first day of my life

9 stora månader

Kategori:

Maja, finaste bästa du. Nu har du funnits i våra liv i 18 månader. 9 månader (drygt) som en överraskning i magen och 9 månader hos oss här ute i stora världen. Det har varit den bästa tiden i mitt liv. Att få uppleva att ha barn, att se dig växa, bli en individ, skapa en personlighet, att älska någon så högt som jag älskar dig. Det var ju dig vi hade väntat på, du var så självklar redan från början och ett riktigt kärleksbarn ♥
 
9 månader känns som en milstole på något sätt. Du är ingen bebis längre. Du har en personlighet, en vilja av stål, en attityd, en orolig energi och är en liten, men ändå stor människa. Du tar stor plats, men ändå är du reserverad och lyssnar av situationer och människor. Du är eftertänksam och känslig, och du finner trygghet i mamma och pappa när livet känns lite läskigt. Du ler och skrattar mycket, nästan hela tiden, och allra mest åt din pappa och alla hans tokigheter.
 
Du blir arg när du inte får som du vill, om vi tar saker ifrån dig, eller när du inte kommer till ro när du ska sova. Annars är du nästan alltid glad, förrutom när du blir rädd för främlingar, då kommer det stora oroliga tårar rinnandes längs kinderna.
 
Du är en tuffing, vågar mycket, gnäller inte för småsaker eller när du ramlar lite, men du är ändå försiktig. Du ställer dig upp precis överallt, men är försiktig och ser till att du kan sätta dig ner igen. Du älskar din gåstol, och att krypa fortfort är du duktig på. Nu ålar du inget alls längre. Helst ska vi gå med dig och hålla i händerna, då traskade du glatt omkring och skrattar. Vi tippar på att du går långt innan 1års-dagen, men vi håller tummarna att du inte gör det ;).
 
Leksaker är inte så kul just nu, mer saker som du hittar i huset, typ köksredskap, gruskorn på golvet, skor, och så vidare, allt som inte alltid är så passande för en liten nyfiken bebis. Men mest kryper du dig mot mål där du kan ställa dig upp, och jag följer efter dig, hack i häl.
 
Att vara ute kan vara det roligaste av allt. Sitta och leka med gräs, löv, sand eller sten, det är verkligen livet. Lekplatsen är också urkul, helst om du får vara där med tokkusinen Lilia, som du ser upp till mycket. Andra större barn i allmänhet tycker du är väldigt facinerande och du kollar med stora ögon på dem.
 
Du pratar, mycket och högt och mest hela tiden. Du tycker du har rätt till att avbryta när vi andra pratar med varandra, för vad kan vara viktigare än att ge dig full uppmärksamhet? Du gillar att vara i centrum, såklart, och älskar när folk tittar och vinkar. Du vinkar, som den väluppfostrade unge du är, alltid tillbaka såklart ;).
 
Du sover två gånger per dag och sen hela nätterna mellan ca.halv20-halv8 och äter frukost, lunch, mellis, middag och välling. Bitarna blir större och du sätter nästan aldrig i halsen längre. Favoritmat är fisk, potatis, ärtor och pastarätter. Att få äta själv älskar du. Än har du bara två tänder, men snaaaart kommer nog några till och ger dig lite hjälp med tuggandet. 
 
Musik är en favorit och vi försöker ge dig en god musiksmak och har oftast på pappans långa lista på spotify som du njuter att lyssna på. Du älskar att läsa och bläddra i böcker, men har bara ro till att lyssna på de korta berättelserna än.
 
Jag hade kunnat skriva massa mer, men just nu tycker jag att det största utvecklingen har med din insida att göra, man märker att din hjärna går på högvarv och du tar in så mycket information som du försöker sortera. Du börjar verkligen visa ditt "rätta jag" och jag tror vi har fått en envis, energisk kärleksfull tokunge som nog kommer ge dina föräldrar ganska många gråa hår framöver. Men så mycket lycka du ger, kärlek och glädje.
 
Vi älskar dig runt jorden miljoner gånger om, glad 9-månadersdag älskling ♥
 
 
 

Kommentarer

  • Emelie säger:

    ÅH, så underbar liten berättelse! Sötaste Goa Maja!! Jag måste göra en sådan här när Alfred blir nio månader med. Så härligt att läsa Joanna.. vi längtar efter er som tusan! Många kramar!!

    Svar: Ja det känns roligt att ha kvar, tänkte skriva ut allt jag skrivit till Majas 1årsdag sen och ha som minne :) För tääänk om bloggen skulle raderas, jösses, alla känslor och all utveckling man skrivit ner... Ångest. LÄNGTAR till vi ses. Puss
    Joanna Gullberg

    2013-05-02 | 23:28:00
    Bloggadress: http://prastegarden.blogg.se

Kommentera inlägget här: