first day of my life

stigen

Kategori:

 
 
Den här sommaren har vi spenderat väldigt mycket tid på Notvarpsstigen. Nära stranden, nära hem, total avslappning, mat i mängder, och öl och vin om man gillar det, och så mycket kärlek och värme. De här veckorna och när vädret är så perfekt så finns det ingenting som är vackrare än just där. Tillsammans med min fina fina familj. En kväll fick vi umgås med Rickards vänner också (brukar bli några per år), hans bästa vänner 4-ever och varje stund tillsammans med dem är så hysteriskt rolig, och den ene är mer galen än den andre, och deras berättelser om saker de varit med om tillsammans får en att ifrågasätta hur tråkig man egentligen är, eller hur onormala de är rättare sagt. Att de alla lever är ett mirakel kan jag känna ibland. Men jag är lycklig över att få vara en liten del av deras gemenskap! Jag hoppas sommaren ger oss några fler grillkvällar och baddagar innan det är dags att ta tag i verkligheten, jobb och vardagspusslet som två halvtidsjobbande :)!
 
ja ni ser ju själva ♥
 
 

egentid

Kategori:

 
Vi är inte bäst på att be om hjälp, eller barnvakt så Maja har knappt varit ifrån oss sen hon kom överhuvudtaget, alltid är någon av oss hemma med henne om den andre är iväg. Vi har inte heller känt något direkt behov av att lämna iväg henne eftersom vi gärna tar med henne vart vi än ska, men för Majas (och vår) skull så måste vi nog bli bättre på att låta henne vara iväg lite då och då och bli trygg med fler personer än oss. Så förra veckan gick vi på bio (hela 2 timmar, det ni) ;). Mamma och Martina var hemma med Maja som tyckt livet var kalasskoj, men det var lite svårare att komma till ro och somna, men det viktigaste är ju att hon inte är ledsen, somnar gör hon ju tillslut :). Så planen är att ta en kväll på stan snart, och låta Maja sova hos mamma och pappa, och sen sova i friggeboden ifall att hon skulle bli ledsen på natten, så mamma kan hämta in oss om det skulle behövas. Små steg för både Maja och hönsiga föräldrar 1 och 2.
 
Vi såg för övrigt "Känn ingen sorg" baserad på Håkan Hellströms texter, som var helt galet bra. Se se se!
 
 
 
 
 
 
 

Möhippa

Kategori:

I fredags åkte vi ner mot Mölndal där Oskars fantastiska moster och Krister bor. Vi blev välkomna med smarrig middag och när Maja hade somnat fick vi kvällsmat med ost, räkor, bröd, vin och annat gott. Man blir så väl omhändertagen när vi kommer dit och Maja kände sig fort som hemma och tyckte om all uppmärksamhet. Det är en fin känsla att känna sig så välkommen och värdefull varje gång vi ses!

På lördag-morgonen blev jag skjutsad till botaniska trädgården i Göteborg där jag mötte upp gamla vännerna Sara, Martina och en tjej från Göteborg för nu skulle det bli möhippa för min fina vän Emmy som gifter sig om drygt en månad. En dag full av skratt, och lek och mys och en massa spårvagn och buss till olika destinationer och när vi kom till Martina för middagen på kvällen hade jag åkt på åksjuka och antagligen vätske/matbrist så utan att gå in på detaljer fick jag bo på hennes toa en stund innan en taxi fick skjutsa mig hem :(. Så ledsen över att missa kvällen tillsammans, och så dumt att varken äter eller dricka särskilt mycket vatten på hela dagen.. Det var en fin stund iallafall och jag hoppas hon kände sig uppskattad och njöt av dagen.

På söndagen när jag piggnat till framåt lunch, och efter att Alice fått ge Maja fina 1-årspresenter (tusen tack igen, hon kommer vara finast av alla i höst 💛) och hunnit leka med henne en lång stund så hämtade vi Martina och Sara (syster+vän) och åkte hemåt.

Kom hem till ösregn och spenderade kvällen med hej då middag med Martina, mamma och pappa och sen en film. Martina flög hem till London imorse och för varje gång hon åker iväg efter en stund hemma så värker mitt hjärta. Jag önskar varje dag att mina syskon bodde närmre, men nu är någonsin med tanke på Maja, men vi har tagit tillvara på varje minut dessa veckor hon och Sam varit hemma, men jag kommer sakna ihjäl mig till nästa gång vi ses!

