first day of my life

happy.

Kategori: funderingar

Åh haft en himla härlig dag. Mys och fika hemma hos Mli och Hugo med dem och Sanna och Elsa. Barn är livet, underbara underbara livsglada sprallbollar.  Sen åkte jag och hämtade mamma så tog vi en sväng och gjorde ärenden på stan = två tröjor rikare. Konstigt det där ;).. . Sen gick vi upp och fikade hos mormor, fina mormor som är pigg igen och verkar glad över att våren kommer.

Njöt av en lång dag i stallet, och en ridtur i regnet. Jag älskar mina stallvänner, jag har haft tur att hamna där, som jag trivs och så hemma man känner sig i stallet. Och lycklig. Vad som än finns i huvudet är som bortblåst när jag får gosa in sig i landolas mule och prata med vännerna.

Och nu ska jag få åka och pussas med den bästa av alla ♥ :)


Liv.

Kategori: funderingar

Så var det torsdag, igen. Som vanligt. Alltid mot helg :). Inte mig emot för då slipper jag bli pussad hejdå utan istället bli pussad godmorgon och njuta av frukost och mys i soffan hela morgonen. Lördagmorgon har blivit kanske den bästa stunden på veckan, just nu iallafall ♥ Jag är så kär och så glad, hur kunde det bli såhär bra?.. När man minst anar det, så som det alltid är.

Veckan har gått fort, jag har jobbat måndag och tisdag. Varit i Linköping och träffat jossanx2 och pernilla. Kollat fotboll. Ridit. Pussats. Promenerat. Haft träningsabstinens, kan inte träna pga knät fortfarande. Ätit godgod mat. Städat. Gråtit. Skrattat. Sovit. Sett film. Njutit.

Och nu ska jag snart iväg och träffa Sanna och lilla sötbollen Elsa. Äntligen. Vi har gått om varandra flera veckor nu men nu ska vi kramas och prata, om allt :). Sen ska jag ut med Landola i solen, bra torsdag!

Sista dagen i Mars. Nu kommer april, då är det vår på riktigt. Och vi väntar alla på Jossan och Stefans lilla mirakel som ska komma ut till världen. Vi längtar efter dig! Nästa helg ska jag få träffa mina Halmstadtjejer, äntligen :).

Såå blajblaj, bäst att jag sminkar mig och kammar till luggen ;)


Ha en jolly good day ♥

sorg.

Kategori: funderingar

Jag vaknar med sorg i hjärtat och lider och plågas med min vän som plötsligt förlorat sin pappa, och till familjen runt om. Jag ifrågasätter meningen med allt, med livet när såna här saker händer. Varför tas fina oskyldiga människor ifrån oss utan någon slags barmhärtighet eller syfte. Det finns onda människor runt oss överallt som får leva vidare men varför drabbas de som minst förtjänar det?.. Orättvisa och hjälplöshet är de känslor och tankar som kommer upp. Och meningslösheten. Varför.. Det som skrämmer mig mest är att vi aldrig kommer få några svar, det finns ingen som någonsin kommer kunna berätta om meningen med det hela, om syftet och det gör min frustrerad och rädd.

Det värsta är att jag har en tro på att allt sker av en mening och att man ska leva efter karma. Men om hemska saker händer fina och goda människor, vad säger min tro om livet då? För det finns ingen mening med att människor ska behöva lida och förlora de människor de älskar mest. Aldrig!

Alla mina tankar går till dig och din familj E, det finns inga ord som beskriver hur ledsen jag är ♥.

knä.

Kategori: funderingar

Sitter med lindat knä efter att varit dum nog att springa/gå en dryg timme i sand hela varamon fram och tillbaka. Jättelyckat, kommer väl få amputera nu antagligen, så känns det just nu :(... Får hoppas det går över till imorgon eftersom lägenheten ligger på 6e våningen = en jävla massa trappor. Men det löser sig, får väl hoppa på ett ben annars. Vi var på lagret idag och plockade ihop alla saker och jag hittade min pälsväst jag letat efter hur länge som helst, yay. Nu kan du komma våren.

... och man får aldrig någonsin glömma att man är värd det bästa, att man är bra nog för att få det bästa. För börjar man tveka på sig själv så gör andra runt omkring dig det också. Var stark, du är viktig och betydelsefull!

... och som jag längtar till helgen ♥.

thought.

Kategori: funderingar




live, laugh, love. the easy way of living.

morgon.

Kategori: funderingar

GODMORGON ♥.

Redan torsdag, fattar inte vart veckorna försvinner.. . Så imorgon är det helg och jag, mamma och pappa ska köra upp med möbler till Rickard och hans nya lya i Stockholm. Åker hem på kvällen igen, för sen på lördag blir det riktig tjejfest och utgång. Ska bli fantastiskt kul!

Jag har fortfarande ont i knät sen helgen och träningsvärk i revbenen men ska ta mig till gymmet om ett tag iallafall, eller ta en joggingtur i solen.. . Tack och lov för snön är borta igen, meningslösa snö.

Nu ska jag dricka kaffe och ta en macka,

ha en härlig underbar dag!

reboot.

Kategori: funderingar

Kom precis hem och känner mig så mycket gladare, enkelt.. . Vi satt på espressohouse många timmar och pratade livet, relationsakuten borde de kallas, för så mycket starkare jag kände mig när jag gick därifrån. Jag ska aldrig mer bara gå runt med klump i magen, vännerna vet alltid bäst, och ser alltid till ens bästa, de vill ju bara se en lycklig och glad :). Energiboost. Och en t-shirt från Solo följde hem också, ännu en.. Men fin var den!

jag vet.

Kategori: funderingar

Jag är kass. En usel bloggare. Men jag har inget vettigt att skriva känns det som. Dagarna flyter in i varandra och det händer liksom nada intressant som jag kan delge er. Sorgligt. Och självvalt, så jag gnäller inte så mycket över det. Eller det klart det händer något, det pirrar i kroppen och magen mest hela tiden men jag försöker behärska mig, och det är härligt och otäckt på samma gång. Man är ganska hjälplös när hjärtat tar över och hjärnan slutar fungera. Men han är bra, alldeles för bra egentligen :).

... Jag ska sticka in till Linköping och träffa Jossan, Jossan och Pernilla alldeles strax. Kanske sista gången jag hinner krama på Jossans gravidmage innan lillbäbisen kommer ut. Längtar. Jag hoppas det blir en bra onsdag för hittills har jag svarta moln över huvudet och jag orkar inte med mig själv.. . Och jag längtar till helgen, när Lii och Emmy kommer hem.


häst.

Kategori: funderingar

Sååå, nu är jag fri från stallet för idag. Fast det har varit helt okej att spendera dagen där, vädret är såå himla härligt. Jag ska hoppa ur stallkläderna och sätta på mig nåt mindre hästluktande och ta en promenad. Det går inte att vilja vara inne när det är såhär. Solen är min vän :). Det var mysigt igår men oj så trött jag, och O var.. Vi försökte oss på att se en film men det gick inte att hålla ögonen öppna.. Så den får vi ta en annan dag. Pizzan och vinet var iallafall väldigt smarrigt, och sällskapet också!

Nu ska jag äta lunch,


en sliiiten stalltjej.. Men så får det vara ibland.

buppp.

Kategori: funderingar

Fick åka hem imorse och byta bil med mamma som var insnöad, galet hur mycket det måste snöat inatt när vi låg och drömde. Men äsch, det är väl mysigt, gillar inte när folk ska hålla på och klaga över såna här saker, det är ju bara väder, det finns verkligen värre saker i världen. Alltid ska man hitta någonting att vara negativ över känns det som. Jag ställde mig i mina converse och vårjacka och skottade bort en halvmeter snö från jeepen nyvaken och fick ett skrattanfall, så tycker jag dagarna ska börja istället för med suckar och gnäll. Så det så. Men alla får göra som dem vill!

Ikväll blir det iallafall vin och pizza med finaste O. Glad för varje dag jag får spendera med honom :). Och nästa helg är det klassfest, 10 år sen vi gick ut 9an (ohh lord) kom jag på så detta måste organiseras upp med förfest och så vidare. Underbart kommer det bli tror jag. Mamma fyller år på söndagen och vi ska flytta in Rickard i hans ny lägenhet på Östermalm i Stockholm, så nästa helg blir en himla bra helg. Och helgen efter funderar jag på att ta mig till Halmstad och mina älsklingar där ♥.

