first day of my life

snuvigt.

Kategori:

Efter en underbar helg tillsammans med vännerna så vaknade vi upp i måndags krassliga allihopa. Satte igång på söndagen och sen har vi bara såsat runt. Oskar och jag känner oss mest hängiga (kan ju ha med vädret att göra också, himla regn).. Maja är rosslig och snorig, men ingen feber som tur är. Till helgen är vi nog i trim igen hoppas jag :). Jobb står på schemat imorgon också och sen långhelg med en biodejt inplanerad, känns mysigt ♥!
 
Tog inga bilder i helgen (mejla till mig finisar så jag kan lägga upp några här som minne) men Maja fastnar ju alltid på bild så här kommer ett gäng ;). Måste skriva mer alla nya ord hon lärt sig på sistone också. Säger gurka, pumpa, jacka, humla, tack tack, hej, puss, och ja det bara forsar ut ord, såååå häftigt :).
 
startade helgen med poolbad hos mamma och pappa. terapi i en halvtimme.
mörker och ösregn, välkommen höst...
på skogsutflykt
varamon en höstdag
Kusinerna på disco på öppna förskolan förra veckan. Verkar som de ringt och bestämt outfits tillsammans?!..
 
måste kanske ringa frisören? Hej hockeyfrilla.
Mitt lilla troll. Du får mitt hjärta att slå dubbelslag mest hela tiden.
 
 

väntar vänner.

Kategori:

Maja sover, och vi väntar in vännerna från Halmstad ♥! Vädret är ju inte kalasskoj så vi får se vad vi hittar på. Det blir nog mest mys, prat och lek med barnen gissar jag, kanske en liten promenad innna maten ikväll och sådär. Åh så mysigt. Vi sågs exakt samma helg förra året (vridatillbakaklockanhelgen) och då var Alfred och Maja bara några månader och Theo drygt ett år, mycket har hänt på ett år. Vi sågs ju en sväng i somras också, önskar så att vi bodde närmre, två gånger om året är ALLDELES för sällan. Men nu ska vi njuta av varandra ett dygn iallafall.
 
Vi i London för ett antal år sedan. Fina vänner sen 2007 ♥
 
Först, lite lunch.
 
 

Maja nu.

Kategori:

Jag är så dålig på att skriva ner saker Maja säger och i vilket steg i "utveckling" hon är, och jag vet ju själv hur kul det är att gå tillbaka till senare, inte minst när jag själv fick barn. Då sitter jag gärna i mammas album hon lagt ner sin själ i och jämför åldrar med framsteg och så vidare. Jag känner inte att tiden finns där, eller jooo det gör den, men det känns så stort nu när Maja är så gammal, det är över ett år som jag då ska skriva och klistra in bilder till. Bara det här att välja ut och beställa efter bilder tar mig flera dagar, vi tar ju kort på henne i princip varje dag, och hon är ju underbar på alla, såklart :). Men tack och lov har jag ju varit rätt duktig i bloggen, och jag får väl ta mig själv i kragen och använda bloggen som minnesbank och göra ett fysiskt album som Maja kan få bläddra i framöver.
 
Nu är ju Maja drygt 1år och 2månader och hon blir ju bara roligare, smartare och mer vild. Och mer envis. Jösses, den vilja den här damen har... Tårarna sprutar såfort hon inte får sin vilja igenom (oftast innefattar utbrotten en pall, vatten och diskhon eller handfaten. Hon ääääälskar att leka med vatten, men efter ett tag måste hon ju bort där ifrån, varesig hon vill eller inte). Sen har hon sin mammas humör när hon är hungrig och trött, blir känslig och grinig fort då. Hon är väldigt duktig på att visa vad hon vill, säger inte ja så ofta men nej i olika tonlägen betyder ja eller nej. När hon blir exalterad sprattlar hon med hela kroppen :).
 
Hon är en bokmal (framtida författare eller journalist kanske,haha) och spenderar mesta tiden inomhus med att läsa och bläddra i böcker, ibland sitter hon själv men oftast vill hon sitta i knät och läsa, samma bok, om och om igen. Böcker med djur i är bäst. Och Ludde. Och pino för all del. Annars leker hon med duplo, dockvagnen och småbilar. Och smådjur. När jag tänker efter lullar hon oftast bara runt, öppnar lådor, och ja stökar ner. Eftersom hon gärna leker tillsammans med oss försöker vi störa så lite som möjligt när hon väl finner ro i en lek, heja självständighet.
 
