first day of my life

En 3 mÄnaders bebis

Kategori:

...told you so 😛. SjĂ€lvklart Ă„t Saga tvĂ„ gĂ„nger inatt, men somnade om direkt, men fröken Maja trodde det var morgon nĂ€r Oskar Ă„kte till jobbet kl5 och vi somnade nog inte om förĂ€n halv7 typ och gick upp halv8.. Zzzz tröttmössa deluxe hela eftermiddagen. Nu sover Saga i min famn och Oskar nattar Maja. Imorgon har vi mysdag tillsammans, ska till biblioteket och sen fĂ„r Maja bestĂ€mma vad hon Ă€r sugen pĂ„, det brukar bli lugnast sĂ„, haha.

Idag "fyller" Saga 3mĂ„nader. KĂ€nns helt overkligt att hon varit hos oss sĂ„ lĂ€nge. VĂ€rldens bĂ€sta bebis Ă€r hon. Glad glad glad för jĂ€mnan och vĂ€ldigt anpassningsbar, gillar alla och ja Ă€r bara vĂ€rldens gosigaste. Älskade unge! Det ska bli sĂ„ spĂ€nnande att se vem hon kommer bli, jag kĂ€nner redan nu stor skillnad pĂ„ Majan och Saga men Ă€ndĂ„ Ă€r de ganska lika i det att Maja ocksĂ„ var vĂ€ldigt glad och nöjd som bebis. Allt jobbigt med att vara gravid, att hela förra sommaren bara var ett töcken av illamĂ„ende och trötthet, foglossning och rastlösa ben, sömnlösa nĂ€tter och en ons kropp, allt allt Allt Ă€r ju vĂ€rt det och tusen gĂ„nger om. Och förlossningen var lika "hĂ€rlig" och enkel denna gĂ„ng och jag har kĂ€nt anknytning direkt med bĂ„da tvĂ„, jag vet nu att det absolut inte Ă€r sjĂ€vklart, att förlossningsdepression Ă€r vĂ€ldigt vanligt, men jag har bara kĂ€nt lycka sen de kom, helt magiskt Ă€r det 😍. Älskade Saga, du Ă€r sĂ„ hĂ€rlig och fĂ„r vĂ„ra hjĂ€rtan att kĂ€nna sĂ„ mycket kĂ€rlek och vĂ€rme!



ljus kvÀll.

Kategori:

Det Àr sÄ vackert ute ikvÀll. BlÄ himmel och alldeles vindstilla. Ska börja ta promenader pÄ kvÀllarna istÀllet tror jag, gÄ ner till stranden och njuta av de hÀr vackra mÄnaderna som vi har framför oss, vi fÄr ju dessutom uppleva sommaren lite i förvÀg nÀr vi sticker till Kroatien nÀsta helg, gud sÄ jag lÀngtar. Idag har jag och Saga shoppat lite pÄ stan och efter att vi hÀmtat hem Maja frÄn förskolan mötte vi upp nÄgra vÀnner i lekparken vid oss och barnen lekte en stund och vi fick ganska mycket prattid, minsann :) Madeleine Àr en ny vÀn som jag kÀnner genom min svÀgerska, som Àr alldeles jÀttehÀrlig, tack för idag! Maja har haft en argdag idag men mÄnga krokodiltÄrar och nappen har Äkt in och ut. Vi har haft som mÄl att nappen ska bort pÄ Astrid Lindgrens vÀrld, men ibland kÀnner jag att hon kanske behöver ha den lÀngre. Hon har den bara nÀr hon vinkar hejdÄ pÄ förskolan, nÀr hon Àr ledsen och nÀr hon ska somna sÄ kanske anvÀnder den max 1 timme per dag, men den hjÀlper henne ofta att lugna ner sig och varva ner och, ja det kÀnns lite taskigt att ta hennes "snuttefilt" ifrÄn henne, men hon kanske Àr redo i sommar, tror det fÄr gÄ lite pÄ hennes villkor med detta. Hon Àr ju snart blöjfri och kÀnns som om allt inte fÄr komma pÄ samma gÄng. Hon Àr ju sÄ stor pÄ mÄnga andra sÀtt, sÄ klok och "stor" i tankar och kÀnslor och det kÀnns som hon behöver den dÀr tryggheten ibland, och som sagt, hon har den sÄ sÀllan och vet att hon inte fÄr ha den nÀr hon leker eller pratar sÄ tillfÀllena Àr ju sÄ fÄ per dag. PÄ nÀtterna tycker jag aldrig jag ser henne ha dem inne, ibland tidig morgon om hon vaknar till dÄ. Vi fÄr se helt enkelt, kanske kan lÀmna dem till tandlÀkaren i höst sen annars :)
 
