first day of my life

a goodbye.

Kategori: funderingar

Rensar. Måste. För efter helgen när jag kommer ner till Halmstad igen finns det bara mina saker kvar fick jag veta idag. Läskigt, ledsamt men nödvändigt och på ett sätt väldigt skönt. Att få ett slags avslut. Livet går vidare för oss båda och världen har öppnat sig för nya möjligheter och äventyr med oss själva i centrum. Har inte skrivit om detta i bloggen alls för det är personligt och för värdefullt för mig att tala om här, och jag tänker nog inte skriva mer om det, mer än att det enda i livet jag nu vet säkert efter detta är att ens känslor kan man inte rå för, och att allt kan förändras väldigt snabbt.

Things do not change; we change. 
~Henry David Thoreau

first day in school.

Kategori: funderingar

Laddad (or not) men nu kör vi första dagen i skolan. Wish me luck ♣!




haha detta camanvändande måste få ett slut ;)

kaffeblask

Kategori: funderingar

Åhh tröttnöt och räknade fel som ledde till blaskigt kaffe.. Och nu har jag ju druckit upp hela koppen iallafall så magen är full.. Jag sitter fortfarande i morgonrocken, borde kanske duscha så håret hinner torka.. jag gillar lugna mornar med frukost och kaffe, helst kramar också men man kan inte få allt, man ska inte vara girig.

Halmstad är höstigt och soligt idag och det är så fint. Jag tycker om hösten. September för den är lagom kall, martina fyller år 18e, löven ändrar färg, solnedgångarna är kalla och mysiga och man kan börja ha mössa och vantar. Oktober för det är "min" månad, då fyller Rickard den 6e och jag den 21a, man börjar ha jacka för jämnan och alla går runt med rosiga leende kinder och man tänder ljus för att glömma bort hur mörkt det är ute. Hästarna är pigga och lurviga, och man tar tillvara på varje solig sekund! Jag tycker om Sveriges årstider, det känns som varje årstid ger nytt liv åt hopp och drömmar, denna höst kanske lite extra ♥.

The boat that rocked.

Kategori: funderingar

Istället och att gå och lägga mig deppig satte jag på The boat that rocked (Pirate Radio) som handlar om en båt full av DJs på 1960-talet som spelar popmusik emot Englands ministrars vilja. Den är hur rolig och hysterisk som helst med grym musik och en bra story om hur musik kan förändra människors liv, om kärlek och om yttrandefrihet. Att den dessutom har tagit händelser från verkligheten gör den ännu mer autentisk och skön. Plus att Philip Seymour Hoffman, som är fantastisk, gör en av huvudrollena!

1 Boat. 8 DJs. No Morals.
They rocked. They rolled. Then they sank.
On air. Off shore. Out of control.

Grym film, se och bli glad i själen ♥

skratt.

Kategori: funderingar

Jag tackar youtube-uppfinnaren för att du skapade denna fantastiska mediaplats! Det här är ett av de roligaste klippen jag vet för att muntra upp oss själva i min tråkiga självömkans blogg som just nu råder ;)

moving.

Kategori: funderingar

Livrädd. gråtfärdig. En irriterad känsla varför jag aldrig kan visa mig svag?!.. Alkolisten nedanför fick för sig att ringa på och öppna brevinkastet ikväll och kolla om jag var hemma, hade för en gång skull kommit ihåg att låsa, thank god.. Jag har tvätt i tvättstugan som jag inte vågar hämta upp, får ta den imorgon bitti.. Jag kan inte vänta tills flyttlasset går härifrån, hemska hus.

Jag tycker inte om den här sidan hos mig själv, där jag inte kan be om hjälp utan ska bevisa nåt för nån.. Som om jag skulle vara mindre värd om jag vågade gråta framför folk, eller visa att jag inte alltid är glad och ler.. Man kan inte alltid vara stark, det är motgångarna som gör att vi njuter av de fina stunderna så mycket mer!

upp och ner

Kategori: funderingar

Måndag morgon, solen är vacker och lyser men jag har moln inom mig idag, rester från nattens drömmar tror jag.. Jag ska iallafall ut till stallet och åka till tandläkaren med Landola och sen hoppas jag att vännerna vill kramas med mig resten av dagen! Jag har ont i hela kroppen och är trött på min hjärna.. men annars är fötterna ner och huvudet upp :).

Ses senare ♥

ensam.

Kategori: funderingar

Kom precis från stallet och nu lever jag och har till och med skrattat till några gånger, behövde bara lite luft för söndagsångesten hade tagit över min kropp, som så ofta på söndagar..

