first day of my life

Trött men pigg

Kategori:

Förundras fortfarande över hur jag kan känna mig så pigg hela dagarna (typ, och allt är ju relativt) trots amningsnätter, och som idag, en Majan som ville gå upp kl 6... Jag måste varit en sån zombie som gravid, ville bara sova sova sova, och trots att det inte ens är en månad sen jag var där med stormagen så har jag liksom glömt den där tröttheten och känslan, hoppas den håller sig borta (hahhahahahahaaa, vem lurar jag, det kommer snart vakennätter och panik-sömnbrist, men jag ignorerar det sålänge det går).

Här lullar dagarna på, vi gör inte så värst mycket men ändå går tiden snabbt. Än så länge njuter jag av att bara lulla runt och mysa, och tjejerna verkar nöjda med det dem också, så win win. Längtar dock till våren är här på riktigt och de värsta sjukdomarna är borta så vi vågar ta oss ut bland folk lite mer :). Men den tiden kommer, jag sniffar bebis som en tokig och njuter av amningsmys och hennes små utvecklingar varje dag, för att den här tiden när hon är såhär liten kommer aldrig igen och vem vet, det kanske är vår sista bebis...

Dags att sova innan matpass 1 som brukar bli runt 1-2, bäst att samla sovtimmar.

Pussas pussss pussas
Sagostund, Maja står för läsandet ♥️


Just nu

Kategori:

Jag ligger och har en sovande Saga på magen, har skickat iväg Oskar och Maja till affären för att köpa ingredienser till tacosfredag, och vi har haft en jättelugn mysdag hemma efter första veckan tillbaka på förskolan för Majan. Det är Oskars sista lediga dag efter 3veckor tillsammans hela familjen och på måndag börjar vår vardag utan honom, det känns lite pirrigt och nervöst men det kommer nog gå toppen, jag får ställa låga krav på mig själv och sätta små mål såhär i början, som att komma ur pyjamas innan lunch och kanske se till att alla får i sig mat någorlunda och får sina blöjor bytta 😛. Har ju fått sova ut i tre veckor nu på morgonen men nu är det bara att vänja sig vid morgon runt 7 och att rodda två små knoddar ♥️. Gud så mysigt det är, en underbart underhållande 2,5åring och en bebis som bara är så söt så man smälter. Livet!!!!

Men först ska vi ha helg, och försöka fixa lite mysigt inför påsken kan jag känna. Älskade syster kommer hem då och vi längtar ihjäl oss snart efter henne allihopa 💕! Försöka hitta på någon kul påskpresent till Maja också istället för att få godis i påskägget, det känns onödigt, och roligare att få något att leka med istället för godis som vi fortfarande försöker vara rätt snåla med för Maja.

Nu ska jag snosa vidare på den här godingen till bebis!

så kärleksfull och snäll mot sin lillasyster 💜


Amning

Kategori:

Läser ju en hel del bloggar, bland annat Cissi Wallin som just nu skapar debatt i amning/ersättningsträsket genom att aktivt välja bort amningen på grund av en rad olika anledningar. En aning tröttsamt kan jag tycka att det ska bli galna diskussioner kring människors fria val kring om de vill/inte vill-amma/måste ge ersättning av olika anledningar och så vidare. Man får väl för fasen göra hur man vill, barnen växer ju upp och blir alldeles unika på sitt sätt iallafall, oavsett om de växer upp med amning eller ersättning eller lite av båda.

För mig har det inte varit så mycket att tänka på, det enda alternativet har varit amning för det känns "naturligast" och smidigast, plus att det oftast är tokmysigt! Men hade det inte fungerat eller om vi märker att Saga inte går upp i vikt som hon ska så har jag inga problem med att ge ersättning också, man gör ju allt för att barnet ska må bra, det är ju det allra viktigaste...Med Maja fungerade amningen ok, jag hade onda sår första 2månaderna men "kämpade" på och ammade sen till hon var 7månader, trots att hon krånglade rätt mycket och var ganska ointresserad efter 4-5månader och hellre åt mat.. Den här gången läste jag på mycket innan kring hur man undviker sår och andra bra tips, och halleluja, jag fick aldrig några sår, och jag känner mig väldigt mycket lugnare och tryggare med Saga. Hon äter ungefär var 3e timme, mellan 10-15 min per gång vilket är ganska kort tid så jag hinner med både mig själv, Maja och ja hinner liksom inte tröttna på att amma, känner mig inte som en mjölkko alls faktiskt :).

