first day of my life

sött.

Kategori:

 
Idag åkte vi iväg och köpte ett babynest till bebben, hemmasydd av en tjej i stan. Så himla fint, och Maja ville såklart låna det för test, och hon passade ju alldeles utmärkt :) Oklart vad jackluvan har för funktion i leken dock, men mysigt hade hon och Oskar i soffan medan jag lagade mat hörde jag. Även en amningskudde är beställd, det hade jag inte med Maja och oj så ont jag hade i kroppen av alla amningstimmar, så det känns som en bra investering. Sakta men säkert börjar vissa saker bli ordning på iallafall. Ska ta mig till rean i veckan också och köpa kläder, och sen är det väl så småningom dags att packa den där BB-väskan.. Ahhhhhhh.
 
Nu ska vi kura upp oss i soffan och se Håkan Hellström på Ullevi som finns på aftonbladet.se. Härligt!
 

v.32

Kategori:

 
En dag in på v.32. Börjar känna mig stor som ett hus, 8 veckor kvar nu ungefär och ja nedräkning pågår på riktigt nu, galet läskigt och spännande. Jag mår helt okej, och känner mig fin oftast, lagom tjockis liksom :). Har foglossning och rastlösa ben, halsbränna av och till, och ja jag är galet osmidig, men ändå mår jag bra, jag är glad och har rätt så mycket energi. Bebisen är lagom vild, vaken mycket på kvällarna men verkar vara rätt så lugn i övrigt. Så mycket tankar som far runt i huvudet just nu. Vem är det därinne, hur kommer Maja ta emot ett syskon, hur kommer jag må/känna mig efteråt, kommer vi får sova :) haha ja mycket frågor som inte kan få några svar förän bebis är här. Börjat tänka mycket på hur det blir när förlossningen väl sätter igång. Hur fort kommer det gå, är det på natten eller på dagen, Maja ska vara med mamma och pappa förhoppningsvis, kommer de jobba/vara iväg, och hur kommer Maja reagera på min smärta om det startar på dagen?... Ingen ide att oroa sig såklart, men behöver nog organisera upp detta tillsammans med mamma lite tror jag så jag kan känna mig lugn :).
 
Men nu kör vi på, jag går ju på graviditetspenning på måndag enligt schemat och ja jag ska bara ladda för förlossningen och det som komma skall efteråt, njuta av att vara gravid, organisera och handla bebissaker, röra på mig så gott jag kan och ta hand om mig själv, och kunna lägga massa tid och kärlek på Majan såklart. 
 
Heja mig :)!
 

Jul

Kategori:

Så har julen kommit och gott och mina syskon har varit hemma, så vi har spenderat mycket tid tillsammans med min familj. Vi firade julafton redan den 23e för min syster skulle flyga till London och sin Sam på julaftonsmorgon. Tomten kom och hälsade på och god mat bjöds det på såklart, och en hel del godis och smaskigt. Maja tyckte tomten var spännande, hade väntar mig lite oro och tårar men hon var helcool. Fina paket fick hela familjen av varandra och vi sov över så dagen kunde vara så länge som möjligt, mysigt. Maja sov gott och tog sovmorgon på självaste julafton, kalasskönt! Vi åt frukost och umgicks en stund, tog en promenad i skogen och åt lunch innan vi åkte hem, fixade till oss och sen kom Oskars pappa hit, vi fikade och jag,Maja och Oskar öppnade julklapparna vi köpt till varann innan vi fil bort till Oskars bror och familj för att spendera och fira julaftonskvällen där. Maja var på toppenhumör och somnade inte förän runt 22, trots att hon inte sovit på hela dagen, tokigt :).
 
På juldagen städade vi, slängde massa skräp, tvättade och Maja fick ro att leka med alla nya leksaker och pyssel, och ja vi gjorde mest ingenting, alldeles jätteskönt. Och igår gick vi på stan, fikade och åt kalkonmiddag ute hos mina föräldrar. Och tänk, idag fick vi vakna till snö, hurra!!! Imorgon fortsätter ledigheten för hela familjen, men sen ska Oskar jobba mån och tis innan några dagars ledigt till.
 
En fin och mysig jul 2014 har vi haft, tusen tack fina familjer för all kärlek!
 
Kul med tomten, och paket 🎄

Två som somnade gott på kvällen ♥️
spännade med paket såklart.
lek lek lek och lyckliga kusiner :)
Att gå i pyjamas till lunch och göra bara ingenting, hur lyxigt som helst 👍!
 
 

Nu är jag ledig

Kategori:

Igår jobbade jag min sista dag för denna gång, tar några kompdagar innan min gravidpenning börjar den 29e. Det kändes väldigt konstigt att säga hej då och gå hem igår men samtidigt väldigt skönt, i både kropp och själ. Jag är ju rätt stor nu om magen och det känns i hela kroppen, och dessutom sover jag väldigt dåligt på nätterna, rastlösa ben, konstiga drömmar och toalettbesök. Så att inte känna "stress" att jag måste sova för att jag ska upp och jobba känns mycket skönt. Jag börjar bli lite stressad också kan jag känna, över allt som vi inte gjort kring bebis än... Inga kläder köpta, inget babynest, ingen amningskudde, ingen bäddad spjälsäng eller fixat skötbord.. Tänk om bebisen därinne vill komma tidigt och så är inget i ordning, känns inte alls bra. Så först ska jag njuta av ledighet och jul tillsammans med familjen och sen ska jag boa och fixa :). Majan får långt jullov till 8 januari, och Oskar har också massa ledigt för en gång skull så det ska bli härligt att umgås och hitta på mys.

Igår sov vi hos mamma och pappa, Martina kom till Motala med tåget på kvällen så vi hann kramas lite igår innan läggdags och sen har vi haft en mysig dag tillsammans, Maja gav "Tina" en stor godmorgon-kram direkt imorse, jösses så sött, och sen har jag mest varit överflödig. Vi har umgåtts, lekt, gjort lite julgodis och klätt granen på notvarpsstigen innan det var dags att åka hem och sova för natten för fröken :). Imorgon kommer Rickard hem också, ska bli alldeles underbart mysigt. Nu saknas bara lite snö för känslan, men den verkar utebli tyvärr.

Får se hur bloggandet blir i jul, annars hörs vi i mellandagarna! 

GOD JUL!

En pepparkakstjej en annan dag
Pepparkakshus in the making
Vila vila vila.
Att umgås tillsammans 💕
Bus och kärlek

Baka lite, äta mer :)


Ledigt

Kategori:

En lång ledig dag tillsammans med en halvförskyld Maja som vaknade innan 7 av en hostattack, zzzz. Mys och morgonlunk till 10 eller nåt innan vi tog på oss kläder och tog en promenad till Majas förskola, idag var sista dagen för Majas inskolningspedagog som precis som jag ska ha barn i februari, så vi sa hej då till henne och Gav en liten present,det minsta man kan göra för allt de där tre pedagogerna på Majas avdelning gör för barnen. Låter ju kanske konstigt att sätta förskollärareyrket på nån pedistal, känns konstigt när jag själv är en sån jag isåfall kallar "hjälte", men Gud vilka hjältar vi/dem är, att jobba med glädje och ork med alla dessa barn, det är fasen tufft, och ska uppmärksammas, det gör jag med glädje och tacksamhet! 

Iallafall, efter lunch var jag rastlös deluxe så det blev en tur till simhallen, Maja simmade glatt runt med sina puffar men tröttnade rätt fort och em har gått i seghetens tecken, film i soffan, bokläsning och matlagning, inte mer än så. Oskar och maja är som sagt inte helt krya och jag känner av halsen så får väl se hur många som går till jobbet/förskolan imorgon, det får natten utvisa, så nu är det nog dags att sova helt enkelt.

Trött och tröttare i en kramhög framför Emil ♥️


Fullt ös

Kategori:

Fullt ös denna helg. Kalas för Charlie igår på fm och sen lämnade vi Maja hos mormor och morfar för att själva åka till Linköping för julklappsshopping/middag på stan. Maja sov över där och hade haft det hur bra som helst såklart hos favoriterna ♥️. Vi hade det också bra, gjorde klart en del julklappar, tyvärr inte alla, och sen åt vi middag på en sportbar, smarrigt värre. Somnade gott efter att ha sett en halvbra film och sov sådär halvbra, det var så tyst och konstigt att inte ha Maja i huset, väldigt ovant, men kul för henne såklart. 