Nu kommer jag vÀl fÄ en vakennatt eftersom jag skriver ut detta, men Saga har sovit nÀstan tvÄ hela nÀtter nu. IgÄr vaknade hon 6 första gÄngen (somnade 22) för att Àta (dÄ höll mina bröst pÄ att explodera,aj) och inatt vaknade hon 4. Och sen har vi sovit till 8 bÄda dagarna. Wohoooo, bÀsta bebisen (och storasyster som tagit sovmorgon en hel vecka nu typ). Jag har ju fÄtt sova kalasbra sen hon kom, hon har mest Àtit o bajsat men nu har jag inte behövt byta blöja pÄ sÀkert 2veckor och som sagt, hon nöjer sig oftast med ett mÄl mat och jag lÀgger ju henne bara vid bröstet och sen somnar vi om direkt typ. Hon ligger i sitt babynest emellan oss tills hon vaknar och sen jÀmte mig sista timmarna. Inatt lÄg hon toknÀra pÄ ena sidan och Maja lÄg klistrad mot mig pÄ andra sidan, dÄ kÀnde jag mig en aning klaustrofobisk men gud sÄ mysigt det Àr att sova tillsammans, sover sÄ mycket sÀmre nÀr jag inte har dem nÀra. Gos gos gos.
 
Nu ska jag Àta en kvÀllsmacka, denna amningshunger Àr nÀstan vÀrre Àn gravidhungern.
 
 
Nappungen 😍
 

VÄr Àlskade bebis!

KÀnslorna utanpÄ

Kategori:

Sen igÄr har jag haft en klump i magen över ett inlÀgg jag lÀste pÄ Facebook som en gammal vÀn som Àr polis i Stockholm skrivit... En 6Ärig pojke som bevittnat sin mamma bli misshandlad av sin fulla pappa... Det gör sÄ ont i mig och jag kan liksom inte slÀppa det, jÀvla alkohol, det borde vara olagligt!!! Stackars alla dessa barn, och snart Àr sommaren hÀr, och mÄngas trygga plats i skolan stÀnger och vad hÀnder med dessa barn under 3mÄnader hemma. Usch...

Alltid kÀnslorna utanpÄ nÀr det gÀller barn som far illa... Blir ju inte bÀttre av att se pÄ Sofias Ànglar heller, grÄttv.

Vi har haft en fin dag hemma efter en riktig lekhelg. I lördags trĂ€ffa vi mina vĂ€nner och barn hos Ronja och pĂ„ kvĂ€llen kom Anton, Madde, Fredrik och barnen för att grilla och leka. Sen tog Maja sovmorgon till halv10 igĂ„r, hon körde slut pĂ„ sig sjĂ€lv med kompisarna 😊. IgĂ„r hĂ€mtade vi hem en kiosk som pappa byggt till Maja och Saga, Oskar och Maja gick ut och kollade pĂ„ Charlies fotbollsmatch hĂ€r utanför tillsammans med farfar och Lilia som följde med hem och lekte en stund efter. Idag har vi mĂ„lat teckningar, vikt massa klĂ€der och lekt ute. Bara varit. Imorgon Ă€r det förskolan för Majan en stund och jag ska nog Ă„ka in till Linköping för att inhandla lite saker inför Kroatien som inte finns i stan.

