first day of my life

Hungrig

Kategori:

Om jag inte haft mitt illamående och en begynnande foglossning som stör mig en del är det lätt att glömma att jag är gravid, att det faktiskt bor någon i min mage. Veckorna rullar på och på fredag går vi in i v.20, alltså nästan halvvägs, och ska jag vara ärlig så pratar vi inte jättemycket om bebisen, framtiden och saker som behöver fixas eller köpas än, vardagen rullar liksom på ändå. Jag tror att det kommer ändras efter ultraljudet nästa vecka, för innan dess kan jag inte riktigt slappna av. Jag känner inga rörelser direkt än så jag vågar liksom inte hoppas allt för mycket, ledsamma saker händer varje dag, så jag längtar efter att få se lilla bebis på skärmen och kanske kan jag efter det förstå att det framöver kommer komma en liten bebis till oss 💕

Majamys när det är som bäst.

Maja fick vara hemma från förskolan igår och idag för hon är genomförskyld. Ingen feber men en rejält snorig näsa som behöver bli lite mindre snuvig. Igår var jag hemma och idag kom mormorn och bytte av mig efter lunch när jag åkte till jobbet, världens bästa mormor som Maja är såå trygg och lycklig med, finns få saker som gör mig så lycklig som att knappt få en hejdå-kram för hon är så exalterad över att få leka med henne 💕. Imorgon har vi ledig dag så vi ska krya på henne och förhoppningsvis kan hon gå till föris resten av veckan sen. Jag är fortsatt sjukskriven halvtid ett tag framöver, och det känns väldigt skönt, kroppen är liksom väldigt nöjd efter 4 timmars jobb, illamåendet håller sig i trim och ryggen gör bara lagom ont..

Målarstuga
Läsa böcker efter bibblanbesök 👍.



Mörkrädd

Kategori:

Nerslängd i favorthörnet i soffan efter ett bra men långt föräldramöte på jobbet. Alltid kul att få tiden att diskutera verksamheten och visa och berätta vad vi gör, eller försöker göra för att ge deras barn så bra och fina dagar som möjligt. Men luften gick ut mig lite i bilen hem, så så trött och illamående, igen. Mådde bättre några veckor men nu har det kommit tillbaka igen, suck, kan jag inte få må bra för ett litet tag nu, och bara få njuta?!.. Man får vara tacksam ändå, för livet som är så fint :).

Imorgon bitti ska jag till barnmorskan på koll innan jobbet, ska prata med henne om sjukskrivningen och hur jag ska göra framöver, och så lite allmänna frågor som jag glömt av sen Majan låg därinne i magen. Hon är så söt nu när magen putar hela tiden så hon blir påmind, "bebis därinne" säger hon och drar upp tröjan för att se, "därinne i magen är den" och så knackar hon på bebisen lite, urgulligt. Ska bli mysigt när den börjar sparka så hon kan känna, undrar vad hon säger då ;).

I några veckor har hon inte alls velat ligga i sitt rum, fått panik om vi försökt söva henne i sin säng och pratat mycket om att vi inte får släcka lampan, så det verkar som om vi fått en liten mörkrädd tjej, precis som mamma. Vi ska försöka göra hennes rum lite mysigare och skaffa nattlampa så hon kanske vågar vara därinne på kvällarna, men just nu sover hon hos oss, igen. Lilla vännen 💕. Fast jag har inte så mycket emot samsovning, förutom när man får en fot i huvudet mitt i natten och sånt, men det överlever jag, sålänge hon är trygg.

Nu ropar sängen, orkar inte vara vaken en sekund till tror jag.

Godnatt min skatt ♥️.

Nyfiken

Kategori:

En av de mysigaste stunderna tycker jag är att få hämta hem Maja från förskolan. Idag satt en av hennes fröknar på en bänk så jag satte mig jämte och så pratade vi en stund medan Maja lekte vidare med sina kompisar. Så kul att få en liten inblick i hur hon är när hon är där, det är ju hennes lilla sfär som vi egentligen vet rätt lite om i det stora hela. Och så skönt att få en stund prat med de där megaviktiga personerna (hjältar i mina ögon) som får umgås med vår dotter på dagarna, ibland är det ju så rörigt runt dem (såsom förskolan ofta är) att man inte vill stjäla deras tid att stå och kallprata, men ibland när man känner att allt är lugnt och tryggt tar jag gärna tillfället i akt :). Hon lekte med två större tjejer i sandlådan och man märker att hon gärna leker med äldre barn, att hon ser upp till dem och försöker härma deras lek och språk. Häftigt att se. Sen skrek och vinkade Maja "hej då alla barnen" över hela gården innan vi traskade hemåt. Mysigt!