Vardagen

Kategori:

Idag var första gången på 4veckor som jag och Maja vaknade upp utan pappan jämte oss. Usch tyckte båda två och maja kollade under täcket noga om han verkligen inte var där.. Men icke. Iväg till jobbet stack han och vi går mot vardag igen. Vad fort man vänjer sig, att vara tillsammans mest hela tiden. Och vad mycket enklare livet är med en bebis när man är två. Vi tog en hemmadag och sörjde litegrann att semestern är över men tar nya tag i morgon och hoppas på soligt väder och bad.

På fredag är en stor dag. Då fyller vår bebis 1 år och jag förstår inget. Nu har vi en flicka, som går! Och gör sig förstådd och visar vad hon vill och har en stor personlighet. Mycket prat, bus och skratt och envishet har hon, och en energi som räcker till många. Åh du var ju så liten nyss, alldeles nyss låg du och ammade mest hela dagarna och sov sov sov. Men vad mycket vi hunnit uppleva tillsammans, ett år går fort men ser jag tillbaka på alla bilder så har vi gjort mycket och varje liten utveckling är dokumenterad. Lycklig över att jag valde att börja blogga igen, för i texten finns många minnen jag ska skriva ut och spara till Maja senare i livet.

Börslycke gård.

Kategori:

Jag har ju glömt att lägga upp bilderna från dagen på Börslycke gård. Helt underbart fint ställe och även om Majan tyckte djuren var rätt läskiga så vågade hon tillslut mata några kaniner och klappa hästen. Med lite tårar kom emellanåt när de kom för nära :). Vi ska nog åka dit snart igen, jag njöt lika mycket som Maja av alla fina bondgårdsdjur.
 
hej fina hästen.
Maja var inte ett dugg imponerad...
Snällaste stora bamsehäst.
Vi springer ifrån faran :)
En bebisget
Maja pussade hellre mamman än djuren ;).
 
 
 

Gränna.

Kategori:

På lördagen mötte vi upp Martina, Sam, mamma och pappa i Gränna. Efter Majas lunch åkte vi över till Visingsö och strosade där medan Majan sov. Kollade på ruinen, käkade smarrig lunch, hälsade på hästarna och promenerade omkring. Vi åkte över till Gränna igen och tog ett dopp i vattnet innan det var dags för kvällsmat och sen iväg hemåt. En riktigt mysig dag tillsammans med familjen och sommaren fortsätter att vara läskigt perfekt.
 
Maja, visst vill vi ha en häst om några år?!!!
tokar.
 
 
 
 
 

vännerna.

Kategori:

I fredags åkte vi lagom till Majas fm-lur mot Alingsås där vi mötte upp Linn&Marco och Emelie, Andreas och Alfred hemma hos Camilla, Robban och Theo. Finaste vännerna som jag älskar så, jag somnade så lycklig på natten sen efter massa prat, kramar, mys, sällskapsspel, god middag, smarrig glass och jordgubbar och lek med barnen. Vi firade våra kottar litegranna också som fyller år nästan samtidigt i början av augusti. Vi åkte hemåt på lördag fm med stopp i Gränna/Visingsö.
 
Jag önskar så att de fanns närmare mig, mina vackra vänner. Känner mig så komplett tillsammans med er på något sätt. Men så träffades vi i en punkt i livet där vi valde varandra och varandras sällskap. Så mycket minnen vi skapade på några år därnere i Halmstad. Usch nu får jag lite tårar i ögonen och drömmer mig bort. Ibland vill man spola tillbaka tiden, samtidigt som jag aldrig varit lyckligare än nu. Livet stannar ju aldrig upp och ibland saknar man förr, men det innebär ju bara att det betydit någonting speciellt.
 
Linn, Emelie & Camilla, ni är värdefulla för mig ♥.
 
 
triss i vilda barn (och hund) :)
paketöppning, Maja fattade inget, men mamman blev glad ;).
 
Tiden gick för fort och jag hoppas vi ses fort snart igen.
 
 

firad.

Kategori:

kul med en låda.
 
firar min examen :) Då blir man glad.
 
men allas blickar vänds tillbaka till Majan fort ♥
Vi fortsätter gåträna. Idag 6 steg. Snart släpper det nog :).
 
Men hur underbart är inte livet, jag behöver nypa mig. Jag borde blogga om allt fint men jag vill helst bara njuta av nuet, och lägga upp bilder för att minnas. För den här sommaren kommer vi ju aldrig glömma. Majas första, och den finaste sommaren på lääänge. Nu är syster och bror hemma också, och livet känns komplett. Älskade familj som jag är så förälskad i. Vi har haft några fina dagar tillsammans nu, och fler blir det. Imorgon åker vi på en liten visit till Alingsås och träffar Camilla, Linn, Emelie och familjer. JAG DÖR AV LÄNGTAN. Känner mig helt pirrig över att vi ska få kramas äntligen. Och att barnen ska få leka och busa tillsammans. Det blir en fin början på helgen som slutar i Ullared sen tillsammans med mamma och Martina.
 
