first day of my life

hemma utan barn.

Kategori:

Nu har vi vinkat hej då på gården och Maja gav mig puss och kram innan hon satte sig jämte Marie och började leka i sanden. Fina fina unge, sån ångest det ger mig att lämna dig. Jag önskar så att livet såg lite annorlunda ut, att du kunde få vara hemma mer, men verkligheten ser annorlunda ut och pengar behövs för att överleva och kunna leva ett okej liv, och då måste man ju jobba.
 
Dessa himla förskolor, så stora, så mycket barn, så lite personal. Jag önskar att allt var annorlunda. Att barnen slapp fösas omkring som mjölkkor under dagarna, gör si, gör så, gå hit, gå dit, ät, tvätta dig, sova, lek. En institution som skulle kunna se så så mycket annorlunda ut. Men med rätt pedagoger så går det faktiskt att ha okej dagar även på förskolan, det vet ju jag som jobbar i det, men det är ju inte bra nog, och jag hoppas att någonting händer under min förskolelärarkarriär, att man tar forskarnas och psykologernas oro och teorier om barns ökade kortisolhalter och hur stressen påverkar den i framtiden på allvar snart. Vi får hålla tummarna, och strida för våra barn, de är ju framtiden ♥.
 
 
Igår i solskenet.


 

inskolning nr.2

Kategori:

Imorgon är det dags för inskolning nr.2 i Majas lilla liv. Hon fick en fin början på dagislivet på nya humlan tack vare fantastiska Johanna som var vår inskolningspedagog, och de andra pedagogerna som jobbade där. Vi var ju så oroliga innan, hur skulle vi överleva dagarna utan Maja, hur skulle hon hantera att vara borta från oss, skulle de ta hand om henne, skulle hon kunna sova, äta, leka, göra sig förstådd... Och allt gick ju så bra, och de har varit så kärleksfulla, glada och omtänksamma mot både barnen och oss från början, vilket gjorde att vi fort slappnade av och vågade lita på dem.
 
Som minne fick vi en jättefin pärm med bilder på Majas tid och roliga saker de gjort tillsammans. Oskar gav dem en blomma och godis när de sa hej då i eftermiddags och det är ju mindre roligt att behöva säga hej då, väldigt ledsamt, men man måste vara glad samtidigt över att Maja får skolas in på ett ställe där hon ska stanna nu tills hon börjar skolan. Men usch i magen när vi berättar för Maja att hon ska börja på nya dagiset imorgon "johanna,ida kommer sen" säger hon då och tårarna rinner nerför mina kinder. Dessa personer som Maja knyter an till är ju så speciella för henne såklart, jag håller tummarna att hon får en fin kontakt med sina nya pedagoger på sagomossen.
 
Vi får en lugn morgon hemma först imorgon och ska vara där 9. Ska bli kul :) Kanske kan hitta lite tips som jag kan ta med mig till jobbet sen dessutom, alltid spännande att vara på andra förskolor.
 
Eftersom jag inte ska upp i gryningen imorgon och åka till jobbet så ska jag sätta på en film innan det är dags att sova.
 
liten blir större, sakta men säkert. Hon läser stadigt morgontidningen nu ;)
 
 
 

Dags för vardag

Kategori:

Vilken fin och god och mysig påsk vi fick i år. Riktig vårvärme och långa dagar utomhus. God mat, fika och godis och fina påskpresenter. Maja har njutit av att strosa runt ute, hjälpa till i trädgården och få massa uppmärksamhet av alla men är inne i en riktigt trotsperiod så tålamodet har prövats mer än en gång, jag hoppas denna fas fort går över "Min,min,min" "kan själv" och "nej" är det som gäller. Tuff, envis och ett litet åskmoln ibland, men i nästa sekund är hon helt galet sprallig och rolig. Tur det, och tur att man vet att det tillslut går över.
 
Iallafall, tack alla inblandade för en påsk att minnas, imorgon är det dags för jobbet igen, och på torsdag börjar Majas inskolning!
 
Bilbomb:
alla får hjälpa till att stapla ved
målar ägg
matar kompisarna hönsen
kusinlek i sandlådan
tävling på gång!
en liten och en stor ;)
Lyckliga över att vara tillsammans, min mammiga lite tok.


Glad påsk

Kategori:

Långfredagen började med tidigt uppvaknande vid 6 och Oskar fick sovmorgon medan jag och Maja mös och lekte fram till frukosten. Sen gick vi ut och fyllde sandlådan med sanden som pappa kom med igår. Det blev så bra och Maja är mer än nöjd ☀️💕. så nu hoppas vi att hon kan leka i trädgården och inte vilja gå till lekparken hela tiden.

Nu sover Maja så vi ska vila i soffan lite innan det blir påskfika hos farfar i borensberg med familjen svärm/Malmborg. Hoppas ni alla har en härlig långledig påsk med massa kärlek!

Morgonsötnos
Nöjd!!
Lyssnar på musik i lurarna

Påskkärring påväg till jobbet i onsdags.


könsstereotyper

Kategori:

Jag borde inte bry mig, men jag blir irriterad. Två dagar i rad har Maja blivit kallad "han" i olika sammanhang. Tre! gånger idag i lekparken. "Akta den lilla killen", "säg hej till pojken", "så söt han är". HAN HETER MAJA vill jag bara skrika då. Och hon råkar ha en mamma som inte klär sin dotter endast i rosa, helt galet, jag vet (hon hade sin röd/gul/blå skaljacka och blå mössa med luftballonger på). Det är ju ingen som lider av att folk tror att Maja är en pojke, men det stör mig hur könsstereotypa folk är i allmänhet. Att inte ha blommor, rosetter, rosa my little ponys, hello kitty och så vidare på Maja handlar ju om att jag och Oskar hellre klär henne i annat, vi vill inte att hon ska klassificeras som bara söt då vi är medvetna om vad det kan göra för självkänslan. Men det gör henne ju inte till en pojke för det....
 
