first day of my life

arsenal

Kategori:

 
Det är inte lätt att vara dotter till en fotbollstokig pappa. Arsenal är det vi hejar på i det här hemmet, varesig man vill eller inte :). Sam (Martinas pojkvän) är även han, som den London-bo han är, en arsenalfantast så när han varit på en match köpte han med sig denna fina duffel-jacka till Maja. Helt gudomlig, så märket får väl gå av denna gång, även om jag inte tycker det är jättesnyggt. Men väldigt sött såklart. Mössan och halsduken fick hon låna av pappa för kortets skull! Heja heja!
 
 
 

Stockholm.

Kategori:

Vi har haft en jättemysig helg uppe i Stockholm, men den gick alldeles för fort. Vi kom upp vid 18 på fredagkvällen så vi satt bara hos Rickard och mös och pratade efter att vi mött upp Sam och Martina på hotellet, öppnade lite paket. Maja fick både fin tröja och en arsenal-jacka av Martina och Sam, och jag fick en halsduk av Rickard som passar kalasfint tillsammans med nya kalasfina jackan från Topshop som jag fick av mamma och pappa i present (fyller inte förän 21 oktober men det blev i förskott). I lördags gick vi på stan, åt lunch uppe på kulturhuset, och eftermiddagen spenderade vi på aquaria. Mysigt och Maja gillade att titta runt på fiskarna, spännande värre. På kvällen gick vi på smarrig restaurang och åt asiatisk tapas (dumplings och dim sums). Maja somnade precis innan och sov sig igenom hela middagen i vagnen, toppbetyg till henne, världens bästa bebis!
 
Idag spenderade vi förmiddagen i en lekpark efter frukost och lagom till Maja skulle sova så åkte vi hemåt. Hon sov nästan hela vägen så hemresan gick väldigt fort och smidigt :). Skönt att vara borta, men skönt att komma hem också. Som alltid. Fina fina familj, jag älskar er ♥.
 
lång tid i bil när man är vaken hela tiden. Glassen gjorde livet lite enklare, en stund. Namnam
morgonbus
smaka mamma, hur gott som helst.
lika som bär? Nej Maja, man kastar inte maten på golvet säger jag här ;)
titta.
titta däääär.
Hela fina familjen ♥
Maja sov gott i vagnen :)
Jag sussade sött med dockan greta när Oskar kom upp från hotellbaren.. snaaark.
 
Tack för allt mys, vi borde ses oftare. Helst bo tillsammans mest hela tiden. Eller inte :) haha.
 
 

leka ute

Kategori:

 
 
Det är det här jag saknar mest när jag jobbar. Att leka utomhus med vår energiboost till dotter. Jag saknar att inte få se alla små tokigheter hon kommer på. Alltid redo för nya bus. Hon hade nog kunnat vara ute dygnet runt. Varvat med lite bokläsning. Då hade livet varit kalas :)
 
Lilla Maja Lilian Margareta, jag önskar vi vann massa pengar så vi kunde vara hemma med dig, meeeer, alltid och jämt :). Fast det vore ju rätt egoistiskt också kanske. Och mitt jobb är ju rätt så himla kul (och intenstivt så dagarna går fort). Men ändå, du är också rätt så himla kul ju. Livsdilemman som är nya för mig. Känslan av att du föredrar pappa lite mer de dagar han är hemma gör faktiskt ont i hjärtat (fast det säger jag inte till nån) men det är ju hans tur efter att du varit mammas gris i över ett år. Jag ville mest bara säga det, att det är lite ledsamt att vårt mamma/dotterår är slut. Snyft, nu blev jag lite ledsen här... Idag var jag så trött i huvudet när jag kom hem, och du ville mest leka med pappa och farfar, men sen lekte vi själva på ditt rum och kramade alla gosedjur och så badade vi och sen fick jag en godnattpuss, då kändes det lite bättre. Men jag tror att du får sova jämte mig inatt ändå istället för i din säng. Jag behöver tanka Majaenergi ♥. Att älska nån så här mycket som jag älskar dig är en himla känslostorm.
 
 

feber.

Kategori:

Vi spenderade hela eftermiddagen ute och efter ett tag började Maja gnälla och var ledsen och ville bara vara i famnen. Väl inne ville hon vara uppe hos mig, och låg mest med huvudet på axeln, och febertermometern visade 38.4grader. Sjukling :(. Jag skulle iväg på kvällsmöte så fick lämna min bebis fast kroppen skrek åt mig att stanna hemma och mysa, men hon hade somnat gott efter en hel flaska välling så helt utslagen är hon inte, än. Vi får väl se om det är ett dagsvirus eller början till en febervecka. Lillskruttan.
 
