first day of my life

semester.

Kategori:

Så mysigt med semester tillsammans. dagarna på astrid lindgrens värld var så himla mysiga, mycket folk men det gick bra ändå, barnen såg det viktiga och hade det bara väldigt kul medan vi gick runt i alla de små världarna. Det var tur att vi hade två dagar på oss för oj så mycket det finns att se och hitta på, det gäller att inte slöa runt allt för mycket, men ändå låta barnen bestämma takten. Vädret var helt ok och vi slapp regn, yay.
 
I fredags hade vi möhippa för Marthina och jag kunde vara med mestadelen av dagen och den var riktigt lyckad och Saga var glad mest hela tiden, så skönt! Det var yoga, trädklättning, brunch, afrikansk dans till livetrummor och sen middag tillsammans. Hon har så många fina vänner och jag är glad att jag fick vara med och dela dagen med dem. Imorgon åker vi äntligen till Alingsås och träffar Camilla, Emelie och Linn med familjer och på tisdag åker vi vidare till Göteborg för att gå på liseberg och bo på hotell, mys mys mys :). Ska bara lulla runt, kanske hinna med slottskogen och kolla i lite affärer, annars mest hänga på hotellet som har takpool och visst ska vara fancy och bra!
 
Sen blir det några dagar med fix inför helgen då vår tjej fyller 3år. Kalas med kompisarna på lördagen och familjefirande på söndagen. Hon har pratat om att bli 3 år läääänge nu och äntligen kommer födelsedagen, hoppas hon blir glad över allt vi tänkt ut och presenterna :).
 
hos bröderna lejonhjärta
i huset hos kajsa kavat
hos madicken fanns kul gamla saker
pippis sockerdricksträd, vilken grej!
madicken hade en kanin och Maja blev kär!
Och godingen som betedde sig exemplariskt. Hängde i ergobabyn eller låg i vagnen och hade det gott :).
Trion som mestadels var bra kompisar 😊

Mys vid frukosten

 

skryt

Kategori:

Ibland får man ju skrya över sina barn såklart, och i torsdags när vi kom hem ifrån ALV så satte sig Maja och ritade lite i en bok som hon fått av mig, och rätt som det var hade ungen skrivit sitt namn. Helt galet, vi blev alldeles till oss, haha. Lilla kloka tjejen, vad ska det bli av dig, så vetgirig och smart, vi blir så imponerade av allt du lär dig, och hur fort du tar till dig kunskap :)
 
stolt som en tupp såklart!!
 

Kusinlån

Kategori:

I lördags hade Fredrik sin svensexa så vi tog hand om Lilia medan Marthina jobbade 😊. Jättemysigt, nästan smidigare att ha tre barn än två, de underhöll ju varandra så jag och Saga kunde hänga i soffan. Efter lunch åkte vi ut och hängde på notvarpsstigen, vilket uppskattades av tjejerna. Vi plockade blommor, gick ut till åviks lekpark och badade i spabadet. Älskade kusiner 💕

Lyssnar på Pippi
Pilutta dig!
Mina blomsterflickor 
Glassfest innan Lilia skulle åka hemåt


Mys

Kategori:

Nu har Oskar semester och idag fick jag egentid med Saga medan Oskar och Maja åkte till farfarn hela em. Vi kollade cake boss (saga sov på bröstet, det händer ju aldrig på dagarna eftersom jag måste vara tillgänglig för Maja). Sååå mysigt! Sen snicksnackade vi lite på mattan innan vi tog en promenad till stan för att köpa lite present till Maja. Gick förbi mammas affär och sa hej innan vi satte oss nere vid vattnet för amning/njutbar stund 😊. Tiden bara springer ju på och jag hinner ju ibland inte riktigt med Saga, hon får liksom bara hänga på och anpassa sig, vilket hon nästan alltid gör, men mysigt att ge henne hela mig 100%. Vår fina fin bebis som gör oss alla så varma och lyckliga i kroppen 💕.

