first day of my life

Saga 7månader

Kategori:

Den 28e blev Saga 7 månader. Alldeles galet känns det, tiden har verkligen bara försvunnit och hon börjar bli rätt stor minsann. Världens kanske gladaste bebis som alltid har ett leende nära, även om det är lite gnälligt just nu när det är nya tänder pågång tror jag. Hon sitter, ålar, försöker krypa, har en stark vilja och massa kärlek till övers. Hon äter mat till lunch och gröt vid 18, annars ammar vi vidare, är så glad att hon är annorlunda Maja där. Maja bet mig och tappade uppmärksamheten efter 5månader eller något och då fick hon mycket mat ganska direkt och jag sluta amma helt innan 8mån, men Saga är nöjt oavsett vad som erbjuds när hon är hungrig. Att amma är ju så smidigt, men som sagt, nu funkar även mat så jag behöver inte ständigt vara tillgänglig längre, känns ganska skönt att kunna dela bebisansvaret med Oskar (och Maja som gärna hjälper till att mata och så vidare). Saga sover runt 9 efter att ha vaknat vid oftast mellan 6.30-7, allt ifrån en halvtimme till 2 timmar beroende på om något väcker henne eller så, och sen sover hon en eller två små naps på eftermiddagen. Hon är inte så rutinmässig där, utan får hänga på och sova när det passar, och det funkar bra för henne, hon är så himla anpassningsbar 💕. Hon somnar i sin säng efter amning vid 19 och vaknar ett par gånger på natten och vill amma litegrann men sover lite sådär, det känns som varje natt är olika, men just nu är det väl oroligt på grund av tänder och så.
 
Vår lilla glädjespridare och tok, vi älskar dit så fantastiskt mycket!
 
Krypträning
Utklädd av storasystern
Ben av alla de slag är spännande
Entusiastisk matare
Hej, jag är glad!


En fin helg

Kategori:

vi vaknade upp i lördags och solen sken så efter frukost gick vi ut i frädgården, mamma skulle komma och hämta upp mig för vi hade bestämt att gå på loppis och leta ljusstakar. Men först dök pappa upp på sin nya Harley Davidson motorcykel och när mamma väl kom hade hon en överraskning med sig, världens bästa, älskade syster hade flugit hit från London för att fira min födelsedag ett par veckor i förväg, för sen fanns ingen tid innan jul då hon fått heltidsjobb där borta. Sen fick vi hoppa in i bilen och lämna Oskar och barnen hemma (ångest att lämna bebis så länge men hon hade varit helnöjd) , med en bikini i väskan mot okänd destination. Vadstena spa hamnade vi på. En timmes massage, kvalitetstid med syster och 3 timmars total avslappning i varma pooler och bastu. Sen hem, tapasmiddag, MUMS!! och efter det soffläge efter en mysig dag. På söndagen mös vi i pyjamas länge innan vi åkte upp till Övralid och fikade i farfarsstugan och njöt av vädret och utsikten. Pappa gjorde smarrig köttfärssås till middag och sen såg vi en bra film innan läggdags. I måndags hängde vi också ute, gick igenom Martinas saker, och sen gick vi ut i skogen på upptäcksfärd. Urmysigt!
 
Efter en sån här helg är man så fylld av kärlek och så hjärtekrossad ändå, för lika mycket som jag älskar att se Martina och Majas relation och kärlek till varandra den stunden vi har tillsammans, lika mycket sörjer jag att det går så lång tid mellan gångerna vi ses. Jag avundas Oskar och Fredrik som har möjlighet att ses varje dag om man vill och att kusinerna får en stark relation till varann. Mina syskon bor långt bort och även om det blir massa kvalitetstid när vi väl ses så önskar jag mer kvantitet. Men så kommer det aldrig att bli och det är en sorg. Barnen kommer ha kusiner som de kommer träffa då och då, men den där vardagshänget och hämta varandras barn på förskolan och så vidare, det kommer vi aldrig uppleva eftersom vi valt så olika liv i olika städer. Det är någonting jag ständigt försöker acceptera, men ont gör det ju ändå, de där två människorna som är mig närmast i hjärtat, det klart man inte känner sig hel när det är många mil som skiljer oss åt ❤️.
 
Tack! mamma och pappa för den underbara överraskningen och för att ni skämmer bort oss, så uppskattat och välbehövligt.
 