Men först, söva sötbebisen och sen sova!


MÄste ge Maja massa beröm hÀr ocksÄ som varit blöjfri nÀstan hela helgen, sÄ duktig och det hÀnder nÀstan inga olyckor alls, heja henne!



Ruggigt.

Kategori:

Sitter under filten i soffan medan regnet öser ner utanför, Saga sover i vagnen och Maja har jag lÀmnat pÄ förskolan. Alltid lika mÀrkligt att ha "egentid" nÀr jag egentligen skulle kunna ha henne hemma. Men det Àr nyttigt och kul för henne en stund, nÄgra timmar i veckan och jag hinner sakna och lÀngta tills vi fÄr kramas igen. Min lilla mammagris, som behöver sÄ mycket kÀrlek, nÀrhet och trygghet frÄn oss. Bli förberedd pÄ vad som ska hÀnda och alltid ha valet att vara nÀra oss istÀllet för att leka med kompisar eller liknande. Hon studerar och iakttar lÀnge innan hon vill/kan delta. NÀr vi trÀffar andra tar det ungefÀr en halvtimme/timme innan hon slÀpper taget om mig och kan gÄ ivÀg och utforska, men mÄste komma tillbaka och "tanka" med jÀmna mellanrum. Man fÄr verkligen jobba stÀndigt för att fÄ henne att kÀnna sig trygg och vÄga ge sig ivÀg, för hon Àr ju vÀldigt nyfiken, vetgirig och busig nÀr hon vÀl tar för sig. PÄ utvecklingssamtalet förra veckan pratade vi om Majas integritet, och jag brukar ofta benÀmna henne som blyg, men som hennes pedagog sa, "jag tror inte hon Àr sÄ blyg, utan har en vÀldigt stark integritet" och det stÀmmer nog. Hon bestÀmmer sina egna regler, hur hon vill bli talad med, om hon ska prata, pÄ vilket sÀtt det ska lekas (som mÄnga nÀstan 3Äringar sÄklart gör), och det handlar nog mer om att ha makt över sig sjÀlv och kanske inte sÄ mycket om blyghet, det kÀndes rÀtt nÀr hon sa sÄ.
 
Hon Àr unik och speciell och man fÄr verkligen jobba som förÀlder för att ge henne bÀsta förutsÀttningarna, och jag kan kÀnna ibland att jag Àr glad att jag har en utbildning inom barnomrÄdet, för annars hade jag nog kÀnt mig vilse ibland.. Det gör jag sÄklart ÀndÄ, men jag har ÀndÄ viss kunskap om hur jag ska gÄ tillvÀga. Dessutom har jag lyssnat sönder "knattetimmen" och "pampers barnvagnspromenader" dÀr barnpsykologer ger svar pÄ vardagsproblem man har med sina barn, och jag har lÀrt mig sÄ mycket dÀrifrÄn.
 
Jag har funderat mycket kring det hÀr att exponera henne och Saga pÄ bloggen och instagram. Jag tror och hoppas de kommer tycka om att lÀsa om sig sjÀlva som bebisar om nÄgra Är, jag lÀgger aldrig ut nakenbilder eller opassande bilder pÄ dem som de kan skÀmmas för senare, jag skriver "lagom" privat men om saker, stunder och utveckling som kan vara kul att minnas och gÄ tillbaka till senare, för man glömmer sÄ vÀldigt fort. Jag har fÄ lÀsare, och de flesta vet jag om som lÀser bloggen och min instagram Àr lÄst vilket kÀnns tryggt. Jag tycker om det hÀr sÀttet att dokumentera deras utveckling, jag kan gÄ tillbaka och lÀsa om hur Maja var i Sagas Älder och det Àr verkligen sÄ mysigt och jag tror inte de kommer ta illa vid sig nÀr de blir medvetna om bloggen utan istÀllet kommer tacka mig för att jag dokumenterat deras liv sÄ fint... Men vem vet, kanske blir det ett samtal de fÄr ta med sig psykolog om 20Är nÀr de mÄste söka hjÀlp för att de kÀnt sig krÀnkta hela livet :) haha. Jag kan bara utgÄ ifrÄn mig sjÀlv och jag hade Àlskat om min mamma skrivit sÄhÀr om mig och mina syskon nÀr jag var liten.
 