Så fort det går att bli sjuk. Imorse var det full fart på öppna förskolan fast efter lunch sov hon 2 timmar så kanske kunde man ana nåt. Håller tummarna för att natten gör jobbet och hon vaknar pigg och glad så jag kan åka till jobbet med gott samvete. Oj vad hjärtat värker såfort hon inte är "som vanligt". Det är ju då hon behöver mig som bäst (tänker jag), men pappa går ju såklart alldeles utmärkt också. Det är bara ens eget ego som spökar :).
 
Lite kvällsmat och sen godnatt, lång jobbdag imorgon. Heja heja!
 
 
 

hur bra?!

Kategori:

Haft en så bra helg. Inte gjort någonting direkt men ändå haft en såndär myskänsla i kroppen. Igår vaknade vi av att Maja stod i sin säng (sovit hela natten i sin säng i 3 nätter nu, såå duktig) vid 6.45 och vi kände oss alla utsövda så jag började dagen med 1 timmes powerwalk och de andra hade morgonmys i soffan. Efter frukosten stack vi ut på mossenplan där Charlie spelade fotbollscup så vi hängde där, Maja hittade två ihopsatta mål hon lekte fängelse i och jag hann krama om Linda en stund också.
 
bygga koja är roligast just nu.
kusinvitaminer ♥
 
Innan lunch kom mamma och hämtade mig. Iväg på jeansshopping till henne, och vi hittade ett par jättefina (åk och köp de svarta också nu!!!). Finaste mamma, så envis. haha. Skulle promt inte ha med smala ben, men efter lite övertalning drog hon på sig ett par och de var såklart bäst. Alltid lyssna på din dotter mamma, jag kan kläder iallafall lite bättre än du ♥!
 
Jag tog en sväng till Lkpg för att hämta min mobil och passade på att köpa en hög pall till toaletten så Maja kan tvätta sig själv, och en träpall till köket. Så hon fick vara med och laga mat igår, kalaskul tyckte hon. Somnade i soffan lite för tidigt och vaknade 7.15 av Majsans tjatter.
 
Vi åkte till Sanna och barnen och träffade vännerna några timmar. Så så så härligt att umgås, alltid massa att prata om, roligt och tråkigt, och alltid massa lek för barnen. Maja skrek som en galning när jag höll i Bella 3veckor och försökte putta iväg Ville när han satt i knät.. Svartsjuk, nån?!.. Mindre kul personlighetsdrag, men hon är inne i ett svart moln säger appen, haha, så jag hoppas det hör till fasen ;). Kom hem till skinande rent hem (TACK ÄLSKLING). Hur härligt som helst. Att städa med Maja i närheten är ett halvkul projekt, hon bara terroriserar, så vi undviker helst det.
 
Mormormys en stund när Oskar kollade fotboll (hur mycket fotboll kan det spelas egentligen, står på en match nu också) sen handlade vi till kvällens gröna carbonara. Smarrigt var det, och naturgodis till efterrätt, bästa söndagsavslutningen!
 
En film och sen sängen. Imorgon blir det öppna på fm och sen kvällsmöte på jobbet. Längtar till helgen, bara några dagar kvar innan hela familjen får kramas loss.
 
Maja avgudar sin clown till pappa. Helt fantastiskt att sitta jämte och lyssna på deras skratt.
 
 

brun.

Kategori:

Oups, var hos frisören i eftermiddags och håret blev visst brunt. Känns jätteskönt, välkommen hösten på alla sätt och vis antar jag :)! Får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar den här gången ;).
 
Nalle Phu stund, såklart. varje dag kl.18:50.
 
Annars har vi vaknat lite för tidigt idag (6.10) fast vi gick upp lite innan 7 så jag tror vi slumrade till en stund till, eller jag gjorde det iallafall och Maja läste bok. Efter frulle och mys så åkte vi till Öppna förskolan, massa barn och föräldrar där, nya bekantskaper, god fika och Maja levde rövare. Hon älskar verkligen att vara där, känns kul. I helgen blir det storstäd och imorgon ska jag och mamma på jeansjakt till henne. Sen måste jag in till Linköping och hämta min mobil, segt, men det får bli fram och tillbaka på söndag tror jag. Vi ska på svampjakt också. Hoppas ni har en mysig fredag. Vi öppnar chipspåsen och myser framför en film nu.
 
tårtfest med massa barn i onsdags. HURRA finaste Lilia ♥
Busungen. Åh vad vi älskar dig. Galenpannan med sitt egna språk som hon pratar hela hela tiden. Det är bara att lyssna hålla med och låtsas som man förstår..
 
 

jobbdag

Kategori:

Jobbdag, med få barn, det går vattenkoppe-epidemi på avdelningen så många är hemma. Fina jobbet, det gör mig så glad :). Vi har precis ätit soppa och macka och nu står Idol på i bakgrunden. Jag är frusen som tusan idag, kall in till skelettet. Maja och jag tog ett bad innan läggdags, och jag ligger under yllefilten men ändå fryser jag. Välkommen hösten antar jag. Pelletspannan sattes igång idag, så bring it on mörka månader :).
 
Inga direkta planer denna vecka förrutom 2års-kalas för bästa Lilia imorgon, men nästa helg gör vi en Stockholmshelg tillsammans med the Gullberg-clan :). Hela gänget ska fira Martina som blir 25år (imorgon är stora dagen) och Oskar som fyller 30år :). Det blir presentshoppning, gröna lund, lek, mys och restaurangbesök. Vi ska bo på hotell och bara njuta av varandra. Min fina familj, de bästa som finns ♥.
 
Nu ska jag smaska på några riskakor och sen sova.
 
när pappa bestämmer kläder blir det en härlig mix av eehh allt. På äventyr i Borensberg idag :)
 
 
 

jogging

Kategori:

 
Såhär vackert var det ute i Råssnäs när jag sprang i fredags samtidigt som solen höll på att gå ner. Jag slog personligt rekord också, 5m på 26min. Hurra. Blandar dock ut löpningen med powerwalks både för att jag känner av i knäna lite om jag sprungit på asfalt för mycket och för att jag är lite lat ;). Eftersvettas mindre när jag går, haha. Men det är kul att det äntligen känns som det händer någonting med orken. När jag började orkade jag knappt 3km i lunktakt, nu håller jag stabil takt en längre stund, men intervaller är fortfarande jobbigt. I nästa vecka ska jag jobba med det lite mer, behöver lite förändring, det börjar bli lite långtråkigt. ..
 
 
 

fin helg.

Kategori:

Helgen gick i rask takt, som vanligt, med mycket att göra :). I fredags startade vi upp med att inhandla en ny säng från SOVA, hurra vad vi ska sova gott om några veckor när den levereras. En härlig investering i våra liv, som inte kommer en dag försent. Längtar efter dig sängen (och nya kudden och täcket för alldeles för mycket pengar).
 
Såg filmen "Side effects" på kvällen (bra och lite klurig, se den) och åt varm smörgåstårta i soffan ;). Och somnade gott tidigt och Maja sov hela natten fram till 8.10. Vilken grej va, inte ofta vi vaknar innan henne ju. Sen stack vi till Sanna och Martin för mys med dem, Jossan, Stefan, Alix, Gustav och alla barn. Vi hälsade lilla Bella välkommen till världen ♥. Finaste lilla knyte, så så liten och ny, man blir lika ödmjuk varje gång. Lagom till mellis åkte vi hem, Oskar kollade lite fotboll och sen stack vi till Anton, Madde och Esther för thaimat och mys i soffan. En alldeles perfekt lördag med våra fina vänner.

Maja sov hela natten inatt också och vaknade 7 men jag fick sovmorgon till 8.3o när jag vaknade pigg och redo för dagen. En powerwalk på en timme, lite lunch och sen åkte vi först förbi mamma och pappa där vi lämnade av Maja för sen blev det shopping i ikanohuset. Överdragsbyxor, present till Lilias 2årsdag, lite nya kläder i 80 till Maja (finns alldeles för mycket fint just nu, kan inte hejda mig). Oskar fick lite nya t-shirts och jag fick inget, haha. Får bli en annan dag, mycket roligare att köpa till andra :).
 
Nu ska vi se hangover 3 och sen startar vi upp veckan imorgon med öppna förskolan tror jag. Vi hittade en ny öf i fredags som verkligen kändes så mysig, så där kan vi hänga när rastlösheten ramlar på :). Eller när vi känner oss sociala och leksugna.
 
mys och kärlek, så är livet med dig Maja ♥
 
 

Lekpark

Kategori:







På eftermiddagarna går vi ofta en sväng till lekparken som ligger på andra sidan vägen. Det tar en stund eftersom det finns mycket spännande på vägen att kika och känna på och lekparken är mest en riktlinje, ibland kommer vi aldrig dit 😛. Men idag lekte vi en stund, gungade och klättrade. Mysigt! Hon sov sådär halvkasst inatt så vi ska gå och sova strax och imorgon är det Maja-mammadag igen, yay.

Kramar

busunge.

Kategori:

Att gömma sig är roligast av allt.
Nu
kommer
jaaaaag.
pratar med morfar i telefon, säger hon :)
Tittut älskling ♥
 
De här dagarna man får uppleva tillsammans. När man bara sitter på golvet och njuter av stunden och av Majas vilja att leka med mig. Vi hade så kul den där eftermiddagen. Busade, skrattade och kramades. Och mobilen kom bara fram för att ta bilder, inte för att underhålla mig. Jag hade så kul in real life. Med min stjärna. Det är ett nöje att busa med dig, galenpanna.
 
 
 

Bröllop

Kategori:

Lämnar Maja med sin mormor och morfar, och åker mot Göteborg och Oskar Fredriks kyrka för att fira kärleken. Fjärilar i magen av att vara ensamma, men lite oroliga var vi allt. Men Maja hade the time of her life, och de där två föräldrarna jag har skötte ansvaret med bravur. TACK TACK TACK igen för hjälpen. (att hon var vaken halva natten talar vi inte om, bättre lycka nästa gång)..
 
Och ut kom de från kyrkan som fru och man. Gåshud, tårar och glädje över att de funnit varann. Så fint!
 
Sen var det middag och fest och vi njöt av att vara på dejt. Det var bara så himla bra allting och så mysigt och fint och känslomässigt. Fina fina Emmy och Fredrik, ni är gjorda för varandra och ni har så många som bryr sig om er, så mycket kärlek som fanns i luften i lördags, det var mysigt att vara en del av.
 
Efter en hel natts oavbruten sömn åkte vi hemåt efter frukost och mötte en trött Maja som somnade i min famn och sov halva eftermiddagen. Det är tufft att vara på utflykt, för både liten och stor.
 
 
 

en vecka.

Kategori:

Första jobbveckan är förbi, och så himla härligt att vara tillbaka, men sååå himla jobbigt att vara ifrån Maja. Tänker på henne mest hela tiden, men att ha en massa barn runt om mig gör att det känns lite lättare. Imorgon ska vi ha mysdag och åka till simhallen efter frukost. I oktober ska vi börja på minibubblarna på måndagar också, en mamma/Majan-grej vi kan göra på vår lediga dag tillsammans. Kul. Vi båda älskar ju vatten, kan inte bli annat än succe.
 
Jobbet kändes som jag var där för bara en stund sen, lite ringrostig kring rutiner och att ha koll på allt och alla, men idag började jag få kläm på allt igen.. Sakta men säkert. Jag har redan dragit hem baciller till Majan så hon är snorig, hoppas det inte blir någon feber i helgen när vi ska åka bort och hon ska vara hos mormor och morfar...
 
Bloggar mer imorgon. Satte igång Iphoto och hittade söta bilder på mina två kärlekar ♥
 
 
 
söt som gröt ♥
 
 
 

sista kvällen

Kategori:

Det känns ju lite konstigt ändå, att MIN klocka måste ringa imorgon och jag måste gå upp, ta på och fixa mig, äta frukost och sen bege mig till Fornåsa, jobbet, kollegor och barn. Och åka iväg ifrån Maja. Snyft. På riktigt. Idag har separationsångesten slagit till och det blir ju inte bättre av att jag åker 8 och kommer hem 18 på första dagen och allt. Lilla fisen, du har mitt hjärta i en liten ask, jag är så fullkomligt beroende av dig.
 
Men det känns sådär bra pirrigt också i magen, att få komma tillbaka till "verkligheten", och till jobbet som jag älskar så. Jag hoppas att jag kommer njuta av barnen på jobbet på samma sätt som innan jag hade barn. Men hur går det att låta bli, fantastiska ungar, med så mycket ideer, tankar, busigheter och nyfikenhet. Det ska bli ett nöja att få ta hand om er om dagarna. Och få skratta åt tokigheter och lära er saker. Fint är det, mitt jobb. Ett rent nöje, oftast :)
 
Så hjärtat är delat, så som det ska vara förstås, och jag vet att Maja och Oskar kommer ha det alldeles underbart på dagarna när jag inte är hemma. Det är ju deras tur att skapa ett sånt där speciellt band som man inte riktigt kan komma emellan, sådär mysigt hemligt. Det gäller bara att njuta, av livets nya fas.
 
Bästa sommaren. Du gav så mycket energi, nu laddar vi för vardagsliv.