first day of my life

påsk i instagram

Kategori:

Ny sovstil påsken till ära.
 
Avancerad påskäggsmålning. Kul :)
 
Påskbuffe med herrarna Svärm.
 
Kvällslek.
 
Livet är fint på notvarpsstigen med de jag älskar allra mest.
 
Så fina, och så lika ♥.
 
Haft en helt underbar helg med finaste syskonen och familjen. Åh jag önskar att vi kunde bo i kollektiv tillsammans alltid. Maja älskade all uppmärksamhet och har haft en fin första påsk. Imorgon jobbar Oskar, så vi firar annandagpåsk själva jag å Maja och på tisdag är det läkarbesök som gäller i Linköping. Resten av veckan är öppen, men ska såklart fyllas med roliga saker. Tacksam för solen och sommartiden som gör det ljusare på kvällarna, hurra!
 

Skärtorsdag.

Kategori:

igår var vi iväg precis hela dagen. Mamma/bebis-dejt först, sen träffades jag, Sanna, Jossan och Mli en stund för fika och catch-up, underbart att ses ♥. Och Maja var på strålande glatt humör precis hela dagen. När vi kom hem för att packa om skötväskan var Fredrik och Lilia här så vi hann leka med dem lite innan vi åkte ut till mamma o pappa där hela familjen var samlad :). Maja gillade sina long lost morbror/moster och visade upp sin bästa sida :). Hon somnade gott i sängen och sov vidare som om inget hade hänt även i bilen hem och när vi lyfte över henne till sängen. Duktig! Idag ska vi måla ägg här hemma och sen blir det påskmiddag ute på notvarpsstigen ikväll, mums. Fullt ös i påsk helt enkelt!
 
♥kärlek♥
 
Vi städar lite här hemma medan Maja sover, fast nu tog jag en liten välförtjänt datapaus :).
 
GLAD PÅSK!

gå gå gå

Kategori:

Igår gick jag och Maja ut till stallet (7km) efter lunch för att kolla på lite dressyrträningar, och sen skulle Oskar komma och hämta oss.. Men pga kommunikationsmissförstånd så fick lilla jag helt enkelt gå hela vägen hem också.. Fy bubblan så trött jag var, och det hjälpte ju inte att jag hade världens träningsvärk i benen sen råssnäs-svängen.. Det resulterade i att efter våffelkvällsmat så somnade jag samtidigt som vår lilla korv vid 20 :). Var utvilad när Maja började babbla vid 6.45, så himla skönt.
 
Idag har vi haft babysång och fika och sen har vi bara lekt hemma. Nu sover Maja och när hon vaknat är planen lite mellis och sen simhallen en stund.
 
För att jag ska minnas så kommer här Majas matschema just nu:
 
7.3o 1,5dl gröt+ katrinplommon
11.3o 1 stor burk mat+ lite frukt
15.oo frukt, rån, macka eller liknande
17.15 1 stor burk mat
19.3o ca 200ml välling eller 1 dl gröt
 
Sen sover hon gott hela natten ♥.
 
Det ska bli intressant att se hennes vikt och längd nästa vecka när det är dags för 8mån-kontroll. Hon har blivit riktigt rund och go och är riktigt matglad, härligt :).
 

familj.

Kategori:

En riktig familjhelg börjar lida mot sitt slut, så himla mysigt har vi haft det, och solen har strålat och gett energi. I fredags var vi hos Fredrik&Marthina för riktigt fredagsmys (och lite fotboll i bakgrunden) och igår var vår lilla familj på stan för lunch, och sen gick jag och Maja ut till mamma och pappa för att umgås på em, och så kom Oskar och mötte upp oss därute. På kvällen gjorde vi plankstek och somnade lite efter 21 (maja trodde det var morgon 05.20 så vi var trööötta). Idag har vi haft lugn förmiddag (vaknade 6.50, hurra), och eftermiddagen spenderades i Borensberg och Maja och Lilias farfar. Vi tog en promenad först, och sen fikade vi och Maja sov sig igenom hela besöket :). När vi kom hem stack jag ut till Råssnäs och sprang (nu jäklar =)) medan Oskar och Maja hade egentid i lekparken.
 
