first day of my life

kväll.

Kategori:

Ligger med datorn i sängen och försöker hitta en uv-dräkt till Maja att ha i sommar. Hittat en del men de är ju så dyra... Får titta på tradera och se om någon ska sälja.. Vet ju inte hur mycket det kommer användas så känns onödigt att lägga massa pengar då.
 
Haft en mysig dag hemma hos Ronja, tillsammans med henne, Sanna, Linda och barnen. Jag njuter fullt ut av våra träffar och vår vänskap, för i höst kommer det bli annorlunda. Alla börjar jobba igen och tiden kommer inte finnas där som den finns nu. Men vi har en fin grund att stå på så allt kommer bli bra ändå, det är jag säker på.
 
Efter Majas em-lur och mellis gick vi ut och lekte någon timme och Oskar kom inte hem förän halv18 så det blev inte så mycket Majanmys för honom idag. Tyvärr. Man märker hur lycklig och uppspelt hon blir när Oskar kommer hem, och pratar mycket om pappapaaa på dagarna, jag antar att hon saknar sin clown till far ;). Jag är inte riktigt lika spexig. Jag hann iallafall dammsuga av och ta en snabbis till affären, men den där springturen jag planerat in får bli imorgon istället. Men först på dagen får vi finbesök av Elise&Märta ♥. Ska bli tokmysigt att ses!
 
Nu ska jag kurra in mig i kudden och sova gott, Maja ligger i egna sängen här jämte, och jag hoppas hon kan sova där några timmar, för fasen vad plats hon tar för sig i vår säng. Fast mysigt är det!
 
Igår var jag iväg på kvällen för att mysa med vännerna i Vadstena. Så varm i själen jag blir av dessa tjejer ♥
 
Vårt hjärta. Finare finns inte, och jag drunkar i de där ögonen varenda dag.
 
 

bilder.

Kategori:

åka buss var kul
åka tåg var ännu roligare.
åka båt var allra bäst.
turister?!
Hurra för Jamie Olivers mat
vilar fötterna vid ett vackert slott
händerna upp för livet.
 

London

Kategori:

Nu har det varit tyst här några dagar. Vi har haft en fantastiskt fin helg i London tillsammans och det känns som om dagarna varit dubbelt så långa. Vi har gått en massa, sett en himla massa, shoppat lite grann, ätit en massa gott, och bara njutit av varandra. Fina fina familjen, så lycklig jag är att vi har varandra. Maja har skött sig exemplariskt både på flygresorna och i London. Mest har hon hängt på Oskars mage och nöjt tittat på alla människor runt omkring, och charmat varenda en :). Hon är ju helgalen, en riktigt spexare. Igår kväll när vi körde hem i bilen tog tålamodet slut, och det var ledsamt och gnälligt sista timmen. Men idag har hon sovit ikapp, och imorgon vaknar hon nog upp med en massa ny energi.
 
På fredag-kvällen när vi kom till Teddington (området där Martina&Sam bor) stannade jag hemma på hotellet med Maja, medan de andra gick och åt på en pizza/pasta-restaurang. På lördagen gjorde vi London city med Sam i täten som den perfekte guiden. Vackra byggnader, otroliga parker, smarrig lunch på wagamama, och på kvällen gick vi till Martinas restaurang där hon jobbar och åt. Maja sov i vagnen och vi hann äta innan jag gick hemåt med henne och Oskar å co kollade klart på champions ligue-finalen (vi mötte alla miljoner tyskar på stan under dagen, häftigt, men mycket folk. En ren fest överallt!). På söndagen tog i tåget till Kingston och gick där, shoppade och njöt av vackert väder och att sitta utmed themsen och titta på människor. Åt världens godaste lunch på Jamie Olivers italienska restaurang. Vi tog en båttur till ett slott där Maja fick krypa i gräset och vi tog kaffe å glass. En helt underbar dag och vädret har verkligen varit helt underbart hela helgen. På kvällen stannade Oskar hemma med Maja men vi andra gick till Sams restaurang där han jobbar och åt. Men vi var alla rätt slitna så vid 23 gick vi hem och somnade som stockar :). Igår hann vi med frukost och lite mat-shopping innan vi tog oss till flygplatsen och åkte hem. Vi var inte hemma förän halv22 så det var bara att stoppa i Maja välling och sen somna allihopa.
 