Älskade pappan
Att upptäcka mammas ansikte är fräsigt 😍

Lulla runt

Kategori:

Idag har vi lullat runt i mysbyxor nästan hela dagen efter en full-rullehelg. I fredags tog jag barnen och åkte till Ikea, vilket jag inte var ensam om att göra, massa folk men Maja var på härligt humör och vi strosade runt därinne, hon köpte nya pennor till sin whiteboard, och kollade på folk. Saga hängde i ergobabyn (älskar den!) på magen och sov/glodde runt. Efteråt åt vi Ikea-glass som belöning att vi inte varit osams och Maja lyssnat + att jag inte tappade bort något barn 😛. På eftermiddagen blev vi bjudna på tårta hos Fredrik och Marthina för att fira farfarn som vunnit SM-guld på cykel i sin åldersgrupp förra helgen. Det slutade med att vi stannade på grillat och njöt av kvällen tillsammans. På lördagen vaknade jag med jätteont vänsterbröst så jag antog mjölkstockning och började fixa med det, amma, värme/duscha/massera och efter feberkänning och en sovlur på två timmar på em med Saga på bröstet så åkte vi och mötte upp Oskar å Maja som cyklat till Anton, Madde och barnen för lek och grill. En mysig kväll med mestadels glada barn och tid att prata litegrann 😊. Och sen sov jag gott och bröstet hade slutat ömma. Igår stack vi till borensberg, gick runt i byn, åt lunch och glass och hade det allmänt mys med farfar Peter. Så igår kväll somnade vi alla gott efter allt kul vi gjort, så fina människor vi har runt oss!

..så idag behövdes hemmadag. Saga sov 3timmar efter frukost, helt klart välförtjänt vila utan störningsmoment. Hon har fått börja smaka gröt (miniportion än så länge) och vi får liksom inget hum om hon gillar det eller inte, haha hon är likgiltig. Men det är väl bara att köra på sakta men säkert, för jag har ju som plan att amma helt till slutet av augusti för att sen börja byta ut mål. Vill verkligen njuta av amningen denna gång då det är så okomplicerat. Maja hade inte ro efter 4månader och bara ville göra annat än äta så allt blev bara stressande för mig och dessutom älskade hon mat från början, Saga verkar mer nöjd med att bara amma... Vi får väl se hur det blir framöver 😊.

"Stå still så jag kan ta en bild Maja"... Haha
Frågvisa älskade nästan 3åring, att umgås med dig när du är på gott humör är det mest härliga som finns 💕.
Busungarna 😍
Vår bästa bästa farfar
Maja håller låda...
Sångstund

Sen kväll

Kategori:

Tiden rullar på, Oskar jobbar en vecka till innan semester och jag och tjejerna håller oss sysselsatta genom att träffa familj och vänner och hitta på bus på dagarna. Förra onsdagen kom ju sommaren fram tills i söndags så vi har mest hängt ute på notvarpsstigen och badat massa, ätit glass och god mat. Martina har varit hemma och bott därute så massa mys med henne har vi tagit oss tid för, för idag flög hon sig själv till London för att bo. Ledsamt att ha henne långt borta igen, men glad för henne och Sams skull att de får bo och leva tillsammans efter 5års distans-förhållande av och till...

Vet inte i vilken ände jag ska börja blogga, har massa att skriva och massa bilder men det tar ju så mycket tid, tid som barnen tar ifrån mig. Det är ju hejbaburiba hela dagarna såklart med en frågvis nästan 3åring och en liten bebis som i och för sig nöjer sig med det mesta, alldeles underbar är hon vår älskade Saga, så anpassningsbar och jättego och glad mest jämt.

Imorgon ska vi in till Linköping en sväng, äta lunch på Ikea och leka i trädgårdsföreningen, om det inte spöregnar förstås, då blir det nån inneaktivitet.. Sen är det helg äntligen och sen en vecka kvar innan vi får vara hela familjen i 4veckor, ska bli alldeles underbart mysigt!


Lite bilder sen sist, det finaste att se varje dag är Majas kärlek till sin lillasyster och Sagas fascination av Maja, hon lyser upp såfort hon är i närheten, helt magiskt att se, och jag antar att kärleken mellan dem bara kommer fortsätta att växa sig starkare. Att få ge sina barn syskon måste vara den finaste gåva av alla 💕!