Sol och bad hela dagarna långa. Men lite sov, middags och skuggpausar förstås.
 
 
 

Sommarbarn

Kategori:

Igår hade vi en underbar eftermiddag och kväll tillsammans med Sanna, Martin, Ronja, Robin och deras barn. Lek, massa prat, massa grillat, smarrig kladdkaka och en härlig stämning. Sanna tog fina bilder på småkottarna när vi var ute på mossenplan och busade. Maja och Ville pussades och sen kom Meja svartsjukt och ville också ha kärlek. Så söta de är, små minimänniskorna!

den vackra sommaren.

Kategori:

Jag har inte så mycket att skriva, så bilderna får tala sitt eget språk. Vi har semester, och gör mest ingenting och njuter av varje minut ♥.
 
Råssnäsbadet, melon, nybadad. Lycklig.
blåsa såpbubblor är en favorit. 
morgonmys med Pino när mamman å pappan sträcker på sig :)
och så morgongympa till barnkanalen ♥
hink å spade och dagen är räddad.
där sitter hon, mitt livs kärlek.
och där är han, mannen i mitt liv.
lek i skuggan hos mormor och morfar.
naken i gräset. Livet är på topp.
 
Vi har träffat mammavännerna, haft grillkväll med svåger och svägeska, lekt med Lilia, åkt med skräp upp till tippen, jobbat i trädgården och massa annat, men allt hamnar ju inte i kameran. Längtar till tisdag just nu när Martina och Rickard kommer hem och stannar ett tag. Vi ska göra massa mys! Och imorgon kommer Sanna, Ronja med familjen hit för lite mat och lek på kvällen. Härligt! Livet är enkelt och fint just nu och framöver har vi massa kul att se fram emot.
 
 

Maja hjärta pappa.

Kategori:

Oj vad lycklig Maja är över att pappan är hemma på dagarna. Hon "väljer" ofta honom före mig eftersom han spelar allan med henne precis hela tiden, clownen :). Maja bara älskar allt bus, mys och all uppmärksamhet hon får av oss hela dagarna just nu. Semester är det för oss alla tre, trots att jag å Majsan ju varit lediga ett helt år innan, men nu tar vi verkligen dagen som den kommer och njuter av vår lilla familj ♥. Långa frukostar blir det iallafall, Maja äter sin gröt vid halv8 och sen äter hon frukost nr.2 med oss vid 9tiden, och då får hon smaka allt det smarriga, ost, avocado, jordgubbar, melon, och macka ibland. Lyxigt värre! Bra musik på i högtalarna, extra stor kopp kaffe. Vi bara har det härligt helt enkelt!
 
pappas tjej ♥
 
 

Bad bad bad och sol

Kategori:

Sol, bad, grill, vänner, familj, kärlek och värme. Åh tack livet för att Maja får en sån härlig första sommar, hon älskar allt som den innebär, och däckar fort på kvällarna av all luft och underhållning :). Mest älskar hon vattnet förstås, oavsett temperatur, tok!

Varamon, råssnäs, notvarpsstigens vip-strand, ja många fina stränder har vi att välja på i staden vid vattnet. Motala är så fint just nu, såklart, det är ju en riktig sommarstad!

I eftermiddag har vi fått glass och jordgubbar hos majas farfar i borensberg. Mums.

Nu allsång, Joshua Radin och Håkan, två härligt begåvade män ;).

Imorgon ska det vara molnigt så då ska jag passa på att göra müsli och barnvänliga muffins.

Dagar.

Kategori:

Moln, sol, regn, blåst, varmt.. Ja sverigesommar i ett nötskal och det är så härligt att ha dagarna tillsammans alla tre ♥. Maja har tyvärr en jobbig sovperiod igen och vaknar på nätterna, så jag har nattskift och får sovmorgon medan de andra går upp och myser och så äter Maja sin andra frukost när vi äter, lyxigt värre ;). Hoppas det inte håller i sig allt för länge, hon behöver lära sig sova på nätterna ju, gaah hur gör alla andra för att lyckas.. Man vill ju inte gärna lämna bort skruttan över natten om man vet att det betyder massa sömnlöshet för barnvakterna. Jaja, det löser sig. Hon vinner ju pluspoäng på att vara världens gladaste och härligaste unge på dagarna så man glömmer fort bort alla fula ord man sagt tyst för sig själv mitt i natten ;). Hon hade hög feber hela onsdagen, nästan 40grader men igår var den helt borta (sov mellan 18-8 den natten) och idag har hon varit helt som vanligt. SKÖNT! Hatar när hon är sjuk och de ändrar personlighet :(
 
bara massa mys och sömn som gällde när febern var som värst.
 
