first day of my life

Sista veckan

Kategori:

Sitter och tittar på Maja när hon leker bondgård och jag får inte störa, så tar tillfället att skriva här för en gång skull. Vi har en lite snorig Saga här hemma som sover nu, men snart är det väl full fart igen, haha. Maja bad att få ha tyst och att vi skulle stänga av radion, lite intensivt kan det bli här hemma när de kör igång, men det är så fint att se när de faktiskt börjar leka tillsammans nu.

Nu är det min sista veckan som mammaledig på heltid och på måndag om en vecka ska jag infinna mig på jobbet kl 7.30. Måndag, tisdag, onsdag ska jag jobba och sen ledigt resten av veckan. Känns spännande och läskigt och kul eftersom jag byter arbetsplats men det är så skönt att kunna gå/cykla till jobbet framöver. Och lära känns nya kollegor, barn och familjen. Och få använda hjärnan igen inom det yrke jag älskar så. Så tacksam över hur vi löst våren och kunna både ha kakan och äta den.

Detta år har gått alldeles så hysteriskt fort och på söndag har vi en 1åring här hemma. En 1åring som lika gärna hade kunnat vara ett halvår i hur tiden känns men verkligheten är att vi inte har en liten bebis längre, utan en envis tokig superrolig Saga som utvecklas i ultrafart. Hon går inte än, men vi har inte heller tränat henne så mycket utan sätter henne oftast på höften istället eftersom man har massa annat för sig. Men det är nog bara en tidsfråga det också. Mycket humör och mycket humor, hon är verkligen kalaskul men kalasjobbig också, haha.

Ser fram emot en kalashelg med Sagas närmaste familj och innan dess ska jag och Maja baka lite men tårtan är beställd, det blir kul.

Nu ska jag visst måla teckning här innan det är dags att förbereda lunch. Trevlig måndag på er!

När Maja själv får välja...
Vår älsklingsmormor som alltid ger full uppmärksamhet och kärlek 💕
Saga, vill du leka tillsammans?
Fick hämta Lilia på förskolan, två tummar upp!
Mys efter att ha hämtat hem Maja från föris.
Avslutade helgen med bowling. KUUL!


En bättre måndag

Kategori:

Dagarna med en snart 1åring och en 3åring kan ju helt klart bli lite hur som helst. En plan kan lätt gå i stöpet pga arga 3åringar, nämner inga namn, bebisar som inte sover på rätt tidpunkter, eller ja, allmän hysteri... Idag har vi dock haft en fantastiskt mysig dag som jag tänkte delge er om, kanske mest för att kunna läsa och minnas det en mindre bra dag 😊. Barnen vaknar 7.10, glada miner, solen går upp utanför fönstret och ja vi gosar runt bland täckena en stund. Sätter sen på sista delen av Frost som Maja inte sett klart igår, hon stänger sedan snällt av tvn när jag ropar att det är frukost. Alla äter bra, är glada och vi lyssnar på Morgonpasset och planerar bibliotek och lekpark efter lunch. Lullar runt hemma, snurrar i en stol, läser böcker, säger ajabaja 100gånger till Saga som bara ska göra hyss. Hinner vika lite av mina kläder som jag slänger runt hela övervåningen (förlåt älskling). Hinner laga en nyttig och god lunch till alla som även räcker till middag ikväll (halleluja). Saga somnar, jag hinner sitta och måla med Maja utan massa "jag ska bara", utan är i nuet. Får mejl från nya jobbet, kommer vara ledig torsdag-fredag. Släpper en sten från axlarna, börjar längta efter jobb och vuxengöra. Maja ber mig måla en rosa Olof, så jag slutar dagdrömma efter en stund.

Saga vaknar, lunch intas. Maja ska bara göra lite saker innan ytterkläderna tas på och detta görs utan tårar på något av barnen! Saga i vagn, Maja på ståbrädan, promenad mot stan. Vi hälsar på några svanar vid vattnet, vi funderar över varför de inte fryser, och konstaterar att det är tråkigt att inte vi kan bada på vintern... Det regnar men ingen gnäller ändå. På biblioteket, Saga kryper runt, Maja väljer alldeles för många böcker som vanligt, men det är ju hennes stora passion så jag låter henne hållas. Lånar böcker, på med kläder igen. Saga somnar i vagnen medan Maja leker själv i lekparken utan tjat, utan förstår att jag måste vagga vagnen. Sen går vi på lina och leker vem gungar högst. Och så hinner vi segla på havet en stund.

Vi går hem, Maja busar på trottoaren men lyssnar direkt när vägen kommer därframme. Saga vaknar precis när vi kommit hem. Oskar är hemma från jobbet. Mellisdags. Alla är lite trötta, pratar lugnt och dricker kaffe. Jag åker till Netto, sen Willys för veckohandling och sen hem. Ställer fram den redan lagade maten lagom till kvällsmat. Vi sätter på en ljudbok med sagor som vi lyssnar på, Majas favorit är Rödluvan. Alla äter och tycker det är smaskigt. Dusch, kvällsfix med barnen och sen somnar både gott ganska fort.

Hinner se ett program av "husdrömmar" och sen är det läggdags. Imorgon är det förskola för Majan babysång för mig och Saga. Sen ett pt-pass på korpen. Har ont i hela magen efter ett core-pass igår men vad gör det, älskar att jag kommit igång, och faktiskt njuter av stunden på gymmet. Vem hade kunnat tro det?!

Tack för idag mina älskade yrväder 😊♥️




Rosslig

Kategori:

Ligger och lyssnar på en rosslig Maja som sover med Oskar i sin säng. Kan inte riktigt slappna av och somna när jag hör att hon andas sådär och hostar av och till. Det är såklart inget farligt, många blir ju förskylda och hostiga men usch jag tycker det är himla obehagligt iallafall. Annars är hon som vanligt, haft lite lite feber idag men mest sådär lite seg, så vi har lekt mellan tv-pauser och bokläsande 😊. Mamma var här några timmar på morgonen så jag och Saga kunde gå på mamma-dejt som vi tycker så mycket om. Hoppas jag kommer kunna ses när jag börjar jobba också, lite beroende på schema som jag ännu inte fått. Bara några veckor kvar innan Oskar ska ta över ansvaret av våra barn 3dagar i veckan, ojojoj kan sluta hur som helst, haha. Skämt och sido kommer de nog ha världens mysigare vår tillsammans lilla gänget och jag är tacksam över att barnen har en pappa som vill vara pappaledig och spendera tid med sina barn. Jag hade mer än gärna varit hemma till augusti men det går ju inte att vara självisk i frågor som rör sina barn, och jag är väldigt glad att jag kommer kunna vara med en hel del iallafall.

Fredag igen imorgon och jag och Saga ska kurera vår lilla hostis hemma med massa mys och lek och gos i väntan på att Oskar tar helg och hoppas på att vi får spendera helgen friska tillsammans. 

Får se om jag tar mig ur sängen imorgon efter ett kul med ååååh så jobbigt efit-pass på korpen. Kan bli smärtsamt, men urkul att ha börjat träna!

Plötsligt händer det. Saga satt still, i Majas knä, flera minuter och som storasyster njöt ♥️. Mina älskade älskade tjejer, ni är min största lycka och glädje. Tänk att ni växt i mig till de individer som ni är, helt magiskt att tänka på. Att ni bodde i min mage i 9månader var och sen kom ut till oss, så oförklarligt hur naturen fungerar.