first day of my life

FLYTTHELG

Kategori: funderingar

Vakna 8.oo idag, trött men skulle hinna städa och sådär innan vi drar oss ner mot Lund så det var bara att dra sig upp. Ska hämta Tompa i Helsingborg och sen åker vi vidare, han prata om att gå förbi h&m oxå, hade spanat in nån skjorta. Ska förbi stallet först, Landola ska få en ny kompis i hagen, skönt för henne, hon har varit orolig över att gå själv nu. Sen förbi Camilla på systemet, ska lämna nyckeln för hon ska se till katterna imorgon...

Måste väl packa lite också, tror det blir restaurangbesök imorgon så en liten klänning får väl hänga på. Vi ska ju förbi Ikea också och shoppa lite nytt, hoppas vi kan komma överrens :)

Efter helgen är det dags för en vecka VFU, spännande. Sen stressstress för att hinna skriva hemtentan.
Fick förövrigt en tid att göra gastroskopi om 2 veckor. NERVÖS. Tompa har fått ta ledigt från jobbet, vägrar gå dit själv, jag behöver nån som håller handen.. Fy bubblan. Men det löser sig, de får väl söva ner mig i värsta fall ;).

blabla, inget vettigt att skriva.

Ha en GRYM helg ♥


FILMTIPS

Kategori: funderingar

Mös upp i soffan med täcke och filmen "The Blind Side" i förrgår. En verklighetsbaserad film som handlar om en familj som tar sig an en hemlös kille och gör honom till en del av sin familj. Helt underbar och rolig. SE DEN!




KAFFE

Kategori: funderingar

Det är konstigt det där med kaffe-beroende. Jag har alltid hatar kaffe, alltid. Gillat lukten men avskytt smaken. Sa till mig själv att jag aldrig skulle bli en såndär töntig vuxen som promt var tvungen att dricka två koppar kaffe per dag. Tänkte jag skulle bli som mamma o pappas kompis Liliane som dricker te istället, det är lite härligare, lite annorlunda. Men vad hände.

Hade min första långa praktik. 6 veckor med att gå upp 6.3o.. Det gjorde att man ibland, de där värsta trött-dagarna tvingade i sig kaffe, med mycket mjölk förstås. Men det var ju bara då, det är ju inte så att man blir beroende ;). Nu sitter jag här ett tag efter som nog fan måste jag ha kaffehelvete varje dag. Annars känns det inte okej. Och doften som sprider sig i lägenheten, mmm.. Ibland nu för tiden har jag inte ens mjölk i, hur gick det till?!..

Konstigt det där,

MITT I VECKAN

Kategori: funderingar

Längtar tills jag får krama mamma, pappa och Martina på fredag. Himla mycket. Min familj betyder allt för mig. Vad som än händer oss så finns alltid den där grunden, tryggheten och ovillkorliga kärleken. Jag försöker att uppskatta och visa hur mycket jag älskar dem så mycket jag kan, men det känns ibland som man inte kan säga det, för det gör det inte rättvisa.. Vill mest bara säga hur underbar min familj är, thats it :).

EN VANLIG MÅNDAG

Kategori: funderingar

Måndag, har varit halvspexig sådär. Tog en snabbdag i stallet tillsammans med Sofie vid lunch och sen har jag försökt sitta och plugga, gått sådär kanske, men det är tanken som räknas har jag hört. Vi tog en långpromenad i snön när tompa kommit hem från jobbet och gick förbi Hemköp för att köpa mat, kylskåpet ropar TOMT nu innan pengarna kommer, men det blev iallafall en vegetarisk lasagne, vi gillar halvfabrikat ;). Kollar halv åtta hos mig, galet vilken östgötsk dialekt killen hade, men det är iallafall ett av mina favoritprogram, man blir alltid glad, och hungrig av det.

Fick förhandla mig till en timmes Mannen som talar med hundar, så nu är jag fast vid datorn eftersom Tompa blev lovad att spela xbox efter. Det gäller att kompromissa, alla ska vara nöjda :). Råkade visst glida in på Nelly.se och klicka hem dessa leggings nu, måste ha nya, de går sönder hela tiden... Hoppas de kommer innan helgen!