ett liten sidospÄr jag tÀnkt pÄ...den som lever fÄr se :)
 
Nu en kopp kaffe och sen snack med min hĂ€rliga glada bebis som ser livet som en fest â™„
 
 

Jag avgudar de hĂ€r tvĂ„ underbara individer, sĂ„ tacksam 💛

Lunk

Kategori:

Hej i söndagsdimman. Sitter i soffan hos mamma och pappa, saga sover i famnen, pappa Àr ute och bygger kiosk av lastpallar till Maja, och mormor Ä Maja leker och lÀser och myser. SÄ trött idag, vi vaknade ganska tidigt och Saga har Àtit mer Àn vanligt inatt. Och sÄ blÄs/regnar det ute och Àr allmÀnt halvgrÄtt, sÄ inget utelekarvÀder direkt.

Oskar Ă„kte till Sthlm efter frukost igĂ„r med bror och svĂ€gerska och sen kom vĂ€nnerna vid 12 och stannade lĂ€nge, sĂ„ vĂ€ldigt mysigt 💕. Vi Ă„kte direkt ut hit, blev bjudna pĂ„ planka med lax, galet gott, Majan och morfar kollade pĂ„ speedway (frĂ„ga mig inte) och vi andra myste i soffan. SĂ„ hĂ€rligt att vara hĂ€r ute, finns inget som Ă€r sĂ„ lugnande som att vara hĂ€r.

Ny vecka imorgon, Maja ska fĂ„ gĂ„ till förskolan igen, efter att knappt varit dĂ€r pĂ„ en mĂ„nad typ, hennes ögon Ă€r mycket bĂ€ttre och pedagogerna skulle ge henne droppar i ögonen innan lunch, sĂ„ hon kan vara dĂ€r, bĂ€sta "fröknarna" som Ă€r sĂ„ fina och mĂ„na om barnen, kan inte vara mer trygg Ă€n att lĂ€mna Maja dĂ€r hos dem. Bvc och vaccination för Saga ska vi hinna med, utegympa pĂ„ frisksportarna, hĂ€lsa pĂ„ jobbet, och fira pappa 💕. Och förhoppningsvis trĂ€ffa vĂ€nnerna lite i helgen ocksĂ„!

Frukost lÀsande i mama.

En hel em ute i fredags
Bok efter bok efter bok..
SöndagskĂ€nsla 💛


Sömntuta

Kategori:

Imorse vaknade jag och Saga efter 7 nĂ„ngĂ„ng. Maja och Oskar snarkade vidare och vaknade vid 8. Maja sover gĂ€rna ganska lĂ€nge just nu och det Ă€r ju vĂ€ldigt skönt sĂ„klart de flesta dagar 😊. Kaffe och vĂ€lling i soffan och sen Ă„kte Oskar och Maja och storhandlade medan jag och saga myste vidare hemma. Sen har vi varit i trĂ€dgĂ„rden hela dagen. Planterat lite blommor och Maja Fick egna krukor av mjölkpaket att sĂ„ olika frön i, satt potatis och lekt runt. Anton och Esther kom en stund pĂ„ em ocksĂ„ och lekte innan det var middagsdags. Pasta och kallrökt lax med spenat och soltorkade tomater, nam nam nam. Imorgon ska Oskar jobba igen och vi har inga planer alls, blir nog en promenad till stan och lekparken kanske.. Majas ögon har "ta i trĂ€" faktiskt varit helt ok idag, hon har inte behövt solglasögonen hela tiden ute och det har runnit mindre Ă€n vanligt. SĂ„ himla skönt. KĂ€nns som det Ă€r olika varje dag dock, beror vĂ€l pĂ„ hur mycket pollen det Ă€r runt om. Himla skit Ă€r det iallafall men inte mycket man kan göra Ă„t det, gilla lĂ€get bara..