Jag hoppas kunna amma Saga lite längre än med Maja, och jag ska inte stressa på mat-debuten som man kanske gjorde lite med första barnet. De hinner lära sig äta så småningom :). Jag är glad och tacksam att amningen fungerar för oss eftersom det känns bäst för mig och bebis, men inser att alla inte känner som jag, och det har jag ju inte något att göra med, eller något jag gnäller på dem för!

Mys , gos och närhet ♥️



Gos

Kategori:

Idag fick Maja gå till förskolan en sväng, och det gick ju såklart hur bra som helst, bara för att jag varit nojig över det. Hon kom hem glad som en mört, roligast var nog att pappa hämtade, det har inte hänt på vääääldigt länge. Sen kom Lilia och lekte på em medan Marthina åkte och jobbade. Som jag älskar att Maja har sin kusin både nära i ålder och nära rent fysiskt, bara en korsning emellan och att de kommer så bra överens, oftast, de kommer ha en fin uppväxt tillsammans ♥️. Saga fortsätter att sova, äta och bajsa sig igenom dagarna. Hon är lite mer vaken nu och behöver mer och mer vara i famnen för att sova vidare, men i vagnen sover hon gott och länge, det är toppen, Maja tyckte inte alls om vagnen i början vilket komplicerade livet lite men nu har vi både vagnen och en ergo-babysele som jag unnade mig för att kunna ta oss utanför dörren och det är ju hur bra som helst!

Vi myser och myser och jag försöker att strunta i måsten och sånt, utan njuta av att sitta och amma/mysa/pussas/umgås i soffan utan massa stress, den här tiden kommer aldrig igen ♥️. På torsdag ska vi till bvc för vägning, ska bli spännande att se vad som hänt med vikten. Hon äter ganska fort, vilket är smidigt men äter mer ofta på kvällen. Vi brukar gå och göra natt vid 22, sen vaknar hon ca 2-3 gånger innan morgonen men somnar om fort, och jag också. Vi ligger själva i stora sängen fortfarande men jag saknar att ha både Oskar och Maja där så måste lösa det där så småningom, inte så smidigt om alla håller på och väcker varandra dock....

Gosig sovbebis
Sniff sniff ♥️
Soffmys
Pappa är spännande 😍


vila.

Kategori:

Jag och Saga ligger inne i soffan och slappar, fast solen lyser utanför men försöker att tänka bort den och unna mig vila efter några timmars vakenbebis inatt. Oskar och Maja är i trädgården och bygger ett utekök som Maja kan ha och leka med. Hon är alldeles tokig i sin sandlåda och kan spendera timmar i den så vi tänkte göra/köpa lite saker som hon kan leka affär/kök eller vad hon nu känner för också. De skulle cyklat iväg till lekparken men nej, "ska vara i sandlådan först en stund"... Gullungen.
 
Trots att vi mest är hemma och hon bara leker med oss så verkar hon inte ett dugg "uttråkad" vilket jag var lite rädd för innan, utan har istället kommit till ro får jag en känsla av, leker ordentligt i sitt rum utan att vi alltid måste vara med, kan sitta lääääänge och läsa böcker för oss när jag ammar (vilket minne hon har, kan återberätta massor av sina böcker hon har och berätta vad som händer på varje sida, fascinerad!!) och pysslar för sig själv ute också. Fint att se! Nästa vecka ska hon får gå en eller två dagar på förskolan, jag behöver "träna" på lämning tror jag medan Oskar är kvar hemma och kan vara med Saga under tiden. När jag var hemma innan Saga kom kunde jag ju köra med en vit lögn och säga att jag "var tvungen att åka till jobbet", vilket hon ofast accepterade, men nu vet jag inte hur jag ska locka henne att gå dit, för jag kan ju inte säga "hej då, nu går jag och Saga hem och myser bara vi två", tror inte att det kommer vara så populärt. Ska ringa till avdelningen imorgon och se om de har några bra tips, haha. Även om jag jobbar som förskollärare själv så känner jag mig helt lost här, vill så gärna att hon ska få några dagar i veckan att leka med sina kompisar där, men jag vill ju inte att hon ska vara ledsen och känna sig undanskyffad eller nåt heller. Svår balansgång det där, men det kommer säkert lösa sig toppen som det oftast gör.
 
Imorse var jag med Saga på hörseltest som hon fick tummen upp på, och i eftermiddag får vi hembesök av BVC så jag borde väl plocka undan lite, eller så struntar jag i det, hon har väl sett lite stökiga hem förut antar jag :).
 