Att som tjej återkommande bli identifierad som söt kan leda till en ständig önskan att i framtiden bli uppmärksammad för sitt yttre hellre än sitt inre, och vi har inga ambitioner att göra Maja den björntjänsten utan tänker mer snyggt, praktiskt och tufft när vi köper kläder till henne. Alla färger får självklart vara med, men oftast köper vi kläderna på killavdelningen, vilket innebär att hon inte har jättemånga rosa lulligulliga plagg i sin garderob. Men några klänningar som undantag lever hon i jeans, t-shirt, tröjor och leggings, precis som mamma och pappa, för det är mest praktiskt. Klänningar och annat är ju galet opraktiskt på dagis och i lekparken och när ska man använda det då? Jag är nog relativt medveten och väljer med omsorg när jag köper kläder till Maja, just för att jag kan teorin bakom dessa "söta flickor" och "tuffa pojkar". Sen handlar det ju mycket om att jag själv inte är en tjej som gillar att klä upp mig på det sättet, utan trivs bäst i jeans och t-shirts, så då antar jag att Maja också känner så. När hon väl kan börja bestämma själv får jag väl bita mig i tungan när hon börjar pilla på paljettmagtröjorna på tjejavdelningen.... Ahhh.. men det är ett helt annat blogginlägg ;)
 
Jag har märkt många gånger då Maja fått uppmärksamhet för sina kläder och det handlar oftast om att hon har klänning och söta tofsar i håret vid de tillfällena, eller om hon har andra "söta" kläder på sig. Det är i princip ingen som kommenterar när hon har mysbyxor och en fin t-shirt på sig. Så sorgligt att det ska behöva vara så. Hon är ju alltid fin, oavsett vilka sorters kläder hon har på sig.
 
Min fina tjej, precis som hon är ♥
 
men mamma slappna av, det är ju bara kläder ♥
 
 

sol i sinne.

Kategori:

En solig ledig måndag och jag väntar på att Maja ska vakna så ska vi ut i det fina vädret. Hon är lite snorig och hostig och hade feber natten mellan lör/sön men sen blev det inget med det, men skönt att vi kunde vara hemma idag också, imorgon blir det jobb/dagis som vanligt. Igår höll vi oss inne för att kurera Maja och dagarna blir väldigt långa då, men vi målade, pysslade med påskpynt, lagade pizza och lekte en massa, och fröken tyckte nog att det var mysigt med fullt fokus från både mamma och pappa hela dagen ♥ 
 
En mysig påskvecka framför oss har vi med Martina som kommer hem och massa mys med familj och vänner hoppas jag. God mat, massa godis och fina påskägg. Vet inte vad Maja ska få i sitt ägg än, godis vet hon inte vad det är, och behöver inte veta på några år än, så det får nog bli en leksak eller nåt klädesplagg. Mest för att det är kul att få någonting :)
 
Maja vurpade på en sten i fredags, ramlade in i trappen och slog sig på ögonlocken. Så ett fint litet sår har hon men det slapp bli så svullen som tur är, men en första blåtira är ju alltid något att minnas ;).
 
Lekte ute hela fredags-em. Vackert väder och en tokglad unge ♥
 
 

ho ho

Kategori:

Himla himla tomt här inne, men i helgen hade vi ju semester hos syster/moster i Lund jag och Majan och sen har inte tiden funnits att sitta här, iallafall inte ro att skriva något inlägg. Helgen var helt fantastiskt mysig på alla sätt och Maja är totalt tokig i sin moster, "tina" mest hela tiden. Jag kände mig en aning överflödig, men vad gör det, finaste är att se de där två tillsammans, gör mig så lycklig. Ännu lyckligare är jag över att hon kommer hem i påsk, bara en vecka kvar, sen har vi några mysiga dagar tillsammans igen ♥.
 
 
Massa soffmys näranära moster
Lek i fräsig nybyggd lekpark

Bussturer varje dag var spännande 
Martinas armar fick träna :)
På kulturen och leker bland medeltiden
I gammalt hus

På Skattkammarön
 
Hej då Tina 💕

Igår var jag på utbildning så jag och Maja är lediga imorgon istället. Vi ska göra så lite som möjligt är min plan, en riktig hemmadag. Ett besök på nya förskolan som vi lite snabbt fick reda på att hon ska skolas in på i slutet av april ska vi hinna med iallafall på em. Håller alla tummar att magkänslan känns bra! Känns inte jättekul med en ny inskolning precis när det känns som hon är toktrygg på sin förskola hon går på nu, men vi visste ju att vi var tvungna att byta framöver så det är väl bara att vara glad och hoppas inskolningen går smärtfri. Viktigaste är att inte stressa fram något utan låta det ta lite tid om nu Maja tycker det känns snurrigt... Snyft, ledsamt att hon ska lämna "sitt" gäng på humlan som hon är så glad i. Men de nya pedagogerna och barnen blir säkert poppis det med :). Att det ligger rakt över gräsplanen känns ju ganska så skönt minsann, knappt en minut från dörr till dörr tror jag.
 
Nu ska jag se ryttareliten och dricka en kopp te med några knäckemackor till.