first day of my life

2013.

Kategori:

Att börja årsresumera och lägga in bilder inser jag är ett alldeles för stort mission såhär på årets sista dag. Jag har ju bloggen att titta tillbaka i om jag vill minnas vissa stunder, och hur summerar man ett år som varit det bästa av alla. Där Maja började som en 5månaders-bebis och slutade som en 1,5årig vilde?. Allt och inget har hänt det här året, och hela livet ter sig annorlunda. Jag tänker annorlunda, jag är både mer stressad för att hinna med och räcka till men också lugnare i själen. Det har funnits många höjdpunkter på det här året.
 
Sommaren var magisk. Verkligen mer än vi kunnat önska. Jag tror Maja badade varenda dag i juli. Jag kommer alltid minnas Majas första sommar med så mycket glädje. Vi har umgåtts med alla fina vänner, jag och maja spenderade de första 8 månaderna på året innan hösten kom tillsammans med Sanna, Ronja, Elin, Alix och Linda och våra bebisar flera dagar i veckan, mammabebismys på hög nivå. Den tiden kommer alltid ha en speciell plats i hjärtat, lyckan att få vara mammalediga tillsammans. Otaliga timmar har vi varit tillsammans med Svärm/Malmborg, Lilia och Charlie. Majas underbara kusiner som blir tajtare för varje gång de ses ♥. Att umgås med familjerna,  Majas mormor, morfar och farfar har vi prioriterat mycket och Maja har en så fin relation till de alla som gör oss så glada, och trygga i att det finns så många som älskar henne.
 
Vi har åkt på lite äventyr också, varit och träffat våra Halmstadvänner i Alingsås, de har varit här och hälsat på, vi har varit på Visingsö, åkt till Stockholm flera gånger med familjen, och i Sälen tillsammans med familjerna Pintar/Häggberg och Asknert/Johansson. Vi flög till London över en weekend hos Martina och Sam och så var jag och Oskar på Emmy&Fredriks vackra bröllop i Lödöse. Dagstripper till Borensberg, Linköping och till simhallar har vi också hunnit med en del.

Vi har spenderat oändigt många timmar ute, i lekparker, i skogen, på stranden och i trädgårdar. Lekt lekt lekt och upptäckt. Vi har tittat på medan Maja vuxit, blivit större, smartare och mer fantastisk än vi hade kunnat hoppats. Året har ju helt klart utgått ifrån Maja, att göra henne glad och nöjd, och levt livet enligt de heliga rutinerna vår familj går efter ;).
 
Det har hon varit, en riktig solstråle som varit med på det mesta. I höst har vi jobbat och varit föräldralediga båda två och det har gått fantastiskt bra, Maja har älskat att vara med pappa om dagarna och jag trivs med jobbet, men lagom är bäst och all tid jag får tillsammans med Maja är värt allt! 
 
2014, vi välkomnar dig med öppna armar!
 
 
 
 

Pippi på språng

Kategori:

När man inte tror det går att älska mer gränslöst så hittar Maja på nya idéer som får min hjärta att smälta till en liten kärlekspöl. Att ta med sin nya Pippi-väska överallt kan vara det sötaste någonsin. Så går hon där, stolt som en tupp och vägrar släppa taget om det lilla handtaget... Lilla älskade tokunge 💕.

Nu är det dags att sova för imorgon efter frukost sticker vi in till Elise och Märta, hurra för det 💛!






17 månader.

Kategori:

Maja Svärm Gullberg. Dr.Jekyll and Mr.Hyde. Jösses vilka humörsvängningar denna dam har just nu. Raseriutbrott för ingenting, hon slåss, slänger sig på golvet och gråter krokodiltårar om man råkar nämna ordet nej i en mening, när hon redan bestämt sig för något. Haha, det är lite svettigt ibland, men jag vet ju att det snart blir bra igen, ett utvecklingssprång så det skriker om det. Samtidigt som man blir såå arg på henne när hon oprovocerad kommer och ger en lavett i ansiktet, så är det så svårt att hålla sig för skratt när hon står och bara skriker av ilska och frustration. Hon kan ju inte hjälpa det, himla impulser, men någon gräns får det faktiskt vara. Att hon slår mig är väl en sak, men tänk om hon beter sig så på förskolan sen? Än är det bara mig och Oskar hon "straffar" och då får vi väl vara nöjda :). Tiden får utvisa hon fort det här går över. Fort hoppas jag så vi får tillbaka vår ständiga lyckospridare.
 