Nu sover Saga pĂ„ min arm, och Oskar ser pĂ„ hockeyn. Jag ska smaska lite glass och se nĂ„gon film pĂ„ datorn tror jag 😊.

Snack i soffan 💛


Fina

Kategori:

Jag Ă€r sĂ„ lyckligt lottad som fĂ„r möjligheten att se mina tjejer vĂ€xa varje dag, hela tiden. De Ă€r glada, ledsna, arga, nyfikna, lĂ€r sig nya saker varje dag, Maja pĂ„ sitt sĂ€tt och Sagas utveckling sker ju varenda dag hur snabbt som helst. Och Saga Ă€r verkligen en "smidig" bebis, gnĂ€ller inte, Ă€r glad för jĂ€mnan och gillar att ta det lugnt. Sover gott och Ă€ter gott. Har ett lagom behov av nĂ€rhet, sover vĂ€ldigt gott i vagnen ocksĂ„. Just nu Ă€r det Maja som behöver nĂ€rhet mest, kramar och tröst och trygghet. Hon har det lite tufft med sig sjĂ€lv just nu, mĂ„nga inre konflikter och blir arg och frustrerad pĂ„ bĂ„de dig sjĂ€lv och oss. Jag försöker att bara finnas dĂ€r, vara lugn och trygg men ocksĂ„ visa vart grĂ€nserna gĂ„r, vilket hon inte riktigt accepterar. Lika tokig och glad och sprallig som hon kan vara, lika fort vĂ€nder det till tĂ„rar och skrik och förtvivlan. Och mammas famn Ă€r det enda som kan hjĂ€lpa.. Det Ă€r nog inte lĂ€tt att bli storasyster jĂ€mt, det har nog hon kommit pĂ„ nu. Men aldrig att hon Ă€r arg pĂ„ Saga vilket gör mig glad. Det ska bli skönt att komma ivĂ€g pĂ„ semester snart, Maja fĂ„r vara i centrum, alla rutiner slopar och man bara Ă€r, tror vi alla kan behöva det, och omvĂ€xling för en liten stund 😊. Imorgon fĂ„r Maja vara hemma frĂ„n förskolan dĂ„ fröknarna har planeringsdag, sĂ„ vi ska försöka ta oss till öppna förskolan pĂ„ fm. Vi har dock en förmĂ„ga att sova lite för lĂ€nge och stress fungerar ju inte riktigt just nu, dĂ„ ligger vi tillslut i en svettig hög av tĂ„rar pĂ„ hallgolvet och ingen Ă€r glad...😛 tack och lov att vi nĂ€stan aldrig har nĂ„gra tider att passa. Vi har vĂ€ldigt snĂ€lla pedagoger pĂ„ föris ocksĂ„ som lĂ„ter oss ramla in försent precis varje gĂ„ng hon Ă€r  dĂ€r, oups. Men de tar det med ro!

Maja blir trött av allergin och vissa dagar behövs en lunch-lur, som i fredags 😊. Söta som socker mina Ă€nglar!
Egenstund i mammas knÀ nÀr Saga sover.
Älskade lilla goding som tar livet med ro!


Älskade syster

Kategori:

I fredags skrev jag lite med Martina pĂ„ messenger, frĂ„gade om hon skulle behöva jobba mycket i helgen osv (hon skriver sitt examensarbete) och att det var trist att hon inte kunde komma hem. Sen frĂ„gar jag vad hon gör "sitter pĂ„ kontoret i mammas affĂ€r" haha sĂ„Ă„Ă„ glad jag blev 😊. De vet ju hur lycklig jag blir nĂ€r hon kommer hem och ville överraska mig, yay. Jag och tjejerna skulle ju redan bo hos mamma Ă„ pappa över helgen för att Oskar skulle ivĂ€g sĂ„ det blev ju hur bra och mysigt som helst. Och hela lördagen var Maja pĂ„ sĂ„ galet bra humör, hon avgudar ju den dĂ€r mostern 😍. Vi Ă„kte pĂ„ fĂ„rslĂ€pp efter frukost och sen spenderade vi den vackra dagen ute pĂ„ notvarpsstigen, fixade i trĂ€dgĂ„rden och sĂ„ gick vi bort till stallet för det var tĂ€vlingar dĂ€r. Vi testade ett nytt wokstĂ€lle i stan till middag och det var sĂ„Ă„Ă„ smarrigt, alla Ă„t sĂ„ sen lĂ„g vi i paltkoma resten av kvĂ€llen 😛. I söndags lullade vi mest runt inne, det regnade av och till och Maja var rĂ€tt seg. Blev bjudna pĂ„ middag innan vi Ă„kte hem pĂ„ kvĂ€llen och Martina Ă„kte tillbaka till Lund. 4veckor kvar, sen Ă„ker vi till Kroatien allihopa, LÄNGTAR ♄!!!

VĂ€ntar pĂ„ fĂ„ren 🐏.
Titta dÀÀÀÀÀr...
Min fina tjej!
VĂ€rldens bĂ€sta moster 😍
Morgonmys 💛


Att vara mamma

Kategori:

Just nu Ă€r min identitet vĂ€ldigt mycket mamma, bara bara mamma. Har en bebis som krĂ€ver mig (mina bröst) för att vara nöjd och mĂ€tt och en 2,5Ă„ring som Ă€r vĂ€ldigt mycket mammas tjej. SĂ„ jag Ă€r all-in mamma 24h om dygnet. Man kommer inte undan alls just nu, med bara Maja kunde ju Oskar ta med henne nĂ„gonstans och sĂ„ var man sjĂ€lv (och lĂ€ngtade ofta ihjĂ€l sig istĂ€llet för stt göra nĂ„got vettigt i och för sig.) Men nu Ă€r ju Saga oftast nĂ„n meter bort vart man Ă€n Ă€r, sĂ„klart alldeles jĂ€ttemysigt men annorlunda att vĂ€nja sig vid igen 😊

Kan kĂ€nna mig lite klaustrofobisk ibland nĂ€r bĂ„da gnĂ€ller och jag inte kan tillfredsstĂ€lla nĂ„gons behov, eller nĂ€r Maja Ă€r pĂ„ sitt tristaste humör och jag helst bara bebisgosar i soffan, men oftast övervĂ€ger all kĂ€rlek, skratt, lek den dĂ€r jobbiga stunderna... MĂ„nga pratade om det dĂ„liga samvetet jag skulle ha att jag inte kan ge bĂ„da lika mycket uppmĂ€rksamhet, men eftersom jag vĂ€ljer att strunta i allt annat och mest hĂ€nger med mina tjejer sĂ„ hinner jag aldrig fĂ„ det dĂ€r dĂ„liga samvetet, och eftersom Saga ammar snabbt sĂ„ hinner inte Maja tröttna pĂ„ att lĂ€sa bok i soffan under den tiden och sĂ„ vidare. Det kanske kommer ju större Saga blir och fĂ„r mer behov att underhĂ„llas, men antar att Maja kommer sköta det galant 😊.

Imorgon ska jag fÄ gÄ ivÀg pÄ tjejkvÀll med bara Saga, och det kÀnns vÀldigt lyxigt, fÄ prata relativt ostört utan en Majan som sÀger "nu Àr du tyst mamma, du fÄr inte prata, mamma, jag orkar inte höra mer" osv, haha. VÀldigt charmigt men oerhört irriterande nÀr man försöker fÄ nÄgot viktigt sagt.

Nu sover bebis sött hÀr jÀmte och jag ska ocksÄ sova. Imorgon Àr det lÀkarbesök igen och sen ska vi till lekparken har jag lovat! Kanske till och med blir lunch pÄ stan, lyxen med stt vara mammaledig, yay.