Nu fryser jag in i själen så ska hoppa i duschen och göra mig lite fredagsfin.



helg.

Kategori: funderingar

Nu tar jag helg efter tre jobbdagar på skolan, roligt som alltid. Precis vaknat från soffan när mamma kom hem och började väsnas ;). Jesus så trött jag är, ögonen går i kors, men måste iväg ut i solen, och till stallet. Får sova sen.. . I helgen har jag jour i stallet så det blir inga sovmorgnar, men det är ju inte så ofta så det är bara att göra och vara glad. Får hoppas det är sol och fint väder iallafall.

Igår beställde jag och O biljetter till en akustisk konsert med Ryan Adams i stockholm. Yay :). Det är inte förän juni men men den som väntar på någonting gott. Försöker hitta någon att festivala på peace and love med också men ännu ingen, men det måste väl finnas några av mina kära vänner som vill njuta av sommaren och musik där ett par dagar, right ;)?!..

Usch kommer inte ut någonting vettigt ur mig just nu, återkommer.

bubb.

Kategori: funderingar

Jag lagar mat, soyakorvsgryta och pasta som står och puttrar på spisen nu. Yummi. Efter joggingturen som var lerig, minst sagt, tog jag och Landola en långpromenad sida vid sida, orkade ingen ridning idag. Är ju lite orolig över hennes muskler så ska vara väldigt medveten i ridningen den här veckan, rida lågt och skritta mycket både innan och efter. Jag får nog börja acceptera att hennes kropp behöver mer återhämtning än innan även om hon är lika pigg och fin i den vanliga ridningen som alltid så är hon ändå 17 år nu, min tant ♥

Detta skulle ju inte alls handla om lilla pållen, men så blev det. Nu ska jag äta och sen åka och pussas :).

ny vecka.

Kategori: funderingar

Ny vecka och jag får jobba tisdag, onsdag och torsdag. Hurra! Snön smälter bort mer och mer och solen lyser. Jag ska dra på mig joggingskorna nu och springa ett varv runt djurkälla, inget sug alls efter gymmet när vädret är såhär härligt. Jag har hunnit handla, beställa nytt bankomatkort, posta paket, bokat träff med en equiterapeut som kommer och ger landola behandling på fredag och mejlat folk. Duktigt tycker jag, det är ändå bara måndag :).

Jag är ledsen om jag är kass med bloggandet just nu, men allt som rör sig i hjärnan för tillfället är inte riktigt bloggbart eftersom det handlar om känslor och annat som jag hellre håller för mig själv.. Så då blir det lite trist och intetsägande. Det är svårt att avgöra, vad som är okej att skriva och var jag ska kontrollera mig själv och min behov av att skriva av mig tankar. Det är ändå så jag är, öppen och ärlig men vill inte lämna ut för mycket heller innan jag själv vet vad som sker, med allt. Livet, planer, beslut. Ja ni fattar. Vilsen, men på ett ganska bra sätt ändå, tror jag!

Iallafall, springtur var det!

goo.

Kategori: funderingar



Söndageftermiddag och en himla massa pirr i kroppen.
Ska ta på mig träningskläder och ta en joggingtur i vårluften efter en dag i soffan.
Till och med sett fotbollsmatch på tvn, härligt.

lördag.

Kategori: funderingar

Lördagkväll. Jag och O ska laga mat, dricka vin och umgås :) Härligt. Haft en skön dag, soffmys hela morgonen, och så har jag promenerat i vårluften, ridit Landola som var på strålande humör och sett film. Lagom lördag helt enkelt. Men sjukt sugen på ett par vinglas nu, Mmmmm.

Satt hos frisören Jennie i 3 timmar igår, hon fixade och trixade och fick tillslut bort allt det gula nästan, men toningen hon la i sist blev lite väl bra så nu är det lite gråskiftande, men det ska visst gå bort efter några tvättar lovande hon, så litar på det. Annars får jag gå och fixa, för grå vill jag inte vara! Lugg blev det också, har inte bestämt mig om det var ett smart val eller inte, sjukt mycket jobb, men det är ju bara att fläta in det i värsta fall om jag tröttnar om en vecka ;).


klipp.