Bara några veckor kvar innan inskolning. 14e januari är det dags. Lilla trygghetsjunkien kommer nog tycka att det är lite konstigt och jobbigt i början tror jag, hon är så tuff, social och lekfull i miljöer och situationer där hon känner sig trygg men så ängslig och orolig i situationer där hon känner sig utlämnad eller otrygg. Det kommer nog bli en mental utmaning för henne, att våga lita på andra vuxna och att lita på att vi alltid kommer tillbaka. Lilla fisen, vi laddar för ett nytt äventyr helt enkelt.
 
 
Utveckling sker. Förra gången vi tog fram fingerfärg gallskrek hon av kladdskräck. Idag var det hur kul och spännande som helst. Allt måste få ta sig tid, men hurra för att kladdskräcken är borta :)
 
 

plask.

Kategori:

Det är grått, trist, regnigt, blött och åter igen grått. Men idag gav vi oss ut till mamma och pappa, tog min gamla vagn och traskade till kärbyån. Kastade kottar, pinnar, gjorde barkbåtar och ritade i sanden. Terapi i mörkaste december, och stranden är ju vacker nu också, men på ett annat sätt. Maja tyckte det var kalaskul och ville helst hoppa i vattnet med kläderna på (hur liten självkontroll har en 1,5åring egentligen, haha, hon är totalt orädd för allt och förstår inget om faror som lurar).. Nu sover lillfisen i vagnen och jag ska snart bege mig till stan för ett fika dejt med emmy,lii, martina och sara. Ska bli väldigt mysigt att ses!
 
 
 
 
 

Köket.

Kategori:

Maja har fått fina paket från sina två sidor av familjen ♥! Av oss fick hon ett paket, och det räckte gott och väl eftersom hon är så bortskämd av alla andra! Av mormor och morfar och gammelmormor fick hon ett vitt briokök med massa tillbehör till och vi satte ihop hennes bord och stolar som vi köpte för ett tag sen också så det blev ett helt nytt rum där uppe. Och Maja är totalt galen i köket, hon har lekt själv långa stunder både igår och idag. Pysslar, dukar och serverar. Hur sött som helst! Och så roligt att hon hittat något som verkligen fångar hennes intresse. Hon fick dessutom en doktorsväska av oss, en overall av mamma och pappa, klänningen hon har på sig av rickard, en megastor nalle av Martina. Av Oskars familj fick hon ett garage, en trehjuling och en pippiväska med en cd och bondgårdsdjur. Så himla fint allting och så mysigt det varit att se Maja i full julaction :).
 
Tusen tack mina två fantastiska familjer för all kärlek och värme vi fått dela tillsammans ♥
 
baka baka liten kaka.
och skjuts in i ugnen :)
godmorgon juldagen och frukost serverad för nalle.
vill du ha sardiner i ditt glas nalle?!..
 
 
Full pott! Tack tomten!
 
 

GOD JUL.

Kategori:

 
Lilla klåfinger-damen hälsar god jul till alla hennes bloggvänner ♥. Vi har haft två fantastiskt mysiga dagar med julfirande och allt har varit så lugnt, kärleksfullt, och alldeles perfekt på alla sätt. Imorgon kommer fler bilder, nu är det godnatt för mig, Maja ligger här jämte och snarkar gott! Hoppas ni också haft det perfekt, eller operfekt men lyckligt ändå, om ni fattar.. :)
 
 
 

Juldags.

Kategori:

Imorgon startar firandet. Syskonen är hemma och imorgon firar vi tillsammans julen här hemma hos oss. Ska bli så mysigt, och så spännande att se Maja öppna paket och smaska i sig prinskorv. Förra året var hon ju så liten, men i år blir det nog mer fart och bus :). På julaftonsmorgon firar vi bara lilla familjen och vi kommer spara några paket som Maja får öppna då också. Sen vill jag gå upp till kyrkan en stund för barnkören ska sjunga, och efter det åker vi ut till Notvarpsstigen för kalkon-lunch. Vi kollar på Kalle och efter det åker vi till Marthina och Fredrik för att fira julen med Oskars familj. Och sen vill man nog inte se mer, varken mat, godis eller presenter på ett tag :). Julkänslan infinner sig inte riktigt i år tyvärr, men vi får göra det så mysigt som det bara går ändå. Det är ju nu, när man själv är vuxen och har fått barn som våra egna traditioner ska sättas, hur vill vi att Maja ska minnas jularna framöver?!..
 
Jag får ett stort leende på läpparna när jag tänker på våra jular som små. Hon mormor och morfar nere i skåne, i lilla Lönsboda. Tillsammans med min moster och man och våra 4 kusiner. Det var fullt hus, mycket prat, lek, mat, spel, och kärlek. Jag minns det med så mycket värme och glädje och ingenting var bättre än de där jularna. Och så vill ju jag att Maja och hennes framtida syskon ska känna också. Vi får jobba på våra traditioner några år framöver helt enkelt, och finna en väg som känns rätt för oss ♥. En vit jul blir det iallafall för mig, för är det någonting jag brinner för är det att julen är till för barnen, och inte en anledning för vuxna att festa till. Jag kan inte tala för resten av min familj, men för mig känns det som en självklarhet.
 
GOD JUL ÄLSKADE VÄNNER!
 
Förra året, så himla magisk att fira en första jul som familj.
Några av oss har förändrats, en hel del ♥. Så liten här.
Det blir en kvinnlig tomte som kommer på besök i år också tror jag. Annars har vi en gråtande tjej hela kvällen har jag en känsla av :).
 
 
 
 

En boktok

Kategori:

Böcker, böcker, böcker, all day every day. Såfort någon kommer innanför dörren hemma hämtar hon en bok och säger "sitta här", och så är det lässtund, det bestämmer Maja minsann. Till frukost, lunch och middag. Hon räds inte långa böcker som tar tid utan har några som säkert tar 5-10min att läsa och hon sitter och kommenterar, pekar och bläddrar. Hon är en boktok helt enkelt, så det är ju bara att hänga på och läsa på, orden flyger ur munnen just nu och hon härmar allt så någon nytta gör det ju såklart 💛. Hennes favorit är just nu en tjock bok som har en mening på varje sida som sen fortsätter sidan efter, vid det här laget kan hon den nästan utantill tror jag. 

Anka
Ingenting här
Lilla Ferdinand, jag sitter hellre här, i min soffa för mig själv, och läser 💕.


Luggen

Kategori:

Just nu är Majas hår total kaos. Allt är samma längd nästan och åker fram som en lång lugg. Jag antar att hon försöker efterlikna Justin Bieber men lyckas inte riktigt 🙈. Underbara unge, jag tror du måste göra ett första frisörbesök snart, haha kan gå hur som helst...


Så lik sin pappa här, det ser till och med jag. Du är världens bästa Maja minsann 💚.



klappar.

Kategori:

Helgen i Sthlm var väldigt mysig tillsammans med mamma och bror! Vi åt smarrig sushi, drack vin, pratade massa och tog sovmorgon på lördagen. Efter frukost begav vi oss ut i Stockholms kaos och skulle handla klappar. Nästan alla blev klara, och jag är himla glad att jag inte hade Maja och barnvagn med mig bland allt folk.  Vid 18 hämtade vi upp Martina på Arlanda och sakta med säkert körde vi hemåt. Var underbart att krypa ner jämte min bebis sen, det var skönt att vara för sig själv en stund med jag längtade nästan ihjäl mig ♥. Igår klädde vi gran och slog in julklappar och idag har vi hängt på öppna förskolan, och på em kom Martina hit och lekte lite.
 
Sommarpratarna på tv, Maja sover, jag har dammsugit hela huset och jag önskar just nu bara lite snö på marken så är julen räddad. 3 dagar jobb nu innan 3 veckors ledighet. Och efter ledigheten är det nya tag på 2014. En ny kollega på jobbet, en liten Maja som ska skolas in och en pappa som ska börja jobbar heltid igen. Men först ska vi fira in nya året med Fredrik, Marthina, Charlie och Lilia. Kan inte tänka mig en bättre avslutning på 2013 än med dessa människor som jag älskar så ♥.
 
att pluppa är nya grejen, tokkoncentrerad.
äntligen hemma vår fina syster/moster/svägerska.
en regnig promenad.
när snön fortfarande var kvar gjorde pappsen en snögubbe ;).
 
 

att ha varandra.