Vi försöker "lära" Maja att mamma inte alltid är bäst och att även Oskar kan söva henne för natten. Så idag har de haft vällingmys och nu somnade hon i hans famn i soffan (mitt hjärta smälter av att se de två tillsammans) ♥. Ett steg i rätt riktning, om några dagar hoppas jag att hon kan somna om han ligger jämte henne i sängen också, än så länge har hon skrikit så hon tappat andan och varit jättearg/ledsen så då har vi bytt.. Men jag känner att jag måste få lite möjlighet att åka iväg på kvällarna om jag vill, och att jag slipper oroa mig för att hon vaknar och är otröstlig om inte jag är där... Mammadilemman..
 
Nu är det krammys i soffan innan läggdags, och nu längtar vi till påsken, hoppas veckan går fort!
 
familj
 
på notvarpsstigen har vi katterna som hästar :)
 
på väg.
 
kusinerna ♥
 
Godnatt min prinsessa, sov gott, och länge :)!
 
 
 

Gravid.

Kategori:

Sitter och tittar igenom gravidbilder.. Åh jag längtar till nästa gång jag får vara gravid. Även om det inte är dags snart så längtar jag sådär på avstånd, och drömmer mig bort till dagen då Maja får bli storasyster till en liten knoddis ♥. Skrattar lite åt bilderna, för oj vad rund och go jag var, inte bara över magen. Lilla jag blev ganska stor i slutet, och gud vad magen var i vägen i slutet. 11 dagar över tiden gjorde sitt på psyket, men nästa gång ska jag inte ha "beräknad födsel" som slutdatum, utan räkna några veckor efter, så slipper man längta ihjäl sig mer än nödvändigt.
 
Tänk att hon låg där inne, lilla Maja, det är så stort och ofattbart och en gåva att få bära och föda ett liv.
 
 
Längtar efter varma sommardagar, fast med en plaskande Maja i vattenbrynet och en något smalare och smidigare mamma :).

äntligen.

Kategori:

Äntligen fredag, men just nu verkar den innebära jobb för Oskar (SUCK) men ikväll ska vi iallafall mysa med Fredrik, Marthina, Lilia och Charlie, och på söndag vill jag försöka hinna åka till simhallen med vår lilla delfin :). Är trött idag, Maja var orolig i natt och var "vaken" mellan 2 och halv4 inatt utan att komma till ro, rörde sig massa, var ledsen och allmänt orolig och inget funkade... MEN solen skiner iallafall så i eftermiddag ska jag ta en powerwalk ut till varamon för att få lite energi. Just nu sover hon i vagnen utanför och jag ska läsa en svenskabok.
 
Det är ju såhär, att jag har en kurs kvar från utbildningen som är ogjord, och nu eftersom jag fått tillbaka mitt jobb i Fornåsa så vill jag få klart min examen för att kunna få en tillsvidare-tjänst istället för vikariat. Jag skulle göra klart den för ett år sen, men hann helt enkelt inte med jobb och landola och graviditet, och nu fanns inte läraren kvar som gav mig min "plan" för att göra klart. Fick panik, för tydligen har de ändrat hela lärarutbildningen och kanske var jag tvungen att läsa om kursen istället för att tenta av den. MEN jag fick tag i en underbar lärare som kunde låta mig göra hemtentan som var tänkt från början :). Så jag ska sätta igång i helgen och SKA vara klar till Maj har jag tänkt, senast!! HURRA säger jag, och nu jävlar ska jag bli klar och aldrig behöva tänka på det igen!
 
Maja är den lilla gubben, och enligt appen är hon i en "svartmoln-fas".. Kanske stämmer det?!
 
vi läser reklamen och jag inser att vi börjar få en tjockis till bebis :).
 
 

Sova.

Kategori:

Haft mammadejt här hemma hela förmiddagen och huset är i minikaos efterråt, men lite plock och en diskmaskin full så är ordningen återställd igen. Älskar "mina" mammor, finaste av de alla. Och barnen utvecklas i rasande fart och det är så härligt att de har varandra ♥. Nu ligger jag i soffan och njuter av tystnaden en stund, jättetrött men Maja lär nog vakna snart och då blir det lite mellis för oss båda och sen ska vi åka och hälsa på ute hos mamma en stund. Oskar jobbar över hela denna vecka så vi får underhålla oss själva på eftermiddagarna..
 
Nu ska jag in på tradera och försöka hitta lite fint duplo att buda på.
 
knappt glad :).

Åh

Kategori:

Fan, ok, vädret suger. Snö och storm. Både jag och Oskar är trötta och deppiga av skitvintern som borde lämna oss nu, så vi ska gå och lägga oss strax, inget kul på tv iallafall så då kan man passa på. Maja somnade lite innan 20 ikväll så jag hoppas hoppas hoppas att jag slipper gå upp 6 imorgon bitti, det är FÖR TIDIGT. Hon åt nästan 2dl välling också, hurra, så nu är nog magen mätt och nöjd inatt ♥.
 
Hunnit städa av lite här hemma idag på eftermiddagen och pyntat lite påskris, så nu känns det lite vår inne iallafall. Längtar så till påsken, och dessutom fyller världens bästa mamma år så det blir kalasigt värre. Ska bara hitta en fin present också.
 
Nej nu går ögonen i kors, och jag tror att Oskar somnat däruppe jämte maja redan så det blir tandborstning och godnatt nu.
 
Vårkänsla
 
Sömntuta påvägen upp till Lindvallen. Åh finafina Majan, jag älskar dig till universums slut och tillbaka.
 
 

Stå upp.

Kategori:

Majan somnade ifrån vällingen igår (åt drygt 100ml), men sov ändå hela natten till kl 6.45 innan hon ville säga godmorgon måndag :). Hon var så mysig imorse så vi låg kvar i sängen och gosade i nästan en halvtimme innan vi gick upp och åt frukost. Medan jag gick på toaletten satte jag henne i sin säng och när jag kom ut därifrån hade hon ställt sig upp och stod och såg så stolt och glad ut. Hon är en riktig solstråle, humöret är nästan alltid på topp.
 
 
Under påsken kommer både Martina och Rickard hem, och det ska bli så underbart härligt och jag kan knappt vänta, åhh saknar mina syskon helt galet mycket, och tror Maja kommer få en fin första påsk tillsammans med familj ♥ På påskafton ska vi dessutom ha Lilia hela dagen, hurra så kul säger vi och tackar för möjligheten att få ta hand om finaste tokstollan som vi älskar så.
 
Nu ska jag dricka upp mitt morgonkaffe och sen ska jag ner i tvättstugan... Den där tvätthögen försvinner aaaaldrig...
 
Puss på er.

Hej då amning.

Kategori:

Iförrgår när vi kom hem från Sälen hade vi bestämt att det var dags att testa välling igen för att se om Maja gillade det denna gång. Så hon fick 1dl och slukade det lilla fort och tyckte det var smaskens. Igår kväll gav vi henne 2dl och hon åt som om det var det godaste i världen, tog en rap och sen somnade hon på 1minut, jag hann inte ens börja läsa boken :). Hon sov hela natten (fick buffa lite vid 4) och så gick vi upp halv7.
 
Så nu sitter jag här med två bomber till bröst som jag hoppas går över snart, och kanske kanske, var det sista gången som jag och Maja ammade.. Känns rätt ledsamt, men ändå skönt på något sätt att Maja och Oskar kan få en mysig kvällsstund tillsammans. Hon blir tokledsen om han kommer upp och stoppar in nappen om hon vaknar till under kvällen, så jag hoppas att om de får nattningen tillsammans på kvällen så kanske hon inte behöver vara riktigt lika mammig. Vi får se hur det fortsätter, jag räknar med lite bakslag såklart, såhär enkelt borde det inte gå :).
 
Nästa steg nu blir att sänka ner hennes säng och ha henne där hela natten, det ska vi testa på ikväll. Maja kommer säkert sova gott men hennes mamma behöver nog vänja sig vid att inte ha henne nära nära. Jag tycker ju det är så mysigt, men hon är en riktigt spindel på nätterna med armar och ben precis överallt, så jag tror nog att vi alla kommer sova godast när vi har varsin plats :).
 
