first day of my life

hej då nappen

Kategori:

Jag har ju glömt skriva om en stoooor sak. Maja har sagt hej då till sina älskade nappar. Blir helt gråtig bara att skriva det här, de där napparna som hon haft som tröst och mys både i munnen och i händerna sen hon var liten bebis. Att ta bort den tryggheten kändes så grymt och jag och Oskar har tittat på varandra många gånger och undrat vad vi gjort, det är ju ett sånt beroende och som sagt, en trygghet som är obytbar, och så skön att ha nära tillhands. Men vi har pratat länge länge om det här med Maja, sen i våras tror jag. Först bestämde vi tillsammans att vi skulle lämna dem hos pippi och emil på ALV. Men när den dagen kom kändes det inte alls som att hon var redo, och det är ju bara några veckor sen... Sen skulle vi posta napparna till madicken och nicke nyfiken tyckte hon, men det blev liksom aldrig av heller, så till slut, efter lite pepp av jossan och alix som varit med om detta med deras stora barn, så förra onsdagen på kvällen peppade vi Maja och "imorgon kastar vi napparna i soporna, eller hur". Och hon höll med. Så i torsdags efter frukost och frostklänningen var på sa vi bara, "nu letar vi upp alla nappar och så kastar vi dem, nu kör vi". Men eftersom Saga använder samma sort som Maja så sparade vi 3st och la i vår nappburk, "dem här får Saga av mig".

Sen var det skjuts ner i soppåsen och ut i sopbehållaren och som "belöning" åkte hon och Oskar till lekia och köpte henne en katt som hon skulle mysa med på natten istället för napparna. "Nu får man pussas och kramas istället när jag blir ledsen" har hon sagt då och då, och visst, lite mer närhetsbehov tycker jag nog hon behövt senaste veckan men det gör ju absolut ingenting, det är ju kalasmysigt, och vi är så otroligt stolta över henne. Att ena dagen vara så beroende av någonting till att nästa dag inte ha det där alls. Och Sagas nappar har hon inte försökt ta en enda gång. Och nätterna sover hon sig gott igenom, och har frågat fåtal gånger om dem innan hon kommer på sig själv att de är äckliga och smutsiga nu. Första kvällen när hon och Oskar gick upp och la sig sa hon "jag klarar mig inte utan napparna" och då gick mammahjärtat sönder lite men sen somnade hon lika snabbt som vanligt ♥ Världens modigaste och bästa tjej är du Maja, vi är verkligen så tokstolta över dig, du är värd alla presenter i hela världen efter denna bedrift!
 
hej då nappisarna!
 
Denna sommar har Maja verkligen "blomstrat". Blivit blöjfri (förutom natt och när hon ska bajsa), skippat napparna, blivit mer social och framåt, vågar saker som hon vägrat förut, slutat tjura ihop för allt som man gör fel, tar för sig och står upp för sig mer och känns bara mer modig och stor på något sätt. Det är alldeles underbart att se henne få både större självkänsla och självförtroende, lita på sig själv och tro på sig! Älskade unge, du är fantastisk!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: