first day of my life

6mån

Kategori:

Ett helt halvt år har du funnits i våra liv nu, vårt lyckopiller. Så kära vi är i dig. Man skulle kunna skriva om saker du kan, sådär som jag gjorde med Maja men det känns inte så viktigt, du kommer lära dig sitta, åla, äta, prata, gå och så vidare tillslut iallafall och denna gång vill jag så gärna stanna tiden, vill att du ska vara vår mini-bebis länge till. Men du börjar få både humör och vilja, du är väldigt social och oblyg, tycker om de flesta och nöjer dig i vilken famn du än hamnar. Du är fnittrig och glad, men också väldigt snabb på att bli arg och förtvivlad när du är trött/inte går som du vill, väldigt sött.

Nu sover du gott här jämte i din säng och jag hoppas du drömmer sött. Jag ska fira att det nästan exakt är 6månader sen som jag krystade ur dig efter en snabb intensiv förlossning, men godis, film och fotmassage 😊. Nu har vi en fin helg med familjen att se fram emot!

♥️♥️♥️


Kärlek

Kategori:

När jag blev gravid med Saga så gick tankarna mycket kring hur Maja skulle ta situationen med att få dela oss med någon annan som dessutom skulle sitta mycket fast på mig i och med amningen. Hon har alltid varit väldigt mammig, och jag kände mycket att jag inte visste hur jag skulle kunna dela min kärlek mellan Maja och vår nya bebis, hur det skulle lösa sig praktiskt. Ju mer av graviditeten som gick så vande jag mig mer och mer vid tanken såklart, och jag tror att Maja bearbetade det lite också och vi pratade mycket om bebis och hur mycket vi längtade och saker vi skulle göra tillsammans. Hon fick följa med till barnmorskan och lyssna på magen, fick extra mycket uppmärksamhet och kärlek när vi märkte att hon behövde det innan Saga kom, såklart snurrade väl tankarna i hennes huvud miljoner varv varför mamma var annorlu då och vad en syster och bebis faktiskt är, på riktigt.
 
När vi lämnade Maja hos mormor och morfar den där lördagmorgonen för 6månader sen, den 28februari, så gjorde det ont i mitt mammahjärta, både av oro, rädsla och ovisshet, vad hade vi gett oss in på, hur ska Maja klara den här fullständiga förändringen i hennes, och våra liv. Under dagen fick vi uppdateringar, Maja hade det kalashärligt, de pratade om vart vi var, om lillasyster och hon var helnöjd att få mormor och morfars uppmärksamhet. Sen kom Saga som en virvelvind den kvällen och det var som att all oro bara försvann samtidigt som hon kom upp på bröstet. Så självklar och så älskad, det är ju såhär livet ska vara, vår familj med två älskade prinsessor.
 
Vi hade ingen anledning att stanna på BB, vi ville bara hem hem hem, och presentera vår bebis för huvudpersonen i våra liv, världens viktigaste storasyster. Så innan lunch söndag så möttes vi upp här hemma och det mötet har vi på film och varje gång jag ser det bara exploderar mitt hjärta av kärlek, Maja är alldeles uppe bland molnen lycklig, pratar så lugnt, pillar på Sagas små tår och fnissar sådär nyfiket över hennes små ljud hon gör. Att ha varit i den stunden, och dessutom delat den med mamma och pappa som fanns med i bakgrunden, kan vara det absolut mest känslomässiga jag varit med om, dessa vackra systrar som älskar varandra så gränslöst. Inte ett argt ord, inga slag, ingen svartsjuka har Maja visat sen Saga kom, bara kärlek och omtanke, helt otroligt egentligen. Här kommer en miniperson som tar massa uppmärksamhet och tid, och hon bara älskar ihjäl detta lilla knyte  ❤️! Och nu har hon funnits i våra liv ett halvt år, och det är så fantastiskt att uppleva deras relation som stärks varje dag!
 
 
 

vår vardag

Kategori:

Nu är som sagt vår mammaledig-vardag igång igen och det känns väldigt mysigt att hösten är påväg på något sätt. Krispiga mornar, jacka, mössa och vantar. Tända ljus vid frukost, en anledning att mysa i soffan lite längre än man gör på sommaren. Barnen vaknar lite olika men Saga är ganska morgonpigg eftersom hon somnar redan 19 på kvällarna, så vid 7 brukar vi vakna, mysa i sängen en stund (Maja myser och pratar med Saga medan jag försöker få en minut till sömn, haha). Sen går vi ner, äter frukost, tittar en stund på "barntv", tar på oss kläder, jag dricker kaffe och äter en tallrik flingor och mjölk och sen är det tandborstning och lite egenlek för Maja medan jag får se några minuter på nyhetsmorgon. Sen vid 8.30 tar vi på skorna och går/cyklar vår 100m lilla promenad till förskolan (tisdag, onsdag och torsdag).
 
Måndag och fredag lullar vi hemma på förmiddagarna och sen går vi ut till lekpark eller så på em. Nu startar ju öppna förskolan igen imorgon så då kommer vi nog gå dit och leka en del :). När vi lämnat Maja tar jag en promenad så Saga får somna, sen hem, kaffe, nyhetsmorgon, sätta igång en tvätt, läsa lite bloggar, sen vaknar lilla fröken mellan 30min-2timmar senare, då leker vi, myser, ammar, äter grötlunch, gör ärenden och vid 1 går vi äntligen och hämtar storasyster som alltid möter oss med massa kramar och pussar, vi har längtat efter varandra lika mycket tror jag men hon verkar tycka det är jättekul att vara tillbaka på avdelningen, hurra :)!
 
Den korta sträckan hem brukar ta olika lång tid beroende på hur mycket saker Maja ska prata om, vad hon hittar för spännande pinnar eller om hon är på tjurhumör. Det är väldigt härligt att kunna ge henne tiden att bara lunka hemåt utan nån stress. Vid 15 kommer Oskar hem, då äter vi mellis, och sen är det lek/handling/matlagning/pyssel och mys. Vi är ju lyckligt lottade att Oskar har sitt schema 6-15 för oj så mycket vi hinner göra på em som inte hade gått om han haft ett vanligt 8-17 jobb eller så. Helgerna blir inte riktigt lika heliga eftersom vi enda spenderar 4 timmar tillsammans som familj varje dag. Hurra för det också.
 
Men nu börjar "Berg får ett jobb" så nu har jag inte tid att sitta vid datorn mer :)
 
att spendera dagarna med er, det bästa som finns ♥

sol.

Kategori:

Augusti levererar verkligen vackert väder, dessa dagar får man verkligen ta tillvara på och insupa på d-vitamin och ljus, för snart är hösten här på riktigt med mörka eftermiddagar/kvällar och ett annat lunk. Vi har haft en fin helg med både vänner och familj, Saga har haft lite svårt att komma till ro att sova på dagarna så idag efter lunch så ammade jag henne till sömns i famnen och sen låg hon däckad i soffan i två timmar medan Oskar och Maja både hann med lunch, lek och maxi-handling. Tröttmössa. Får kanske bära henne i ergon ett tag för det verkar som hon behöver lite omsövning efter någon halvtimme då hon vanligtvis vaknar till i vagnen efter en sovlur. Eller så behöver hon lite mer närhet bara än vanligt, för på dagarna har jag ju lite svårt att ha henne i famnen när Maja ska underhållas och mysas och fixas med. Inte lätt att vara lillasyrra och anpassa livet efter en tokig 3åring.
 
Jag kan inte förstå att vår lilla bebis blir ett halvår den 28e. Ett helt halvår, det känns sorgligt på något sätt att tiden gott så hysteriskt fort, och vi hinner liksom inte med på samma sätt som med Maja. När jag ser Sanna och Martins nya lilla Signe som bara är några veckor så minns jag inte ens att Saga varit så liten knappt, det går föööör fort!
 
Nu ska jag titta på bodyguard och sen sova, imorgon har vi inget planerat, blir nog att ta oss till en lekpark och sen vill jag spela lite spel tror jag, det gör vi alldeles för lite :).
 
 
Igår, en kväll vi kommer minnas länge, vilken fantastisk kväll i vårt vackra varamon.

Gråa hår

Kategori:

Det är ju alldeles underbart att få vara hemma med barnen på heltid, oftast njuter jag tillfullo av bajsblöjor, prinsesskalas, bebisskratt, bus, och spel, men iblaaaand, då suger de verkligen ut all energi. Idag har verkligen varit en sån dag. Saga har knappt sovit, Maja har velat leka tillsammans och verkligen varit tapper och väntat medan jag försökt hålla trött närhetstörstande bebis nöjd... så efter lunch tog jag vagnen, ståbrädan och gick till stan för lekparkshäng och fika. I stadsparken var det inspark för alla ettor som börjar gymnasiet och jag drömde mig bort lite till de fria dagarna, som ung och ansvarslös tonårig, så fantastiskt härligt och hemskt, men så långt ifrån mitt liv nu :). Saga somnade en till halvtimme i vagnen så jag kunde ge Maja lite ordentlig uppmärksamhet och när bebis vaknade satt hon faktiskt nöjd i vagnen länge medan det lektes. Men så så trött jag är nu, att inte få någon "andningspaus" som när Saga vanligtvis sover 1-2timmar tar massa energi även om hon är världens enklaste bebis.
 