Jag är glad att jag kunde amma i nästan 8 månader och att Maja själv valt att sluta utan att vara ledsen eller att det ska vara en kamp. De första två månaderna var det en pina med ångest varje amning eftersom jag hade sår, men jag överlevde, och kämpade på när Maja började upptäcka omvärlden och verkligen inte hade tid att äta från mig. Men hon har aldrig varit en tuttare så att hon nu äter mat som en häst är bara jättekul, och det mysiga med amning får man skapa på andra sätt nu bara. Men lite ledsamt är det, min lilla lilla bebis börjar bli ett barn istället, och jag är nog inte riktigt redo för det än.
 
 

Hemma

Kategori:

Nu är vi hemma igen efter en underbar semester i Lindvallen. Solen har lyst varenda sekund nästan och vi har varit ute hela dagarna i princip och åkt skidor, lekt, åkt pulka och bara varit, pratat och umgåtts. Energin har varit på topp och man kommer hem med ett lyckorus och det gör inget alls att snön hade kommit tillbaka för snaaart kommer våren och oj vad härligt :).
 
Idag packas det upp, tvättas, och kureras inomhus för Maja kom hem med en rejäl förskylning. För mycket frisk luft kanske inte är bra det heller ;).
 
 
 
TACK fina familjerna Johansson/Asknert & Pintar/Häggberg för en härlig resa ♥.

Status.

Kategori:

 
Statusen just nu är "jag behöver semester".. Först jobbar Oskar över varje dag den här veckan = jag får ta Maja heeela dagarna (all heder till ensamstående mammor, hur orkar ni?) Sen kommer han hem igår med feber och hosta. Så jag har fått packa och fixa allt själv med en 8kilos klump på armen mestadels. Men det har gått, och nu står det mesta nerpackat i hallen och ska in i bilen bara (tusen tusen tack mamma o pappa för lånet av bilen).
 
Maja sover utanför och jag väntar på mamma o pappa som ska följa med mig och handla allt som ska med upp, Oskar sover i soffan, och jag bara önskar att han vaknar frisk... Åh så dum tajming. Maja har varit gnällmonster idag så antingen är det tänder på g för hon sover oroligt och biter på allt.. Eller så är det dags för henne att bli sjuk också.. Underbart... Jag har packat medicin-väskan full med saker i fall att :).
 
Vi var borta och gungade lite på förmiddagen, hon verkar tycka det är himla skoj. Men det blåste kallt så vi var bara där en liten stund innan lunch.
 
 
Nästa inlägg kommer antingen när vi kommit hem, eller om min bloggapp får för sig att funka så hörs vi under veckan. Puss på er.
 

instra.

Kategori:

Igår tog vi blodprov för att läkaren ska kunna kolla levaxin-värdena till nästa återbesök i början av april. Mormor satt med Maja i knät och jag höll "Babblarna" framför ögonen på henne men när sköterskan stack till i fingret blev det tårar och ledset, men det gick över rätt fort ändå när de var klara. Kändes ont i mammahjärtat, men just dessa blodprov är ju så viktiga att ta för att hon ska kunna få rätt medicindos så det är bara att ta dem och vara glad att möjligheten finns! Det finns de barn som har det miljoner gånger värre, så ett litet stick då och då gör inte Maja något. Vi är tacksamma för att bo i Sverige, att de upptäckte hennes saknad av sköldkörteln så fort och att det finns medicin som varken är dyr eller osmidigt att få tag i. Tack tack tack ♥.
 
 
Vi myste massa efterråt och tog oss till bibblan för att byta ut och låna hem lite nya böcker till bebisen. Maja hittade en kompis som hon tyckte om, fast lite läskig var han nog samtidigt :).
 
 
Oskar jobbar över långa dagar på jobbet så han började 6 och kom hem 17 igår. Idag började han 5 och kommer nog hem 17 idag också. Och dessutom ska han jobba hela lördagen. Älskling, du är värd nästa veckas semester tusen gånger om efter den här tuffa veckan ♥. Men eftersom han knappt är hemma så får jag ta tag i packningen nu när Majan sover, en drös blå ikeakassar får det bli :).