Älskade bebis
HÀr stÄr jag snart 30Är och tvÄbarns-mamma, nÀr hÀnde det?!
Kom Maja, vi tar ett kort.. Haha inte sÄ lÀtt att fÄ med alla...

♄♄♄
Jag Àlskar er sÄÄÄÄÄ oÀndligt galet tokmycket!


Phew

Kategori:

VĂ€ldigt glad över att denna dag Ă€r över, sĂ„Ă„ slut i huvudet efter en lĂ„ng förmiddag pĂ„ sjukhuset. Vi fick en tid hos lĂ€kare pĂ„ barnmottagningen idag pĂ„ morgonen efter att jag ringt och grĂ„tit i telefon över Majas ögon igĂ„r och hur vi alla lider av det. Fick trĂ€ffa vĂ€rldens hĂ€rligaste Bengt som ingav massa trygghet och kunskap men Maja hatar verkligen allt kring sjukhus efter alla besök sen hon var bebis fram till nu sĂ„ hon bröt förstĂ„s ihop redan nĂ€r vi skulle vĂ€ga och mĂ€ta.. Och sen fortsatte det. Gjorde pricktest och dĂ„ fick hon nĂ€stan panik för stt hon blev fasthĂ„llen, men vad ska man göra, finns ju inga genvĂ€gar. Mormorn var med (JAG ÄLSKAR DIG) och tog hand om Saga/tröstade och lĂ€ste och lekte i vĂ€ntrummet med Maja mellan alla anhalter. Pricktestet visade inget men vi fick tvĂ„ allergimediciner och hĂ„ller nu alla tummar att detta fungerar. Ska tillbaka pĂ„ fredag och Ă€r det inte bĂ€ttre dĂ„ blir det specialistlĂ€kare i Linköping... Suck... Vill inte, orkar inte..

Resten av dagen spenderade vi hemma och försökte fĂ„ nya krafter, sĂ„Ă„Ă„ trött i huvudet efter allt jobbigt, hatar nĂ€r hon Ă€r sĂ„ ledsen och oresonlig, kĂ€nner mig vĂ€rdelös. Maja somnade i min famn nĂ€r vi kramades i soffan efter lunchen, mitt Ă€lskade tappra hjĂ€rta ♄ sen kom farfarn och hjĂ€lpte till att bygga staket och Maja cyklade pĂ„ gatan. Äntligen har hon fattat hur man trampar, hon var sĂ„ stolt! Heja dig!

Imorgon ska hon till förskolan förhoppningsvis om ögonen Àr ok, jag pÄ efterkontroll och sen mÄste jag ge mig ut och motionera nÀr Oskar kommit hem. SÄÄ slö!

Morgonmys, Saga fĂ„r första godmorgonpussen nu för tiden😍
Glassfest nĂ€r man varit duktig 😊
Meckar med cykeln!


En ny mÄndag

Kategori:

Sitter i soffan med en Saga sovandes i famnen. Det regnar utanför och har gjort hela dagen. Mysigt men smĂ„segt, kan ju inte vara ute med Saga om hon Ă€r vaken men jag och Maja passade pĂ„ att leka i sandlĂ„dan en stund iallafall nĂ€r hon sov i vagnen under tak. Annars har vi lekt inne. Dockorna har varit hos doktorn, vi har lĂ€st och varit i skolan och Maja dukade upp till fest för oss alla ett tag ocksĂ„. Spelat spel, byggt duplo och mĂ„lat. Man hinner en del pĂ„ en dag, kanske inte sĂ„ mycket vettigt vuxligt men mycket lek. Och jag Ă€r ju faktiskt ledig för att vara mamma och inte stĂ€derska och kokerska och sĂ„ vidare (sa hon med glimten i ögat 😛). Maja Ă€r förskyld, igen, och ögonen Ă€r fortfarande inte bĂ€ttre. Vi har ögondroppar för pollen just nu, och sĂ„ tog hon blodprov i fredags för att se om det verkligen Ă€r det som stör, tycker inte det Ă€r sĂ„ stor skillnad. Hoppas pĂ„ svar snarast sĂ„ vi kan gĂ„ vidare annars, sĂ„hĂ€r kan hon inte ha det, stackars!! HĂ„llt pĂ„ i över en mĂ„nad nu, usch.