TACK mamma&pappa för resan, vi är så tacksamma och lyckliga över er och vår familj! Och TACK Sam&Martina för allt, ni är perfekta guider och helgen hade inte kunnat bli bättre ♥. Längtar till nästa gång vi kan åka dit! Och Maja längtar en himla massa tills ni kommer i sommar!
 
En lycklig Joanna.
 
 

packa.

Kategori:

Haft mysiga dagar med vännerna, och sovit gott i sängen tillsammans med Maja på eftermiddagarna.. Två dagar i rad har hon bara sovit eftermiddag, konstigt, men vi får se hur det blir när vi är hemma en heldag imorgon, ska försöka få lite ordning då inför resan :). Fast det kommer säkert bli sådär med rutinerna då (det är ju faktiskt semester) så vi får ordna upp saker och ting när vi kommer hem sen säkert.. Har hunnit med frisören också, och bvc idag på morgonen (9kg och 73cm och godkänd 10mån-koll av doktorn).
 
Imorgon blir det tvätt och packdag. Viktigast är ju att Maja får med allt som behövs både i kläd- och matväg. Fast maten köper vi där, blöjor också, men lite måste ju med på resan dit och dagen efter. Just nu ska det vara uppehåll och typ 15grader.. Lite varmare kan det gärna vara, men viktigast är att vi slipper regnet ju! Jag ska denna gång endast packa ner säkra kort (typ vit t-shirt och jeans) för annars kommer hela resväskan vara full av saker jag ändå inte använder.. Det kommer nog bli fullt iallafall har jag en känsla av.
 
Nu ska jag se klart "the perks of being a wallflower) och sen sova!
 
en nyvaken sötnos
sovmys
tittut från lekparken
världens bästa frilla ♥
 
Ha det fint!
 
 
 
 

Öf.

Kategori:

Var så så trött när vi vaknade vid 7 imorse trots att jag somna 22.. Så det blev en lugn förmiddag med lek och mys. Sövde Maja i famnen och vilade sittande i soffan en stund mellan 10-11 och sen efter lunchen stack vi lite spontant iväg till öppna förskolan, jag var sååå rastlös. Jättemysigt var det och Maja verkade gilla det även om hon inte gick många krypsteg ifrån mamsen ;). Så från och med nu blir det minst ett besök i veckan, för både hennes och min skull.
 
Gick hem och Maja somnade i vagnen och sen stack jag till frisören. 2 1/2 timme senare och håret blev sååå fint. Tack Malin på BRA salong, du är min nya favorit. Prickade perfekt med färgen och klippte en enkel frisyr! Hurra, känner mig som en ny människa. Önskar dock att jag tagit en förebild på katastrofhåret, men nu är det ett minne blott :)!
 
Imorgon får vi finbesök av Sanna, Linda, Ronja och barnen. Kan inte bli bättre ♥.
 
 
 

trött.

Kategori:

Nu är jag trött efter en underbar, fin söndag med Lilia på besök hela dagen ♥ Lek och mys och kusinerna tycker om varandras sällskap, Maja ser och hör allt Lilia gör och kommer nog se upp en hel del till henne i framtiden :). Fint att de har varandra, och häftigt att se samspelet. Det blev tyst och tomt när de gick hem runt 5, och Maja satte sig och glodde i Viföräldrar länge, haha, hon var nog lite urpumpad också på energi.
 
Maja är lite tröttsam på nätterna just nu, ibland sover hon till 6, men sen måste hon alltid ligga på mig för att somna om, och inatt var det 100grader varmt så vi svettades ikapp typ, stackarn.. Har ställt upp en fläkt nu så hoppas det hjälper. Ena framtanden uppe har spruckit igenom nu (ÄNTLIGEN) så jag hoppas nr2 kommer fort efter och att allt lugnar ner sig i munnen på henne ett tag sen. Världens mest utdragna grej det här med tänder, och fy vad det verkar som det kliar och irriterar :(..
 
Imorgon ska jag till frisören, hurra hurra hurra. ETT år sen sist, helt galet, jag vet, men nu äntligen (tack mamma) ska jag få göra mig fin inför London. Mörkblond med ljusa naturliga slingor är planen, vi får se. Sen ryker nog en del hår också, tänker mig precis under axlarna. Kanske bjuder på en bild imorgon kväll ;).
 
Som sagt, ny vecka som avslutas i LONDON hos världens finaste syster och Sam. Vi flyger dit fredag em och flyger hem måndag em. Ska bli helt underbart mysigt, och jag hoppas Maja trivs på resande fot. Martina har en planering fixad, det känns skönt, annars är vi en familj som gärna "tar dagen lite som den kommer" och det funkar ju inte om man ska se saker, vi måste ju vara effektiva på två dagar. Åh längtar ♥!
 
 
Det enda Maja gör just nu är att prata och gå mot väggar och möbler, man märker verkligen vad hon lägger energi på, och hon verkar verkligen vilja lära sig gå ;). Fast ibland fastnar hon i lekar och kan sitta och fnissa för sig själv (då dör jag lite av söthet). Galet häftigt är det, hur fort allt går just nu, man hinner knappt reagera på att hon började krypa, och nu traskar hon själv med lite stöd.. Älskade Maja, du börjar bli så stor, och du är så smart. Du förstår vad vi säger, visar tydligt ja eller nej och är en riktig skojare. Som vi skrattar åt och med dig, du är en riktig liten tok. Mamma och pappa älskar dig så högt!
 
 
 

Njuter.

Kategori:

Livet är fint just nu. Haft en fin fredag och lördag och imorgon ska vi ha solstrålen Lilia hela dagen så den blir nog lika bra den :). Vad enkelt livet känns när solen lyser och man kan vara ute hela dagarna ♥. Nu är det dock dags att sova, hon kommer redan lite efter 7, så ingen sovmorgon för denna mamma i helgen. Får läsa hur eurovisionen slutade imorgon helt enkelt!
 
Tack solen för den energi och glädje du sprider till alla.
 
 
Lycklig ♥
 
 

fix.

Kategori:

Gått promenad, tvättat, städat undan i "garderoben", varit hos mamma, målat det sista på altanen, rensat ogräs i rabatterna, solat en sväng, dammsugit, plockat saker över hela huset.. Och ja, lekt och myst med Maja förstås :). En fullspäckad dag och nu känns det bra att lagt sig tillrätta i soffan! Får se vad vi hittar på imorgon, skulle behöva fixa vidare i trädgården, men svårt att göra när man måste hålla koll på Maja och vad hon stoppar i munnen precis hela tiden. Det blir nog bus och lek istället!
 
Hockey på tv, finns det något tråkigare? Jag slår på en film på swefilmer.com istället!
 
bus i blicken :)

Lilla Maja

Kategori:

Vi hämtade upp min (och Majas såklart) stöttepelare mormor och begav oss mot Barnmottagningen i Linköping efter frukost imorse. Trodde att Maja skulle somna i bilen en stund, men icke så när vi blev uppkallade i väntrummet hade hon helt enkelt missat sin fm-lur.. Vi fick väga och mäta och Maja blev lite ledsen som alltid när allt är lite nytt och saker går för fort fram. Följer kurvan perfekt!
 
