first day of my life

4 månader

Kategori:

Svårt att förstå att denna underbara tjej redan är 4månader gammal nu. Så glad och go, enkel och nöjd nästan hela dagarna och världens härligaste helt enkelt. Hon tycker om alla, trivs både på golvet, i vagnen eller i någons famn, det är inte ofta hon gnäller, då är hon antingen trött eller hungrig. Hon helammas och jag har tänkt göra det till augusti iallafall, sen ska vi börja med lite mat är planen. Sååå smidigt att bara amma nu i sommar när vi ska iväg och man är på utflykter och så vidare och hon känns så liten än så jag tänker inte ha bråttom alls. Med Maja hade vi redan börjat med smakportioner vid den här tiden och jag ångrar lite att vi hade så bråttom med att göra henne stor, men Saga får vara bebis längre minsann 💕. Hon äter en gång per natt men vaknar aldrig liksom till så vi sover bra, och sen brukar hon sova till 8-halv9 om Maja sover, annars väcks hon av henne mellan halv8-8. Det här ändrar ju hela tiden men just nu gnäller jag inte alls på nattsömnen iallafall.

Att ha en bebis är ju alldeles underbart härligt och jag pussar ihjäl henne varje dag, och njuter av att se hur mycket som hon ser upp till Maja. Följer henne rörelser, ler såfort hon kommer i närheten och tolererar mycket som hon gör. Så fantastiskt att se dem växa ihop som syskon, så lycklig att kunna ge dem varandra, det är den finaste gåvan som man kan få om ni frågar mig! Mina syskon betyder allt allt allt för mig och jsg hoppas de kommer känna detsamma för varandra!

Att få uppleva Saga och hennes utveckling gör oss så lyckliga allihopa, du är en riktig underbaring sötnos 💕!

Vi älskar dig gladfis!


sommaren?

Kategori:

Här lyser sommaren fortfarande med sin frånvaro och jaa, lite trist känns det ju allt. Men det verkar som att det ska bli sol och varmt nästa vecka så får hålla tummarna för att vi får uppleva lite stranddagar och vackra kvällar. Förra sommaren var ju så fantastiskt härlig (även om jag mestadels låg nere i källaren och sov/kräktes och var alldeles nygravid) men vissa fina stunder fick vi ju och många mysiga grillkvällar ute på notvarpsstigen. Men juli har ju inte börjat än så hoppet finns fortfarande :). Oskar har sen semester detta år så han börjar inte förän 20juli, tur det, annars hade det känts lite trist.
 
Vi ska till Astrid Lindgrens värld, en sväng till Kolmården och ev Liseberg, och så vill vi ta med farfarn till gränna och visingsö. Sen är det bröllop i början av augusti såklart mellan Fredrik och Marthina, men annars är sommaren tom på planering, och det känns kul, vi får se helt enkelt vad vi hittar på.
 
Nu är helgen snart här, och vi ska fira Martinas examen med att laga en 3-rättersmiddag på lördag, och så är det VM i triahlon på dagen som vi såklart ska gå och titta på, har aldrig varit på en sån tävling förut så det kan bli spännande. Imorgon ska vi till radiomuseet som tydligen har en alfons-utställning, hoppas det uppskattas av lilla loppan :).
 
Oj vilket oinspirerande inlägg... Kanske har någonting mer vettigt att säga en annan dag, haha. 
 
varför inte dansa lite i regnet, man får ju göra det bästa av situationen :)
Här ammar vi våra bebisar samtidigt 😍

Älskar ihjäl den här godingen, vilken lycka att du kom till oss!


bus

Kategori:

 
Kollade i icloud nyss och hittade dessa bilder från Kroatien.. haha vilken busunge vi har alltså. Så allvarsam, så tjurskallig, arg och gnällig som hon kan vara, lika busig och glad och sprallig kan hon vara. Det är spännande varje dag att vakna och inte riktigt veta vilken dagform som hon är i. Vi har inte lika många konfliker som för nån månad sen, men istället är hon väldigt gnällig över mycket, småsaker som blir stooooora och tjat om saker man inte riktigt förstår sig på. Men såååå kul vi har tillsammans å andra sidan, det är så fantastiskt att höra hennes fantasier, att lyssna på hennes egenpåhittade sånger och när hon ska försöka förklara någonting invecklat. Det är en berg- ochdalbana att vara mamma till dig Majan, och det är det jag älskar så mycket. Det är fascinerande att försöka hitta knep och kompromissa och lära dig om livets stora och små saker. Ibland håller du med mig, oftast inte, men vi kan alltid kramas och säga förlåt till varandra när saker inte blir som vi tänkt oss, och vi kan busa och skratta tills vi båda nästan kissar på oss. Humör och humor i en härlig blandning! Tänk att du om en dryg månad fyller 3år. Det känns helt tokigt, men du längtar verkligen efter att bli 3år, för då ska du visst börja skolan :). Min älskade unge, du är det bästa som finns. Du och din syster!
 
 

Saker

Kategori:

Godkväll! 

Saga ligger och ammar sista målet för dagen, sen är det läggdags för denna mamma som senaste dagarna känns sig mer trött än vanligt. Antingen har jag nån brist eller så är det "bebisadrenalin/hormon-energin" som börjar försvinna, har för mig att jag läst om detta någonstans att det händer efter några månader.. För sova får jag ju faktiskt göra, dock drömde Maja hundra mardrömmar inatt så fick ligga och hålla om henne, men saga åt bara en gång vid 5 typ. Säger ju det, världens bästa bebis! Dessutom tog vi sovmorgon till 8.30. Wohoo!

Ikväll har vi varit på picknick på Majas förskola med avdelningen. Så himla mysigt och regnet höll sig borta hela tiden! Vi fick gå sago-promenad och sen var det lek och mat. Världens bästa fröknar som jag tycker gör ett så fantastiskt jobb!


Martina flyttade från Lund igår och mellanlandar i Motala innan hon ska på äventyr i London på obestämd tid, antagligen länge. Buhu säger vi men kul för henne, och hennes kille Sam som fått flådigt jobb därborta. Men bra för då får vi se till att ta oss till London lite mer frekvent, älskar den staden. Iallafall så var vi där en stund på em och umgicks, lika bra att passa på ordentligt nu.

Igår lånade vi med oss Lilia och åkte till Leos lekland. Alltså vilket ställe, så jädra kul 😊. Alla hade kalaskul och mesans Lilias energi dalade i slutet ville Maja aldrig åka hem. Så jag antar att det får bli ett besök dit ganska snart. Så skönt att slippa vara gravid och må kasst och verkligen kunna leka av sig för första gången på ett år typ. Saga sov sig egentligen nästan hela besöket, alldeles perfekt för det hade nog varit lite för mycket intryck för bebis annars!


Nu sover hon här jämte så dags att göra  detsamma!


mysdag

Kategori:

Vilken härlig dag vi har haft. Gjort ingenting alls egentligen men alla har varit glada och nöjda :). Maja och Oskar har haft en riktigt dotter-pappadag medan jag och Saga myst i soffan mest. Så härligt att "lämna över" när Maja inte kräver mamma all in utan Oskar går lika bra, då är det bara att njuta. De åkte till Borensberg och farfarn en stund medan jag å Saga tog en tur till maxi och handlade kvällsmat. Feta/spenat-paj med fejkbacon och sallad, nam nam.
 
Midsommaren igår var lugn men mysig. Vi åkte till ett firande i stan, kollade på när det dansades runt stången, Maja är ju inte så mycket för att aktivt delta i sånt där "tjafs" men titta på gör hon gärna, haha. Sen fikade vi lite och hälsade på bekanta och så. Mamma, pappa och farfarn följde med upp, fint att de vill dela dessa dagar med oss. Efter liten amningspaus hemma åkte vi vidare till Sanna och Martin där vi blev bjudna på smarrig grillmiddag. Barnen lekte fint och alla fick tid att prata. Saga sov en del i bärselen men har varit lite seg idag, sovit mycket, man märker fort när hon blivit lite överstimulerad. Men nångång då och då gör ju ingenting, bara hon får tid att återhämta sig sen :). En fint firande av sommaren helt enkelt men härliga vänner. Sanna ska ha en bebis om bara några veckor, och Ronjas tredje bebis kommer i november om jag inte minns fel, så jag får dessa härliga tjejer att dela mammaledigheten med denna gång också, hurra!
 