Divide Leather Leggings SEK 149, Club L - NELLY.COM



Imorgon är det heldag i skolan, snacka åtgärdsprogram på morgonen 9-12 och sen grupparbete, förhållningssätt.. Blir säkert bra. Sen blir det stress till stallet och rida dressyrlektion för Bissan. Hoppas Landola visar sig från sin bästa sida, hon har ju gått så bra på sistone! Hon longerades dessutom i 1 meter snö igår så hon borde vara mör och god i kroppen! Härligt när man kan utnyttja snön på bästa sätt, sånt gillar vi.

Dags att se dagens Glamourama, jag gillar't.

TANKAR

Kategori: funderingar

Mycket tankar i huvudet nu, kan inte ens skriva vad det handlar om, men är så ledsen och hoppas på nåt sätt att det löser sig..

Var uppe vid halv9 imorse men sen vid 10 fick jag för mig att sätta på en film i sängen och sen vakna vi upp lite innan 12, hade visst somnat.. oups. Camilla ringde så hon kommer hit på fika snart, mysigt. Sen ska jag ut i stallet och galoppera ut i all snö! Ikväll blir det pluggpluggplugg och sen var det måndag igen! Ska kastrera båda katterna i veckan också förhoppningsvis, och flytta systeryster.

Jag längtar efter solen, om solen bara hade varit framme lite mer hade den här snön sett så mycket finare ut.. Kanske imorgon :)?!.

Have a jolly good sunday ♥

STALLMYS

Kategori: funderingar

Tompa följde med mig till stallet idag och myste lite. Vi skritta/gick runt samhället och sen en sväng i ridhuset. Det började snöa som tusan när vi gick men det var bara mysigt.. Det är plusgrader nu så det är mycket blask i stan men på landet är det fortfarande jättefint och härligt..

Vi ska glida bort till Hemköp och handla middag nu, vet inte vad vi är sugna på än bara... Sen ska jag försöka plugga också, får väl se hur bra det går.. Jag är fortfarande vinsugen dock, men glömde systemet när vi var på stan förut så det får bli cola light istället.. yay..

du♥jag

världens snällaste, sådär står hon om man säger åt henne.


borsta bort svett från huvudet är skööönt :)

Ha en rolig lördag nu folks,

KLIPP KLIPP

Kategori: funderingar

Vi vaknade rätt sent idag, hade lite morgonfluff här hemma innan vi drog till stan, tompa klippte sig och jag tog en tur bland affärerna, inga pengar så det blev inga påsar att ta med hem, lika bra det. Druckit lite kaffe och ätit lunch bestående av makaroner och vita bönor i tomatsås, mumma. Ska ut till min andra kärlek strax, om jag tar mig ut, det är tydligen mycketmycket snö på vägen till stallet, kan bli intressant, kanske inte tar mig upp för backarna.. Igår vad det galet snöoväder och det har kommit massamassa kramsnö, mysigt men det är lite väl mycket kanske :).

Såhär kul kan man ha om man har sommar och är i Australien.. Som jag längtar efter dem!






CANT SLEEP

Kategori: funderingar

Ohh kan inte sova.. Vi satte på "Walk the Line" att somna till men den var så bra så jag kunde inte sluta titta och nu har John Blund försvunnit. Var jättetrött vid 22 men eftersom jag var dum nog att inte gå och lägga mig då får jag helt enkelt stå ut nu en stund.. Börjar dock 9 imorgon så kommer nog vara en aning tjurig när klockan ringer 8:oo. Går bara till 12 såg jag på schemat och sen har jag lunchfodringen i stallet men sen ska jag sova en stund i soffan.

Landola♥ gick för övrigt jättebra idag när jag red, yay. Han inte ridit överdrivet ambitiöst markarbete på ett tag nu så det är roligt när man känner att det går framåt, hon är en fräsh 16åring iallafall. Hennes kille Acke (hagkompis och bästa vän) åkte iväg i helgen så hon har varit lite deppig och stressad över det men hoppas hon snart skaffas sig en ny man :). Får väl se vad hon säger om det..

Har tvättat ikväll, pisstorktumlarna funkade dock inte som vanligt så det hänger handdukar överallt nu.. Menmen, finns värre saker att klaga på.

