first day of my life

en dag innan jul.

Kategori: funderingar

Ligger i sängen och ska strax söva mig själv och tompa :). Imorgon ringer klockan 06:50 för att hinna stallet och rida innan mamma & pappa kommer ner vid 11-12tiden. Sen sticker vi ner till Lund och flyttar Martina o Andrea till en ny lägenhet hela dagen. Jag som fixar nya naglar, hmm, kanske inte så smart val av mig, men strunt samma, här ska det bäras och lyftas och städas hela dagen lång.

När vi är klara drar vi upp mot Halmstad och sover här hos oss och på lördagmorgonen plockar vi med oss Landola och sticker till Motown. JUUUUUL!! Ahh jag längtar.

Så som sagt, det är nog bäst att jag sover nu, annars kommer jag vara tröttrött imorgon!

natti

Kategori: funderingar

oj nu är jag trött, slut för idag. Ska sätta på en film att somna till nu!

Taggtråd ligger jämte, som vanligt. Helt galet gosig!!

godnatt ♥

what day?!..

Kategori: funderingar

Vad är det för himla dag idag =) Har känns som tisdag hela dagen, men det är ju faktiskt onsdag minsann. Vilket innebär att jag måste fixa en massa imorgon eftersom mamma & pappa kommer på fredag morgon. Packa för mig själv och Landola.. Ska försöka minimera mitt packande och inte ta med så mycket hem! Har två par toppar plus ett par nya pumps som ligger på posten hemma i Motala och väntar så det är ju alltid bra :) Ska leta upp en bild på skorna, de är såå fina tycker jag!! Det är visst 11cm klack = kanske inte jättelätt att gå i, men strunt samma :). Dem ska jag ha på Annandagen iallfall, dock matchar det inte den klänning jag tänk så kanske får ta mitt svarta fodral istället, det är jättefint det oxå, hmm...

Idag har jag varit på bibblan i stan och lånat lite böcker till min uppsats, så svårt dock att sätta igång, vet inte i vilken ände jag ska börja.. Gaaah. Men det klarnar nog snart hoppas jag. Ska sitta imorgon ett tag om jag hinner och göra ett första utkast, vi får se hur det blir.

Ska även använda mig av tompas presentkort till min födelsedag och fixa nagelförlängning på morgonen, skojigt!! Och på måndag ska jag och Martina till Sven Gustavssons och fixa oss julfina i håret, jag ska klippa mig och göra massa blonda slingor, nu är jag trött på mitt tråkiga hemska rufs. Hoppas det blir fräsht och bra!!

Tompa spelar data ikväll så jag har lagat middag själv, omelett med paprika, purjolök, rödlök och tonfisk. Jättegott och lagom mycket. Till det en god baguette! Nu ligger jag under filten i soffan och väntar på Bonde söker Fru, får se vilka alla väljer, kan bli spännande :).

kattmys och nagellack

Kategori: funderingar

Nu ligger taggtråd mellan mig och datorn i soffan, hur mysigt som helst, och varmt. Är en aning svårt att skriva på tangenterna, men det gör inte så mycket.

Har fått tvättat en hel påse idag, massssa tvätt, tog från 3 till 8 innan allt var torrt och klart. Nu ska det bara in i garderoberna men det fixar jag imorgon bitti istället.

Kvällsbilder (ni får ursäkta mitt osminkade jag, slappdag som sagt, haha)









Fuck off ;)

Ny vecka

Kategori: funderingar

Det känns bra det här, ny vecka, och i slutet av denna vecka kommer hela familjen vara samlad i Motala igen. Det känns hur bra som helt, oj så jag längtar hem just nu. Visst, jag har en uppsats att skriva, men det kommer finnas tid för det också, jag behöver bara komma hem just nu, umgås med familjen och bara njuta av julen en himla massa.

Landola är nu vaccinerad och jag har skrivit klart inför seminariet imorgon, väldigt nöjd över mina reflektioner faktiskt, jag börjar få det härliga lärartänket :). Så resten av dagen ska jag faktiskt unna mig själv att läsa lite bok och bara ligga och mysa i soffan tillsammans med taggtråd. Tompa är iväg och pluggar på skolan som vanligt, de har en jobbig vecka framför sig stackarna med den himla C-uusatsen för att hinna få lite jullov, så jag får vara extra snäll mot honom den här veckan, haha, hur ska det gå :).

Nu ska jag lyssna på Gavin Degraw och njuta av att det redan börjar bli mörkt utanför, haha...


kommer sakna.