Bäst av allt är att vara ute. Det är inte så kul att ta på sig kläder men när vi väl är ute tröttnar hon aldrig. Hon pratar, går, går, går, plockar kastanjer och hoppar i vattenpölar. Tittar på fåglar och letar ugglor (går runt och säger hoho hela tiden). Hon älskar att möta folk, då ger hon slängpussar, pekar, skrattar och får alla att smälta, såklart :).
 
Hon pratar mycket, härmar ord som vi ber henne om, ofta med rätt svar, och vi börjar märka att hon "pratar" i längre meningar och med olika tonlägen beroende på vad hon berättar. Men det är ju inte så mycket vi förstår direkt, förutom små ord och meningar. Hon säger sitta här, kom, morfar, farfar, här, där, ost, hus, mus, mamma, pappa, ko, mjauuu, nej, ja, titta och säkert en del mer jag inte kommer på nu.
 
Hon är lite änglig och orolig, och blir ledsen när andra gråter eller slår sig, då grinar hon illa och vill gärna komma upp i famnen. Hon är blyg men nyfiken och släpper loss efter en stund i nya miljöer. Känner alltid av situationer först innan hon vågar sig in. Hon är mamma och pappas tjej, väljer alltid oss i första hand och gillar inte när människor kommer nära för fort.
 
Hon äter mer och mer själv, det mesta men när hon tröttnar ska vi läsa bok och mata henne samtidigt. Favoriter är mammas kyckling och fisk i ugn. Och all sorters pasta. Avocado och ost. Macka, banan, kiwi. Korv går inte alls. Annars är hon inte jättekräsen, men smakar gärna inte nya saker utan det får man lura i henne så gott det går, och då vill hon oftast ha mera.

Hon sover oftast mellan oss, just nu sover hon väldigt illa och vaknar ledsen på nätterna. Det kommer två kindtänder som antagligen är boven, vi hoppas det iallafall.
 
Hon är en trygg, glad, vild, busig, sprallig, humoristisk och galet envis 1åring. Precis som det ska vara ♥.
 
 

Söndag

Kategori:

Ligger här med foten i högläge. En kilometer iväg på löpturen ikväll så vrickar jag foten illa och får halta hem. Aj. Men det är nog bra imorgon igen får vi hoppas.

Zebran fick följa med på promenad.

Söndagkväll och vi har haft en jättehärlig helg. I fredags sov jag och Maja hos mamma och pappa när Oskar hade sina killkompisar hemma. Vi stack hemåt på fm på lördagen, var ute och gav änderna mat nere vid vattnet, sen sov maja lunch, jag sprang en tur och så spenderade vi sen-em/kväll med Sanna, Martin, jossan, Stefan, Alix och Gustav och hela gänget barn. Gudomligt mysigt. Massa prat, lek och pizza. Vi kom hem vid 20 och när Maja gått och lagt sig såg vi film  och somnade tidigt.

5 av 7 barn igår kväll. Älskade fina ungar som vi får äran att dela och uppleva livet med.

Idag har vi firat min födelsedag litegrann i förskott. Oskar gjorde finfrukost och i em har hans familj varit här och ätit tårta och så fick jag fina presenter. TACK igen 💜. Imorgon firar vi mig lite på em när Oskar kommer från jobbet. Annars har vi trotsat regnet (man blir skadad som förskolelärare, ut i alla väder minsann 😛) och promenerat i råssnäs, det var vi och hundägarna. Men maja njöt och ull i både vantar, mössa och på fötterna håller henne torr och varm!

Glada tjejer!

Vackra Vättern.

Äventyr på en liten stig.

I veckan har det varit vardag som alltid, i torsdags hade vi lilia och Charlie på besök en stund, hur mysigt som helst, och lite avbrott från de "vanliga" rutinerna. 

Vika flygplan.

Sushirulle i mattan, urkul.

Annars har vi bara myst, och så var vi en em på badhuset, Maja njöt och kollade på allt och alla. Roligast är just nu att klättra så vi fick stå upp mest hela tiden när hon körde race i trappen till bassängen. Brr.

