first day of my life

Sol

Kategori:

Det är slutet av oktober och igår lyste solen och Maja kunde cykla i bara tröja, heltokigt och alldeles underbart skönt. Sålänge den mörka hösten håller sig borta är jag nöjd och vi tar tillvara på alla vackra dagar och håller oss utomhus, vilket Maja älskar, hon kan verkligen vara ute hur mycket som helst. Igår cyklade hon och jag hade en sovande Saga i bärselen så gick vi till en ny lekpark i närheten av oss som nästan är färdig och lekte i klätterställningen och körde kurragömma 💕. En fin dag helt enkelt efter ett mindre lyckat första besök hos tandläkaren för Maja, haha, så kan det vara, bättre lycka nästa gång 😊.



30år

Kategori:

I onsdags fyller jag 30år och det firades med att Oskar tagit en ledig dag, mamma tog hand om Maja och vi andra åkte till ett spa i närheten föe behandling, lunch och bad. Det var jätterogivande ute på landet, vår massös var helt fantastisk och poolerna härliga. Det hade såklart varit en aning mer avslappnande om vi åkt utan Saga men det var inget alternativ då hon gråter såfort jag rör mig några meter ifrån henne just nu. Men detta blev perfekt på sitt sätt. På kvällen åt vi sushi, tårta och sen dåsade jag bort i soffan av välbefinnande. Så lycklig i mitt liv även om det är total kaos och man ibland glömmer bort både sig själv och sin relation mitt i all bebisfix och en envis treåring som tar all tid och energi som man har. Men denna tid är snart förbi och jag försöker tänka på att njuta av livet som det är exakt just nu och inte önska dem äldre eller så. Var sak har sin tid och just nu är jag "bara" mamma och gör det till 100%, men snart kan jag lämna huset en dag, göra saker för mig själv, gå på dejt med min härliga sambo och så vidare. Den tiden kommer, men den här tiden kommer aldrig tillbaka och därför måste jag ta tillvara på den tiden så mycket jag kan 😊.

Magiskt fina blommor som jag fick av min familj ♥️


Att vara duktig

Kategori:

Vi har haft en mysig helg i korsberga, träffat kusinerna och kusinbarn, och fått vara med på dop, alldeles jättehärligt. Vi åkte hem efter frukost igår, och på eftermiddagen skulle jag och Maja gå själva på gympan hade vi bestämt. Kom dit, hade det kul första kvarten och sen kom tårar efter tårar på Maja för inga anledningar alls.. Glad/ledsen/glad/ledsen och tillslut orkade jag inte sitta och medla mer utan tog med henne ut, vilket förstås fick henne att gå bananas. Grät hela vägen hem bak på cykeln, men efter en stund hemma i mitt knä så lugnade hon ner sig och förstod att hon betett sig dumt "jag är inte dum, jag gjorde något dumt bara".. Kloka, lilla känslostorm, mitt hjärta brister när du är så ledsen och arg om dagarna för jag vet ju att du inte kan rå för dig själv och dina känslor, men jag önskar jag kunde förstå dig bättre.

Nu har hon börjat göra lite fula saker mot Saga, puttas, krama extra hårt och nypas lite i smyg. Hon som älskar varje sekund med Saga har nu börjat inse att hon tar plats. Hon har egen vilja och vill inte längre det Maja vill att hon ska göra. Och hon tar hennes saker, big nono. Det kommer nog vara en tuff period ett tag nu innan Maja förstår att det är dela som gäller, eller att vara uppe på hennes rum själv om man vill ha saker ifred. Livet är tufft när ens vardag ruckas till något man inte är van vid 💕.

Jag har börjat fundera på hur vi beter oss och kräver av Maja. Hon har alltid varit en "duktig" flicka. Aldrig gjort bus, gjort saker man bett henne om, varit omtänksam och hjälpsam och ordningssam. Kladdar aldrig, och jag kan utan problem lämna henne ensam en stund utan uppsikt, för jag litar på att hon aldrig gör något dumt... Jag önskar vi kunde slipa lite på den här duktiga flicka-synen vi och andra har på henne, tuffa till henne lite, göra henne mer busig, för jag är rädd att synen på henne kommer leda till att hon blir rädd för att ta för sig och göra sig hörd på alla möjliga vis. Jag har ju alltid varit en duktig flicka, och har aldrig tagit plats; aldrig hörts och setts för mycket, aldrig tappat kontrollen eller gjort något dumt alls.. Än idag.. Och jag önskar inte Maja det, jag önskar att hon blir mer vågad än jag, har mer jävlar anamma och vågar sticka ut!..

Oj som jag svävade iväg nu..😊


♥️♥️♥️

Mammig

Kategori:

Ligger i vår nybäddade säng som jag och Saga fixade imorse efter vi lämnat av syrran på förskolan. Älskar att krypa ner i krispiga lakan, önskar man kunde byta i för varje kväll,  låter dock en aning omständigt.. Sen tog vi en promenad i solen och njöt, jösses denna årstid är absolut bäst om ni frågar mig, luften är ren, naturen år så magiskt vacker och när det blir mörkt på kvällarna så får man tända ljus och krypa ner under en mysig filt, kan det blir bättre? Tokälskar hösten.
 
Mamma kom och hängde med Maja i eftermiddags när vi andra åkte till Ikea för att köpa överdrag till våra ektorpsoffor som vi hittat på blocket, tyvärr fanns inte fåtöljöverdraget men det får vi skickat till oss nästa vecka. Hoppas det blir bra, grått blev det så nu måste det målas om på väggarna för att dem är beiga. Nån dag ☺️ 
 
Vi har det lite intensivt med Saga just nu, hon är helt klart inne i den berömda 8månaders separationsfasen, bara mamma duger (om jag finns tillgänglig, är jag inte hemma fungerar pappa fint), mycket närhet, ganska mycket gnäll och ja allmänt lite krävande. Det är lätt att få klaustrofobi, att vilja vara inne i någonting med Maja men inte kunna utan att bebis är där och gärna vill klättra in i livmodern igen känns det som. Att alltid ha en liten mini vid höften eller vid fötterna. Det är såklart väldigt mysigt ibland också men jag önskar Oskar fick lov av Saga att avlasta mig mer, men vi går efter magkänslan, och där är vi båda överens om att lyssna på barnet och dess behov, följ barnet och ja gör det inte jobbigare än det behöver vara. Jag är Sagas tryggaste punkt just nu, men det kommer ju snart att ändras, det vet vi ju av erfarenhet med Maja som vi hade det likadant med. Jag har ju ett försprång som mamma, 9månaders kontakt i magen, 6månaders helamning och även nu ammar jag ju relativt mycket vilket gör mig till prio ett. Sidospår blev det nu, försöker kanske peppa mig själv att denna del av Sagas första tid i livet snart är över och snart är amningen över och då finns alla möjligheter att dela ansvaret helt lika, vilket vi också kommer göra när vi ska dela föräldraledigheten från mars... Den ångesten över att tiden bra rasar iväg är ett helt annat inlägg.
 
 Idag fick jag iallafall för första gången på länge lägga Maja på kvällen, så så mysigt för oss båda. Vi ska nog ta en Maja/mammadag snart, handla något kul, fika, gå på bio eller något. Bara vara med varandra 💕.
 
Imorgon myser vi nog bara hemma tills Oskar kommer hem, och sen fredagsmyskväll innan vi åker till korsberga och kusinträff på lördag morgon ❤️
 
 
Tänk att vi skapat er 😍 Våra lyckopiller!
 
 

Tjoff

Kategori:

Himla tomt med inlägg här såg jag nu.. Denna vecka har vi firat Oskar som fyllde år i tisdags, med sång, paket och mat ute på restaurang. Och idag har hans familj varit här och firat. Igår var Maja iväg på maskeradkalas och firade Esther som fyllt år, det var hennes första kompiskalas och en succé verkar det som 😊🎂 Jag, mamma och pappa var iväg hos mormor också som fyller 87år idag. Lilla älskade mormor som nog ingen av oss trodde hon skulle ta sig igenom förra året, men det visade sig att hon är en riktig kruttant, om än i en väldigt skör kropp 💕. Så märkligt det är livet. Först föds man, totalt beroende av människor, sen växer man upp, slår sig fri, blir vuxen och självständig och sen, när ålderdomen kommer då blir man totalt beroende igen, men denna gång inte av sin mamma och pappa som en nyfödd alltid har vid sig, utan av egentligen främlingar som gör allt med en som man själv inte kan göra. Det måste vara så tufft att acceptera, och inse att livet rinner ur ens händer... Så sorgligt och ledsamt, när värdigheten över sig egna kropp och sina egna val försvinner. 

Nästkommande vecka är det min tur att fylla år men först tar vi en vecka utan så mycket måsten. Ett föräldramöte ska vi gå på, som tyvärr är samtidigt som min yoga så den får jag vara utan denna vecka, himla tråkigt, det är en av höjdpunkterna på veckorna. Annars är det vardagslunk, babysång, förskolan för Maja litegrann och en massa mys och lek förstås. Jag älskar att spendera dagarna med mina två prinsessor, det slår allt. Ska iväg på möte med min chef om några veckor och bolla tankar om framtiden, och jag ska vara kvar i fornåsa eller hitta ett jobb inne i stan, finns för-och nackdelar med båda alternativen men att slippa pendla och slippa ha två bilar väger ganska tungt just nu iallafall. Och möjligheten att kunna cykla. Men jobbet stänger jag av länge till och går in i mammaledigbubblan ett tag, för jag är inte redo att acceptera hur fort tiden gått denna gång 💕.

Nu ska jag slumra här, och ladda upp för måndag!

Min härliga familj.
MIN, alldeles egna. Så häftigt!
Vår vackra bebis som är den gosigaste jag vet.
Och min tokiga treåring som har så mycket tankar, frågor och ideer för sig just nu att man blir alldeles matt, och rörd, och fnissig och stolt. Du kommer alltid vara den som gjorde mig till mamma, min största vinst i livet var när du kom till oss, vilken jackpot ♥️