Härligt med tre-dagarshelg och imorgon har vi inga planer alls heller, jag är sugen på badhus, vi får väl se vad resten av familjen säger om det :).
 
EN bild från hela midsommar, man får ju skämmas....
Maja spexarn :)
Älskar detta, bebismys!


 

Opatija

Kategori:

Bloggen har stått och dammat ett tag, har ju egentligen massa att skriva om men vet inte vilken ände jag ska börja riktigt.
 
Vi kom iallafall hem från Kroatien för en vecka sen och veckan där var alldeles ljuvlig! Solen lös precis hela veckan, det var över 30grader varmt och huset var toppen. Stort så alla fick sin egen vrå och slapp gå på varandra hela tiden. Vi var nere "på byn" ett par dagar och åt ute två kvällar. Tyvärr lite mindre än vi kanske tänkt på grund av att backen upp till huset i princip var omöjlig att köra upp för om man hade en stor bil som vi. Och att försöka gå med barnvagnar där var bara att glömma. Så det blev att vi spenderade mestatiden i huset men det var lite tanken också, tid att umgås och prata och bara vara tillsammans, vilken vi såklart uppskattade 💕. Vi spelade kort, badade och solade, lekte och lagade mat. Och bara spenderade tid tillsammans, vilken inte händer så ofta längre. Maja fick vara i centrum och Saga brydde sig inte alls om värmen utan var som vanligt i princip och trivdes mes uppmärksamheten.
 
Resandet gick över förväntan, men tog tiiid. Tåg motala-Lund på fredagen. Sen tåg Lund-Kastrup på lördag morgon. Kastrup-Zagreb med flyg och sen två timmar i bil till Opatija. Och sen samma procedur på vägen hem. Vi var möra när vi klampade genom dörren hemma i söndags kväll, men glada och nöjda över den fina resan vi fått tillsammans! 
 
Mamma och pappa, tusen tack för denna resa. Ett minne att spara i hjärtat och ta fram regniga dagar. Vi är så tacksamma för allt 💜!
 
På utforskande promenad i vackra byn.
Älskade älskade bror och syster ♥
Min absoluta favoritbild, min vackra mamma!
världens bästa bebis.
en bra bild fick vi till iallafall :)
busungen som åt mest glass och chips och mindre mat...
mycket tid att mysa mellan syrrorna!
 
Det tar oändlig tid att ladda upp så det kommer fler bilder framöver :)
 
 
 

Äntligen

Kategori:

Wihoo Äntligen "resa till Kroatien" veckan. På fredag vid lunch åker vi tåg ner till Lund, sover hos Martina och på lördag flyger vi från Köpenhamn till Zagreb. Väderprognosen lovar ca 30grader och strålande sol så håll tummarna att det kommer fortsätta se ut så, vore ju alldeles fantastiskt härligt! Mycket stt fixa med inför resan dock. Packa, och städa hela huset. Vi har hyrt ut till vätternrundan så måste fixa fint innan vi åker, vilket känns lite stressigt men det ska nog gå bra. Och packningen ska jag fixa med imorgon och hoppas bli ganska klar så jag kan känna mig lite mer lugn. En hel vecka med älskade familjen, längtar ihjäl mig ♥️.

Idag lekte vi hos svägerska och kusin på fm, vi stora drack kaffe och barnen lekte nästan 3timmar utan bråk, kiv eller gnäll. Tålamodet tröt i slutet hos båda barnen och då kom tårarna men helt paff, älskar när det händer! Sen har vi hållt oss inne från blåst och konstigt väder. Gjort armband och rensat i köksskåpen.. Kul kul. Nu sovaförnatten-ammar Saga och jag ska sova strax jag med.

Roligare än så blir det inte idag.. Helgen var lugn och vi har mest fixat hemma. Och jag har klippt av allt hår, en sån befrielse 😛.

Prinsessan och Pippi
Klipp klipp...