first day of my life

kikar in.

Kategori:

Jag kikar bara in och säger hej. Helgen tillsammans med mina vänner i Stockholm var underbart mysig och välbehövlig. Lyckligt lottad över att ha dessa fina tjejer i mitt liv ♥. Klockan ringde 5.oo lördags morse, och jag var hemma 19 igår kväll så förstå hur mysigt det var att få gosa och kramas med lillfisen innan läggdags. Saknat ihjäl mig nästan! Jag glömde min mobil i bilen i ett garage i Linköping så var mobilfri i över ett dygn, rätt befriande efter att den första ångesten släppt ;).
 
Idag har vi haft en mysig maja-mammadag. En cykeltur till stan, gjorde lite ärenden och lekte i stadsparken. Fast idag lockade parkens fontän mer, så vi hängde mest där, Maja hade nog helst hoppat i, men den var lite för smutig för min smak :). Sen var det lunch, sovlur, och lek i trädgården. Maja lekte i sandlådan medan jag hann klippa gräsmattan, minsann, lilla fröken kan faktiskt roa sig själv ibland, antar att hon lär sig det på förskolan...
 
Jag var ute på en powerwalk ikväll, så himla skönt, och personbästa, kom drygt 7km på en timme och jag hade kunnat gå mycket längre, men behövde packa för jobb/förskola och vika massa tvätt så hann helt enkelt inte med. Får ta en tur imorgon efter att Maja somnat på kvällen. Sommarkvällarna när de är som bäst.
 
Bara två dagars jobb den här veckan, eventuellt en tripp till Ullared blir det, ska betala räkningar imorgon så vi får se om det blir några pengar över ;). Sen en härlig låååånghelg! Vi ska fira pappa som fyllde år förra veckan på något sätt. Blir nog grillmys på notvarpsstigen.
 
Nu ropar sängen, lång arbetsdag imorgon och behöver mina skönhetstimmar..
 
min älskade sommartjej som plockat blommor till mors dag.
Fina fina underbara unge, jag älskar dig så så mycket ♥
 

skrinda.

Kategori:

Vilken fantastisk helg, solen har lyst, Maja har sovit gott, varit frisk och vi har inte haft några måsten. Hur härligt som helst att bara kunna göra det man känner för. Jag var och köpte massa blommor som vi planterade i urnor och satte i trädgården, ser så somrigt ut nu. Oskar var och köpte pallkragar så i veckan ska vi så lite fröer så Maja kan få se saker växa. Mamma och pappa har fixat en stor korg som vi ska sätta potatis i också som vi kan plocka upp och äta. Små saker som man minns sen i livet tror jag, och bra att få lära sig vart maten kommer ifrån, kul är det ju också :).
 
Vi har hunnit med sushimiddag, glass i varamon, massa bus, lek och mys, Oskars arsenal vann nån spännande cup och idag fick Maja leka loss ute på Notvarpsstigen hos mormor och morfar. Det där stället som betyder mest i hela världen för mig. Minnen minnen minnen och ett fantastiskt lugn. Jag är så lycklig att Maja får uppleva landet på det sättet, i princip hur mycket hon vill. Få vara fri och gå barfota, titta på korna i hagen, klappa hönsen och katterna, få hjälpa till med allt möjligt i den stora trädgården, ha en strand bara en promenad ner. Ingenting slår det där paradiset på vår jord ♥.

Imorgon ska jag på ICDP-utbildning så den här veckan är vi lediga ons och fre istället. På lördag åker jag och några vänner upp till stockholm för ett dygn. Jag ska försöka hinna med en ullared-resa inom snar framtid och imorse bokades Kolmården in tillsammans med resten av familjen Svärm/Malmborg på nationaldagshelgen. En försenad 60år present till farfarn :). Två dagar på kolmården, hotell, spa, mys och massa härligheter, ska bli kalasmysigt!
 