Kategori: funderingar

Om 3 dagar, på onsdag åker Sarah tillbaka till sitt Sidney för att bo. Hon har ju bott här i 3 år nu när Rickard har pluggat, men nu när han bara har sitt examensarbete kvar kände hon att det var dags att flytta hem igen, och sedan kommer Rickard ner i mars. Detta innebär att jag om ett år kommer ha en bror och "svägerska" som bor på andra sidan jorden. Förhoppningsvis innebär också det julfirande i Sidney från och med då... Men usch som jag gråter när jag tänker på att dem snart inte är en timmes bilfärd ifrån oss. Vi har kommit varandra nära bara det senaste året och nu ska dem dra iväg på nya äventyr som vi inte riktigt kommer kunna förstå...

Men oj så jag unnar dem detta. Tänk att bo i Australien, tänk att deras kärlek kunnat övervinna att dem är från två olika kontinenter och alla kulturkrockar som det innebär. Vi har nog alltid vetat att Rickard inte skulle stanna här i Sverige men det känns ändå sorgligt att dem ska åka, som en liten bit kommer fattas hedanefter. Att ses högst 2 gånger om året är ju inte det ultimata direkt.. Och tänk när dem får barn någondag och farmor och farfar och mostrar kommer vara ett dygns flyg ifrån.. Men ens drömmar kan man ju aldrig stoppa, och som vi börjat säga mer och mer, "det löser sig alltid, vi ska inte oroa oss".



Kommer sakna er ♥

london here we come :)

Kategori: funderingar

Jag och mina 3 härliga töser har bokat 4 flygbiljetter till London 23-26 januari :). Ohh det ska bli så himla mysigt att få 3 heldagar i storstaden med vännerna. Vi har pratat om det mycket men aldrig riktigt kommit till skott, men nu tog Linn tag i det och bokade till oss alla. Ska verkligen se till att spara lite pengar så man kan shoppa lite, får ju dock bara ta med handbagage så det blir väl inte allt för mycket, men ett par saker ska man nog kunna hitta!! Så braaa det kommer bli, jag är exalterad, och längtar massor!

Nu ligger jag i sängen, tompa ska komma in snart och så ska vi läsa högt ur en bok som vi både suttit på toan och läst och som vi nu bråkar om vem som ska läsa först, haha. Livstid av Liza Marklund som jag fick av mina elever på skolan. Så lika bra att ha lite mysig högläsning.. Jag har ju dock en tendens att somna rätt fort så vi får väl se hur länge jag kan hänga med!!

Imorgon bitti har jag lovat tompa att skjutsa dem till skolan, sen ska jag till Landola och sen blir det plugg resten av dagen, ska faktiskt bli lite roligt till och med efter 6 veckors avbrott från "utbildningen".

so far, so good.

Kategori: funderingar

Blev inget tvättande idag. Vi har faktiskt mest degat, och så har jag hunnit vara i stallet också såklart. Kvällen består av kärleksmys med tacos och en film, "Never back down".. Blir nog bra. Imorgon ska jag ta tag i mitt pluggande också litegrann, men först på morgonen ska jag till veterinären och vaccinera fru häst :).

Man blir trött av att inte göra någonting, haha. Men det är en ganska go känsla efter 5 veckor praktik och tidiga mornar.

Nu ska vi fortsätta se på "deadliest catch", fisketv, ganska skoj :)

faddergalan.

Kategori: funderingar

När man ser på galor av alla slag egentligen som visar barn och människor som lider i andra delar av världen, så får jag en klump i magen. All smärta och sorg de får leva med varje dag, medan vi i de "bättre ställda länder" lever i våra bubblor och har det så bra vi kan. Det är en sån skillnad. Usch, man vill hjälpa så mycket, men hur, som student har man varken pengarna eller tiden... Men kanske att man tänker på dem som har det sämre än en själv är ett litet steg på vägen iallafall.

Tårarna i ögonen hjälper nog inte så mycket iallafall.

lucia.

Kategori: funderingar

Vi har det inte så luciigt här hemma idag, men det gör väl inget egentligen kanske :) Borde tända ljusen på bordet men nu har jag lagt mig så skönt så jag orkar inte röra mig mera ikväll. Kommit hem från Emelie där vi satt och pratade, kollade på faddergalan och lyssnade på lite musik, men sen blev vi trötta och gled hemåt till våra egna soffor :).

Idag slank en inbjudan till en förfest innan Annandagsbalen på Harrys i Motala in på facebook. Jag har nog tillochmed lite valmöjligheter detta år, så vi får se vart jag ska :). Jag har ju min klänning iallafall som jag inte fått använda än, har ändå haft den i ett par månader. Men den är lite för fin för att bara ha på en vanlig fest så den får vänta till när jag vill vara julfin istället :). Fick ju massa rabatt när jag köpte den också så det gör inte så mycket att den är oanvänd än.. Man vill ju ändå vara fin på den himla "balen", eftersom jag träffar varenda kotte man någonsin känt ungefär, haha. Härligt och trångt.



Nyår är fortfarande öppet, börjar få lite noja över det nu, jag vill göra något skoj.. Hmm. Tompa måste kanske vara i Halmstad eftersom jag skriver på sin C-uppsats men jag vet inte om jag pallar vara här nere, vi får se hur det känns när det närmar sig helt enkelt. Något ska jag nog kunna hitta på.

Nu ska jag lyssna på fin musik och bara ta det lugnt innan jag somnar.

En vecka senare.

Kategori: funderingar

NU är praktiken slut, hade min sista dag igår och det var minsann lite sorgligt. Barnen hade köpt en bok som present till mig och jag kommer sakna allihopa på skolan. Men det ska bli skönt att ha studentliv ett tag till innan man hoppar in i arbetslivet :). Är nog inte riktigt redo för det än.

Igår var jag hemma hos Linn och kollade Idol, mycket bra vinnare, han är verkligen grym. Sen åkte jag hem och sov som en stock, hade satt på en film men däckade innan den kommit igång :). Vaknade idag vid 12 och nu är lägenheten kliniskt ren, har moppat golven och allt, duktig Joanna. Tompa hjälpte till att dammsuga, men han är bakis idag så får inte så mycket hjälp av honom direkt :).

Nästa vecka är det skola en dag sen ska jag börja skriva på min uppsats. Mamma och Pappa kommer ner på fredag, då ska vi först till Lund och flytta över Martina och Andrea till en annan lägenehet (lång historia)... Sen åker vi upp till Halmstad igen på lördagen och tar med oss själva och landola till Motala över jul och nyår. Det ska bli såååå mysigt och jag längtar verkligen hem just nu ♥.

Förra helgen, när vi var i Malmö hos Rickard & Sarah var toppenkul. Men oj så fulla folk var. Har lite bilder i min kamera men sitter vid fel dator så lägger kanske in dem senare. Haha... Mådde som en bäver dagen efter och det var INTE kul att köra upp till Halmstad för att sen åka till Landola. Dessutom hade jag feber så i måndags låg jag hemma i sängen i plågor :(.

Ikväll blir det nog att umgås med Emme och Camilla tror jag, eller så blir det en kväll med tompa framför Faddergalan, inte riktigt bestämt mig än..

Nu ska jag iallafall först åka till Landola och ta en skogstur, det är så kallt och härligt. Det snöade lite igår men tydligen har Motala massa snö, kanske får vi en vit jul, vore ju helt fantastiskt :).

Måste dessutom tvätta, det får nog bli imorgon.. Gud så tråkigt. Men oj så skönt det är när det väl är klart sen. Har inte haft någon energi att bry mig om lägenheten på ett par veckor så det är skönt att ha det fixat och fint nu.

Nu ska jag pussa på min prins lite som är bakisgrinig idag.

fredagsmys.

Kategori: funderingar

Idag har jag och tompa fredagsmys. Vi har ätit pizza, eller jag åt tonfisksallad faktiskt. Första gången någonsin jag bangar pizza tror jag.. Något har hänt, haha. Sen har vi sett Idol såklart, jag hejar på Kevin, han är så go, haha. Nu ska vi se någon film om 2 kompisar som gör en porrfilm för att få pengar, tompas val, vi får väl se hur länge jag pallar innan sömnen slår in. Ska till stallet tidigt imorgon och sen en runda på stan, skulle vilja ha någon ny klänning på mig imorgon, men pallar inte leta en massa heller.. Pengarna börjar dessutom tryta redan :). Tur man ska bo hemma några veckor i jul nu, annars hade det blivit knapert :).

Imorgon åker vi till Malmö igen, först till Lund och hämta upp Martina såklart.
Hittade fina kort på oss i kameran när jag rensade den förrut.
Älskar dig Mörten ♥.





Julpynt

Kategori:

MMS

Nu har jag pyntat både hemma och i stallet! Fint blev det även om landola var lite misstänksam :). Glad första advent!