Kategori: funderingar

Så, nu sticker jag iväg och tar helg och börjar med klipp klipp och sen iväg till Vadstena. Hoppas ni njuter av att solen iallafall lyser. Mamma och pappa tar kvällsfodringen i stallet så jag kan njuta av vännerna.

TACKTACKTACK. ♥


saknad.

Kategori: funderingar

"Jag älskar er mer än en fet människa älskar tårta".. .

Martina i ett mejl till mamma igår. VI SAKNAR DIG SOM FAAAAAAAAAAAAAAN.


morning.

Kategori: funderingar

Ligger i soffan nu hos O, blev pigg av pussar hejdå vid 6 så jag hoppade upp med massa pirr i magen och och ska se The voice och äta frukost nu. Skönt med en lugn, tidig morgon. Allt är fortfarande så tyst, harmoni. Vi drack vin igår och åt mumsig mat, en bra kväll. Som de flesta tillsammans :). Enkelt, på det bästa sättet..

Äntligen fredag idag och helg på ingång. Jag ska hem och rida Landola, sen frisören, klippklipp, och så ska vi ses tjejerna hemma hos Alix i eftermiddag. Längtar. Pizza och massa prat, tanka kompisenergi ♥

Kaffedags.

film.

Kategori: funderingar

Brr. Suttit i stallet några timmar och kollat på hoppträningarna, Landola och Malin skötte sig alldeles utmärkt, roligt att se att de kommer överrens och att hon sköter sig, skapligt iallafall ;). Kom hem till lagad mat och nu har jag hoppat under täcket, fruuuusen. Ska se "the social network" och somna tidigt.

Ville bara säga godnatt, dröm fina drömmar ♥

ros.

Kategori: funderingar

Fick blommor som grattis att uppsatsen är klar. Vita rosor och tulpaner. Så så så fin!
Tack mamma ♥.

frisör.

Kategori: funderingar

På fredag ska jag iväg till frisören, äntligen. Ger mig lite ångest dock för jag vet hur jag vill ha det men det blir nästan aldrig så när man väl går därifrån sen iallafall. Hittar inga bilder som jag kan visa heller.. . Just nu ser det för blonderat ut, jag vill att det ska vara mer naturligt med jätteljusa askblonda slingor blandat med ljusbruna så det ser solblekt ut istället för bara blekt.. Hoppas hon förstår när jag förklarar iallafall.. Ska inte klippa en enda millimeter på längden nu när det äntligen börjar växa ut efter mitt lilla äventyr som korthårig (dumt) men lugg blir det, nog. (:

njut...

Kategori: funderingar

...av de små sakerna i livet. Idag har jag njutit av att spola av massa smuts och se bilen bli fin och ren. Kaffet var extra gott och jag har dammsugit för att göra mamma glad när hon kommer hem. Dessutom åt jag choklad efter frukosten, bara för att jag kände för det. Allting behöver inte vara så komplicerat, se allt fint runt omkring dig och ta tillvara på livet.



pussel.

Kategori: funderingar

Pusselbitarna i livet börjar sakta men säkert komma på plats och en stor pusselbit landade rätt idag när jag fick mejl om att min uppsats efter komplettering nu är GODKÄND :). Så jag har gråtit, hoppat, och skrikit av lättnad och glädje här hemma. Det kanske inte låter som en big deal men det är stort för mig, jag klarade det! Jag har så mycket lycka i min kropp att det nog inte kan vara nyttigt, vad har jag gjort för att förtjäna allt bra som händer mig just nu.. . Vad det än är så är jag så tacksam, varje minut.



puss till er som gör mina dagar meningsfulla ♥.

ingenting.

Kategori: funderingar

Såhär arg är jag över att jag inte ätit nån semla idag. Det borde vara lag på att om man inte orkar åka och köpa en så borde semlefen kommer med en (eller två för all del) till där man är. För det borde vara mest rättvist. På den fina kvinnodagen och allt. Men nej, jag får helt enkelt vara otillfredställd gällande mitt grädd/brödbegär och äta en torr knäckemacka istället. Hurra.