Nu måste jag läsa lite kurslitteratur och sen blir det tidigt hopp i säng.
 
byxdress som är ungefär 25år gammal. Min gamla som jag hade i Majas ålder ♥
klart man ska ha en skrinda ner till stranden med alla prylar :)
 
 

Majas tur

Kategori:

Maja Svärm Gullberg, du är nu 21 månader och just nu tränar du dygnet runt på din självständighet. "Majas tuuuur=jag kan själv", min min min och "Maja kan" är ständigt upprepade meningar. Och ja, du kan ju faktiskt rätt mycket, men ibland blir vi lite frustrerade på dig, oftast under tidspress när du t.ex ska ta på skor och stumpor själv, det kan du inte än. Men du sliter och tränar, sitter med dina byxor och får faktiskt i rätt ibland och du blir sådär gulligt stolt över att du kan. Vilken grej, att lära sig att bli självständig, vi njuter av att se dig kämpa och lyckas, och hjälper dig på traven ibland när du nästan når målet. 

Du är i en fantastisk ålder just nu, härmar allt vi säger och pratar mer och mer ord, lär dig sånger (idag sjöng du blinka lilla stjärna själv, och vi snyftade ikapp så fint det var) och är så smart och förståndig. Du minns saker vi berättar och förklarar för dig och återberättar saker som hänt för längesen. Du är klok, eftertänksam, busig, tokenvis, lite blyg och har ett stort närhetsbehov, vilket vi njuter av. Mamma är bäst just nu, men pappa är på en stark 2a plats såklart. Du testat gränserna ofta, pappa blir mer irriterad än jag blir över detta men ibland är du rätt trotsig och galen, men vi försöker ignorera och berätta när du gör rätt istället. 

Vi älskar dig mer för varje dag och varje dag sprider du så mycket kärlek, skratt och galenskap så vi blir helt tossiga. Du är fantastiskt!

Byxorna på, nu tar vi T-shirten :)


Raindrops

Kategori:

Det bara regnar och regnar och Gud så deppigt det gråa vädret är. Måndag idag vi vi lekte på öppna förskolan på fm och efter sovluren tog vi oss ut en stund och hoppade i vattenpölar. När Oskar kom hem stack jag iväg och handlade mörkläggningspersienn till Majas rum som nu är uppsatt. Skruvade upp några hyllor och fixade till lite i våra sovrum, vill köpa några stringhyllor sen är jag ganska nöjd, för tillfället iallafall :).

Dygnet i Stockholm med familjen var mysigt men vi fick alldeles för lite tid tillsammans, men bättre än inget. Älskade familj, mina fina syskon, jag sörjer att vi inte bor nära varandra, ännu mer nu när Maja finns, jag vill ju att de ska ha en nära relation men det är svårt när avstånden är stora... Vi myste iallafall på Naturhistoriska museet på em och sen åt vi på en jättemysig thairestaurang. Maja hade kalaskul och. somnade gott vid 22 på hotellet. Hon sov både på dit och hemresan i bilen nästa hela vägen så vi slapp stanna nåt utan körde hela vägen. Ingen åksjuka märkte vi av heller, hurra!!!

Vi var kalaströtta hela familjen igår så efter storhandling och lite matlagning somnade vi väldigt gott på kvällen. Imorgon är det utbildning för min del, kommunen har studiedag, kul med lite avbrott och chans till reflektion :). Maja ska vara hos mormor imorgon då förskolan är stängd, hon är lite krasslig och somnade med feber men jag tror det går bra ändå, mormor är ju trygghet för Maja också, så länge hon inte är alldeles jätteledsen och så.

Nu ska jag fortsätta göra ingenting en stund! 

Regn regn regn
Hon var redo för Sthlm i den här outfiten 🙊
Glad att mysa med tokiga moster
På upptäcksfärd med morfar
I en valmage
Hotellfrukost, mums.











brr.

Kategori:

Ligger här i soffan och fryser. Ruggigt ute och en lång dag på jobbet gör mig lite trött och frusen. Det ska bli härligt att krypa ner jämte min varma 1,5åring i sängen strax, just nu har jag ett stort behov att ligga nära henne och även om hon tar upp 2/3 av sängen under natten och sparkar hårda sparkar så vill vi inte ha det på något annat sätt, det gäller att tanka på närhet och kärlek de dagar vi spenderar utan varandra ♥.
 