Idag åkte vi och hämtade henne efter frukost, passade på stt strosa i skogen därute på landet ett tag innan vi åkte hem och mötte upp Lilia som vi skulle vara barnvakt åt under em. Barnen lekte och var ganska sams och sen var det dags för premiär på biografen för de små kottarna :). Alfons Åberg visades och vi köpte chips och Festis och maja basunerade ut när vi väl var hemma igen att "det var jättekul att gå på bio". Mysigt var det minsann och barnen skötte sig exemplariskt. Pannkakor till middag och sen somnade majan som en stock efter bad och lite julkalendern.

Och nu laddar jag för ny vecka med att somna gott med mitt hjärtegull här jämte mig i sängen, kunde inte låta bli att bära in henne hit, måste tanka Majaenergi ♥️.

Glad sambo
Smarrigt med chips :)
Bus i stora lass
Berätta en saga för mig pappa. "Det var en gång en spökmamman, som bodde i ett slott....."




V.29

Kategori:



Magen i vecka 29. Herregud denna graviditet har gått så fort att jag inte hinner med någonting, jag blev ju gravid alldeles nyss och nu börjar nedräkningen lida mot sitt slut och förlossningen är faktiskt inte allt för långt borta nu, ahhhh. Måste.börja.fixa och organisera för vår nya familjemedlem ♥️.

Är tydligen höggravid nu och i tredje trimetern. Känner mig rätt lagom gravid än så länge, mår bra förutom foglossningen och nu är det bara två veckor kvar innan jag går hem på graviditetspenning och sen mammaledighet. Känns lyxigt, och välbehövligt, att ladda upp i lugn och ro för det som komma skall. Jobbet börjar bli tungt nu så det känns bra att lämna, även om jag kommer sakna fina fina barnen, och mina arbetskamrater förstås, världsbäst ♥️. Magen är lagom stor och bebis gör sin röst hörd mer och mer för varje dag, så himla mysigt. Maja pratar inte så mycket om varken magen eller bebisen, hon är fortfarande för liten för att riktigt förstå såklart, men hoppas att ju mer tiden går och ju mer det närmar sig desto mer fattar hon. Hon är så himla fin med andra bebisar så jag känner mig rätt trygg i att hon kommer bli glad åt bebisen när hen väl kommer, men man vet ju aldrig, spännande minst sagt.



Baka

Kategori:

Jag har varit sugen på att baka saffransbullar länge nu, så när jag hämtat Maja efter lunch på förskolan tog vi en promenad till affären och handlade ingredienser. Strosade runt ett tag ute efter handlingen innan vi gick in och satte igång med att göra deg som skulle jäsa. Maja fick hjälpa till med det mesta och oj vilken skillnad från förra gången vi bakade ihop, hon hade tålamod nu, lyssnade noga och gjorde som jag sa, vilken grej va, haha. Att kavla var ju såklart roligast och kasta på russinen, och idag fick det ju såklart bli efterrätt efter middagen, mumsfillibaba hälsar vi alla. Gjorde "vanliga" bullar fast med saffran i och med vanilj/smör-goja i, receptet finns på Ica.se. Blir bak snart igen tror jag för de där bullarna kommer nog gå åt fort 😛.

En blivande bakdrottning 💕.


Roadtrip

Kategori:

Hej!

Tillbaka, som vanligt, några dagar sen med uppdatering av vårt fantastiskt intressanta liv 😛. I helgen var vi iväg till Herrljunga för att hälsa på älskade vännerna från Halmstad-tiden. Fina Emelie, Camilla och Linn, med familjer förstås ♥️. Vi pratade, lekte med barnen, åt smarrig middag och jag njöt av deras närvaro och att få vara tillsammans. Två nya bebisar har det hunnit komma sen sist vi sågs då camilla och Emelie var gravida. Gustav och Stella som jag passade på att klämma på extra mycket, tänk att det är vår tur snart att få en såndär godingbebis, gud som jag längtar! 

På söndagen när vi vaknat och ätit frukost åkte vi till Camilla och Robban i Alingsås och åt lunch på stan innan vi åkte hemåt runt 15, och Maja somnade gott i bilen, och sista timmen så använde vi oss av ipaden för underhållning. Första gången vi vågar oss på att göra det eftersom Maja varit så åksjuk tidigare, men senaste bilturerna har faktiskt gått utan spya och gnäll så vi tog en chansning, Hallelujah :). Dora utforskaren räddade oss denna gång.

Inte en enda bild tog jag, katastrof, men att ta fram mobilen kändes långt borta och minnena finns ju i huvudet ändå ♥️.

Påväg hem i mörkret.

Tack för den här gången fina älskade vännerna, ni betyder så mycket för mig!