first day of my life

vår vardag

Kategori:

Nu är som sagt vår mammaledig-vardag igång igen och det känns väldigt mysigt att hösten är påväg på något sätt. Krispiga mornar, jacka, mössa och vantar. Tända ljus vid frukost, en anledning att mysa i soffan lite längre än man gör på sommaren. Barnen vaknar lite olika men Saga är ganska morgonpigg eftersom hon somnar redan 19 på kvällarna, så vid 7 brukar vi vakna, mysa i sängen en stund (Maja myser och pratar med Saga medan jag försöker få en minut till sömn, haha). Sen går vi ner, äter frukost, tittar en stund på "barntv", tar på oss kläder, jag dricker kaffe och äter en tallrik flingor och mjölk och sen är det tandborstning och lite egenlek för Maja medan jag får se några minuter på nyhetsmorgon. Sen vid 8.30 tar vi på skorna och går/cyklar vår 100m lilla promenad till förskolan (tisdag, onsdag och torsdag).
 
Måndag och fredag lullar vi hemma på förmiddagarna och sen går vi ut till lekpark eller så på em. Nu startar ju öppna förskolan igen imorgon så då kommer vi nog gå dit och leka en del :). När vi lämnat Maja tar jag en promenad så Saga får somna, sen hem, kaffe, nyhetsmorgon, sätta igång en tvätt, läsa lite bloggar, sen vaknar lilla fröken mellan 30min-2timmar senare, då leker vi, myser, ammar, äter grötlunch, gör ärenden och vid 1 går vi äntligen och hämtar storasyster som alltid möter oss med massa kramar och pussar, vi har längtat efter varandra lika mycket tror jag men hon verkar tycka det är jättekul att vara tillbaka på avdelningen, hurra :)!
 
Den korta sträckan hem brukar ta olika lång tid beroende på hur mycket saker Maja ska prata om, vad hon hittar för spännande pinnar eller om hon är på tjurhumör. Det är väldigt härligt att kunna ge henne tiden att bara lunka hemåt utan nån stress. Vid 15 kommer Oskar hem, då äter vi mellis, och sen är det lek/handling/matlagning/pyssel och mys. Vi är ju lyckligt lottade att Oskar har sitt schema 6-15 för oj så mycket vi hinner göra på em som inte hade gått om han haft ett vanligt 8-17 jobb eller så. Helgerna blir inte riktigt lika heliga eftersom vi enda spenderar 4 timmar tillsammans som familj varje dag. Hurra för det också.
 
Men nu börjar "Berg får ett jobb" så nu har jag inte tid att sitta vid datorn mer :)
 
att spendera dagarna med er, det bästa som finns ♥

Kommentarer


Kommentera inlägget här: