first day of my life

glad.

Kategori:

Vaknade vid 9! idag av att Maja och Oskar fortfarande sov, hurra. Så smög ner och duschade innan de vaknade och vi gick ner och åt frukost. Duktig Maja som lyssnade på mamma och bara vaknade 3 och 7 inatt. Känner mig utvilad! Nu sover hon siesta och jag väntar på att Alix, Mli och Jossan ska komma hit. Jossan ska flyga till New York för att bo och jobba ett tag så henne ska jag krama om extra mycket. Någon mer målinriktad människa känner jag inte, hon lyckas med det hon drömmer om och nu är det dags för hennes stora dröm, USA! Så glad för dig skull Jossan, hoppas du vet det ♥.
 
En härlig morgonsyn :)

Uttryck

Kategori:

💕

Lördagen

Kategori:

Maja somnade tillslut vid 9 igår och jag kunde pusta ut för kvällen :) sen vaknade hon dock både 00, 03 och 05 innan jag gav henne frukost vid 7 och gav henne till Oskar som vaknat av katten innan oss ;) sen sov jag gott vidare till 9.. Hoppas på en natt med längre sovstunder idag som det brukar vara!

Efter en liten frukost tog vi bilen i regnet till Sanna och Martin där Alix, Ronja Robin och alla barnen var för lite häng, fika och kaffe, härligt. Tog en sväng förbi stan innan vi åkte hemåt igen för lunch. Sen sov Maja 3 timmar och Oskar har kollat fotboll och jag har fått massage. Nu ligger både Maja och Leo vid mig och sover,igen, och Oskar är iväg och handlar nåt att laga ikväll :)

Hoppas ni haft en härlig lördag!

trött.

Kategori:

Idag har vi först varit på bvc och gjort 2månaders-läkarkontroll och allt gick toppen och hon mådde prima ballerina. Hon sken som en sol och pratade högljutt med doktorn :) Hon väger nu 5330g och är 58,5cm lång. Långsmal tjej tror jag det blir av henne, som sin moster :).
 
Efter kollen gick vi förbi Östenssons och köpte lunch från salladsbaren och gick en promenad till Ronja där Sanna också var. Så vi åt lunch tillsammans medan barnen lekte och sov :). Vi gick hemåt sakta och Maja somnade till i vagnen medan jag njöt av solen.. Idag behövs all energi som går att hämta, det blir förhoppningsvis en tidig kväll för mig medan Oskar är iväg på afterwork.
 
Härligt med helg, hoppas på sovmorgon imorgon för fröken har varit galet grinig hela kvällen men ligger nu utslagen för kvällen, äntligen. Övertrött Maja är inte att leka med, jag måste se till att hon sover ordentligt på dagen för annars blir kvällarna rätt jobbiga. Idag har hon sovit små powernaps men inga långa stunder så då blir allt fel. Stackarn, inte hennes fel, bara så jobbigt att se henne så så trött men hon bara vägrar att stänga ögonen.. Så nu är hon extra söt när hon sover ;).
 
 
 

naturen.

Kategori:

Idag när Maja skulle sova lunch fick jag för mig att jag skulle gå ut till mamma och pappa som bor 1 mil utanför stan för att vi skulle få lite luft.. Pust! Härligt, men svettigt. Maja sov som en stock hela vägen och njöt av skumpandet över stockar och på grusvägen sista kilometerna.. I mina öron hade jag sommarpratarna, först Lotta Grey och sen Emma Viklund, alltid spännande att höra om andra liv. Tog några vackra bilder på vägen på höstens intåg i naturen.
 
Jag älskar hösten, luften, löven och mörkret, tro det eller ej. Tända ljus, mys i soffan och regnet som just nu smattrar på rutan. Bebisen sover i babysittern och min älskling sitter och kommenterar tvn för sig själv.. LYCKLIG och tacksam över allt fint!
 

ögon.

Kategori:

Nu börjar Maja få riktigt blå ögon, och det vore ju konstigt annars kanske eftersom både jag och Oskar har blå ögon. Det ska bli spännande att se vad hon får för hårfärg sen. Just nu är det ljusbrunt, och jag ser på bilder att det blivit ljusare sen hon föddes, så det återstår att ser.
 
Herregud vad jag är kär i dig ♥
 
 

Tisdag

Kategori:

Igår efter lunch tog vi en promenad till stadsparken för att möta upp Sanna, Ronja och Elin och deras bebisar+3åringar :) Livat värre, och helt underbart att stå i solen och prata och bara ha det härligt. När barnen sprungit av sig gick vi upp till Ronja för fika och amning innan vi gick hemåt i solskenet.

Det var så fint väder igår och idag regnar det. Jag har vikt ett tvättberg, druckit kaffe och ätit lunch medan Majan sovit i 2 timmar, vi får väl se när det är dags att vakna, njuter av att sitta och titta på henne när hon sover under tiden. Jag kan fortfarande inte fatta att hon är vår, att vi skapat den här underbara varelse. Den kärlek jag känner är obeskrivbar, och både så fantastisk men också väldigt läskig.

Fika

Kategori:

Idag har vi varit på en liten fikaturne ;) efter frukost gick vi först till Martin och Sanna för kaffe och kladdkaka och sen gick vi en promenad till Anton som bjöd på tårta eftersom han fyllde år igår :) yumyum. Skönt för både oss och Maja att komma ut lite.

Nu är vi trötta allihopa och medan Oskar och Fredrik sitter och tittar på fotboll därnere ligger jag uppe med en väldigt sömnig Maja och ser hollywoodfruarna ;). En perfekt söndag!

Kärlek 💜


Kväll

Kategori:

Nu ska Maja och jag sova, så hon säger godnatt till er :). Det är något speciellt med bebisar i pyjamas 💕.

regn.

Kategori:

Det.har.regnat.precis.hela.dagen.
 
Vi har inte tagit oss utanför dörren idag, men Maja har fått lite luft när hon sovit ute på altanen i vagnen iallafall. Stackars barn, inte få frisk luft på en hel dag, imorgon får vi ändra på det och hoppas på bättre väder. Man blir lite smått galen av att bara vara inne, och eftersom jag passade på och städade ordentligt igår när mamma var här och lekte med Maja så fanns inte mycket att fixa med.. Eller det finns massa att fixa med men inte utan ansträngning ;)... Så det har mest varit bebismys i soffan, Maja sov rätt dåligt inatt av någon anledning så det gjorde inget, känner mig rätt mosig i huvud..
 
Vi skulle åkt in till Linköping för att umgås med vännerna där, men det blev inget pga förskylda barn, och riktigt än vill jag inte utsätta Majan för sjukdomar.. Men det hade varit så mysig att ses, hoppas vi kan planera in något snart ändå!
 
Igår innan vi somna låg vi i sängen och såg "man on a ledge", grymt bra! Och idag har vi sett "The help", också riktigt bra! Så två filmtips för en lugn, mysig stund i soffan.
 
Nu är det nog dags att försöka göra något gott till kvällsmat, HUNGRIG!
 
tjo.

mamma & pappa

Kategori:

Sen jag blev gravid, och mamma så har det naturligt kommit upp en massa tankar kring mina egna föräldrar och det jättejobb som de gjort med oss tre barn under 30!år. De är världens finaste föräldrar. Även om vi nu anses som "vuxna" så finns de alltid där för oss. De stöttar, pratar, hjälper och ger oss så mycket kärlek! De hjälper till att flytta oss alla runt om landet, de hjälper till med pengar till saker som är viktiga för oss, de engagerar sig i att våra liv ska bli så bra som möjligt, och de är alltid intresserade av hur vi mår.
 
Jag vet att alla har inte föräldrar som engagerar sig totalt i sina barn som min mamma och pappa gör och jag hoppas så att jag och Oskar kommer kunna ge våra barn samma kärlek och hjälp som dem gör. Jag kommer alltid vara tacksam för allt de gör, och även om man ibland glömmer bort att visa hur mycket man uppskattar dem så hoppas jag de vet det.

Mamma & pappa, jag älskar er så, ni är ovärderliga ♥.
 

Vänskap

Kategori:

Vad mycket det betyder att ha vänner som befinner sig i samma situation som man själv är, den lilla bebisbubbla som man just nu lever i. Det är inte alla som vill prata kräks, bajs, amning, gurgelljud och alla känslor som kommer med mammaskapet, för det är ju, helt förståeligt, ointressant för de som inte lever i den världen.. Tur jag har mina underbara mammor att njuta livet tillsammans med mellan amningsstunderna och blöjbytena..

Jag ligger i sängen och lyssnar på Maja som snurrar runt i sin säng och vägrar somna ;) får väl se om de blå vackra ögonen vill slockna snart.

Imorgon ska jag städa i denna grisstia så mycket jag hinner och Maja tillåter ;)

Nu är det godnatt iallafall 💜.

Jobbet

Kategori:

Idag tog vi oss äntligen ut till Fornåsa och mitt gamla jobb för att hälsa på mina kollegor och barnen och visa upp Maja. Vi blev glatt välkomna och ett sus av saknad sköljde över mig, oj vad barnen vuxit och vad mycket som hänt som man missar. Inte för att jag skulle byta ut min mammaledighet som är helt underbar men det är ju tur man kan längta lite efter att börja jobba igen.

Fick höra lite härligt skvaller och så pratades det på som vanligt och innan vi åkte hem igen fick maja en fin present, en Landola i mjukisform. Så nu i eftermiddag har hon bekantat sig med denne ;)

Oskar åkte iväg till Ikea för att köpa spjälsäng, vår vagga gnisslar och stör mig på nätterna så fort maja rör sig så den får ha gjort sitt nu, nu vill hon ha en riktig fin säng :).

Födelsedag

Kategori:

Världens finaste syster fyllde 24år igår och det firandes säkert med påmpa och ståt i London tillsammans med sin fina pojkvän :) Vi får fira ordentligt när vi ses i oktober!

Du är underbar och den bästa syster någon kan önska sig. Maja ville också säga grattis men eftersom hon inte kan prata än så skrev hon en lapp ;). Inte det lättaste att ta kort på en rörlig 7veckors-bebis dock...

Vi älskar dig 💙

1-åring

Kategori:

Liten blir stor. Underbara, unika, och väldigt älskade Lilia blir 1 år idag. Fina unge, du har fått oss att skratta så många gånger det här året, och det har varit så häftigt att få se dig växa och bli den speciella individ du är idag. Från litenliten bebis till en bestämd tjej med en stor vacker personlighet.
 
Vi älskar dig Lilia ♥. Hipp hipp hurra på din dag!
 
Du är värdefull!

Soffmys

Kategori:

Det regnar och blåser utanför men det gör inte oss något för vi myser i soffan framför tvn och det tänker vi nog fortsätta med ett tag. Jag kommer på mig själv sitta och titta på henne och le och få ont i hjärtat av kärlek, fjärilarna i magen flyger omkring 💛. Så länge som jag drömt om barn och nu finns hon här, på riktigt. Ett riktigt kärleksbarn som bara är min och Oskars. Nu har vi som uppgift att varje dag berätta och visa hur värdefull hon är och hur mycket vi älskar henne!


Härliga helg

Kategori:

Haft en riktigt mysig och härlig helg. Igår gick vi först en promenad till kyrkogården för att ta bild på blomhavet från begravningen och hälsa på Majas farmor som finns hos änglarna i himlen. Sen blev det lunch på ströget och när vi kommit hem packade jag in Maja i bilen och åkte ut till mamma och pappa medan Oskar kollade fotboll. Umgicks därute en stund och Maja hann både snacka med katterna och somna i fotöljen ;). Kvällen spenderades hos Fredrik och Martina där det bjöds tacos och filmmys i soffan.

Idag har vi varit på två kalas. Först Lilias 1-årskalas med smörgåstårta, cupcakes och presentlek. Sen gick vi till Elin för me&I-party och ännu mer fika och prat.

Nu har Maja och jag duschat och hon ligger däckad i famnen. Ikväll blir det film och tidig kväll, ögonen känns tunga fast hon bara vaknat en snabbis vid 5 inatt och ätit..

Bildregn för intresserade :)








Kväll

Kategori:

Nu har vi gått hem från Fredrik och Martina efter pizza och film där, och lagt oss i sängen. Oskar och Maja diskuterar livet och skrattar och jag skriver här :) är heltrött i både huvudet och kroppen så jag ska ge Maja mat nu och sen sova, förhoppningsvis hela natten ;) imorgon ska vi umgås med folk hela dagen, och kanske ta en sväng till simhallen om vi hinner.

Godnatt!

sorg.

Kategori:

Det regnade när vi gick ut ur kyrkan idag. Med tunga steg och tårar som rann. Det var jobbigt, och väldigt vackert på samma gång. Så fint som ett sista hejdå någonsin kan bli... Det var mycket känslor som vällde fram, och minnen från när vi var mindre och saker han gjort och sagt. Livet blir väldigt tydligt och ännu en gång blir jag påmind om att varje! dag räknas. Och hur viktigt det är att visa sina nära hur mycket de betyder!
 
Jag sänder mina tankar och min kärlek till familjen ♥

morgon.

Kategori:

Den bästa tiden på dagen med Maja är morgonen. Hon lyser upp som en sol när hon inser att det är dags att gå upp :) Sen byter vi blöja och skrattar åt hennes kompisar djuren som hänger i en musikmobil över skötbordet. Nu ligger hon på ett täcke på bordet och och snackar med kökslampan medan jag äter frukost och skriver här. Har lite musik på och det verkar hon tycka om.
 
Det regnar och är riktigt grått ute, och det kan väl passa för idag ska vi gå på begravning jag och Maja. En av mina föräldrars närmaste vänner och någon som jag växt upp med dog plötsligt för några veckor sen och idag säger vi adjö. Jag är så fruktansvärt rädd för att förlora mina föräldrar och efter den här händelsen är det svårt att inte låta de tankarna fastna i hjärnan, att tänk om, tänk när..  Vill inte, vill inte. Det kommer nog att bli en jobbig dag, det är hemskt att se människor som man älskar ledsna, men en del av livet...
 
För att inte deppa ihop totalt så lägger jag in några fina bilder på ljuspunkten i vårt liv ♥
 


Kategori:

Kom precis hem från en 4km promenad i solen. Första gången jag använder "Map my run" och det är ju kalasbra. Hämtade Lilias födelsedagspresent som kommit med posten innan vi gick hemåt igen. Lilia är Oskars brorsdotter och en helt gudomlig liten krabat som fyller 1år på måndag och i helgen vankas kalas :).

Jag hade tänkt åka ut till Fornåsa och hälsa på jobbet idag men hon somnade precis innan lunch och de vill nog gärna träffa en vaken maja så vi får ta det nästa vecka istället, längtar efter både personalen och barnen väldigt mycket!

Nu kom Oskar hem så vi ska umgås lite och sen tänkte jag sätta Maja på magen och gå ut i trädgården och slänga lite blommor och fixa lite.

Maja matchade mitt mellanmål väldigt bra idag med sin outfit ;)

Onsdag

Kategori:

Härlig onsdag. Sanna och Ronja kom hit med Ville och Meja vid 9 och åkte vid halv 2, så skönt med sällskap och bara göra ingenting tillsammans :) fick i oss lite lunch innan de åkte och sen tog jag och Maja en välbehövlig promenad ner till varamon. Det både blåste och började regna men vi behövde luft. Majan har varit halvgrinig idag så hon drog mössan över huvudet och toksomnade när vagnen började rulla och jag fick tid att rensa hjärnan en stund, skönt! Hon sover fortfarande ute på altanen, och dessutom sov hon hela natten i sin vagga, duktig!!

Nu ska jag slå mig ner i soffan en stund och stänga ögonen för en sekund innan hon vaknar :)

Heja

Kategori:

Nu ligger jag ensam i sängen och ser på tv medan Maja snusar gott i vaggan. Vi får se hur länge hon känner för att ligga där, det skönt att hon iallafall kunde somna av sig själv mätt och belåten. Önska henne lycka till :)

SOV GOTT 🌃

sova.

Kategori:

Imorse när jag och bebis vaknade av att Oskar gick upp till jobbet insåg jag att Maja sovit sin första hela natt utan amning :) Hurra! Kanske en engångsföreteelse men vi kan ju hålla tummarna att det fortsätter i samma anda :). Ikväll ska jag testa att ha henne i vaggan igen, än så länge sover hon jämte mig i sängen, men jag hoppas hon snart kan sova själv i sin säng så jag får tillbaka min sida sängen, och dessutom kommer nog min kropp bli glad åt att kunna sova "ordentligt" igen. Vi testar iallafall och ser om hon är redo :)!
 
Idag har jag, maja och mamma varit hos mormor och fikat. 4 generationer flickor, fint ♥ Dåtid, nutid och framtid tillsammans. Sen gick vi en sväng på stan och traskade hemåt för att mysa med pappa.
 
Imorgon kommer Sanna och Ronja hit när de lämnat sina stora tjejer på dagis. Så blir det bebishäng för maja och mammahäng för mig ;)

Uggla

Kategori:

Hittade en ubersöt klänning igår på Åhléns som Maja fick vara fin i idag :) Den klarade nästan hela dagen innan den blev kastad i tvätten med kräks på.. Aldrig har väl bajs, kräks, bröstmjölk och annat spännande bebisrelaterat varit så vardagliga samtalsämnen ;) kom på mig själv förra veckan gå runt på maxi och pratade med Maja om att hon höll på att bajsa... Inte konstigt att folk säger att man hamnar i en bebisbubbla, för det finns inte mycket annat på hjärnan just nu ;) får väl hoppas man blir lite mer "normal" snart igen :). Även om den här bubblan också är ganska så härlig!

Nu ska jag njuta av lite fri armtid medan Oskar myser med Maja!

måndag.

Kategori:

Hjälp, halva dagen har redan gått och jag har i princip bara hunnit vakna, morgonmysa med bebis, äta frukost, amma, gå till banken, umgås med mamma en stund, amma och äta lunch. Har jobbig huvudvärk som vägrar gå över så när maja sover nästa gång ska jag med vila en stund. Måste väl dammsuga och fixa lite med, men det får bli när Oskar kommer hem. 
 
Vi hittade det vi skulle på Ikea igår och nu känns hemmet lite mer mysigt och ljust. Lampan i vardagsrummet blev så fin, visar på bild senare.
 
Kom på nu att jag inte druckit kaffe idag, det är antagligen därför huvudet spränger. Bäst att ordna upp det och fortsätta njuta av en skön eftermiddag.
 
 
You made my dreams come true ♥

Ikea

Kategori:

Maja laddar för Ikea med en liten powernap på vägen in till linköping. Vi har hunnit köpa tv till sovrummet också, yay. Nu kan vi hänga i sängen hur mycket vi vill ;).

Framme. Första anhalt, mat till den ammande.

vila

Kategori:

att sova när maja sover är jag ganska bra på, och när jag ser dessa bilder är det ju inte så svårt att förstå varför. Att snosa bebis är det finaste som finns ♥
 



Lördag

Kategori:

Oj som vi sovit inatt. Beställde nya påslakan från ellos i veckan som vi bäddade rent med igår, vita härliga, nästan lite känsla av hotell. Så dem kröp vi ner i efter kvällsamningen och oj vad hon somnade. Vaknade vid 3 och vid halv 7 för att äta lite fort innan hon somnade om och sen gick vi upp vid 9. Får helt enkelt börja ha henne vaken på kvällarna, verkar vara ett vinnande koncept för en god natt :). Även om man dör lite när hon börjar gny runt mitt i natten så är det en av de mysigaste stunderna på dygnet. Stora trötta ögon och ett litet härligt leende i tystnad, då smälter man!
 
Snart kommer Oskars kompis Victoria hit och så får vi besök av Alix en sväng efter det, och hinner vi ska vi åka till elgiganten också innan dem stänger. Måste försöka oss på en promenad också när solen lyser. Älskar älskar den här tiden på året. Imorgon blir det ikea och lampshoppning, det börjar bli mörkt i vårt hus utan ordentlig belysning.
 
Ha en härlig lördag vänner,

Kärlek

Kategori:

Sitter och ser på bridemaids, hysteriskt kul. Maja har lite gnällparty och vill inte riktigt sova, men nu tystnade hon så kanske har hon gett upp för kvällen ;). Hon har en liten fajt med sig själv, och oss, varje kväll än så länge och vill gärna inte inse att hon är trött och behöver sova. Men är det inte värre än några minuters skrik här och där så är det verkligen inget att gnälla över.

Vi har ätit tacos ikväll för första gången sen jag blev gravid tror jag, kunde inte äta det under graviditeten så det var smarrigt nu. Maja satt i babygymmet och lyssnade på musik och hade det helbra :)

Tillbaka till filmen!

segstart.

Kategori:

här har vi en segstartad fredag. bloggar med en hand medan maja ligger och snarkar i famnen. har inte mage att lägga ner henne när hon snoosar så härligt ♥. hon var vaken ungefär 30min för medicin och lite frukost innan hon somnade om. morgonseg liten bebis!
 
hon har fått fina hormonutslag i ansiktet så hon ser ut som en liten prickigkorv. hoppas det inte stör henne och att det försvinner snart!
 
härligt med fredag och i helgen har vi massa skoj att göra men först ska vi njuta v den här dagen och solen som lyser. börjar med att äta lite sen frukost!
 

Torsdag

Kategori:

Så har torsdagen gått och vi tog sovmorgon till 9 för Maja kände för att äta tre gånger inatt och ville inte alls somna om efter 3 och nattens bajsblöja så det tog en stund innan hon kom till ro och jag kunde sova vidare så jag var trötttrött imorse. Har dessutom världens nackspärr så en eftermiddagsnap på 3 timmar var precis vad vi behövde förut efter att vi myst hos mormor några timmar.

Det är häftigt hur mycket som händer med Maja varje dag känns det som. Hon skrattar och ler och är med på ett helt annat sätt nu, det börjar märkas att hon känner igen oss och våra röster på riktigt nu. Idag är hon 5 veckor stor minsann och allt börjar gå mer och mer smidigt för oss, både med rutiner, amning och organisation ;).

Mys i sängen. Och i helgen ska vi investera i en sovrums-tv, hurra!

gåshud.

Kategori:

 
 
Fin. Gåshud. Känslor. Vackert!

Krull

Kategori:

Jag må vara partisk men jösses vilket charmtroll ;)

Gobulle

Kategori:

Maja blev nog helchockad över alla barn och alla ljud på babycafeet på förmiddagen så hon har sovit i 3 timmar nu. Vi gick vidare till Sanna efter cafeet för att amma våra hungriga bebisar och snacka lite skit. Det kommer bli en mysig höst med mina mammalediga vänner, det är jag övertygad om! Nu är vi hemma igen och Maja sover vidare i vagnen så jag ska äta lunch och vika lite tvätt innan Oskar kommer hem, då blir det nog en tupplur i soffan.

Min vän

Kategori:

Idag är det fem månader sen jag sa hej då till min stora kärlek på Strömsholm Djursjukhus. En sista kram och inandning av hennes lukt innan Martina tog henne i grimskaftet och gick hennes sista promenad med onda steg. Hon var tapper min älskade vän. Ont hade hon, i över 2 månader när vi på olika sätt försökte få hennes ben bra igen, men ingenting fungerade och inflammationen blev kronisk, antagligen på grund av hennes ålder. Och tillslut fick jag inse att jag inte kunde vara egoistisk längre, utan att det var dags att ta det värsta beslutet jag någonsin behövt ta i mitt liv.
 
18 år fick hon bli, och hon hade ett väldigt fint liv. De åren vi hade tillsammans var fantastiska och vi hade någonting unikt tillsammans som jag kommer värdera högt i resten av mitt liv. Det var hon och jag mot världen, hon var min bästa vän i alla lägen och har fått lyssna på många tankar och tröstat mig när tårarna runnit. Hon har gett mig en känsla av en kärlek som var så okomplicerad, bara äkta. Jag tror att hon älskade mig lika mycket som jag älskade henne och den knasiga personlighet som hon hade.
 
De minnen vi har tillsammans kommer alltid finnas kvar och jag ler när jag tänker på hennes vackra vakna ögon och alla upptåg hon haft för sig. För enkelt var det inte jämt, hon hade mycket knasigt för sig, men det var också det som gjorde att jag älskade henne så mycket, att jag förstod henne på ett sätt ingen annan gjorde.
 