Kategori:

Det är suddiga bilder på två rörliga damer, men jag njuter så av att se detta växa upp tillsammans ♥
 
sova här...
vi hoppar!
killikillikill.
dancing queens ♥
 
Älskade ungar! Ni kommer älska att hata varandra och hata att ni älskar varandra ibland i livet, men glöm aldrig att familjen är det vackraste som finns. Att ha någon som vet allt om en är en sån trygghet och lycka och jag hoppas och önskar så att ni alltid kommer kunna vända er till varandra. Att jag och Oskar får ta hand om dig Lilia när dina föräldrar inte fattar nåååt, och tvärtom, att tryggheten finns hos Fredrik och Marthina när Maja inte orkar med vårt tjat längre. Att ha vuxna som lyssnar utan att döma, det behöver vi alla, stora som små!
 
 
 

musikhjälpen.

Kategori:

Veronica Maggio har precis invigt musikhjälpen 2013! Åh älskar denna vecka i december, minns första året jag tittade när jag bodde själv i Halmstad och det stod på dygnet runt, helt frälst och grät mest hela tiden. Förra året satt jag och ammade samtidigt som vi tittade och i år antar jag att det får vara på på radion, eftersom reglerna kring Majas tv-tittande är rätt strikta här hemma beslutat av en viss tråk-mamma ;) men va fasen, det är ju lärorikt, inte bara massa färgglada gubbar eller fluffiga får som gullar runt.. Och bra musik att dansa till. Så det blir nog lite tittande ändå ;)... Regler är ju till för att brytas!
 
Veckan är igång, jag har varit på kvällsmöte efter en maja-mammadag, först på öppna förskolan och sen efter lunch och sovstund så tog vi en pulkapromenad. Maja satt i pulkan still i över en timme medan vi drog, och drog och svettandes... Billig träning minst sagt! 3 dagars jobb framöver som avslutas med luciafirande för våra småttingar på jobbet. Och på fredag sticker vi mot Stockholm. Antar att denna vecka går lika fort som alla andra...
 
Har annars haft en jättemysig helg. Snön ramlade lagom till helgen så i lördags hade vi pulkalek med kusinerna på fm och sen promenerade vi till stan, köpte vintervantar och åt lunch tillsammans familjerna svärm/gullberg & svärm/malmborg. Charlie fick sin 8årspresent av oss eftersom Oskar var sjuk när han bjöd på kalas. Igår hängde jag hemma hos Sanna&Martin några timmar vid lunch tillsammans med Jossan, Jossan, Alix och Mli och några av ungarna ;) Fina underbara Bella på 3,5månad var med såklart, livmodern bara skriker av längtan efter en liten snosande bebis till ♥ Vår bebis växte så fort och är ju nu megastor i jämförelse. Men allt har sin tid, vi hinner!. Barn är livet, för mig är det centrum av meningen med vår existens.
 
pulkan, min nya bästa vän :)
Vem bryr sig om att det är trångt i sängen när det ser ut såhär när man ska sova ♥
på biblioteket kan man gömma sig och leka tittut :)
 
 

Maja.

Kategori:

I förra veckan blev Maja 16månader. Snart 1,5år alltså. Det är inte klokt hur fort tiden går, och hennes utveckling med den. Just nu är det mycket språket som utvecklas, hon härmar det mesta vi säger och pratar mycket, även om vi inte förstår allt direkt ;).. Men vi lär oss sakta men säkert. En annan "rolig" sak är hennes nya grej att få utbrott, riktiga trotsutbrott där hon kastar sig på golvet och skriker. Det här har börjat bara för några dagar sen. Vi kör på att ignorera och uppmuntra när hon är "trevlig" och glad istället. Klart man måste få bli arg och frustrerad över saker hon inte kan/får göra.. Eftersom jag vet att det är ett steg i utvecklingen så blir jag inte så provocerad, mest trött i huvudet, men det är bara att låta henne vara och skratta bakom kudden.. Alla dessa känslor i denna lilla lilla kropp, det är magi!
 
Snön har kommit till Motala, men idag har det varit innedag för det har blåst storm men imorgon plockar vi fram pulkan på fm och ger oss ut på äventyr. Hon var ju så liten förra året så snön är ju en helt ny grej denna gång. Och jag insåg att vi glömt köpa vintervantar, så det ska jag göra imorgon efter frukost. Hon har ju pop ullvantar som tål rätt mycket väta så det är väl inte jättebråttom men vill inte slita på dem i onödan :).
 