I veckan ska jag pĂ„ efterkontroll, ska ivĂ€g och vĂ€ga Saga, tjejmiddag pĂ„ fredag med ett hĂ€rligt mammagĂ€ng, och sen ska jag och barnen sova hos mormor och morfar nĂ€r Oskar Ă€r pĂ„ "grabbdag" pĂ„ lördag. Martina skulle försöka komma hem ocksĂ„, hoppas hoppas ♄! Maja fĂ„r vara hemma frĂ„n förskolan imorgon iaf, vi fĂ„r se om det blir öppna förskolan dĂ„ istĂ€llet, vi kom ju aldrig ivĂ€g idag. Nu ska jag blunda ögonen en stund medan Oskar Ă„ Maja gör pannkakor ute i köket.

"För vi ska ta en groupie"
Tröttnar aldrig pÄ detta Àven om det blir fÀrre tillfÀllen Àn med Maja dÄ Sga oftast fÄr sova i vagnen för att jag ska ha hÀnderna fria för Maja och fix.
IgĂ„r kvĂ€ll fixade vi samma frisyrer. Älskar att fixa med Majas hĂ„r, tyvĂ€rr kĂ€nner hon inte alltid detsamma men ibland 😛.


Att acceptera

Kategori:

Jag har aldrig varit jÀttesmal eller haft en vÀltrÀnad mage, men inte heller haft nÄgra problem med att tycka om mig sjÀlv som Jag Àr, Àr inte den typen riktigt. Har alltid gillat mat och godis, och tÀnkt att det Àr mer vÀrt att njuta av sÄnt Àn att vara toksmal och hungrig. Har vÀgt rÀtt mycket och varit lite mullig men ocksÄ varit "precis lagom" och alltid haft stallet och ridningen som motion som hÄllt kroppen i ok form. Aldrig Àgt en vÄg utan gÄtt pÄ om klÀderna passar och kÀnsla.

Under graviditeten med Maja gick jag upp drygt 10kg, och fick nÄgra bristningar runt naveln efter bf, de kom dagen efter hon har berÀknad, antar att magen var ordentligt sprickfÀrdig dÄ, sen var hon ju 11dagar sen sÄ huden hann gÄ sönder litegrann. Nu med Saga vÀgde jag mindre frÄn början, och gick upp ca 15kg, men slutade pÄ samma vikt som med Maja och kÀnde mig ungefÀr lika stor men efter mitten av graviditeten sÄ började jag mÀrka av att magen fick nÄgra fler bristningar och jag fick lite panik... Försökte att inte tÀnka pÄ det sÄ mycket och inse att det ÀndÄ inte gÄr att styra, hur mycket jag Àn smörjde mig (mÄÄÄÄnga flaskor bio-oil har gÄtt Ät). Nu har det gÄtt tvÄ mÄnader sen förlossningen. De extra kilona Àr snart borta, men kroppen Àr hÀngig och svag. Och pÄ magen har jag tigerrÀnder som pÄminner mig varje dag om de tvÄ bebisar som faktiskt bott i min mage, och samtidigt som jag sörjer min fina mage frÄn förr sÄ har jag accepterat hur jag ser ut nu. Fast inte riktigt ÀndÄ, i sommar kommer jag nog satsa pÄ hög bikinitrosa, eller sÄ gÄr jag all-in heja mamma-magen som folk tycker man ska göra. Vi fÄr se helt enkelt hur jag kÀnner om en mÄnad nÀr vi Àr i Kroatien och jag ska visa upp mig i bikini. Ett bra första test eftersom det bara Àr familj som inte kunde bry sig mindre.


Fina magen dĂ€r tvĂ„ prinsessor bott och vuxit ♄ sĂ„ stolt över min kropp och vad den skapat!