Tur det är helg och pappan är hemma, imorgon blir det smarrig helgfrukost efter lite sovmorgon och så utlovas det vackert väder = bad på notvarpsstigen. På söndag ska vi leka i råssnäs med ett gäng andra familjer, så mysigt och kul!
 
Älskade tjatunge, du gör mig både gråhårig och alldeles knäpp ibland men som du får mitt hjärta att slå volter, du är alldeles underbar!
Lyckopillret som faktiskt börjat uppskatta mat litegrann 👍🏼☺️❤️
 
 

Vardag

Kategori:

Onsdag kväll, fotboll på tvn och två tjejer i varsina sängar sovandes på övervåningen. Det känns vardag igen. I måndags började Oskar jobba igen och igår gick Maja till förskolan för första dagen på två månader. Det gick alldeles utmärkt att lämna och jag tror att hon längtat lite grann iallafall, trots att vi haft en alldeles underbar semester (till skillnad från förra året då jag knappt lämnade huset på semestern, nygravid och alldeles vidrigt illamående/trött.).
 
Denna semester har vi verkligen spenderat tillsammans vår lilla familj, åkt på stora och små utflykter och njutit av varje dag på olika sätt. Hunnit träffa vänner och våra familjer, Martina bodde hemma hela juni, vi har varit på ALV, i Alingsås hos Camilla och Robban, lekt på Liseberg och Alfons kulturhus i Göteborg, firat Majas 3årsdag med två kalas, varit på möhippa/svensexa/bröllop, hängt i Borensberg, varit på Visingsö (jösses vad vi hunnit med) och sen har vi ju faktiskt haft några soldagar på stranden iallafall. Ska jag vara ärlig är jag inte jätteledsen över att vädret varit sådär, för stranddagar med en liten bebis är ju inte helfestligt, sand överallt och klibbigt för oss båda att amma och försöka hålla sig i skuggan, så vi är ganska nöjda ändå. Vi fick ju uppleva solen med råge i Kroatien i juni och hela augusti har ju varit solig, och alldeles lagom varm för allas del :)!
 
Saga har gått från en miniminibebis till ett halvårs-troll om en vecka och det är så himla häftigt hur tillfreds hon är med livet, och vi bara älskar ihjäl oss i den där gudingen allihopa, så tacksam och nöjd och lycklig! Nu i höst ska vi börja med babysång och sen gå till öppna förskolan litegrann tänkte jag. Sen har jag ju Sanna hemma med bebis, och Ronja blir mammaledig i november så jag hoppas på mycket mys tillsammans med dem ☺️. Och Majan som växer mentalt för varje dag, det är så häftigt med alla varför-frågor som kommer mest hela tiden och hur hon verkligen klurar på saker. Hon har verkligen njutit av att vara ledig, och att ha oss båda nära, och vi har kunnat landa i den nya familjen, och nu när hösten kommer känns det som många saker man tänkt göra (blöjfri/nappen/ta vissa konflikter osv Har vi löst och kommit på bra rutiner för det mesta.
 
Än är ju inte sommaren riktigt slut, men jag är lycklig över tiden vi spenderat tillsammans dessa veckor och vi känns nästan nykära allihopa :). Nu laddar vi för en mysig mamma-ledighöst.
 



Ett virrvarr av bilder sen sist, nu ska jag ordna till mig själv och blogga lite mer ordentligt när tid finns!

 
 

hej då nappen

Kategori:

Jag har ju glömt skriva om en stoooor sak. Maja har sagt hej då till sina älskade nappar. Blir helt gråtig bara att skriva det här, de där napparna som hon haft som tröst och mys både i munnen och i händerna sen hon var liten bebis. Att ta bort den tryggheten kändes så grymt och jag och Oskar har tittat på varandra många gånger och undrat vad vi gjort, det är ju ett sånt beroende och som sagt, en trygghet som är obytbar, och så skön att ha nära tillhands. Men vi har pratat länge länge om det här med Maja, sen i våras tror jag. Först bestämde vi tillsammans att vi skulle lämna dem hos pippi och emil på ALV. Men när den dagen kom kändes det inte alls som att hon var redo, och det är ju bara några veckor sen... Sen skulle vi posta napparna till madicken och nicke nyfiken tyckte hon, men det blev liksom aldrig av heller, så till slut, efter lite pepp av jossan och alix som varit med om detta med deras stora barn, så förra onsdagen på kvällen peppade vi Maja och "imorgon kastar vi napparna i soporna, eller hur". Och hon höll med. Så i torsdags efter frukost och frostklänningen var på sa vi bara, "nu letar vi upp alla nappar och så kastar vi dem, nu kör vi". Men eftersom Saga använder samma sort som Maja så sparade vi 3st och la i vår nappburk, "dem här får Saga av mig".