¨
jaa, min näsa är röd, jag har spenderat tre timmar i stallet och är nedkyld nu.

kanske..

Kategori: funderingar

Tisdag och det luktar vår ute. Det är sol och jag ska sätta mig mot husväggen och försöka få några fräknar på mitt bleka ansikte. Läsa en bok och andas, njuta av stunden. Har precis kommit hem från 1½ timmes träning, kroppen är slut, hade så mycket energi så det kändes som jag kunde springa hur långt som helst.. . Våren och att det är ljust och varmare ger mig så mycket energi och jag är så glad och sprallig mest hela tiden. Vaknar tidigt på morgonen och ser fram emot det dagarna har att erbjuda. Äntligen kan man gå ut ur det ide som vi levt i sen december och all snö började falla. LYCKA.

Ska ut i skogen med Landola i eftermiddag och ikväll tror jag det blir fotboll, kul!

Ha en härlig semle/kvinnodag ♥

kindness.

Kategori: funderingar





Godnatt söndag ♥

vacker.

Kategori: funderingar


Min vackra Landola ♥

skratt.

Kategori: funderingar

Glad efter en flamsig söndag. Vi vaknade alldeles för tidigt idag också och nu är jag trött, ska somna i soffan en stund så man orkar göra nåt ikväll. Sova 6 timmar per natt på helgen är inte att rekommendera, men det finns ju så mycket annat roligt att göra när vi ses så det är svårt att somna :). Men vasaloppet har stått på hela morgon och vi har skypat lite med martina, ätit frukost och lunch, lyssnat på musik och kramats. En perfekt söndag.

Ny vecka imorgon och den är väldigt öppen än, plugg och eventuellt jobb, hoppas. Men den kommer nog fyllas av massa härligt hoppas jag! Det spritter i kroppen av vårkänslor, jag älskar våren.

kväll

Kategori: funderingar

Jag ligger i soffan hos O och är sjukling.. . Barnbaciller är farliga, hoppar på en så fort det är möjligt. Hittat mig en fristad, och jag får en fin känsla i kroppen när jag är hos honom :) Lyssnar på Zac Brown Band och njuter av kvällen. Ska se The fighter snart, den ska tydligen vara riktigt bra. Får se om jag orkar hålla mig vaken, huvudet är tungt. Har redan hunnit sova bort ganska mycket av dagen.. . Men så får det vara ibland, tröttheten finns ju där av en anledning så det är ju bara att sova och hoppas jag mår bättre imorgon och kan njuta av dagen, och solen om den tittar fram ♥.

Ville bara titta in och säga hej, njut av lördagen vad ni en hittar på.
Haha kollade igenom bildarkivet och hittade denna fånbild. Guitarhero kväll med Thilda och Madde hemma hos Krille om jag minns rätt.
Finafina minnen som alltid ligger närmast hjärtat.

pirr.

Kategori: funderingar


nutnut.

Kategori: funderingar

Njöt av skogsturen och blev pigg och glad igen. Hungrig som satan men det ska visst bjudas på pappas räkwokgojs så jag får vänta :) Ligger i soffan och försöker värma upp mina fötter, blåste som fan ute. Brr. Sen ska jag få sova i en fin famn, längtar ♥. Det är mysigt, att längta.. . Iallafall, sen är det lördag. Jag ska till Sharpman och unna Landola lite nya saker (eller pappa ska) tyglar och benskydd och på kvällen ska jag på sexparty med tjejerna. En första upplevelse, kan bli hur som helst :) Går mest dit för vinet och sällskapets skull helt enkelt.

Nu ska jag hoppa i badet och läsa nya veckorevyn.

what are you waiting for..

Kategori: funderingar

Så. HELG! Fortfarande trött, men inte riktigt lika trött som i morse. På sista lektionen satte jag på hög, glad musik och så fick barnen rita med så många färger som möjligt det som musiken fick dem att tänka på och känna. Hur underbart som helst, och de tyckte det var så kul. Till det serverades kolakaka och kladdkaka de bakat också :) Och massa hejdå-kramar fick jag innan jag gick hem, härlig kärleksenergi. Det är inte konstigt jag valde att bli lärare för så lycklig det gör mig!