Nu känner jag mig dock väldigt ensam och tycker lite synd om mig själv, men det gör inget, det kommer ju såna här dagar också. Ska försöka hitta nån mysig film att se, gå och köpa thai, ta på mig pyjamas och lägga mig i soffan med täcket och tända ljus. MYSIGT ♥!

Planen för nästa vecka är skola tis-ons och sen motala tors-sön. Blir härligt!

skrapsår.

Kategori: funderingar

Skrapsår på ben och armar och öm kropp ger mig några läxor.. ha aldrig högklackat och cykla, cykla aldrig full och erbjud dig definitivt inte att skjutsa någon annan, och förresten, försök undvik att cykla rakt in i buskar.. 

Ohh my vilken fjortisfylla vi fick allihopa igår, men hur kul som helst var det. Är minst sagt sliten, har inte tagit mig ur sängen på hela dagen utan legat och glott upp i taket, orkade inte ens sätta på nån film.. Ska ta mig ut till stallet om en stund och spendera eftermiddagen där. Måste få i mig lite fanta och kolsyra först bara...


not that foxy today...

fest.

Kategori: funderingar

Taggad. Fest med de bästa ♥ Det blev röda läppar och randigt idag, orkade inte finfixa mig. Idag ska jag dansadansadansa! Ha en gudomlig lördag :)!



Counting crows..

Kategori: funderingar

Dricker ett glas kaffe och käkar ett äpple. Jag har precis planterat om mina två blommor som Bo rev ner igår och tog sönder krukorna på.. Nu är krukorna i guld, mycket fina :).. Första gången någonsin jag planterat nåt själv, känner mig väldigt huslig! Varit och hälsat på Camilla på systemet och köpt vin och cider till ikväll och så råkade jag, igen, köpa en fin tjocktröja på hm.. Nu får det verkligen vara nog om jag ska ha råd att betala alla räkningar.. gosh..

Hmm jag undrar varför jag inte lyssnat på counting crows på massa år, jag lyssnade massa på deras musik efter de varit på soundtracket till "En djävulsk romans" men sen glömde jag helt bort dem.. Känner mig lite bestulen på många fina låtar som jag precis nu börjat lyssna på.. Just nu går Mrs. Potters lullaby på repeat, härlig!

Jag såg förresten "Dear John" igår kväll igen.. himla fin film ♥ se den!

funderingar.

Kategori: funderingar

Godmorgon lördag. Solen lyser, jag har på joggingkläder och ska ut och springa snart, jag har sovit som en stock, och jag längtar till att få dricka vin och dansa ikväll.

Har dock två funderingar

1. Vem ringde från dolt nummer kl o2.09..? Jag hatar dolda nummer..

2. Varför vaknade jag inte av telefonen som ringer på högsta volym tio cm ifrån mig med vibration och denna låt?

promenad

Kategori: funderingar

Lagat mat, qournbitar i spenatsås typ.. mycket gott. Var nere och köpte godis och tänkte njuta av en kväll i soffan men så ringde Camilla och ville ha med mig på en galgbergetpromenad med henne och ludde, SKÖNT! Sen kan jag krypa ner och vara värd den där godispåsen :).

fredag.

Kategori: funderingar

Vaknade vid 7.3o av Bo som bet mig i näsan... Så nu har jag hunnit äta frukost, kolla the voice, beställt tandläkartid till landola, lyssnat på morgonmusik och mejlat några lärare. Ska hoppa ur pyjamasbyxorna, fixa frillan och ta mig till stan, köpa en kalender och sätta mig på espresso house och kladda i den lite och ta en kaffe. Det är härligt fint väder ute, sol och höstigt och helt underbart. Jag ska bara njuta!

kärlek.

Kategori: funderingar

Oj vilken underbar kväll. Linn fick ont i magen och stannade hemma med jag och Camilla gick till Zigges och satt ute och njöt av en solig kväll tillsammans med vin, och nu känner jag ro i själen :). Ska somna tidigt och vakna till en härlig fredag!





Sov gott säger vi ♥

lär känna joi

Kategori: funderingar

hur gammal är du? 24, 25 den 21 oktober.

hur lång är du? 160,5 cm

stjärntecken? Våg

hur bor du? I lägenhet i centrala Halmstad

är det din bästa bostadssituation någonsin? Gud nej. Jag gillar inte lägenheter :)

arbetar du? Gjort i sommar men annars läser jag till lärare, klar 10 januari 2011. Börjat räkna ner!

ville du jobba med det när du var liten? Jag har alltid velat bli lärare.