Sen var det skjuts ner i soppåsen och ut i sopbehållaren och som "belöning" åkte hon och Oskar till lekia och köpte henne en katt som hon skulle mysa med på natten istället för napparna. "Nu får man pussas och kramas istället när jag blir ledsen" har hon sagt då och då, och visst, lite mer närhetsbehov tycker jag nog hon behövt senaste veckan men det gör ju absolut ingenting, det är ju kalasmysigt, och vi är så otroligt stolta över henne. Att ena dagen vara så beroende av någonting till att nästa dag inte ha det där alls. Och Sagas nappar har hon inte försökt ta en enda gång. Och nätterna sover hon sig gott igenom, och har frågat fåtal gånger om dem innan hon kommer på sig själv att de är äckliga och smutsiga nu. Första kvällen när hon och Oskar gick upp och la sig sa hon "jag klarar mig inte utan napparna" och då gick mammahjärtat sönder lite men sen somnade hon lika snabbt som vanligt ♥ Världens modigaste och bästa tjej är du Maja, vi är verkligen så tokstolta över dig, du är värd alla presenter i hela världen efter denna bedrift!
 
hej då nappisarna!
 
Denna sommar har Maja verkligen "blomstrat". Blivit blöjfri (förutom natt och när hon ska bajsa), skippat napparna, blivit mer social och framåt, vågar saker som hon vägrat förut, slutat tjura ihop för allt som man gör fel, tar för sig och står upp för sig mer och känns bara mer modig och stor på något sätt. Det är alldeles underbart att se henne få både större självkänsla och självförtroende, lita på sig själv och tro på sig! Älskade unge, du är fantastisk!
 

Mat

Kategori:

När Maja var drygt 5månader som Saga är nu åt hon gröt morgon och kväll och vi hade börjat med riktigt mat till lunch, och jag fick lite panik nästan när jag läste det på bloggen (fördel med att dokumenterat hennes liv). Saga "äter" lite gröt varje dag men är måttligt intresserad 🙈. Försöker suga i sig gröten och klöks en del av smak/konsistens, har testat flera sorter men nej, mat verkar inte alls lika kul som mammas bröst. Kanske blir jag en långtidsammare med henne, haha. Fast börjar hon inte äta gröt ordentligt snart får det bli ersättning nån gång på kvällen då och då så jag kan ta mig till min yoga som jag betalt för, planerade ju inte att Saga skulle vara så Opepp på mat liksom... Men det är ju hon som bestämmer takten, det är ju ingen brådska med maten, det är ju mest för sin egen del så vi kan börja dela lite mer på matansvaret och så 😊. Ikväll testade jag att hon fick gegga runt lite samtidigt och det var ju kul, men det kom nog inte mycket mer i magen, men desto mer för oss att städa 😛.

Mamman som är allergisk mot gegg fick glatt sitta på händerna och andas 😁😍.

Herr och fru

Kategori:

I lördags, den 8/8 var det dags för Fredrik och Marthina att bli herr och fru Svärm. Datumet valdes då det är deras älskade mamma, barnens farmor som inte finns hos oss längre, födelsedag. Ett sätt att hedra henne och alltid minnas! 
 
De hade bestämt sig för att ha en intim vigsel nere på stranden med bara vittnen och vigselförrättare så jag och barnen (vi hade ingen barnvakt tyvärr) kom till minglet vid 18. Allt gick frid och fröjd till en början, Saga var nöjd, och Maja å Lilia lekte runt bland allas ben i sina vackra klänningar. Men lagom till att det var dags att sätta sig till bords vaknade Saga som borde sovit för natten och Maja ramlade av en stol och allt blev kaos. Oskar var ju bestman och upptagen så jag hade två gråtande tjejer i famnen och bara kände nej, nu får vi åka hem.
 
De var så vackra och såg så extra kära ut den där kvällen, och jag somnade bitter på natten och ledsen över att jag missat deras kväll, men så är ju livet med småbarn, hade jag bara haft Saga med mig hade nog allt gått lite lättare... Men var ändå glad att vi tog oss dit och fick njuta av deras kärlek ett tag!
 
