har inte tänkt på honom på ett tag nu, kanske för att jag inte varit hemma på länge, så när jag tänkte på honom igår kom tårarna, och dem rann länge. Men det gör ingenting för då ser han uppe i himlen att jag tänker på honom och att jag saknar honom, det gör vi allihopa.


Hoppas du mår bra Oskar, god lucia till dig. Hade du levt hade du nog haft glitter i ditt halsband idag och du hade älskar uppmärksamheten. Ta hand om mig, vi ses snart.

min syster

Kategori: livet

Ibland min syster världens bästa. Fick ett meddelande av henne vid lunch som löd.

5 dagar kvar.. Vilken dag :D. vaknade av att jag inte kunde andas för allt slem i halsen, f
ick vänta i kylan på bussen i 30 minuter, kom sent till skolan,
ramlade i trappan och slog i båda smalbenen så jag nästan svimmade av smärtan..
Haha, vissa dagar går sämre än andra. Hoppas allt är super med dig!
Nu ska jag hem och kurera mig :). Puss

hon är helt underbar, och så ingen annan än martina skulle klara av så mycket otur på en förmiddag. haha.
U N D E R B A R. 5 dagar kvar sen är vi tillsammans igen ♥.

lucia 13 december

Kategori: livet

modemet brann upp i tisdags så vi har inte haft något internet i några dagar, därav den dåliga uppdateringen. fast är ju inte så bra på att skriva blogg överhuvudtaget längre, känns inte som jag har så himla mycket att skriva egentligen.. Livet som student kan vara sjukt tråkigt, men samtidigt sjukt roligt och då kan det ju vara skoj att kunna skriva det så man kan glutta tillbaka på dagarna som varit och minnas.

Idag är det lucia och jag har fortfarande ingen julkänsla, vet inte om det kommer någon heller. Får hoppas det. När jag pratade med mamma förrut hade hon en överraskning som hon inte kunde hålla tyst om, haha så dålig.

mamma: Jag har gjort en sak, en överraskning
jag: ahaa vad är det för något då?
mamma: det är en överraskning sa jag ju.
jag: men varför sa du något från början då om det är en överraskning, du är precis som pappa.
mamma: okej nu kan jag lika gärna säga det då.
jag: jaa likabra, jag lovar att spela överraskad.
mamma: jag har beställt tid för klippning och färgning till dig,mig och martina på onsdag.
jag: gud vad roligt, tacktack :D
mamma: dig kan man ju inte hålla någonting hemlig för.

haha jag har mina trick.

Nu ligger kisse i armhålan och sover, så sjukt mysigt.



jättedåliga bilder, jag vet, tog med webcameran. Kommer fler snart, lovar.

måndagkväll,

Kategori: livet

Sitter här i pyjamas och glor på "stjärnornas extremaste plastikoperationer", sjukt. Michael Jackson är väl det mest skrämmande exemplet på varför man inte ska operera sig överhuvudtaget. Självklart gör ju alla som de själva vill men det får ju inte gå till överdrift. Man ska vara nöjd med den man är!

Börjat en ny delkurs idag, mångfald och kulturmöten, något sånt iallafall. Riktigt intressant och vettigt att lära sig mer om, även om man ju hör rätt mycket om det nu för tiden, man kan aldrig höra nog om såna viktiga frågor.

Ett dygn har gått sen vi blev mamma & pappa och vi har så mysigt, vilken liten skatt vi fått :). Han har dock bara 2 tillstånd, sömn eller lek, rätt charmigt när han rätt som det är däckar i soffan samtidigt som han biter på foten. Han är underbar helt enkelt. Dock är det ju lite mer ansvar än man kanske tror i början, hade glömt hur det var att ha kattungar i huset, det går ju inte direkt att dra och tro att han klarar sig, han är ju fortfarande så liten och vet ju inte riktigt vart han är, och dessutom kan man inte lämna honom allt för länge så det är lite pyssel =P.

Nog om kattjäkeln,

Vi ska se stridsjägarna på kanal5 snart, kan bli intressant, sen sova, upp vid 9 imorgon -gäsp-

taggtråd.