Sen träffade vi hjärtläkaren som med hjälp av den underbart fantastiska sjuksköterskan Caroline ♥ som sjöng, pratade lugnt, underhöll på en massa sätt fick Maja att slappna av litegrann i min famn så läkaren kunde få fina bilder på hjärtat med ultraljud. Jag tror de höll på nästan en halvtimme och Maja var sååå duktig och lät henne hålla på, trots att det var läskigt och oroligt. Vi fick fina besked. Det ena hålet i hjärtat hade växt igen helt, och det andra är så pyttelitet, men vi ska tillbaka om ett år, och har det inte växt igen då så tar man ställning till det då. Men läkaren var så underbar och avslutade besöket med att säga "så Maja iväg och lev livet nu, busa, skratta, ät och njut" och det fick mig att bli varm i hjärtat. Nu ska vi fortsätta LEVA, i allra högsta grad!
 
Både jag och mamma drog en suck av lättnad efter (även om vi inte sa något så vet man ju hur mycket oro som ligger och gror innan besöket, vi är så lika så det är otäckt ibland) och började prata som vanligt igen ;) Insåg vikten av vilka personer som finns runt Maja när såna här saker ska ske (lugna, glada, trygga), och vi är så tacksamma över de fantastiska personer som jobbar på barnmottagningen, som finns där för barnens skull.
 
Lilla starka modiga Maja, tänk vad mycket du redan fått uppleva i ditt liv som jag önskar du sluppit. Men vi är tacksamma över dessa "småfel" som du har i kroppen, för alla har inte lika mycket tur. Du är ju unik, och alldeles speciell på grund av dina brister. Det gör ju dig till den du är!
 
min hjälte ♥
 
 

Trött.

Kategori:

Oh så så trött, dags att sova strax. Mysig dag och vi hann träffa Sanna, Elsa och Ville på förmiddagen på bibblan och sen lektes det i stadsparken en stund när Maja sov fm-lur. Efter lunch gjorde jag och Maja ärenden runt stan, in och ur bilstolen en massa gånger, tur hon är en kämpe utan gnäll ;). Mellan 13.45-15.45 låg maja och sov på mig (hjärtat vällde över av kärlek där ett tag) medan jag såg unga mödrar-norge på apple-tvn i sängen och sen stack vi till lekparken för att möta upp Marthina, Lilia och Charlie. Jag älskar "vår" lekpark och att det tar ungefär 1 minut att gå dit, och att Majas fina kusiner bor på samma gata. Underbart att växa upp så! Lycklig!
 
Godnatt ♥
 
 

Fnittrig

Kategori:

Så kul att det funka att lägga in film, men värdelös kvalite.. hmm..

 

 

 

 

 

 

söndag.

Kategori:

Underbar dag, fint väder och vi har haft roliga saker för oss. Maja och jag stack ut till stallet och hopptävlingarna efter lunch och Maja lekte med Märta och tyckte livet i stallet var alldeles underbart. Jag hann se fina ritter och prata med Elise och Ingela en stund, mysigt. Lagom till em-napen åkte vi hem och medan Maja sov och Oskar målade altan drog jag på bikinin för att njuta av solen en stund i solstolen. Efter mellis åkte vi till borenshult för glass-premiär. Mums. Kollade på båtarna som slussade och hann kramas med Marthina, Lilia och Charlie en stund också.
 
HURRA HURRA HURRA för Ville idag dessutom. 1år gammal, världens finaste lilla du ♥.
 
Bilder från dagen
 
ta mig om ni kan ;)
ännu en sten att utforska och smaka på.
MIN älskade familj ♥.
spännande med hål i stubbar.
mjukglass-premiär. Tummen upp säger Maja.
 
Nu blir det filmmys i soffan och vi laddar för ny vecka. Imorgon har vi inga planer förutom biblioteket. Är det fint väder är det lekpark som gäller tror jag, det gillar både jag och Maja :).
 
 

phu.

Kategori:

Precis ramlat ner i soffan efter en lång och intensiv dag på hemmaplan. Vi har tvättat och målat altanen idag (lite kvar) och det blir så himla fint. Maja har hängt med i trädgården och vi tog en sväng till lekparken på eftermiddagen när vi tröttnade på att titta på pappans målarstil :). Vad man njuter när man väl kan slappna av sen på kvällen. Vi åt god mat, Majan somnade såfort vällningflaskan var slut och lugnet lägger sig. Underbar tid på dygnet. Imorgon ska Maja och jag ut till stallet för att kolla hästtävlingar och förhoppningsvis hinner vi till farfarn i Borensberg på eftermiddagen också.
 
Och sen är det ny vecka, igen. Nästa vecka ska vi in till barnmottagningen i Linköping på ultraljud (förhoppningsvis sista) för att se så Majan "bebishål" i hjärtat har gått igen. Ingenting jag oroar mig för (doktorn har sagt att det inte är någon fara) men jag oroar mig för hur tusan de ska få Maja att ligga still och förhoppningsvis inte vara ledsen som hon lätt blir i nya situationer.. De ska dessutom ta EKG och då måste Maja ligga prick stilla i 10sek x 3.. Hur fan ska de lyckas med det, lilla virvelvinden liksom.. Men det får de lösa, antar att Maja inte är första hyperaktiva bebisen de haft hand om ;).
 
Vackra, vackra Motala stadspark igår.
 
 

Lugn.

Kategori:

Sitter på altanen och passar på att ta en lugn stund när Maja sover nap nr.2 för dagen. Vi kom precis från mamma och pappa där det har lekts och vi tog en sväng ner till stranden och det älskade Maja som tillslut satt i bara blöjan i sanden för allt blev blött, tur det är varmt :). Tror vi kommer spendera mycket tid där nere i sommar, skönt med nära "hem" om och när Maja behöver äta, sova, vila och så vidare. Det är ju en sån idyll, finare finns bara inte, älskade Notvarpsstigen ♥.
 
Vi har en himla massa kastanjeträd utanför fönstet vid fotbollsplanen och det är galet hur fort knopparna har slagit ut, bara på en dag, och knappt det. Det blir bara grönare och grönare för varje minut, så otroligt vackert. Det är kanske därför man orkar med den långa vintern, för den känsla man får i kroppen när våren och sommaren kommer, det slår det mesta. Det känns som allt är möjligt och man får en lugn och en lycka i kroppen.. Åh så härligt det är. Och att dessutom få uppleva denna sommar ledig och med en nyfiken bebis, det blir inte bättre än såhär.
 
Plockade hem massa sommarkläder som legat ute hos mamma&pappa (jag var ju en tjockis förra sommaren) så nu har jag en helt ny garderob med en massa fint, klänningar, linnen och shorts. Tror inte jag behöver köpa någonting nytt. Kul, för då blir det desto mer sommarkläder till Majan. Inser att jag måste tänka lite smart nu och köpa kläder som luftar men ändå täcker, för det är inte lätt att hålla en krypande galning i skuggan direkt.
 
Hur gör ni, smetar ni in era under 1-åringar med solkräm? Hellre det än röd tänker jag, tänker jag fel? Det går ju inte att undvika solen?!!
 
Får jag hoppa i mamma?
En hel strand att utforska.
När Majan sover passar jag nu på att få lite fräknar och lite mindre vitgenomskinlig hud :).
 

att glömma.

Kategori:

Jag får inte bort tankarna från den lilla säkert underbart fantastiska två-åring som glömdes i bilen igår i 8timmar och dog. Det finns ingenting man kan säga eller göra, jag mår bara så fruktansvärt illa över det trauma som familjen för alltid kommer leva med. FY FAN rent ut sagt, så förbannat helvetes överjävligt livet kan vara. Och sorgen och ångesten som denna pappa kommer att leva med, går det att överleva något sådant?! Vill man ens överleva?.
 
Den känsla av obehag som finns i min kropp, och panik över hur pojken kände, hur kan det hända.. Stackars, stackars, stackars.
 
Ikväll somnar jag extra nära Maja ♥

mitt i veckan.

Kategori:

Onsdagkväll och Majan sover för natten. Igår ville hon inte äta välling alls i sängen och somnade efter mycket vaggande och sjungande och tom i magen, så ikväll fick hon somna hos pappan i soffan och slukade hela vällingen.. Ibland är det bra att bryta lite på rutiner kanske. 
 
Haft en fin vecka. Igår lunchade vi med mammorna på stan, och idag har hela mamma/bebis-gänget varit här och när Maja sov på eftermiddagen passade jag på att luta mig tillbaka i soffan en liten stund. Vi stack iväg till Svärm/Malmborg efter mellis och spenderade kvalitetstid där fram tills det var dags för sängen. Älskade familj, så tacksam för er, för all kärlek och för att vi faktiskt trivs så otroligt bra tillsammans ♥. Jag hade tur i valet av svåger och svägerska ;).
 
Röd dag imorgon och vi ska leka ute hos mamma och pappa tror jag medan pappan jobbar (aldrig röd dag på hans jobb minsann) och på kvällen ska vi hämta en gungställning med hjälp av pappa som jag fixat genom facebook-köp och sälj. Hurra! Så det får bli inköp av en bebisgunga imorgon också!
 
Nu ska jag kramas med världens bästa Oskar ♥
 
snark..
Pappa kände för att vara ungdomlig och skata hem ;)
gungeligung med mormor
lär majan hur en sandkaka ska göras ♥
 
 
 

En tjej.

Kategori:

Innan ni läser detta blabbel som står nedan, tänk på att det bara är mina tankar och funderingar, och alla tycker vi olika och vi är lika bra för det, och våra barn växer upp lika fint oavsett. Genus, tjejer och kill-diskussioner är alltid känsligt så det är lika bra att skriva så ingen blir arg eller upprörd ;).
 
När Maja kom, och jag insåg att vi fått en tjej och inte en kille som vi hela tiden trott så blev jag lite rädd. Rädd för tanken på att Maja ska behöva växa upp i den värld som är just nu, främst för tjejer och den kropphets som existerar överallt skrämmer mig mer än någonting annat. Allt man ser i tv, tidningar och på bloggar osv speglar en värld där tjejer får otroligt mycket uppmärksamhet baserat på sitt utseende, vikt och klädstil. Killar får uppmärksamhet för prestationer. Thats it.
 
Det måste ju ligga någonting bakom det. En uppfostran där tjejer lär sig att bara man är söt så får man många leenden, medan killar får vara busiga och bråkiga och får skratt tillbaka. Jag kommer försöka så mycket jag bara kan att lära Maja att det är inte hennes kläder, hennes fina hår eller söta skor som är det viktiga, utan vad hon gör, hur hon är som person. Och att hon har roligt. Redan nu försöker jag klä henne bekvämt för lek och bus. Klänningar, strumpbyxor, kjolar och blusar är sött, herregud, tro inget annat, men så fruktansvärt osmidigt för henne att upptäcka världen i. Jag försöker blanda alla färger och former som finns i kläder, sött, tufft, fult, omatchat, ja ni fattar, mångfald oavsett färg, form eller utseende. Bryr mig inte om tjej-eller killavdelning och kräks på den uppdelningen överhuvudtaget (ett helt annat blogginlägg, tillsammans med mitt hat för Hello Kitty-kläder).
 
Det här är ju ingenting som hon bryr sig om just nu, vad hon har för kläder på sig, men jag märker ju hur omvärlden reagerar väldigt olika beroende på vad jag klär henne i. Eftersom jag läst en del om genus nu så uppmärksammar jag också hur andra människor ser på Maja. Har hon rosa på sig, en söt kofta, och ser allmänt "flickig" ut, ja då pratar folk med henne i mjuk, lugn ton och utbrister "gud så söt hon är". När hon har blått, grått, grönt osv på sig, vet ni, då reagerar inte folk alls oftast. Eller så säger de "titta vilken lite tuffing".. Utseende eller prestation. Tjej, kille. Söt, tuff.
 