Mamma och pappa är uppe i sälen med kompisar över helgen, mycket avis över detta. Ett par dagar med skidor på vore inte alls dumt..! Även om jag är lite trött på att se snö nu.. Men hellre den här fina vintern istället för västkust-blaskvinter.

Nepp, ska krypa ner och väcka tompa så han kan klia mig på ryggen ♥.. Önsketänkande, men det lät bra.

snart helg.

Kategori: funderingar

Så var det snart helg igen, galet vad veckorna går.. Vi har dock alltid heldagar i skolan fredagar så man kan inte njuta riktigt än. Imorgon ska vi analysera åtgärdsprogram, spännande!

Ska iväg och intervjua min specialpedagog vid 13 sen blir det nog direkt till stallet eftersom det tydligen ska komma snöstorm.. No fun. Jag ska försöka ta mig an vårt gigantiska tvättberg också, jag hatar att tvätta och väntar till sista sekund vilket förstås gör det ännu tråkigare.. Men ikväll måste jag helt enkelt!

Gick in på h&m igår och köpte mig ett par jeans på barnavdelningen. Fick dessum 20% rabatt så det blev himla billigt. Det är bra att vara liten och kort när det kommer till jeansköp iallafall har jag konstaterat. Man har ju inte överdrivet mycket pengar som student så det är välkommet. Måste dock promenera bort mina muffintops innan sommaren, inte alls läckert :).

Äsch bäst att äta lunch nu, dricka en kopp kaffe och kanske till och med bädda sängen. Allt med hjälp av spotify och John Mayers live-skiva.

snörvel.

Kategori: funderingar

Myskväll i stallet. Hade kvällsfodringen och det var bara jag och Sofie där så sent. Jag och Landola stod och gosade och pussades och hade noll-stress-stallfix. Jag älskar när stallet är tyst, hästarna äter och man bara står och njuter och borstar och pratar, det är höjden av lycka för en hästtjej :).

Tompa hade fixat lax, potatismos, ärtor och sås tills jag kom hem, mycket mumsigt. Han spelar xbox nu och jag ska däcka under täcket framför en film snart, ska bara kolla läget här först.. Borde skriva frågor tills imorgon men jag har det mesta klart så fixar det imorgon bitti istället, ska inte vara där förän 13 iallafall. Måste förbi skolan och låna bandspelare oxå, glöm ej.

Ska pallra mig ner och köpa några goda godisar tror jag..

tjoo.

FILMTIPS

Kategori: funderingar

 

Vi såg Up in the air igår, den är ju oscarsnominerad så jag tänkte att den borde ju vara en riktig hit. Jag somnade förra gången vi skulle försöka se den, så gav den en andra chans. En helt okej vanlig drama-film med bra skådespelare men jag vet inte vad som är så speciellt med den så den är förtjänad en Oscar.. Den handlar om George Clooney som har problem att binda sig och gillar sitt liv med att ständigt resa och flyga till olika städer runt om landet som han gör pågrundav sitt jobb. Han har ingen bra relation till sin familj och har ingen flickvän även om det finns en tjej som han träffar ibland när de hamnar på samma hotell som han blir intresserad av.

Det är en bra story men jag gillade inte riktigt slutet, men det finns det säkert delade meningar om. Väl värd att se iallafall en snöig kväll i soffan.

FÖRSKYLD IGEN

Kategori: funderingar

Tompa var sjuk i helgen och har nu smittat mig med lite förskylning igen.. Fast jag mår rätt okej, bara lite degig i huvudet. Ingenting allvarligt alltså :). Onsdag, mitt i veckan och det är mycket skola att läsa kring. Jag sitter och läser nu, men känner att det nog är läge för en liten nap för att orka resten av dagen.

Imorgon ska jag intervjua min VFU-lärare (specialpedagog) och en annan lärare kring hur de arbetar med integrering och inkludering.. Jätteintressant, men mycket, och svårt. Ska bli kul att höra vad de säger, och kul att se hur det fungerar i verkligheten, för när man läser i kurslitteraturen är ju allt alltid så bra..

Var på stan en sväng förut för att plocka ut medicin på apoteket och oj vad mycket fint det kommit, jag längtar som fasen efter våren nu. Igår snöade det tokmycket på kvällen, skittrist.. Det får gärna vara snö men det behöver ju inte komma mera nu, tycker det är nog!