Nu ska jag se senaste "Girls" (älskar älskar älskar Lena Dunham) och ta en kopp kaffe medan jag lyssnar på bebis gnyende i sömnen ♥.
 
matkoman
kul med ståbräda, en stund iallafall :)
världens bästa tokunge ♥

Söndagskväll

Kategori:

Har en sovande Saga på bröstet, ska precis sätta på en film på datorn och godispåsen från hemmakväll står här jämte. En alldeles underbar kväll efter en väldigt seg dag. Saga har sovit precis hela dagen förutom några matstunder och Maja och Oskar har varit iväg och lekt med Anton, Madde, Esther och Ebbe och sen varit på gympa. Så har kollat serier, sovit en sväng och plockat lite här hemma. Segt men mysigt. Hon var vaken nån halvtimme nu ikväll innan mjölkkoman kickade in. Hon ammar lite på dagarna men kör varannan timme på kvällen för att kompensera antar jag, och bara hon är nöjd och går upp i vikt får hon äta hur hon vill.

Imorgon efter frukost ska jag ta med Maja ute och göra något bara vi en stund. Saga sover ändå efter några vakentimmar på morgonen så då hinner vi göra något innan lunch, får hålla oss i närheten om hon vaknar bara.

Nu har jag varit ogravid i en vecka och jag känner mig så energisk, fri och mig själv igen, en underbar känsla. Har ont i rygg och kropp eftersom jag knappt rört mig de senaste månaderna så är ju kroppen helt sönder och svag men promenader och lite hemmaövningar med pilatesbollen hoppas jag ska hjälpa till på traven. Vikten bryr jag mig inte ett dugg om, aldrig känt mig så smal som nu efter den där megamagen jag bar runt på. Foglossningen känner jag fortfarande av, hoppas den försvinner snart, sugen på barnvagnspromenader med podcasts i lurarna.

Vi lunkar vidare in i vecka 2 av bebisbubblan och njuter vidare av att få vara tillsammans ♥️

Morgonmys
Lilla grodan 😍
Bus och kärlek
Trött tröttare tröttast!


Njuta

Kategori:

Måste Stanna upp i nuet och verkligen njuta av dessa dagar tillsammans som familj. Det är verkligen magiskt. Trots att brösten gör ont, sömnen är upphackad och allt är nytt och lite läskigt så är den här tiden alldeles speciell och kommer aldrig igen. Första tiden som fyra, så himla mysig ♥️. Saga mest sover och äter lite emellan så hon beter sig väldigt exemplariskt, äter och somnar om på natten också, tokskönt!

Maja älskar sin lillasyster. Pussas pussas gosar och håller full koll. Hon blir orolig när hon är ledsen och vill gärna hjälpa till att byta blöja/klä på/osv och hon får göra så gott hon kan. Man är ju en aning mer avslappnad och "cool" med barn nr.2 haha, Saga blir nog en laidback unge, van vid ljud och rörelse iaf, vilken Maja inte var/är.

Nu har jag agerar matbank här och dockan har somnat om = godnatt!

Fantastiskt mysigt!
De Jekyll/mr.hyde. Humöret skiftar fort mellan arg/glad/ledsen men oj vad man märker att hon njuter av att få vara hemma hos oss ♥️.

"Jag ska köra". Blev barnvagnsrace, hmm 😛.


3 dagar.

Kategori:

Tisdag. Saga är nu 3 dygn gammal och verkar väldigt nöjd med livet. Mjölken rann till typ inatt och nu är mina bröst allt annat än behagliga. Som två hårda, onda tegelstenar. Lilla fröken är inte heller någon tuttande bebis utan sover typ 3 timmar, äter, sover igen och bajsar lite emellan det, så hon hjälper inte till direkt att amma ur det värsta när det behövs förutom när det är matdags och då är det ett bröst i taget som gäller än så länge :) Men panodil, värme och djupa andetag så ska vi nog klara dessa onda dagar också, det går ju tack och lov över.
 
Hon har några få vakenstunder per dag när man får se hennes vackra mörka ögon men annars är hon en tröttis ♥. Livet som tvåbarnsföräldrar går över förväntan än så länge, väldigt tacksam över försäkringskassan och möjligheten för Oskar att vara hemma. Han ska dessutom ta en föräldraledigt-vecka extra så vi får tre veckor tillsammans innan vardagen som mammaledig börjar på riktigt. Känns alldeles underbart. Maja får vara hemma med oss, för att få känna sig totalt delaktig men också för att vi vill slippa alla baciller som förskolan levererar. LIVRÄDD för rs-viruset, och vi är toknojiga för sjukdomar och tvättar/spritar händerna såfort vi varit utanför huset. Kanske en aning hysteriskt men hellre det än en sjuk bebis.
 