Tisdagen

Kategori:

Maja klädde upp sig inför babysången.
Vi skrattade åt hennes roliga frilla efter tuppluren.
Jag gick 1 1/2timme på eftermiddagen och var helt skakis i benen sen. Idag har jag träningsvärk. Hurra.
Skriver listor, listor, listor, och packar lite.
 
 
 

barnförbud på cafe.

Kategori:

Det har varit mycket debatter om att vissa cafeer har valt att förbjuda barn i deras lokaler och jag har lyssnat och läst en del och tycker nog att varje cafe får göra som man vill. Innan jag hade Maja tyckte jag nog det var rätt störande med skrikiga ungar och barn som sprang precis som de ville (föräldrars ansvar att uppfostra sina barn i hur man beter sig i offentliga rum är en heelt egen diskussion). Man ville ta en kaffe och prata strunt med sina vänner utan gallskrik och matkladd överallt ;).
 
Nu när Maja finns väljer jag naturligt att gå till cafeer där man som mamma "känner sig hemma".. Där barnvagnarna får plats. där man får leenden istället för suckar när man kommer innanför dörren och så vidare. Jag tycker nog att man som ägare till en restaurang eller cafe kan få besluta själv vilken sorts folk som man vill ha som kunder. Vissa vill sitta länge och arbeta, vissa vill studera i en lugn miljö och vissa vill ha en kul stund med sina barn ute på stan, och det finns nog ett ställe till varje person.
 
Jag skulle själv vända i dörren om jag gick in på ett cafe där det satt kostymnissar med sina ipads och telefoner i örat om jag visste att mitt barn inte kunde sköta sig eller vara lugnt (självklart kommer ju Majan alltid bete sig exemplariskt (läses med ironi).
 
Men det är ju viktigt att diskutera och ta upp såna här diskussioner, men personligen känner jag mig inte ett dugg diskriminerad, och det gör nog inte Maja heller.
 
alla tycker inte detta är sött (sjukt, jag vet) ;)
 
Vad tycker ni??
 
 

söndag

Kategori:

Kväll i Gullberg/Svärm-hemmet. Fullt upp idag med Sälen-planering och Me&I-party (maja fick ett par fräcka gröna harembyxor). Trött som en tok trots att Maja sov sig igenom natt nr.2 utan amning.. Fräsigt när ungarna väljer själva att sluta, utan bråk,tårar och sömnlösa nätter. Tack Maja, vi håller tummarna att detta inte bara varit några turdagar, och även om det är det så är jag tacksam för varje sovtimme man får ;). Det har nog mycket att göra med mängden mat på dagen, hon borde minsann inte vara ett dugg hungrig så mycket som hon äter.. Nu är det bara vällingen vi behöver vänja henne vid och sen kan jag sluta amma med gott samvete. Men en sak i taget, magen måste hinna vänja sig också.
 
Hej, jag gillar mat.
Efteråt måste man ju borsta bort tandtrollen. Maja kan själv tycker hon.
Och jaaa, jag ska fixa utväxten, 8månader sen jag var hos frisören, men det kostar ju ;)
 
Medan jag var på klädparty hade Oskar och Maja besök av Lilia och Fredrik för Martina och Charlie var också på nåt slags party och hockey. Kul för killarna att umgås med sina flickor för sig själva. Oskar tog världens finaste kort och hjärtat svämmade över av kärlek till dessa två troll.
 
Söta som socker ♥. (spana in majas Plura-magen, haha)
 
Tror det är dags för sängen nu. Dags att ladda för ny vecka med sång, simhallbesök, mammadejt, blodprov och en himla massa mys och lek, precis som mammalivet ska vara. Den avslutas med en resa mot Sälen, hurra.
 

Ensam

Kategori:

Egentid ikväll. Oskar är på fest och Maja snarkar sen 19.3o. Så jag hänger i soffan, äter godis och kollar på melodifestivalen (suck, urdåligt).. Har beställt några byxor till Maja i stl74 (3 för 99.- is the shit), hon växer ur sina byxor fortare än kvickt, men 68 har hon fortfarande i nästan allt, även om byxorna snart blir shorts istället ;).. Hon blir nog rätt lång eftersom hon följer samma kurva som min syster (som är typ 1.78cm nu). Så hon växer väl om mig när hon är 5 eller nåt, haha.
 