Nästa helg kommer mamma o pappa, vi ska flytta Martina till en ny lägenhet och passa på att umgås lite oxå och ta en runda på ikea. Tompa och jag ska köpa en ny matta och soffbord till vardagsrummet... Vår härliga katt Bo har snällt nog tagit sönder vår tapet i sovrummet genom att riva på den men det tapetserar vi om när han inte är kattunge längre, annars kommer han väl ta sönder det nya också.. Gaah det är tur de ger så mycket kärlek annars hade jag slängt honom från balkongen..

Hitta en himla härlig låt i helgen som tompa och jag lyssnade på mycket förr, fin och massa härliga minnen ♥

lala..

Kategori: funderingar

VISSTE NI

att jag vill - stanna i motala bara liiite längre, men det går ju inte.
att jag har - firat min älskade tompa idag, hipp hipp hurra. OCH ätit för mycket mat.
att min senaste kyss - var för ungefär 4 timmar sen ♥
att jag lyssnar mycket på - vad som pågår utanför huset då jag är själv mitt i skogen.
att jag funderar på - att kanske somna innan mamma o pappa dundrar in från fest.
att jag pratar – nasalt och ganska osammanhängande många gånger.
att jag inte gillar – att känna mig stressad och ha ont i magen.
att min första riktiga kyss – kanske inte var den bästa i världshistorien direkt.
att jag avskyr när folk snackar - negativt, vi måste börja se positivt på saker ju :)
att kärlek är –  det bästa som finns i livet.
att jag gillar – kli på ryggen
att jag alltid kommer att – vara mig själv i alla situationer och njuta av livet.
att jag är förälskad i – tompa såklart.
att sist jag grät var – igår när jag kommit hem, jag älskar min familj.
att min mobiltelefon är – ganska full med sms och tar sjukt dåliga bilder.
att när jag vaknar på morgonen – vill jag bara snoosa 4 timmar till :)
att innan jag går och lägger mig – vill jag äta en macka och somna till en gammal go film.
att idag har jag – firat födelsedag.
att jag just nu tänker på - att jag borde sluta bita på naglarna..
att i kväll ska jag – inte göra nåt mer än glida ner under täcket och sova.
att i morgon kommer jag – umgås med päronen och fira tompa lite till. Träffa lilla Elsa kanske oxå :)
att jag hoppas – att 2010 blir ett spännande grymt år med massa skratt.
att jag verkligen vill- bli en grym lärare och ta examen om exakt ett år, yay.


GODNATT!

Motalahelg.

Kategori: funderingar

Motalahelg på ingång. Vi åker imorgon efter min himla skola och efter en sväng förbi stallet, förhoppningsvis hemma lagom till mammalagad kvällsmat :) Ska verkligen bara njuta av lugnet på landet och kramas med mamma, pappa ♥ och katterna. Dem har börjat ge hö till "våra" rådjur också som glider runt på vår gräsmatta så ska försöka bli kompis med dem :)!

På lördag fyller tompa år och det firas också såklart. 25år. Galet! Presenterna får vara hemliga sålänge men hoppas han blir glad!

På magfronten är det spännande värre just nu. Var hos läkaren igår och nu ska jag äta 3 mediciner varje dag, dricka proviva, äta sjukt regelbundet och fått en remiss till sjukhuset för en gastroskopi-undersökning för att tjecka vad fan som är fel... Hoppas det går undan för som jag mår nu vill jag inte må, det tar så sjukt mycket energi att må konstant illa, ha uppstötningar och kramper.. Låter roligt va?!...

Men, jag är lycklig ändå.. Idag var det sol och Landola och jag tog en tripp i skogen, så härligt, livet på en pinne. Jag var förbi Camilla och Robbans nya lägenhet efter det och hjälpte till att riva tapet, och när jag kom hem hade tompa lagat klyftpotatis, lax och grönsaker, Mmmmm :)! Nu ska vi kramas och se film, Bo höll oss uppe halva natten och rev på tapeten i sovrummet så vi lär nog slockna tidigt idag! Tur vi älskar dem.

tjo.