Hon ska få möjligheten att testa det mesta, leksaker, klädsorter, sporter och så vidare, utan att saker ska väljas beroende på att hon är tjej. Jag kommer köpa både en massa bilar, byggsatser, lego och bilmattor, och kanske lite färre barbies, för många tjejleksaker trycker på samma sak, utseende, kläder, omhändertagande medan pojkleksakerna trycker på nyfikenhet, utforskande och fantasi.
 
Vi har medvetet valt en vit färg till hennes blivande rum, för att sedan sätta upp tavlor, bilder, klistertapeter för att göra det så lekfullt som möjligt med mycket kuddar, tyger och mattor i de färger hon gillar. Jag älskar rosa, och hade nog gärna gjort ett ordentligt rosa "flickrum" men, NEJ, Maja kanske inte alls gillar rosa, prinsessfluff och hästar. Bara för att hon är tjej ska man inte förutsätta att hon vill klä sig i prinsessklänningar.. Kanske vill hon vara Spindelmannen? Åh gud jag hoppas hon vill vara spindelmannen, och rädda små myror över vägen istället för att stå och vänta på en prins i något slott någonstans...
 
En himla massa svammel, jag kan hålla på länge till men då är det ingen som orkar läsa. Summa kardemumma. Låt barnet bli en identitet utifrån personlighet och identitet, inte beroende på kön.
 
 

snorigt.

Kategori:

Kväll hos Gullberg/Svärm. Hostiga, snoriga och trötta alla tre. Maja har precis somnat och jag håller alla tummar för en god natt sömn, till skillnad från inatt. Känns knappt som vi sov alls, hon var ledsen och snurrade omkring mest hela tiden kändes det som, men efter lite alvedon och tandsmörj så blev det bättre och vi sov iallafall ostört mellan 5 och 7 (jippie...). Ingen feber har hon iallafall så jag hoppas hon vaknar frisk imorgon.
 
Vi ska se film i sängen nu och somna tidigt så är vi förhoppningsvis pigga och friska imorgon. Jag och Maja har varit hos mamma och pappa igår till idag medan Oskar roat sig i Sthlm med Bruce-konsert. Maja fick en gunga och en sandlåda som hon älskade, TACKTACKTACK ♥. Nu ska vi också se till att fixa i vår trädgård med lite barnlek, såklart... Ska bara...
 
Hoppas ni haft en trevlig helg vänner.
 
Startade upp helgen med en långpromenad med Hannah&Amandas podcast i öronen.
Det är fint att älska sig själv.
 
 
 
 

9 stora månader

Kategori:

Maja, finaste bästa du. Nu har du funnits i våra liv i 18 månader. 9 månader (drygt) som en överraskning i magen och 9 månader hos oss här ute i stora världen. Det har varit den bästa tiden i mitt liv. Att få uppleva att ha barn, att se dig växa, bli en individ, skapa en personlighet, att älska någon så högt som jag älskar dig. Det var ju dig vi hade väntat på, du var så självklar redan från början och ett riktigt kärleksbarn ♥
 
9 månader känns som en milstole på något sätt. Du är ingen bebis längre. Du har en personlighet, en vilja av stål, en attityd, en orolig energi och är en liten, men ändå stor människa. Du tar stor plats, men ändå är du reserverad och lyssnar av situationer och människor. Du är eftertänksam och känslig, och du finner trygghet i mamma och pappa när livet känns lite läskigt. Du ler och skrattar mycket, nästan hela tiden, och allra mest åt din pappa och alla hans tokigheter.
 
Du blir arg när du inte får som du vill, om vi tar saker ifrån dig, eller när du inte kommer till ro när du ska sova. Annars är du nästan alltid glad, förrutom när du blir rädd för främlingar, då kommer det stora oroliga tårar rinnandes längs kinderna.
 