Skriver lite listor inför Sälen. Vi ska planera mat-lista imorgon så man vet vad alla ska handla inför trippen, vi är ju 6 vuxna och 5 barn så det krävs organisation :). Åh det ska bli så galet härligt att åka bort och bara vara. Massa snö, fina fina vänner och semester-känsla med inga måsten. Vi åker med Sanna och Martin som har Ville och Elsa och Ronja och Robin som har Meja och Malva. Längtar, längtar, längtar och hooooppas att Maja sköter bilresan snyggt och att vägarna upp är fina och torra (TUR vi inte åkte upp denna helg efter snökaos, laviner och orkan, hade varit läskigt). 
 
Nu blir det film.
 
 

7 månader.

Kategori:

Idag är Maja 7 månader stor. Vår tokenergiska solstråle som lyser upp vår tillvaro varje minut av dagen. Hon lär sig verkligen någonting nytt varje dag nu, och känns större och mer som ett barn än som en bebis.
 
- Hon äter som en häst, och än har inget (förutom min egenlagade köttgryta) spottats ur munnen. Äter gröt till frukost, 1 burk till lunch+lite frukt, fruktpure som mellanmål och 1 burk mat till middag. Sen ammas hon vid 19 och 22, nån gång på natten och ibland tidig morgon innan vi går upp (inatt sov hon sig igenom sin första hela natt utan amning, vi får se om det håller i sig).
 
- Hon kan sitta själv och tar emot sig om hon ramlar på sidan men måste ha något bakom sig fortfarande.
 
- Hon ålar fort framåt och tar sig dit hon vill. Hon blir mer och mer intresserad av saker vi säger "nej" till, t.ex kattmaten, sladdar osv..
 
- Hon pratar heeeeela tiden, säger papapapapa, hapa, dada och ibland slänger hon in mamama (om man tjatar). Hon skriker argt om hon är trött, uttråkad eller fastnat någonstans ;). Hennes envisa personlighet blir mer och mer tydlig
 
- Hon studerar saker, noga och länge. Duplodjuren är en favorit, och böcker, hon bläddrar och vänder och vrider. Hon sitter gärna och leker själv, men är samtidigt väldigt närhetssökande så vi bär mycket.
 
- Hon sover oftast en gång fm (ca 1-1 1/2 timme) och en gång på em (ca 1 1/2-2t) och somnar för natten vid 19.
 
- Hon blir mer och mer social och är inte rädd för alla längre, utan gillar andras sällskap.
 
- Hon ler och skrattar ofta och mycket. Pappas bus är det allra bästa.
 
- Hon har börjat gosa in sig i min famn och ger mig en puss då och då.
 
Att få se henne växa, både fysiskt och mentalt, är jag så tacksam för. Kärleken växer precis varje dag ♥
 
 
♥♥♥
 

hals.

Kategori:

Sitter i soffan medan Oskar och Maja är ute på sova-promenad. Hon sov bara 40min efter lunch (brukar sova minst 1 1/2 timme) så hon får sova en gång till idag. Lite skakis efter en otäck händelse nyss. Vi skulle dricka kaffe och Maja råkar få tag i kaffekoppen när Oskar sätter ner henne i sin stol och får massa kaffe på benet. Som tur är hade jag precis hällt mjölk i så det var inte skållhett och Maja brydde sig inte alls, verkade inte känna av något, men FY, det hade ju kunnat bli blännsår och ont ont. Läskigt. Vi fååååår inte ha varma drycker nära henne, hon är så himla snabb och stark i nyporna nu så man hinner inte med. Men det gick ju bra den här gången, tur det! Man lär sig varje dag hur "farligt" allt är. . .
 
Jag har megaont i halsen och känner mig trött trött så det blir en resterande fredag i soffan med mys. Hoppas att det inte är något och att jag mår bra imorgon igen.
 
Ha en härlig fredag ♥