Igår bokade jag tåg till Stockholm i slutet av Maj tillsammans med några vänner, ska bli helt underbart mysigt och kul. Ett dygn tillsammans bara vi, det har typ aldrig hänt, hurra som jag längtar :). Det bestämdes lite spontant dessutom att lilla familjen åker upp till Sthlm tillsammans med mamma och pappa på lördag för att hälsa på Rickard som är hemma från Japan i en vecka, och eftersom vi inte kommer ses förän jul så var vi tvungna att ta oss upp så vi får kramas och mysa, även om det bara blir för en dag, bättre än inget. De andra ska ju till Japan och hälsa på honom i Augusti men då ska vi inte med tyvärr :(. Det ska bli härligt att krama om honom!
 
haha tokfrillan igår tyckte någon var väldigt spexig. Vår lilla clown som dök med näsa och mun ner i golvet under ett danspass i köket som vi hade ;) Lite näsblod och en fläskläpp blev det, men kul hade vi :)
 
 

utflykt

Kategori:

Lilla fröken sover, Oskar klipper gräset, vi har burit massa sten och fixat i trädgården, och efter sovluren ska vi åka till en bondgård och titta på fina djur. En mysig helg har vi haft, och trädgården blir sakta men säkert färdig, men fy så mycket jobb, och så mycket sten och plattor som vi burit bort och slängt/gett bort. Nu ska vi så gräs överallt och efter det kan vi bestämma hur vi vill att den ska se ut framöver, kanske sätta nåt fruktträd eller odla i pallkragar.
 
Inskolningen är klar och allt gick liiite för bra känns det som, väntar på tårarna, men hoppas att hon känner sig så trygg bland vuxna att hon liksom är fine bara någon finns där. Starka älskade unge, att du accepterad dessa två inskolningar så nära inpå varandra så bra som du gjort gör mig så stolt, du är en trygg och självsäker individ i grunden, vilken har hjälpt oss mycket när det kommer till att släppa iväg dig.
 
Valborg var väldigt mysigt med grillmiddag här hemma tillsammans med Anton, Madde, Esther och Ebbe. Barnen lekte bra och somnade gott runt 21 och sen kunde vi sitta och prata en lång stund innan klockan började bli för mycket :) Maja sov till 8 dagen efter så vi var väl utsövda och hade en härlig ledig extradag tillsammans. Maja älskar när pappan är hemma, man märker att jag är den som är hemma mest med henne i och med att jag är ledig mer, för hon är riktigt mammig just nu, så varje gång hon ber om pappa känns det ganska skönt, att få lite avlastning i tröstandet och bärandet och lekandet. Det är ju kalasmysigt att ha någon som älskar en så högt men lite panik kan man få ibland när jag inte ens får sitta på toa ifred... Jag började ju att springa förra våren för att "komma hemifrån" en stund på em/kväll men sen när jag vrickade foten så tog det sån tid innan den inte gjorde ont längre så då la jag ner träningen men nu känner jag stor lust igen att ut och röra på mig, så jag har hunnit med två svettiga powerwalks/jogging i helgen, och nu har jag världens träningsvärk i benen, härligt :). Tre gånger i veckan känns som lagom så det ska jag schemalägga de dagar Oskar har nattning osv. Kul men ny energi!
 
jordgubbe i matvagnen, det är lyx det :).
 
Ny vecka imorgon, igen. Jag har blivit lite veckovill och snurrig nu när det varit inskolning och långhelg så jag har liksom slappat ner mig. Imorgon är det iallafall personalmöte på kvällen och sen är det jobb några dagar. I helgen är det tävlingar på Nyrk så då jag och Majan dit och heja. Sen var det kosläpp i Vreta kloster på lördag som jag väldigt gärna vill gå och titta på. Men först vardag!