Idag hade vi en tid för läkarkoll, vikt och PKU-prov på bb-mottagningen här i stan och hon fick en godkänt-stämpel i rumpan. Allt såg så fint ut. Hon var lite gul men testerna var bra och vi ska bara hålla koll så det inte blir värre, då ska vi ringa direkt. En liten viktnedgång men hon fick godkänt på amningsteknik så förhoppningsvis ammar hon upp sig bra nu när riktiga maten finns :).
 
I eftermiddags kom farfar hit och hälsade på, Maja visade stolt upp lillasyster och sen var det lek för hela slanten. Älskade farfar som verkligen gör allt för sina barnbarn, de har tur som har honom. Han hade med så fina kläder från polarn och pyret till Saga och ett kul pussel till Maja som hon tyckte massor om. Världens snällaste!
 
Saga ligger här jämte och knorrar i sömnen, och jag smaskar lite choklad framför bygglov. Väntar in nästa amning och sen är det sovdags. Hittills har vi sovit alla 4 i sängen men imorse (halv6) vaknade Maja av Saga och sen kom hon inte till ro att somna om mer så inatt får Oskar och Maja sova i hennes säng (fördelen med 1.20säng i hennes rum) och jag och Saga får roa oss själva i stora sängen, hoppas det ger oss alla lite mindre störningsmoment. Lite senare hoppas jag att alla kan ligga och mysa tillsammans med nu när Saga inte riktigt har koll på dag/natt än så kanske det är dumt att störa varandra. Hoppas Majan förstår det också och inte lämnar Oskar för mammas trygga famn, vi är ju så vana att skeda hela nätterna ♥.
 
"hon vill sitta i mitt knä". Så kärleksfull och snäll. Pussas och kramas mest hela tiden.
solljus i babynestet på köksbordet medan vi åt frukost
en stolt farfar till tre fina tjejer nu ♥

hon kom tillslut.

Kategori:

Vi fick en februaribebis. En igångsättning blev det igår då de hade det lugnt på förlossningen och plats för oss, egentligen skulle vi ju kommit dit imorgon måndag. Så vi lämnade Maja hos mormor och morfar vid 9 och sen åkte vi mot förlossningen i Linköping, pirriga och förväntansfulla 💕.

Den korta versionen:
De började med att sätta en ballonggrej som öppnade mig till 4cm på ett par timmar. Sen tog de vattnet samtidigt som de satte en elektrod på bebisens huvud, men ingenting hände efter det heller så en timme senare satte hon in värkstimulerande dropp. Vid 17 började jag med lustgas, då gjorde det riktigt ont men var ändå skapligt hanterbart, typ. Vid 18.40 vill jag krysta och 10 minuter senare kom hon. Två timmars tuff smärta alltså och en så smidig förlossning så man nästan får skämmas. Fick sy några få stygn och mår idag oförtjänt bra i kroppen, och så glad att inte vara gravid längre, hurra för att få ha bebis på magen istället för i!! Lilla fina tjejen som är pigg, tuttglad och gör inte alls så mycket väsen av sig hittills. Eftersom hon kommit igång att tutta, jag mådde bra och hon också så ville vi hem så fort som möjligt till Majan och till "nya verkligheten". Doktorn okejade henne och vi har tid på BB-mottagningen på tisdag för koll, vikt och provtagning så det känns tryggt.

Maja och lillasyster fick ett fint första möte, Maja är väldigt lycklig och tycker än så länge att hon är det finaste i världen verkar det som, knappt lämnat hennes sida idag, förutom när hon och Oskar åkte på gympan som hon såklart inte kunde missa 😊.

Finns ju tusen saker att säga och skriva men nu sover Maja och bebis och jag ska försöka göra detsamma några timmar. Förhoppningsvis rinner mjölken till imorgon och då antar jag att det blir amningsmaraton, bebisens mage kurrar oroväckande hungrigt här jämte mig, stackarn, tutta massor och bara få ut några droppar, så orättvist.

Lyckliga vi. Så tacksamma över de två fantastiska tjejer som vi skapat och som jag fött. Fasen vilka hjältar vi mammor är, heja oss!

Välkommen till världen vår skatt 💕.