Förra året.. 4månaders lite bebis... Fina fina underbara mirakel ♥!
 
 

hinna med

Kategori:

Livet som en familj är väldigt annorlunda mot hur livet var innan. Nu är det Maja, Oskar och jag som ska synka, planera, ha kvalitetstid, hinna jobba, ha roligt, handla, laga mat, träffa familj och vänner och hinna njuta, och sova! Förut hade man sig själv, och självklart gällde det att kolla så festkvällar, vinkvällar, myskvällar, weekends och så vidare med vännerna var ok med partnern men nu finns liksom inte tiden, eller orken, eller lusten heller jämt. Och det gör mig lite ledsen. Igår kväll tog jag mig tiden att träffa Ronja, Sanna, Elin och Linda för lite mys på cafe. 2 timmar sprang iväg fortare än kvickt och jag hade kunnat sitta många timmar med de där underbara personerna. Men veckorna flyger iväg, det är vardag på hög nivå med jobb/maja-passning, em-häng, laga mat, äta mat, bada/mysa/läsa/söva Maja och sen sitter vi i soffan som två vrak till kl är 21.3o då det är läggdags för mamman i huset.. Ekorrhjulet som man hört så många andra tala om, där har jag hamnat... Min egentid när jag sprang varannan dag försvann när jag stukade foten, och sen kom mörkret och hösten, så den har ersatts med att umgås med Maja lite extra helt enkelt, inte för att göra något annat för mig själv.

Jag sörjer tiden jag inte kan/hinner/orkar/planerar ihop tid med vännerna. Alla vänner. Och så vill man både träffas bara tjejkompisarna för att hinna prata utan barnkaos runtom, men man vill ses med hela familjerna också för att det är så mysigt när barnen leker ihop och männen bondar. Fasen så svårt det ska vara. Och vi har bara ett barn, jag kan inte ens förstå hur mamma och pappa tog sig ur huset med tre barn (en bebis, en 3åring, och en 6åring) när alla syskonen var ur magen liksom.. Jösses vad jag ser upp till min mamma på ett helt nytt sätt nu som förälder (dig också pappa men jag tror faktiskt att det var mamma som gjorde det tuffaste jobbet med oss barn (älskar dig, haha)).
 
MEN nästa helg ska jag göra någonting bara för mig själv, för första gången sen Maja kom till oss. Jag och mamma ska upp till Rickard på fredagkvällen, för att äta middag och mysa, sova ut, och sen julshoppa hela lördagen (lååånglunch på pong hejar jag på) för att tillslut plocka upp Martina på Arlanda och sen åka hemåt Motala. Ni förstår inte. Bara jag, inte Maja, inte Oskar, jag kan bara tänka på mig själv (mamma och rickard har inget att säga till om ;)... Det ska faktiskt bli underbart att få längta ihjäl sig lite (och att få sova själv, hur länge jag vill)... Så det ser jag fram emot väldigt mycket!
 
Kvällsfunderingar medan Maja sover och Oskar är på julbord med sitt jobb...
 
ahhh, ger mig mer timmar på dygnet.. och mindre sovbehov ;).
 
 

December

Kategori:

December är här, det är julpyntat här hemma och sakta men säkert köpes julklapparna in. Mysigt! Men jag önskar oss lite snö inför lucia och jul, men det kommer nog :). Julkalendern har vi iallafall kollat på och den är spännande och mamma sitter blixtstilla hela kvarten minsann!

 Bebismössan skulle visst vara på :)

 En dag jobb till innan långhelg, igen. Älskar mitt schema och att kunna vara med Majan så mycket, finns ingenting som är lika värdefullt som det, inga pengar eller materiella ting i världen.. I måndags var vi på öppna förskolan som vanligt och det är så himla mysigt där, underbar personal, ett skönt lugn, glada barn och föräldrar och en öppen stämning :). Önskar jag kunde lämna Maja där i vår istället, då hade jag varit trygg!

Klockan ringer halv6 imorgon bitti så jag ska strax krypa under täcket. Imorgon ska jag äntligen få träffa "mammagänget" igen, en liten kvällsfika och update på livet, längtar!


Stå stilla, mamma ska ta kort 🙈!.. Inte en lugn stund...