Du är en tuffing, vågar mycket, gnäller inte för småsaker eller när du ramlar lite, men du är ändå försiktig. Du ställer dig upp precis överallt, men är försiktig och ser till att du kan sätta dig ner igen. Du älskar din gåstol, och att krypa fortfort är du duktig på. Nu ålar du inget alls längre. Helst ska vi gå med dig och hålla i händerna, då traskade du glatt omkring och skrattar. Vi tippar på att du går långt innan 1års-dagen, men vi håller tummarna att du inte gör det ;).
 
Leksaker är inte så kul just nu, mer saker som du hittar i huset, typ köksredskap, gruskorn på golvet, skor, och så vidare, allt som inte alltid är så passande för en liten nyfiken bebis. Men mest kryper du dig mot mål där du kan ställa dig upp, och jag följer efter dig, hack i häl.
 
Att vara ute kan vara det roligaste av allt. Sitta och leka med gräs, löv, sand eller sten, det är verkligen livet. Lekplatsen är också urkul, helst om du får vara där med tokkusinen Lilia, som du ser upp till mycket. Andra större barn i allmänhet tycker du är väldigt facinerande och du kollar med stora ögon på dem.
 
Du pratar, mycket och högt och mest hela tiden. Du tycker du har rätt till att avbryta när vi andra pratar med varandra, för vad kan vara viktigare än att ge dig full uppmärksamhet? Du gillar att vara i centrum, såklart, och älskar när folk tittar och vinkar. Du vinkar, som den väluppfostrade unge du är, alltid tillbaka såklart ;).
 
Du sover två gånger per dag och sen hela nätterna mellan ca.halv20-halv8 och äter frukost, lunch, mellis, middag och välling. Bitarna blir större och du sätter nästan aldrig i halsen längre. Favoritmat är fisk, potatis, ärtor och pastarätter. Att få äta själv älskar du. Än har du bara två tänder, men snaaaart kommer nog några till och ger dig lite hjälp med tuggandet. 
 
Musik är en favorit och vi försöker ge dig en god musiksmak och har oftast på pappans långa lista på spotify som du njuter att lyssna på. Du älskar att läsa och bläddra i böcker, men har bara ro till att lyssna på de korta berättelserna än.
 
Jag hade kunnat skriva massa mer, men just nu tycker jag att det största utvecklingen har med din insida att göra, man märker att din hjärna går på högvarv och du tar in så mycket information som du försöker sortera. Du börjar verkligen visa ditt "rätta jag" och jag tror vi har fått en envis, energisk kärleksfull tokunge som nog kommer ge dina föräldrar ganska många gråa hår framöver. Men så mycket lycka du ger, kärlek och glädje.
 
Vi älskar dig runt jorden miljoner gånger om, glad 9-månadersdag älskling ♥
 
 
 

Valborg.

Kategori:

Blåsig och kall Valborgsmäsoafton igår och vi blev bjudna på grillat hos Fredrik och Martina. Vi fick tyvärr gå hem efter maten för Maja blev jätteledsen och kunde inte somna om alls. Himla skittänder, igår fick vi ge både tandsmörjgrejen och alvedon för att hon skulle somna om runt 22.. Men sen sov vi gott till 20 i 8 imorse. Så hon har precis somnat igen i vagnen och jag dricker kaffe. Efter lunch ska vi ut till mamma och pappa och spendera eftermiddagen där i solen. Så himla härligt väder idag, och ingen blåst. Hurra!
 
Igår åt Maja mellismackan själv, och det går bättre och bättre, även om det hamnar mycket på golvet och på kläderna.. Men vad gör det när hon tycker det är så himla kul? Man märker ju att hon blir stolt när hon kan själv. Gulle ♥.
 
 
Ha en fin 1 Maj. Imorgon "fyller" Maja 9 månader så då blir det en liten berättelse om tiden fram till nu tror jag.