Hurra till brudparet som ställt till en vacker och kul fest vad jag hört, och fantastisk mat! Grattis till ert giftemål, ni är så fina tillsammans ♥️!
 
 





Att gunga

Kategori:

Vi har haft en så mysig dag bara familjen. Efter en intensiv födelsedagshelg behövde vi alla lite lugn och ro tror jag. Maja hade en härlig födelsedag igår och var sååå nöjd med sina presenter från oss, familj och vänner och med all uppmärksamhet även om hon minsann inte ville bli sjungen för när hon skulle blåsa ut ljusen i tårtan. Haha hon blev så förnärmad. Hon somnade med nya dockan nära intill och balettskorna jämte sängen. Nu har vi massa nya pussel, spel, målarfärger, nya utklädningskläder, dockan, cykel och gungställning att leka med framöver ☺️.
 
Efter en lugn förmiddag hemma cyklade/gick vi till biblioteket allihop, låna böcker, sen lekparken som snart ska rivas och göras alldeles ny, såååå kul. Sen banken för att fixa fondkonton till barnen och sist en sväng på Lindex för att köpa kläder till Maja med pengar från gammelfarmor. Såå mycket fina kläder de fått in, ojojoj... Synd man inte har några tusen extra på kontot. Måste kolla upp vad både Majan och Saga behöver i höst i klädväg, Saga behöver ju lite ytterkläder och Majan behöver myskläder att ha på förskolan.
 
Oskar spelar fotboll utanför med vänner och båda barnen sover i sina sängen, tvn är avslängd och det är alldeles knäpptyst, så himla rofyllt.
 
imorgon blir det vaccinationssprutan för saga och sen en eftermiddag på stranden hoppas jag!
 
Välling och bulle till frukost, fröken kräsen!
Här förklarar Maja att vi minsann INTE skulle sjunga för henne... Haha
Den här gladskiten har det jobbigt med tänder som vi antar är påväg, svårt att somna på dagarna och lite gnällig, vi är ju så vana vid att hon bara är, glad och nöjd så detta är nytt. Lilla godingen ❤️
Blir så glad av dessa bilder, så härligt att bara vara, tillsammans!❤️☀️👨‍👩‍👧‍👧😍
 

Kalas

Kategori:

ligger platt i soffan efter en härlig dag med kalas för Majan tillsammans med hennes kompisar 👍🏼☺️. 9 små godingar och deras föräldrar bjöds på korvkiosk, glasstårta, fiskdamm och massa lek. Tror alla tyckte det var skoj men tiden gick alldeles för fort och vi hann inte riktigt prata med någon men barnen var nöjda och glada och det är ju det viktigaste! Tänk att vår älskade unge fyller 3 år imorgon ❤️. Hon den där som lärt oss om livet, hon som vi gjort så mycket rätt, och fel, med, hon som gjorde oss till mamma och pappa och därför alltid kommer ha en alldeles speciell plats i våra hjärtan. 
 
Du är så väldigt unik och alldeles speciell Maja. Du har den starkaste integriteten som gör dig så stark och trygg. Du är en riktig Cirkusapa men samtidigt så försiktig. Du frågar oss tusen frågor varje dag om stora och små saker, och du är den mest fantastiska storasystern till Saga, omtänksam och kul. Du är tuff och orädd kring mycket men väldigt klok när det gäller vad som är rätt och fel. Du har precis förstått grejen med att spela ut oss föräldrar mot varandra, det är bedårande ☺️☺️. Du är vetgirig och pysslig och du känns ibland mycket äldre än de få år som du faktiskt är. Du är hemskt envis och bestämd, och du gör oss alldeles tokarga ganska så ofta. Du tror såklart som den 3åring du är att hela världen kretsar runt dig... Det är tufft att inse faktum Såklart. Du älskar att leka med dockor, vagnen och alla dina väskor. Sen lagar du gärna mat till oss eller bjuder på picknick. Du är väldigt kramig och gosig och du kommer med så härliga kommentarer när vi pratar om ditt och datt. Du tycker om när vi hittar på egna berättelser, och du berättar gärna om påhittade sagor. Du är fortfarande väldigt kär i dina nappar men nu är det bara en kortis morgon och kväll som de används. Du får oss att skratta varje dag, du är väldigt tokhärlig, och har humor! 
 
Varje dag är vi tacksamma att vi får vara dina föräldrar, vi älskar dig oändligt och gränslöst Maja ❤️ Imorgon får du äntligen fylla 3år, som du väntat och längtat så länge, vi hoppas att du kommer ha en fin dag med oss!
 
 
Grattis på födelsedagen vår älskling!