Kategori: livet

Nu har Taggtråd♥ tagit sin plats i våra liv, och även i soffan. Det tog ungefär 1 timme innan han låg däckad i våra knän, sjukt avslappad, han verkar inte tycka det är alls jobbigt att lämna mamsen och syskonen. Han kommer nog trivas här tror jag.

nu vaknade han, sömntutan.

Känner mig lycklig och tillfreds, att ha en katt i huset kommer göra sån stor skillnad.
Lägger nog ut bilder imorgon kanske, om jag orkar. Ska nog till skolan oxå imorgon på introduktion till nästa delkurs, om det går, vill inte lämna honom ensam riktigt än, han är ju bara en bäbis, vår bäbis.

Bäst jag leker med honom lite så han somnar ordentligt sen och inte skriker hela natten.

Annars är livet bra, igår hade vi tentafest först hemma hos Emelie där vi åt tacosaker och godis sen gled vi vidare till Dan en stund, och när de andra gled mot stan så cyklade jag hemåt eftersom Tompas föräldrar var här och hälsade på. Bara en vecka kvar innan det är dags att åka hemåt Motala och det ska bli så skönt !

Godnatt,



finalen

Kategori: livet

Ikväll ska vi mysa, kommer rätt mycket folk hem till oss, så vi ska gosa allihopa :). Emelie, Linn, Camilla, Stefan, Rebecka, Jimmi, Erik, Tobbe, Lammis, Alis och så kanske några till, precis perfekt kväll!

Dagen har spenderats på biblioteket tillsammans med flickorna och Dan, vi har varit effektiva och gått igenom allt inför morgondagens tenta. Ska bli så skönt när den är över. Sen blir det fest och efter det på söndagen kommer kisse äntligen till sitt nya hem, och jag längtar så fruktansvärt. Mmmmm.

Bäst jag börjar tända lite ljus för myshetens skull.

Sees.

auktoritativ
auktoritär
auktoritet

remember it.

hemmaläsning,

Kategori: livet

Har ont i magen idag, har nog att göra med godissnaskandet igår, tror jag. Magkatarren kommer tillbaka då och då, men nu vet jag iallafall hur jag ska göra för att det ska försvinna, bra det. Sitter i mitt underbara kuddfönster och läser om deindividualisering och dehumanisering, riktigt intressant vad mycket teorier det finns kring individers beteenden.

Fortfarande illa till mods för den där youtube-filmen. Kan inte riktigt släppa bilden av den i mitt huvud. Hoppas bara någon, snart gör någonting drastiskt åt situationen. Känner mig hjälplös.

Ska käka lite lunch nu, mackaroner och chiliconcarne, fast med qournfärs, gott som tusan. Sen se ett avsnitt på Desperate housewives, sova en stund (magen behöver det), sen ta tag i pluggandet resten av e-middagen/kvällen. Tänkte springa förbi Indiska idag oxå om jag hinner, vi får se.

ge mig lite motivation.

det känns så fel.

Kategori: livet

Jag har en skinnjacka, en brun, och den är jättesnygg, verkligen. Och jag kommer säkert använda den igen, även om jag kommer tänka över saker och ting. För mig är det inte svart eller vitt, men efter ikväll har jag fått en ny innebörd på ordet plåga.

Såg precis en filmsnutt från youtube om hur man flår djur och tar skinnet av deras kroppar när de fortfarande andas och lever. Jag tänker inte ens lägga upp den här för den äcklar mig något så fruktansvärt. Kunde bara se någon minut, sen mådde jag illa och nu sitter jag här och gråter. Jag hade ingen aning om att det gick till på det här sättet. Att skära av huden på ett djur när det fortfarande lever är för mig totalt ofattbart, och det gör ont i mig att se hur djur behandlas. De kan inte prata, de kan säkert inte ens göra ifrån sig ljud på grund av smärten som de får genomlida, men vad ger oss rätten.... Vad är det för fel på oss människor? Ta skinnet, javisst, om ni nu måste, men kan ni inte vara barmhärtiga nog att döda djuret innan? Vad fan vinner ni på att plåga djuren till döds, vad ger er rätten att göra det.