Jag saknar dig för alltid, och jag önskar så att du fanns här hos oss ♥.
 



Natt

Kategori:

Gäsp, sitter här och nattammar lilla grisknoen. Jag har fått sova från 22 till nu, 5 timmar alltså, härligt. Vi fick en snäll bebis på det sättet. Äter innan läggdags och sen vaknar jag två gånger på natten av att hon gnyr lite när hon är hungrig, inte ett enda skrik har hon gjort på natten sen hon kom, till min stora lycka. Oskar märker inte av något, han sover sig igenom både amning och blöjbyten, men det är helt ok eftersom hans kl ringer 5.30 på morgonen, då tar jag gärna nattpassen.

Det blåser orkan utanför och imorgon ska vi traska iväg på babycafe med vännerna, mysigt. Mest för min skull, än är Maja lite liten för att ha någon glädje av det :)

Hoppas ni snarkar gott!

Chock

Kategori:

När vi låg kvar på bb togs ett pku-test på Maja som kan visa på vissa ovanliga sjukdomar som, om man upptäcker de tidigt, är behandlingsbara och ofarliga. Hon som tog testet sa att det var mycket ovanligt att barn har dessa sjukdomar så vi tänkte inte mycket mer på det, utan åkte lyckliga hem och blev väldigt chockade när de 3 dagar senare ringde från Barnkliniken i lkpg och bad oss komma för ytterligare tester då hennes sköldkörtelhormon-nivåer var för låga.

Vi åkte in och tog test på fredag förmiddag och på eftermiddagen ringde en trevlig läkare och meddelande att Maja har hypotyreos, vilket innebär att hon antingen föddes utan sköldkörtel eller att sköldkörteln är för liten eller outvecklad (detta ska vi ta reda på senare när hon är lite större). Hon måste äta medicin, levaxin, resten av sitt liv och det kommer inte med största sannolikhet påverka henne på något sätt då levaxinet ersätter sköldkörtelns funktion.

Inte nog med all "vanlig" oro som kom när Maja föddes, nu fick vi ett besked på att Maja inte var helt frisk vilket gav oss en chock men efter att vi fått träffa Majas härliga läkare som ska följa oss framöver så känner vi oss lugna och vi tänker knappt på hennes brist längre utan har insett att hon bara är lite unik men att medicinen kompletterar det som hennes kropp inte klarar av.

Det föds ca 30 barn per år med denna åkomma så vanligt är det inte, men tack och lov ofarlig och behandlingsbar. Jag är bara så tacksam för att pku-testet finns så det kunde upptäckas tidigt!

gravid

Kategori:

9 månader låg du i magen ♥
 


 
 
 
 
 

Total förälskelse

Kategori:

Är det konstigt att hjärtat slår backut och fjärilarna i magen gör mig helknasig? Jag är så kär i den här lilla filuren!

Vikten

Kategori:

Det här med vikten... Jag hade ganska tur med min graviditet och gick upp ungefär 12kg, vilket känns ganska lagom om man ser på mina matvanor de sista månaderna innan Maja kom. Även om jag åt ungefär lika mycket mat så slank det ner en del godis (en heeeel del) på kvällarna ;) och det unnade jag mig men var ändå, i slutet väldigt trött på att vara tjock och känna mig plufsig. Så jag var väldigt taggad för att börja äta nyttigare och röra massa på mig när förlossningen väl var över...

Meeeen när hon väl var ute kunde jag inte bry mig mindre om mig själv och mina kilon och tack och lov har amningen gjort sitt och 10kg är redan borta, de sista får ta den tid det tar, även om vi ska göra till vana att ta en powerwalk varje/varannan dag på veckodagarna. men mitt godis på kvällarna fortsätter jag nog med, för husefridens skull eftersom tröttheten ofta gör sig påmind efter kvällsmaten ;).

Helt enkelt, värderingar och tankar kring utseende och egot förändras en hel del när man har något miljoner gånger viktigare hos sig! (men jag är ändå glad över att mina gamla jeans passar igen, dock med en liten muffintop till följd).