Men nu är jag glad att det är fredageftermiddag. Ska sticka iväg och ta med Landola ut i skogen, det behöver vi. Frisk luft. Sen blir det filmkväll i soffan. Och vin!

FREDAG.

Kategori: funderingar

ÄNTLIGEN fredag :) Som jag längtat. Fan vad jag ska sova ikväll, trötttrötttrötttrött. Meeen först ska vi på skogsutflykt, baka och bygga snölyktor av sockerbitar. Låter som en jobbig fredag i skolan. Men härligt. Ska träna efter jobbet och rida och sen en ledig kväll. NICE.

Ha en underbar dag!

suck.

Kategori: funderingar

Ikväll är jag en ledsen, och tom Joanna. Alla dessa glädjekänslor i kroppen får alla andra känslor att också börja bubbla, jag börjar känna mig en aning ostabil, vilket jag aldrig nästan är. . . Jag inser hur mycket jag saknar mina vänner som inte finns nära. Mina älskade Halmstadsvänner, ni som betyder så mycket, jag saknar ihjäl mig och känner mig tom utan era kramar. Ni är så viktiga och jag säger inte ofta nog hur mycket jag älskar er och hur det känns i hjärtat när jag tänker på er. Idag är det extra jobbigt för jag känner mig alldeles för långt bort, och jag vill vara en del av er vardag och jag vet inte hur jag ska lösa det här.

Allt känns så splittrat. Så mycket känslor och saker jag vill göra, men ändå sitter jag här utan att ta tag i det. Jag behöver ta mig till ett tåg och åka till er, för att överleva det här livet jag lever just nu. Rotlös och utan planer och mål. Det är ju ni som håller mig uppe, som peppar och säger åt mig att få arslet ur. Det är ni som dricker vin med mig, som filosoferar om livet och som ger mig råd om kärlek. Som skrattar åt konstiga saker jag säger och som får mig att växa som person, varje dag genom att utmana och ifrågasätta. Det är ju ni som gör mig till mig.

Jag älskar er för allt ni ger ♥.

 



Ny månad.

Kategori: funderingar

Jag kommer ihåg när vi gick den där första promenaden i början av månaden och snackade om hur trist februari är. Och nu har en hel månad gått och det är rätt som det är Mars. Mars är ju i princip vår och nu längtar jag till gröna knoppar och lukten, vår luktar vackert. Nu orkar man hålla ut för det är ju så nära nu, vår, sommar, och höst. Allting som är så bra har vi framför oss ♥

... Och som varje vår så blir jag luggsugen. Jag måste i vilket fall göra något åt mitt hår, och lugg är ju väldigt fint. . . Men detta eviga fixande och fönande.. Orkar jag?!.. Det går ju att fläta in den om man tröttnar, men, hmm, jo men det kanske får bli så iallafall :)

sugen.

Kategori: funderingar

Jag vet, den är uttjatad, både låten och videon, men fy fan vad het den är. . . Phew. Men så är jag på det humöret idag också. Den där destruktiva passionen. Det är ingenting jag någonsin vill ha i mitt liv igen, men att tråna över vissa delar, att inte kunna kontrollera sig och sin kropp och utlämna sig totalt, det får mig halvtokig att tänka på idag

tisdag.

Kategori: funderingar

Oj måndag gick hur fort som helst. Massa nya barn, nya namn, roliga samtal och intressanta lektioner. Sen åkte jag hem och red underbara fina Landola och begav mig till O för färdigserverad tacos till kvällsmat och fotboll. Jag blir bortskämd :). Efter 40 snoozande från bådas telefon imorse (snooze är djävulens påfund) vaknade jag tillslut till liv och åt frukost till nyhetsmorgon och drack kaffe. Jobbat och rättat en himla massa matteböcker och nu kom jag från stallet för en stund sen. Ikväll blir det plugg och en film, sen ska jag somna tidigt. Imorgon är jag hästledig och då SKA jag träna, inga ursäkter. Mamma kom dessutom hem med hela Cloettas chokladlager kändes det som, livsfarligt. . Så då måste jag definitivt träna på om jag ska kunna unna mig godis :).

Äsch tröttmössa.

Återkommer med nåt roligare annan dag ;)