Jag blev vegetarian för 10 år sedan nu, och jag har inte ångrat en sekund att jag blev det. Tanken på att äta kött äcklar mig. Det handlar inte bara om att jag tycker synd om djuren, det var anledningen varför jag blev det när jag var 13, men nu för tiden handlar det mest om att jag inte kan förmå mig att tänka tanken att stoppa kött i munnen och tugga på det. Men efter den här filmen förstår jag, igen, varför jag vägrar äta kött även om människorna runt omkring mig ibland inte förstår varför. Varför ska jag vara en del i plågandet av djur, jag vill inte vara det, och jag tänker inte gå runt och låtsas att det är okej. Varför säger ingen stopp, och varför protesterar inte folk?

jag lägger upp den ändå efter lite om och men, och hoppas att den för någonting gott med sig, se den och tänk till.


snart är du hemma.

Kategori: livet

Jag saknar dig fina syster. Nu är det bara exakt 2 veckor kvar innan du är hemma ♥

image363

dödens vecka,

Kategori: livet

Min andra vecka på lärarlinjen som jag/vi sitter med tentaplugg, det är inte ett dugg roligt, men vi kämpar på som tappra soldater som förbereder sig inför strid. På lördag är det dags, 9:00.. Kommer kännas underbart efter lunch när allt är klart och vi kan fira att ännu en delkurs är över. Men först har vi 3 dagars plugg kvar, kommer gå toppen tror jag. Vi är en bra sammansättning av fina individer med olika kvaliteer. F A N T A S T I S K A!

Idag kommer datasnubben och sen fixas internet hemma, sitter nu i med bärbara datorn på skolbibblan.. Varit i skolan sen 9 och börjar bli sjukt seg. Hjärnan hänger lite efter just nu, ska snart åka hem och slänga mig i vår nya sjukt snygga soffa. Ska lägga in lite bilder på vårt hem när jag orkar, just nu är jag trötttrötttrött. Kommer sova gott inatt. Tror jag ska käka lite spagetti och färrsås ikväll, sugen. Idag var förövrigt första gången på 1 år som jag hade matlåda med mig till skolan. Eloge till mig. Mackaroner och wok i currysås, ganska gott. Det är någonting speciellt med rester, en ny arom.
image362
Snart är det "jullov" och jag längtar en hel del faktiskt. Mycket mysigt som händer. Och på söndag kommer kisse. Och tompas föräldrar kommer ner på lördag oxå, kommer dock inte hinna träffa dem så mycket eftersom det lutar på tentafest på kvällen. Går ju verkligen inte att missa. Men inga popcorn den här gången, vi lovar.

Jag behöver nya böcker att läsa, fina mysiga höstböcker som man kan drunkna i ibland när man inte orkar med någonting annat. Kanske jag ska låna Emelies självkänslaböcker, kanske kan vara bra att lära sig bli en bättre och tryggare individ, även om jag känner mig rätt jävla NÖJD just nu.

Fortfarande ingen snö. När kommer den egentligen? Jag längtar efter dig kära snö.

några dagar senare,

Kategori: livet

Fy fan vad vi är bra. Vi har gjort klart hela lägenheten på 4 dagar och allt är sjukt toppensnyggt, enligt mig då, jag är ju partisk :). Trivs iallafall hur bra som helst och det här kommer bli toppen! Soffan är sjukt fin och skön och fönstret med alla kuddar kommer bli favoritstället, mmm.

Mycket pengar har gått åt, men vad gör det, man lever ju faktiskt bara en gång. TACK♥ mamma och pappa för all hjälp, utan er hade ingenting gått!

annat som jag tänker på är inte lika bra, känner mig inte säker

internet kommer om 2 dagar, gott. Då är jag tillbaka som vanligt, just nu sitter jag i skolan, vi ska snart ner till stan, det är julskyltning, vad nu det innebär.

Tenta om 6 dagar, ångesten växer.

Amanda är sjukt grym, vi såg klippet från fredagens idol och jag grät, jag grät då och jag grät nu, "Halleluja" kan vara en av de bästa låtarna som hon sjungit. Hon har fångat min röst iallafall. Fantastisk!

Bäst att dra, pallar inte sitta här mera, det är tyst, ska leta reda på tompa,