first day of my life

Sista

Kategori:

Sista dagen i januari och imorgon går vi in i februari. Månaden då Saga ska fylla 1år och jag ska börja jobba. Men först ska vi ha en hel månad tillsammans och bara mysa innan det händer. Sista helgen av januari har vi spenderat hemma, träffat våra vänner Jossan och Stefan, och hängt i Mjölby simhall. Och Oskar var på 30års-fest igår men då höll jag och barnen oss hemma.

Saga blev ju som sagt 11 månader i veckan. Hon har verkligen vuxit senaste tiden. Känns så himla klok, förstår det vi säger till henne. Har ett himla humör och är väldigt bestämd. Hon säger vissa ord, kryper vidare i världens fart men visar inga tendenser att vilja gå, även om hon står utan stöd ganska mycket. Hon äter vanlig mat, helst vår om hon får välja men oftast blir det burkmat än så länge men hon får alltid en egen tallrik med plockmat när vi andra äter middag. Hon slutade amma precis innan hon blev 10 månader och jag sörjer fortfarande att hon bara la av, utan förvarning liksom, valde bort på nätterna och ville inte på dagen heller. Det känns fortfarande lite ledsamt. Hon sover ok, väldigt olika beroende på natt. Håller på att få fler tänder nu så just nu är det lite oroligt, men helt ok. Hon sover en timme fm och en timme eftermiddag. Hon är väldigt social och orädd, och verkar ha en hel del humor, hon får oss alla att skratta en hel del.

Min älskade lilla unge, vi är så tacksamma för dig!

Maja är ju 3,5år nu och även hon bara exploderar mentalt just nu. Hon är så fin. Omtänksam, lugn, pysslig och smart. Vill lära sig skriva, göra konstverk. Hon leker massa rollekar och har en himla fantasi. Hon känns väldigt trygg även om hon behöver tid med nya människor och miljöer. Det är ju verkligen sant att kärleken till sina barn växer för varje dag, för det innerliga kärleken som jag känner för Maja är så speciell, helt magisk. Att få se en person man själv skapat växa upp och bli en egen individ.

Nu är jag så trött så ögonen går i kors.

Laddad för ny vecka!

Dagen snön försvann 😛
Kul ibland att leka tillsammans!
Bus och gos i sängen
Böcker och pyssel. Bästa som finns enligt Maja.



Maja hjärta Saga

Kategori:


Tänk att ni snart haft varandra i ett helt år. Det finaste som finns är att se er tillsammans. Maja är världens finaste och omtänksammaste storasyster och försöker verkligen på alla möjliga via hjälpa och stötta Saga i allt möjligt som hon får för sig att hitta på. Hon bygger torn på bordet för att Saga inte ska nå, hon kommer liksom själv på lösningar på problemet Saga, för man kan ju lugnt säga att de inte riktigt leker samma lekar. Maja vill pyssla, bygga, sortera och Saga vill bara röja. Men Maja är oftast tålmodig och förstående. Såklart inte jämt men då får man ta Saga och lämna rummet en stund så Maja får fixa
själv. Tänk vilken gåva det är att ge någon ett syskon. Så mycket man lär sig, så mycket kärlek och respekt och acceptans över allas viljor och lika värde. Att behöva kompromissa och ge efter, att stå upp för sig själv och att visa känslor. Det är alldeles magiskt att få uppleva varje dag hur vår familj blir starkare och med sammansvetsad.
Wow!




Snö

Kategori:

Nu har vi haft snö och kallt sen annandagen och det är ju kalashärligt. Isen på Vättern har frusit och det är så himla vackert. Man har vant sig vid alla kläder och barnen gnäller inte längre vid påklädnad, läget är accepterat. Många lager, och bra skor har räddat oss som gillar att hänga ute oavsett väder. Att vara inne en hel dag ger oss rastlösa ben och ingen humor, haha. Maja gillar pulka, inte så mycket skridskor tyvärr men kanske nästa år, vi fortsätter försöka men det går ju inte att tvinga såklart, man får ju gilla vad man vill.

En tur till ett isigt Varamon i eftermiddags!
På notvarpsstigen i söndags var vi och grillade korv och njöt av vädret och varandra.

Vissa dagar från förskolan går snabbare än andra. Igår ville hon gå på snövallen hela vägen (typ 100m)... Solen lyste och Saga satt nöjt i vagnen så vi lät henne hållas. Hon berättar om sina dagar, talar om vilka som gjort vad och vad fröknarna har för sig. Under den lilla biten hem varje dag får man såå mycket info om man bara inte frågar för mycket för då brukar hon tjura till, haha. Sa jag att hon är 3?!!!...

Hittade en snösäng att ta igen sig i 💕
Dagarna tillsammans med er är alldeles tokiga och härliga och totalt utmattande och jag älskar (nästan) varje sekund av det.

Imorgon har vi mysdag utan några måsten och sen är det zumba för mig på eftermiddagen och sen blir det regelrätt fredagsmys. Tror vi kör på hamburgare imorgon, mums!



Helg på ingång

Kategori:

Snart helg, men först fredag tillsammans med mina älsklingstjejer innan pappan kommer hem för att ta helg. Och jag ska inviga helgen med ett zumbapass, det ska bli kalaskul. 

Första vardagaveckan är förbi och lämningarna på förskolan har varit försenade då vi har noll rutiner som sitter, haha. Och idag blev Maja arg över tandkrämens placering och ja, då blir man ju ännu mer försenad om man redan från början är ute i sista stund, oups. Men pedagogerna är glada och härliga när vi kommer och det värmer i hela hjärtat. Och så glad för deras skull när jag hörde att de ska vara en extra personal i gruppen hela våren, hurra säger jag som vet hur mycket de sliter för våra barn varje dag! Mina hjältar!

Imorgon ska vi till öppna förskolan för att fira att bamse fyllt år och sen fredagsmys, bästa som finns. Och en helg utan en enda plan förutom gympan som börjar på söndag, och Majan är taggad 😊 så skönt att ta dagarna som de kommer!

Nu sover alla runt mig i samma säng och det är det mysigaste som finns, närhet och små kroppar som ligger näranära och andas tryggt och djupt. Livet här och Nu, stanna upp, njuta och känna hur hjärtat liksom svämmar över att kärleken som vi har till varandra. Barnen är mitt allt, min luft och min stora lycka. Vi är så lyckligt lottade jag och Oskar som fått denna gåva och vi gör allt för att förtjäna deras kärlek!

Det får avsluta denna dag, all den här kärleken 💕

Bebismys
"Saga, ska vi leka tillsammans?" Åh jag hoppas ni kommer bli bästa vänner för alltid!
Gjorde dadelbollar som Maja gick och snodde från kylen i tron att det var chokladbollar, haha. Luuurad
Söt nästan 11månaders tok
Bus i blicken.


Godnatt ❤️

I säng

Kategori:

Klockan är 22, det är fredagkväll och jag har lagt mig i sängen, hade helst gjort det vid 21 men det kändes bara to much för att vara fredag. Saga sover ju sådär nattetid just nu (dock har hon sovit gott i SIN säng sen 19 så det är ju bra iallafall) snart kommer ett gråt, så bär jag av fullständiga lathetsskäl henne till vår säng och så kramas vi resten av natten, och just nu är hon gnällig av och till men vaknar aldrig helt tack och lov. De flesta nätterna kommer även den stora gosegrisen (inte Oskar) in och ska mysa nära nära med mamma. Vissa mornar är man mer levande än andra helt klart.

Iallafall... Idag har vi haft en kalasmysig dag hemma bara jag och barnen. Gled runt i pyjamas till lunch, fixade i lekrummet som fått lite ny inredning och sen gick vi ut vid 2 och mötte upp Oskar som slutade tidigt. Vi åkte pulka i vår lekpark och Maja älskar verkligen snön, och vi med.

Imorgon ska vi på julgransplundring innan lunch, sen ska Maja sova över hos mormor och morfar, och jag och bebis ska ha egenmys när Oskar är iväg på killkväll. Planerar att Saga sover från 19, och att jag hittar en bra film att gosa ner mig i soffan till. Vi får väl se hur det slutar 😊

På söndag ska vi ta oss till gymmet och fixa kort. Nu är jag taggad för motion, och peppig gruppträning. Hoppas motivationen håller i sig!

Nu ska jag sätta på alex&Sigges podcast att somna till.

Suddig kärlek
Snölek är bästa leken
Finaste gruffalon-morgonrocken som moster fixat till Maja 😍
Dessa små bebisfötter som växer varje dag. Står utan stöd nu och kommer nog inom några veckor att gå om hon är tuff. Vaaart tog tiden vägen. Snart är det dags att fira första födelsedagen. Vilken resa detta är, att få vara mamma 💜!

Mammagris

Kategori:


Jag har en Mammagris här hemma. Och då pratar jag inte om Maja denna gång utan fröken bebis som har ett jättebehov av närhet just nu, främst från mig förstås. Idag har hon knappt varit nere på golvet utan i antingen min eller Oskars famn förutom några sovstunder i vagnen som även de varit korta, livet är lite kaos just nu hos Saga. Tanka trygghet när världen runt om helt plötsligt är så stor och skrämmande. Denna fas är tuff. Hon sover halvbra, behöver mycket närhet och uppmärksamhet men oftast räcker det att sitta med på golvet eller bära runt på höften så är hon nöjd. Eller om hon får vara med Maja, då är hon alltid på glatt humör, för Maja är ju såklart stora idolen. Jag tror dessutom hon håller på att få tand5-6 och det hjälper ju liksom inte till 😊. Men det är bara att följa henne, skämma bort med närhet och trygghet så denna fas snart kan gå över, förhoppningsvis innan det är dags att börja jobba för mig. Men då finns ju Oskar där i vilket fall och det ska bli fint att låta honom skapa en vardag och ett starkare band till barnen när han är boss på dagarna. Jag är tacksam att barnen har en så närvarande pappa som kan och vill denna föräldraskap precis lika mycket som jag. Dock är det ju oftast jag som tar nätterna då Oskar aldrig vaknar, och jag istället vaknar av allt allt, så oroliga nätter ger ju mig mindre sömn= ingen bra ekvation för att gå till jobbet. Men allt löser sig ju såklart, och det finns ju alltid tid för vila på em..

Imorgon har vi ledig dag tillsammans och dessutom har Pskar tagit en extradag på torsdag och det ska bli så mysigt att göra det mesta av denna sista ledighet innan vardagen kickar igång. Imorgon blir det nog pulka och på torsdag lekland! Hurra!


2016

Kategori:

Jag vet inte ens i vilken ände jag ska börja. Blir alltid lite jobbigt att blogga igång igen när man glömt av det ett tag. December är nu över, finafina julmånad. Julfirandena är över, barnen njöt av uppmärksamhet av sina familjer på både min och Oskars sida och tyckte tomte var en fräsig typ som kom med härliga julklappar av alla de slag. Vi bodde hos mamma och pappa några dagar då både Rickard, Martina och Sam varit hemma. Kvalitetstid tillsammans och Maja var i himlen såklart. Saga med men hon är ju alltid världens gladaste bebis typ bara hon får vara med 💕. Oskar jobbade i mellandagarna så jag och barnen spenderade tid med min familj som sagt, snön kom ju lägligt på annandagen, så Majas snowracer som mormor och morfar gav i julklapp kom med perfekt tajming. Vi har fikat, pusslat, läst miljoner böcker och pratat en himla massa. Maja fick klossar och stavar i julklapp som är en succé, hon bygger och fantiserar sig iväg i olika världar. Hon gör konstverk av kartonger, papper och allt möjligt tokigt hon hittar och jag märker så mycket kreativitet i henne som jag inte sett förut på samma sätt. Häftigt!

Tomten kom två gånger denna jul 👏🏼
Familjen!

På nyår så var vi här tillsammans med Oskars bror med familj. Vi började dagen på isbanan med fina vänner och även om Maja var mäkta road av skidskoåkningen så hade vi det mysigt. Sen hem och börja pyssla med mat, dukning och piffa till sig själv och barnen. Det blev en mysig och perfekt kväll även om Saga sov oroligt pga raketer som smällde mest hela kvällen. Vid 23 fick hon komma med ner och fira in 00-slaget med oss andra, även barnen var vakna men Maja somnade i min famn några minuter efter, alldeles tokslut efter lek med Lilia hela kvällen. De hade så kul och deras skratt värmde våra hjärtan många gånger, älskade ungar, jag hoppas ni alltid kommer hysa kärlek för varandra och vara varandras bästisar ♥️.

Imorgon ska vi ha pulkadejt med ett helt gäng familjer, vi längtar.

En vecka kvar på ledighet för Majan, sen dags för sista rycket på heltidsmammaledigheten, 29 feb börjar jag jobba 3 dagar i veckan på Angeshögs förskola och jag är väldigt förväntansfull. Såklart kommer jag sakna Fornåsa, barnen och mina gamla kollegor, men möjligheten att gå till jobbet på 5min vägde upp att behöva pendla. Dessutom är förskolans miljöer fantastiska, personalen och chefen verkar toppen och de har musikinriktning vilket jag tycker är såå kul. Att jag inte ska få vara hemma med barnen heltid mer känns sådär och jag ska vara ärlig, men jag unnar verkligen Oskar tiden med dem, efter sommaren har vi två förskolebarn och sen rullar ekorrhjulet igång även om jag (eller Oskar) kommer fortsätta jobba deltid.

Jag ser fram emot 2016. Det kommer bli en härlig resa tror jag 💕!

Att få se er relation blir starkare, det ser jag mest fram emot 2016 💕
Nyår och pulka och skratt som gör ont i magen.

Livet är fint och jag är så tacksam för allt det jag har. Vi må ha lite med pengar på banken med är rika på människor runt omkring oss som vi älskar så 💜.