I veckan är det jobb, lite kvällsmöte och till helgen får vi finbesök av mina gamla halmstadvänner. Hela gänget med män, barn (och kanske hundar?) längtar så himla mycket att få kramas 💚! Hoppas på fint väder så vi bara kan leka ute och ha det härligt tillsammans.

Pust, blir långa inlägg när man glömmer bort att blogga på veckorna, lovar bättring snarast!



fort.

Kategori:

Oj, den här veckan gick fortfort, har inte hunnit blogga alls ser jag nu när jag gick in. Så kan det gå. Vi har haft fullt upp antar jag (minns inte riktigt med vad dock, haha). Veckan har iallafall innefattat jobb, 3 löpturer, en broinvigning, en kväll tillsammans med älskade Sanna, Ronja, Linda och Elin (vi var mammalediga tillsammans), en ny säng som är helt magiskt, och en tacokväll med Anton, Madde och Esther igår. Sen har det varit öppna förskolan, lekplatshäng, mormormys och idag hade Maja och Oskar picknick på en filt medan jag sprang i fålehagen (5km ren plåga med mycket backar). Och sen stannade vi vid utegymmet de byggt där och lekte en stund.
 
Maja är definitivt en utetjej, blir uttråkad och rastlös ganska fort inne (om man inte spenderar all tid med att läsa böcker för henne, då är hon helnöjd) men medan Oskar var och spelade hockey med några vänner ikväll så åt vi middag och myste i soffan efter en heldag ute i det vackra vädret. Hon hämtade böcker, djur och leksaker och jag fällde några lyckotårar över hur fin och fantastisk hon är, och hur lycklig hon gör mig ♥. Ibland känns kärleken så närvarande och total. Hon tog mitt ansikte mellan sina händer flera gånger och gav mig pussar och då stannar ju tiden för en stund, herregud Maja, du gör mig så hel.
 
Nu har jag varit och köpt lite godis och vi ska sätta på en film när jag är klar här.
 
när jag kom hem vid halv2 i torsdags såg det ut såhär i sängen, mina två kärlekar :)
Lilia, Charlie och Maja i stadsparkens lekpark. Jag älskar att se Maja se upp till Charlie, hon får något speciellt i blicken när han är runt henne, jag hoppas att han alltid kommer finnas där som en trygghet med sina 7år äldre.
inviger sin nya egna stol mamman fyndat secondhand :)
hur fint kan livet vara? Det behövs inga filter för att förstärka hösten ♥
 

födelsedag

Kategori:

Igår firade vi Oskar 30år ♥. Vackra älskade man. Snällaste i världen, och den mest fantastiska pappa. Vi ska iväg lilla familjen på en weekend senare i år och fira våra födelsedagar lite mer, men igår blev det iallafall sång, lyxfrukost presenter och tårta med hans familj. Mysigt! På förmiddagen var vi på leklandet i stan för att roa Maja (och oss också såklart) och eftermiddagen var fikabaserad, Oskar hade bakat en smarrig cheesecake med hallon och blåbär. MUMS! Jag tror han var glad, det blev som han ville, inget stordådat direkt, men han är ju inte killen som gillar att stå i centrum heller, alla är vi olika :)!
 
 
Helgen har varit så mysig. Vi hade en fredagskväll med Fredrik, Marthina å Lilia, Idol och prat. Älskar att ha de så nära, när det var dags för godnatt stoppade vi ner Maja i vagnen och tog den lilla 2 minuterspromenaden hem, inte ett dugg jobbigt :). Sovmorgon på lördagen, lång frukost, och medan jag var på stan och fixade med presenter lekte Maja och pappan på fotbollsplanen. På eftermiddagen städade vi och avslutade lördagen med smarrig pastasallad, halloumi och lite vin (drack 1/3 glas, det är inte som förr, jag glider mer och mer in i känslan av nykterist...) Sov gott, vaknade lite för tidigt kl 6.2o men eftersom Oskar fyllde fick jag glatt gå upp med Maja, annars brukar jag få sovmorgon hela helgerna (jag veeet, lyx).
 