"Därborta är min dagis mamma, ska gå dit sen."



Klädkris

Kategori:

Jag är ju så himla glad över att få möjligheten att vara gravid igen, såklart, men de här veckorna mellan "gravid utan att det syns" och "verkligen gravid" är ju lite tricky på klädfronten helt klart. Jag har köpt på mig några gravidjeans som jag började använda direkt efter sommaren och klänningarnas glada dagar var slut. De sitter ok men behöver lite mage till för att sitta upp ordentligt. Jag har ju gått upp några kilo redan antar jag (vågen håller jag mig borta från, vet min vikt när vi plussade och kommer väga mig vid förlossningen så man vet vad man har att jobba ner till igen, räcker inte det) ;) och den här mellanperioden är det ju lätt att se lönnfet/jättemätt ut istället för gravid och jag har svårt att klä mig. Har jag för tajta tröjor känns det inte bra, och har jag lösa tröjor så känns inte det bra... Inte lätt att göra mig nöjd just nu alltså, så nu får magen gärna växa till sig ordentligt så de tajta tröjorna från när Maja låg i magen känns bekväma igen :).


bebis

Kategori:

Majas morfar har "lite" mage som sticker ut där under tröjorna och i söndags när vi var där satt vi alla runt omkring gungan medan mormor gungade Maja, och rätt som det är säger Maja :"Du bebis i magen morfar?". Alltså som vi skrattade. Hon vet ju att om magen är lite rund så kan det vara en bebis därinne, precis som hos mamma, såklart hon trodde morfar hade så också ;). Här är det ärlighet varar längst som gäller, iallafall om man är 2 år och inte riktigt har koll på vad man ska och inte ska säga till folk. Kan ha varit en av de roligast kommentarer hon sagt någonsin.
 
Vi var in till stan på fm idag för att köpa lite saker på apoteket, och när vi går förbi några skyltdockor med målade läppar säger hon "oj vilka röda munnar dockan har"... Gick förbi två tanter precis samtidigt som skrattade gott åt henne. Just nu är det en fröjd att lyssna på henne prata, hon har så mycket tankar och ideer som bara pluppar ur munnen och man får bara njuta och svara så gott man kan på det hon frågar. Det är liksom inte tyst en sekund, om hon inte pratar med oss så pratar hon med sina vänner dockorna eller så sjunger hon för full hals på alla sånger hon lärt sig. Man vill ibland bara äta upp henne så underbar hon är, säger jag helt opartiskt... :) Kanske dags att skriva ner alla hennes tokigheter som hon säger, för att minnas, ja så får det bli.
 
full av bus, mest hela tiden :).
 
 

Kommentera

Kategori:

Jag orkar inte ens kommentera hur jag tycker om gårdagens valresultat, det är så många andra som skriver precis vad jag tänker, så jag har inte så mycket att tillägga mer än att sörjer hur Sverige är just nu, och rädslan över vad det är för land som jag låter mina barn växa upp i. Sorgligt!

Men vardagen går vidare, jobbar 50% två veckor till och sen hoppas jag kunna gå upp och jobba min vanliga arbetstid igen. Hoppas kroppen är med på den planen också :). Känner av min rygg och svank redan, hade ju ingen foglossning alls med Maja och var hur rörlig som helst, så hoppas det här är nåt tillfälligt bara, och att det kan hjälpa med träning och stretching. Får höra med min barnmorska nästa vecka om hon har några bra tips. Mitt jobb är ju ganska fysiskt ansträngande med barn att lyfta, trösta, hjälpa och så allt upp och ner från marken, men äsch, det ska nog gå bra :).

Igår var vi på familjegympa och Maja var lyrisk och tyckte det var kalasskoj, så det blir nog höstens söndagsunderhållning. Lilla bestämda damen har ju bestämt sig för att oftast inte sova middag så det var en vääääldigt trött tjej efter gympan, och somnade på mindre än 30 sekunder efter vällingen var slut, snabbaste läggningen hittills, helt klart. Vi får väl se hur det blir på förskolan när det är dags för tidiga mornar igen och lite mer vardag, hoppas att hon får ro att somna där då, annars blir nog vissa eftermiddag hemma väldigt långa och trötta 😛. Men som så mycket annat så går det ju inte att övertala henne när hon väl bestämt sig så det lär väl visa sig.