är du nöjd med ditt liv? Inte helnöjd, finns mycket drömmar och visioner i hjärnan som jag vill uppfylla, men jag är exalterad över alla möjligheter.

hur långt är ditt längsta förhållande? 4år.

har du bott utomlands? Nej bara i lilla Sverige.

har du en fin familj? Jag har en väldigt fin familj som jag är tokstolt över och som jag älskar över allt annat.

vad är det knasigaste jobb du haft? hah måste väl vara att stå och göra majonäsröror hela dagarna då, ganska knasigt.

gillar du att resa? Jag älskar att resa och upptäcka världen. Mer sånt när skolan är klar!

vart har du varit senaste två åren? Hmm mestadels i Halmstad och pluggat ;). Hunnit med Australien också och lite runt om i Sverige.. Gud vad trist det lät...

favoritstad? Jag tycker om Köpenhamn, men Sydney har den vackraste hamnen jag sett.

nästa resa? Drömmer mig bort på ett tåg genom Europa just nu, men vi får se.

intressen? Film, musik, resor och ridning.

religion? Jag tror inte på gud, men min livsfilosofi är att allt händer av en mening. Eller för stunden tänker jag så iallafall.

ämne i gymnasiet där du fick högst respektive lägst betyg? Hmm fick högt i filosofi och psykologi och sämst i matte vad jag minns. var ju ingen mönsterelev direkt..

vad använder du för smink? Id minerals foundation, isadora rouge, make up store concealer och nån mascara, är ingen sminkjunkie direkt.

vad gör du regelbundet för ditt utseende? haha inte så mycket alls, tvättar ansiktet morgon och kväll och smörjer med nån antirynkcreme :).

vem ringer du om du är ledsen? Hmm jag pratar oftast inte med någon om jag är ledsen, vill inte göra folk oroliga.. Men mamma lyssnar gärna vad jag än vill prata om.

vem kommer snabbast över om du är ledsen? Jag har fler vänner som skulle komma direkt, finns ingen speciell. Min syster kanske..

vad gör dig glad? Vackra låtar, fina filmer, snälla människor, folk som ler, landola, mina vänner, solen, en kopp kaffe, vinkvällar, solnedgångar, vatten, stjärnorna, kärlek och KRAMAR!

vem är du mest lik i din familj? Oj mamma, alldeles för lika ibland :). Både positivt och negativt.

vad köper du oftast till dig själv? Mat och godis.. yep så är det, foodjunkie.

till hemmet? Just nu, ingenting men jag älskar sängkläder och kuddar.

favoritdetalj hemma?
Sängen eftersom jag älskar att sova :).

vad är ditt nästa mål i livet? Att bli färdig lärare, flytta till en lägenhet i Motala och sen börja på ruta ett och se vart livet tar mig. Mycket spännande!

vad är du mest stolt över om dig själv?
Att jag alltid är mig själv och att jag tycker om den jag är.

vad arbetar du på? Att bli stark i mig själv och min ångest som dyker upp då och då.

vilken kroppsdel tycker du bäst om? Hmm jag tycker om att jag är liten och smidig.

vad i ditt ansikte tycker du bäst om? Mina ögon.

vad får du ofta höra att folk tycker är fint på dig? Mitt leende.

tränar du? Jag rider nästan varje dag och går och springer då och då.. Gillar inte gym.

vad brukar folk tro om dig vid första ögonblicket? Ingen aning, att jag är blyg kanske?!..

vad tänker de sedan? Att jag inte alls var det.. hah

hur vill du att folk ska se dig? Som glad, snäll, energisk, rolig och empatisk.. Som nån man vill ha runt sig.

har du många bästa vänner? Vad är en bästa vän, jag har flera vänner som betyder allt för mig.

nämn ett problem du har? Att inte tänka ihjäl mig.

nämn något du gör när du är ensam? Går runt naken.

hur sover du? Jag älskar att sova :) Stor säng, mycket kuddar, tjockt täcke.

finaste komplimangen du fått? Någon sa någongång att jag lyser upp rum när jag går in i dem med min utstrålning, det är det absolut finaste jag någonsin fått höra :)

ger du ofta komplimanger? jag försöker men ofta tror folk att man har en baktanke då känns det som. Men jag ska bli bättre på det för komplimanger är det finaste man kan ge någon.

vad skulle du vilja kunna som du inte kan? Jag skulle vilja kunna spela gitarr och sjunga.

nästa inköp? En höstjacka, ska bara hitta nån bra först. Eller ett vinglas ikväll är väl näst påtur.