 
 
Idag har vi lekt, fikat och tjattrat på öppna förskolan, och när Maja sov tittade jag på film. Sen har vi sprungit båda två och lagat paj som vi precis ätit upp. Imorgon är det jobb hela dagen, så snart blir det godnatt för den här mamman.
 
 

tokig av kärlek

Kategori:

 
Nu är arbetsveckan slut och det är du&jag i 4 dagar igen ♥. Tackar för långhelg varje vecka för att få kvalitetstid med den viktigaste lilla personen i världen. Jag är så fascinerad av dig och allt du lär dig varje dag. Det är så häftigt att se dig växa. Så givande. Du lär mig att uppskatta de små sakerna. Som ett fint löv, eller en gömd stig. Eller alla de där roliga personerna vi går förbi som du måste hälsa och titta på. Då står tiden stilla och vi lever i nuet. Att stanna upp och se det du ser. Lyssna på det du säger. Förstå och förklara. Visa att du räknas. Att dina tankar och ord är värdefulla.
 
Lägga undan mobilen, stänga av alla tankar på saker som borde/ska/måste göras senare och se livet som det är just här och nu. Det är någonting som alla borde göra. Vi gör våra barn en sån tjänst genom att bara vara där. I NUET. Glöm allt det där andra. Bara radera allt ur huvudet en stund och SE era barn. De är det viktigaste och finaste vi har. På jobbet arbetar vi mycket med just detta, att vara i nuet med våra barn, på mattan, i sandlådan, med i leken. Inte störa för mycket, men visa att vi är intresserade av dem och det de gör och säger. Jag är ganska duktig på det här (men även min mobil hoppar ur fickan ibland när Maja leker i sandlådan, oftast för att ta en bild men hamnar en snabbis på instagram likt förbannat) och jag har nog en inställning att barn gör som vi gör, inte som vi säger. Jag kan inte kräva att Maja ska uppfostas utan att vara beroende av iphone, dator eller tv, om hon ser mig och Oskar konstant tittandes på någon slags skärm. Så vi gör det när hon sover, eller när den andra leker med Maja, oftast, ingen är perfekt.. En stund bolibompa på morgonen, Nalle Phu på kvällen, och kanske ett spel på iphonen några gånger i veckan. Det känns lagom. Vi är ute istället. Leker och går. Sådär som vi gjorde när vi var små. Då fanns det inte tekniska prylar som begränsade oss till inomhus. Vi fick använda vår fantasi i leken istället. Ut i alla väder, det gillar jag.

Sen finns det så mycket pedagogiska spel och program för barn, men allt i lagom dos. Det är ju ett sätt att varva ner och slappna av också, men jag läser hellre en bok tillsammans med Maja eller bygger med duplo. Det vinner vi båda på ur min synvinkel!
 
oj så pladdrigt, men något jag tänker på ofta, och ja, jag tycker nog att mycket var bättre förr ändå.. ...
 

lång dag

Kategori:

Tisdagar är långa. Jobbar i princip hela Majas vakna dag. Iväg 8 och kommer hem lite innan 6. Idag var Oskars pappa, bror och Lilia här när jag kom hem och höll Maja sällskap när hon åt middag. Pastagratäng med vegetarisk bacon och fetaost, smarrigt värre låter hon hälsa :). Mys, bus och massa puss å kram innan läggdags och nu ligger vi i varsin hörna i soffan, äter lite glass och glor på varsin skärm. Fotboll förstås, tisdag i all ära. Han far upp och ner i soffan och pratar med sig själv, underhållande värre. Jag har beställt ullvantar å skalvantar från pop för en mindre förmögenhet (mormorn, du vill väl inte att ditt barnbarn ska frysa och bli blöt i höst? blinkblink ;)) och snart måste vi införskaffa rejäla höstkängor och vinterkängor. Och vinteroverallen. Det är inte gratis med bra kvalitet, men man får tänka att det ska ärvas vidare sen!
 
Imorgon blir det jobb till 16, och sen ska jag hinna med en joggingrunda innan kvällen. Det börjar bli värre nu att hinna med, mörkt tidigare och den stund vi har mellan jobb och sov vill jag gärna spendera tillsammans med Maja och ge henne full fokus. Konflikt mellan kropp och hjärta.
 
MysMaja.