Total avslappning
Finn ett fel 😊
Martina åker motorcykel för första gången!
Världens finaste moster!
"Ska jag stå här mamma?!"
 Familj!
Höstbjörn
Tur mamma sparat alla våra gosedjur 🙈
Blåbärsplock
Upp i älgtorn, såklart
Fikapaus


Spring spring

Kategori:

Vi har haft en så himla mysig helg med springlopp för både Maja och Oskar, umgåtts med mor-och farföräldrarna och haft kvalitetstid hemma. Jag har hunnit yoga lite på morgonen och vi har njutit av världens härligaste dag idag med massa sol och härlig energi. Maja sprang som vinden snabbt igår och likaså gjorde Oskar. En mil på under timmen i princip otränad. Heja heja honom, vi var alla mycket imponerade!

Laddad för en ny vecka med mina älsklingar, och vi börjar nog måndag med att mysa runt i pyjamas fram till lunch 😊.

Många vänner som sprang,
Bland annat Lilia och Esther 💕
Taggad till tårna
Stolt medaljtjej
Kattmys på altanen
Maja tog en selfie 😍
Majan å jag kramades medan Saga tränar järnet på att lära sig krypa. Sötaste nakenfisen!


En skyddsängel

Kategori:

Du kommer aldrig behöva känna dig ensam Saga, du kommer alltid ha din storasyster som älskar dig så högt så högt. Helst hade hon nog velat ta hand om dig alldeles själv. Hon blir så ledsen när du ibland inte vill vara i hennes famn eller när du gråter för att hon är för närgången. Hon är den finaste systern någon kan få, omtänksam, tålmodig, generös, och så otroligt kärleksfull, och rolig, hon vill alltid få dig att skratta och le. Hon har alltid koll och tar mycket ansvar. Ibland för mycket att hon glömmer bort att leka och vara liten och vara i stunden. Ibland när vi är iväg någonstans så behöver hon hela tiden hålla koll på att Saga mår bra och är glad så då får jag påminna henne om att jag är mamman och att jag tar hand om henne om hon vill leka, och att det är ok. Det är en fin balansgång det där, att ge henne möjligheten att ha lite ansvar över lillasyster men ändå se till att hon känner att det är jag som ska ha koll och att hon mest ska finnas där för Saga och göra henne glad, när hon själv känner för det. Men jag tycker att "so far, so good", för de här första 6månaderna har verkligen varit så fina, och jag älskar att se dem växa ihop tillsammans till en stark, trygg duo! Vad framtiden ger oss vet vi ju inte, kanske är vår familj komplett nu, eller kanske får vi lust och möjlighet att få ett barn till någongång, men just i detta nu njuter jag bara av all kärlek som vi skapat. Det är magi ♥️💜💛!

När Maja sitter sådär och bara myser med Sagas små fingrar, då smälter hela mitt inre i miljoner kärleksatomer
Ska jag skriva en saga till dig?
Gos och lek.



Vår solstråle

Kategori:

Just nu är Maja i en alldeles magisk period. Tjafsen är få, frågorna och vetgirigheten är oändliga och kärleken blir bara, hur nu det är möjligt, starkare för varje dag. Hon är så fin. så kärleksfull, klok och humoristisk. Starkt psyke och har en stark integritet, men omtänksam, uppmärksam på allt och alla och väluppfostrad, nästan jämt, säger tack spontant, frågar snällt, och vet när det är stopp, och gör oftast inte saker hon vet är big nono. Jag älskar ju ihjäl henne när munnen går i ett och pratet aldrig tar slut, så mycket klokheter, tok och tankar som kommer ur denna munnen, ganska ofta är det alldeles omöjligt att hålla sig för skratt, fast då blir hon tokarg oftast, för man får ju inte skratta åt allvarliga anekdoter. Hon är ju så stor nu, fast så liten också. Behöver massa närhet och bekräftelse, men ger sig hän i lekar på ett helt annat sätt nu, leker själv och fantiserar iväg och pratar med sig själv. Åh hon får mitt hjärta att slå dubbelvolt, fina fina Majsan 💕.
 
Solhår på en solstråle
Denna stund, den finaste på länge ❤️
 
 

Trött

Kategori:

Ikväll är jag trött trött efter en natt med störd sömn, inte mest av Saga utan Maja drömde massa mardrömmar och gnydde mest hela natten. Sen fick jag inte ro att sova på fm efter vi lämnat av Maja så nu sitter jag lite halvt apatisk i soffan och glor på tv. 

Borde sova men vill ändå njuta lite av timmarna mellan att barnen somnar och man själv ska sova, de är så värdefulla för att ladda upp till nästa dag. Jag blir lätt ganska rastlös av dessa mammalediga dagar då de ibland ser väldigt lika ut så vi försöker hitta på någonting varje dag utanför hemmet, mest för min skull kanske men också för att göra det mesta av denna lediga tid vi har tillsammans. Rätt som det är kommer vardagen igen med jobb och allt vad det innebär så jag njuter verkligen nu nu nu. Vi unnar oss lunch på stan då och då, fika mitt i veckan, och annars festligt. Går till bibblan, lekplatser, öppna förskolan, träffar vänner och andra små saker som förhöjer dagarna. Idag festade vi till det genom att ta med oss Lilia hem efter förskolan, åt glass och hade en härlig em och barnen lekte hur bra som helst. Jag fick till och med tid att läsa i en tidning några minuter medan Saga sov och de andra barnen lekte själva, det kallas jag lyx! Sen åt vi vegetarisk pulled pork med bulgursallad till kvällsmat, mums. Denna vecka har vi ätit lite "ny" mat som vi inte brukar äta, morotssoppa, hemmagjord pytt i panna och nu pulled pork. Kul istället för köttfärsås och korvstroganoff som vi annars kör vecka ut å vecka in 😊.

Imorgon blir det nog öppna förskolan efter frukost om inte barnen chockar med sovmorgon och sen ska vi nog faktiskt bara mysa hemma, läsa böcker och kanske baka kladdkaka till kvällen.

Nä snark, nu ska jag leta efter något smaskigt i godisakåpet för att orka med.

Lekstund på golvet
Skateskola
Kom nu kompis så går vi
Håller varandras hand genom livet 💕


Kärlek

Kategori:


Jag älskar älskar älskar er ♥️

filt.

Kategori:

Ligger under filten i soffan och är alldeles jättetrött i kroppen så alldeles strax ska jag gå och sova, ladda upp för måndag imorgon. Vi har haft en jättemysig helg, träffat familjen Svärm, varit på marknad och i mjölby simhall och Saga har fått bada i bassäng för första gången, och det var en succe, alldeles toklycklig var hon. Maja och Oskar åkte rutchkanan 100gånger minst och sen har vi bara myst hemma, lagat morotssoppa och smaskigt bröd och gosat i soffan framför pettson och findus. Imorgon blir det biblioteket och sen en sväng på stan och köp av fler trosor till Maja, förstår inte alls vart de försvinner.. På tisdag efter förskolan ska vi in och träffa Dr.Bang på barnkliniken, Majan tog blodprov i fredags och vi hoppas alla sköldkörtelvärden ser ut som de ska såklart! Jag tror världens bästa mamma också skulle följa med och hjälpa mig rodda barnen, hurra för det :). Nästa vecka ska vi på återbesök för hennes pollenallergi som vi upptäckte i våras också, pust, det är mycket sjukhus nu, något som Maja är mindre nöjd med kanske, men hon är en tuffing så det ska nog gå bra. Nu väntar vi bara på första tandläkartiden också, haha, det kommer bli spännande. Tippar på att hon absolut inte kommer varken hoppa upp i stolen eller visa upp sina tänder, det brukar vara så :).
 
Imorgon kväll ska jag iväg och träffa lite tjejkompisar, så välbehövligt och mysigt, längtar verkligen. Saga får förstås följa med, men förhoppningsvis hinner vi med att avsluta några meningar och prata om ditten och datten, något som det är dåligt med när de större barnen är med, haha.
 
morgongosingar.
I en lekpark :)
 
Frukost framför tvn. Oups 🙈
Glada jag som sitter kalasbra nu 👍🏼

Majan väljer gärna kläderna själv, och det får hon ju såklart, men då kan det bli lite hur som helst också, haha. Och tvålflaskan bars i handen till och från badhuset, den skulle minsann inte packas i nån himla väska.. Om jag bara kunde få vara i din hjärna några minuter någongång Maja, det vore nog en riktig fest.

Tack och godnatt ♥️