Idag har vi varit på stranden en stund efter lunch, Maja plaskade, jagade ankor, grävde ner sig själv i ett hål och var allmänt tokig. Jag har hunnit springa på em också, försöker köra varannan dag och det går bra, fast jag behöver steppa upp lite för jag orkar fortfarande inte mer än 4,5km, sen tar det stopp. Får läsa på lite och försöka träna lite mer effektivt.
 
 
Nu blir det film här och imorgon hoppas vi på ännu en dag på stranden, jag vet en som blir lycklig då iallafall, badanka som hon är :).
 
 

Sol

Kategori:

Idag har vi varit ute hos mamma&pappa hela dagen. De är i Danmark på semester så vi är katt/husvakt. Solat, badat i minipoolen och Maja sov 2 1/2 timme efter lunch och låg jag och Oskar och stekte ;). Lyssnade på Värvet-intervjuer och drack kaffe. Urhärligt. På em gick vi in till stan, köpte lite kläder till både mig och Majan och efter en joggingtur på råssnäsudden kom jag hem till en febrig tjej. Just nu ligger hon på mig i sängen, hon hade över 39 grader nyss så det blev en panodil så hon kan sova gott. Pluttan, konstigt att få feber men varken snorig, hostig eller nåt annat. Och ätit har hon gjort som vanligt. Vi får väl se hur natten blir, och imorgon skulle vi ju ha lekdejt men vännerna.. Snyft. Håller tummarna för att det går bort över natten helt enkelt.

11 månader.

Kategori:

Lilla finaste älskade skatten. 11 månader har gått nu sen vi såg dig för första gången ♥. Jag förstår inte, hur tiden gick och hur stor och klok som en bok du redan är, du förstår så mycket och är ett riktigt busfrö med humor. Du pratar, mycket och högt och oförståeligt, men du kan säga mamma, pappa, katt, klocka, lampa, titta, där och tack. Tror vi ;). Och så går du ju mest hela tiden bara vi håller dig i handen. Du njuter av livet och ser varje dag som ett äventyr, vad vi än hittar på. Du är så lycklig, trygg och glad. Och envis, och rätt tjurig ibland, när du inte får som du vill. Då flyger armarna och man får passa sig. Men att vara envis och bestämd är bra, det kommer du få användning av senare i livet.
 
Vi älskar dig så så så högt, du kommer inte förstå känslorna vi har för dig förän du själv får barn, för de går inte att sätta ord på. Vår kärlek för dig är så djup och stark och du är det viktigaste i världen, ingenting är mer speciellt än du. Tack för att du kom till oss ♥.
 
 
 
 
 

fint.

Kategori:

Ja semester är ju härligt. Minsann. Idag har vi målat hyllor, klippt häcken, lekt i Borenhult och tittat på båtarna, ätit pizzamiddag med finaste vännerna i varamon ikväll innan läggdags.
 
Men det jag minns mest idag är att vi lyssnat på Kristian Gidlunds sommarprat i P1 medan Maja sov middag. Vi är ju nästan lika gamla han och jag, men skillnaden är att den vidriga cancern kommer att ta hans liv, snart och jag får fortsätta mitt liv. Hans beskrivningar av livet är så vackra, och smärtsamt ärliga och han låter så lugn.. Jag förstår inte hur han kan låta så lugn, och hjärtat går sönder en bit när han pratar till de barn han aldrig kommer att få. Tårarna spränger bakom ögonlocken när han berättar om känslan att behöva lämna sina nära och kära i hjärtesorg. Och jag inser, hur jävla vackert och enkelt mitt liv är, och hur lätt det ska vara att leva, och njuta av varje stund. För jag är frisk, min familj är frisk, mina vänner är friska, och vi lever, här och nu. Oskar och jag satt båda tysta och lyssnade som i ett vakuum och sen gick vi tillbaka till vårt enkla liv, och Kristian får fortsätta kampen mot cancer, som miljoner andra runt om i världen.. .Och det går inte en dag utan att jag tänker på Majas fina farmor Lilian. Jag önskar så att hon fanns här hos oss i våra liv. Det är inte rättvist, fan ta dig cancer!
 
Jag älskar er, till evigheten och lite till ♥