bästa film? Finns alldeles för många, just nu tycker jag Gilbert Grape.

bäst musik? Jag tycker om så mycket olika musik men just nu Melissa Horn, Band of Horses, Missy Higgins och Oskars spotifylista.

vad är det för märke på din mobil? Hmm nån sony ericsson som stänger av sig själv varannan minut..

senaste skoinköpet? Svarta kängor.

senaste middaggsmaten? Åt spagetti, pesto och sallad igår, mycket lyxigt..

senaste väninna du träffade? Issa som bjöd på scones och te till lunch, jag blir bortskämd :).

något du gör som är konstigt? hmm jag är rätt normal gör inte så mycket konstigt.. jag biter mig själv på insidan av kinderna när jag blir nervös.

Nämn nått folk inte visste om dig. Jag har varit vegetarian i 11år och aldrig fuskat.

hur vill du vara när du är 75år? No regrets men fortfarande ha drömmar.

har du någonsin blivit dumpad? Ja både och.

bil du gärna kör? Cityjeep.. Men gröna faran är också ganska spexig.

vad inspireras du av? Människor.

varför har du en blogg? Vet inte, tidsfördriv och kul att ha sen och titta tillbaka på. Det är ju som en dagbok.

vad ska du göra idag? Dagen är ju kväll nu men jag har sprungit, ätit scones med Issa, varit stallet och ska nu till Morfar's och dricka vin med Milla och Linn.

vad ska du göra i morgon? Ingen aning, tar dagen som den kommer tror jag.

hur ser ditt liv ut om fem år? Jag har ingen aning och det är ju det som är häftigt, alla möjligheter.

vad vill du säga till de som är yngre än du? Sluta bry dig om vad alla andra säger och tänker, var dig själv!

vad vill du säga till alla de som är äldre än du? ?!...

Vackra filmer

Kategori: funderingar

Har sett två helt gudomligt fina svenska filmer i sommar som etsat sig fast i hjärnan.

Den enda heter "I taket lyser stjärnorna" och berättar en historia om Jenna som är en helt vanlig tonåring som har en mamma som är döende i cancer. Den är jobbigt verklighetstrogen men otroligt vacker och hanterar sorg och kärlek och känslan av att tappa kontrollen. Grät mig till sömns den natten men den har fått mig att öppna ögonen och inse hur skört livet är och hur mycket vi måste uppskatta nuet.



I "I skuggan av värmen" får vi följa Eva som är heroinmissbrukare som inleder ett förhållande med Erik, de båda är ensamvargar och lite annorlunda, och under filmens gång får tittaren en inblick i en skrämmande vardag där lögner och svek är normen för Eva, och man får följa hennes kamp för att bli fri hennes beroende. Den är otroligt själslig och poetisk och väldigt verklig! VACKER!




















entourage

Kategori: funderingar

Insåg precis att alla säsonger av Entourage finns på datorn så nu är det bara att börja streckkolla :) Kan vara en av världens bästa serier tillsammans med Californication. Hurra! Fast det får bli senare för nu lyser faktiskt solen här!

running

Kategori: funderingar



Nyvaken drog jag på mig joggingbyxor och en t-shirt och sprang bort till Galgberget för att klättra i trapporna som finns där. Nu är jag död och kräkfärdig. Sämst kondis någonsin... pust. Ska duscha, äta frukost/lunch och sen dra mig mot stan. Redan torsdag och jag längtar till helgen. Ikväll ska jag unna mig själv några glas vin tror jag minsann, bara för att jag vill.

Glad torsdag ♥

godnatt.

Kategori: funderingar

Dags att sova efter en mysig kväll med Issa & Linn ♥ framför tvn :) Imorgon är mitt enda måste att köpa en almanacka så jag kan hålla koll på mitt liv framöver, och en fin penna! Annars ska jag bara njuta av att vara ledig några dagar till, Issa lovade att baka scones under dagen som jag skulle få fika på också, låter som en lagom plan :). Längtar till lördag och tjejfest, massa vin och ut och dansa, var alldeles för längesen nu!

Nu ska jag lägga mig och sätta på Walk the line och somna till härlig musik och drömma!

GODNATT ♣

fika.

Kategori: funderingar

Handlade mat, hämtade mina nya checka skor, råkade köpa en tjocktröja och en sjal och åkte iväg för att ta en kaffe med Issa och se vart hon bor, finfint :) Nu lyssnar jag på Oh Laura och ska dra mig mot stallet. Ikväll blir det filmkväll här, vi ska äta godis och mysa. En bra onsdag helt enkelt!

ses senare,


ps. måste köpa en kamera, tips på en enkel som tar fina kort utan ansträngning??