Nu ska jag se idol och imorgon börjar jag 13 så jag och maja får en mysig förmiddag hemma först, yay.


Modig gympatjej som klättrade upp till taket :)

Kvällsunderhållning när den är som bäst, Maja dressar sig själv och ville dansa regndansen, alla lådor i hallen blev tömda på köpet 🙈. En tok är hon!


lite ledsen.

Kategori:

Vi skulle varit iväg till Lysekil nu och träffat mina vänner från Halmstad med familjer. Två nya bebisar har kommit sen sist vi sågs och det skulle bli så mysigt att få kramas om igen. Vad händer, jo Maja kräks torsdag kväll och fredag fram till lunch, så vi vågade inte åka med tanke på smittorisken. SÅ JÄVLA LEDSAMT. Vissa saker behöver man extra mycket och att träffa dessa tre hjärtan och deras fina familjer är en sak som ger mig så mycket energi. Men jag får ta mig en tur snart och hälsa på dem snaaart och kompensera helgen helt enkelt.
 
Maja har varit pigg hela dagen men vi har ju hållt oss undan civilisationen så mycket som möjligt eftersom det är smittsamt så vi tog en promenad i råssnäs på förmiddagen och i eftermiddags så cyklade jag och Maja ner till varamon medan Oskar såg på fotboll. Kom hem till lagad mat och en påse med godis som jag ska njuta av tillsammans med en film när Maja somnat. Just nu vispar hon pannkakor i badkaret och jag lyssnar på lugn musik, en skön stund. Imorgon ska vi testa på gympa i råssnäshallen om alla är pigga och fräsha, ska bli kul :).
 
Dåligt med uppdatering senast veckan, men veckorna bara rullar på. Nu är vi inne i v.17 jag och bebisen i magen och det närmar sig det stora ultraljudet, ska bli så spännande. Vi har inte bestämt än om vi ska ta reda på om det är en tjej eller kille, vi ändrar oss varje dag typ, men just nu känns det iallafall som om jag vill veta, vi får väl se om det håller i sig till dess. Men Maja blev det ju en överraskning så kan ju vara kul att testa det andra sättet den här gången, vilket som så är vi ju så lyckliga över lilla pyret i magen även om det fortfarande känns ganska overkligt, känner inga rörelser alls än och även om illamående och trötthet påminner, och en mage som växer sakta men säkert så känns det inte riktigt verkligt än, hoppas grodan snart vill börja göra sig tillkänna därinne ♥.
 
inte utan min docka :)
plums i vattnet med stenarna
"jag är stark som pippi mamma"
 

Jobb

Kategori:

Jobbat två halvdagar nu och det går bra, ungefär precis vad kroppen klarar av just nu. Kroppen är helt klart mindre stark den här gången, ont i nedre ryggen, trött och flåsig, redan. Och så illamåendet som ett stort moln över allt det, spännande. Förra gången var jag ju aktiv hästtjej, hade Landola varje dag och tungt stallarbete med allt vad det innebär, plus ridning. Nu är kroppen otränad, svag och klen, ingen bra utgångspunkt för en graviditet med en aktiv 2åring att ta hand om, plus mitt jobb på förskolan, många små som vill bäras, lyftas, kramas och alla osmidiga positioner på golven och så vidare. Skärpning på mig. Måste ta tag i detta, promenera och simma några dagar i veckan för jag har ju ett gäng månader kvar och magen har ju knappt börjat växa, haha... Frustrerande situation på jobbet för övrigt med för lite personal, nya scheman på ingång, och ja ingen stabilitet alls, och jag önskar och håller alla tummar för förändring snarast eller att någon sätter ner foten för barnens, och personalens skull!

Maja och jag var på öppna förskolan på fm innan lunch och sen blev det en kortis på dagis för lilla damen när ja åkte och jobbade innan Oskar hämtade, och imorgon när det är helledig dag ska vi gå i pyjamas hela dagen har jag tänkt, kolla ryttar-VM, mysa, läsa böcker och pyssla hemma, åh så skönt, hoppas Maja har samma plan bara 😛.

Dåligt med nya bilder så får bli en instagrambild som jag älskar, nyvaken mysunge 💕