Gilbert Grape

Kategori: funderingar



Jag såg Gilbert Grape för några dagar sen, gick och hyrde den som på den gamla goda tiden :). Hade glömt bort hur fantastiskt bra den är. Bara satt och njöt och log och grät, det är inte så många filmer som görs med samma känsla längre. Och Leonardo som Arnie är ju så sjukligt bra bara.. :) Lycka att se såna här filmer!

Missy Higgins

Kategori: funderingar

Vacker musik gör mig varm inombords ♥..



I don't know what I've done
Or if I like what I've begun
But something told me to run
And honey you know me it's all or none

There were sounds in my head
LIttle voices whispering
That I should go and this should end
Oh and I found myself listening

'Cos I dont know who I am, who I am without you
All I know is that I should
And I don't know if I could stand another hand upon you
All I know is that I should
'Cos she will love you more than I could
She who dares to stand where I stood

See I thought love was black and white
That it was wrong or it was right
But you ain't leaving without a fight
And I think I am just as torn inside

'Cos I dont know who I am, who I am without you
All I know is that I should
And I don't know if I could stand another hand upon you
All I know is that I should
'Cos she will love you more than I could
She who dares to stand where I stood

And I won't be far from where you are if ever you should call
You meant more to me than anyone I ever loved at all
But you taught me how to trust myself and so I say to you
This is what I have to do

'Cos I dont know who I am, who I am without you
All I know is that I should
And I don't know if I could stand another hand upon you
All I know is that I should
'Cos she will love you more than I could
She who dares to stand where I stood
Oh, she who dares to stand where I stood

25 augusti.

Kategori: funderingar

Godmorgon onsdag. Sovit som en bäbis efter en eftermiddag och kväll med sjukaste huvudvärken någonsin, tror jag fick migrän för första gången i mitt liv igår.. AJ! Vaknade av att Bo ville att jag skulle gå upp och underhålla honom 7.3o.. hmm, katter..

Idag står Maxi på att göra-listan och sen skriva klart en jävla tenta jag fortfarande har efter mig sen Australien... Måstemåste, men har noll inspiration, jag vill mest dricka vin :)! Ikväll ska jag umgås med vänner ♥.

LIFE

Kategori: funderingar

webshop.

Kategori: funderingar

Råkade lägga en liten gullig beställning på hm igår, gillade armbandet och så tänkte jag att jag behöver ju lite nytt nu till allt nytt som händer i livet.. hmm.. konstigt det där vad man unnar sig :)..

  

exalterad.

Kategori: funderingar

Kom precis hem från 2 timmars planering med min praktik-handledare. Underbara Lisa :). Den här slutvfun kommer bli hur grym som helst, och jag känner mig taggad. Barnen verkade gilla att ha mig tillbaka också, hoppas de fortsätter vara trevliga, väluppfostrade och snälla.. kommer antaligen inte hända när jag börjar ställa krav ;). Jag hoppas bara det går fort fram till 13 september!

Käkat två knäckemackor och ska dra mig mot Landola snart för ett par timmar där, underbara älskade Landola. Ikväll måstemåste jag åka och handla, har inte någonting i kylskåpet.. Man kan ju inte leva på vatten och musik allt för länge har jag hört. Det regnar såklart, välkommen tillbaka till Halmstad, men jag har ju fått en ny regnjacka och gummistövlar så det skrämmer inte mig :)!

Imorgon kommer mixumlön, hurrahurra. Jag saknar mitt lilla sommarjobb, eller folket iallafall, härliga ♥!

sko.

Kategori: funderingar

Dessa kängor kommer hem till mig idag förhoppningsvis :) Så nu kan du komma hösten, jag är redo!


www.ellos.se

nya tider.

Kategori: funderingar

Tänkte sätta fart med bloggen lite igen, för tidsfördriv och för att jag gillar det :) Blir mest blajsnack men det kanske ni tycker är kul. Inte för mycket personligt men mycket musik, film och sånt tjafs blir det nog, för det är så jag spenderar de mesta av mina dagar!

Idag är det möte med min handledare kring min slutpraktik som börjar v.37-41. Vi ska planera upp vad jag ska göra och hålla i för lektioner, ska ha 75% av all undervisning Lisa har just nu.. Crazy scary, men jättekul!

Bäst att fixa på sig kläder och ta sig samman helt enkelt :)!