first day of my life

3 dagar.

Kategori:

Tisdag. Saga är nu 3 dygn gammal och verkar väldigt nöjd med livet. Mjölken rann till typ inatt och nu är mina bröst allt annat än behagliga. Som två hårda, onda tegelstenar. Lilla fröken är inte heller någon tuttande bebis utan sover typ 3 timmar, äter, sover igen och bajsar lite emellan det, så hon hjälper inte till direkt att amma ur det värsta när det behövs förutom när det är matdags och då är det ett bröst i taget som gäller än så länge :) Men panodil, värme och djupa andetag så ska vi nog klara dessa onda dagar också, det går ju tack och lov över.
 
Hon har några få vakenstunder per dag när man får se hennes vackra mörka ögon men annars är hon en tröttis ♥. Livet som tvåbarnsföräldrar går över förväntan än så länge, väldigt tacksam över försäkringskassan och möjligheten för Oskar att vara hemma. Han ska dessutom ta en föräldraledigt-vecka extra så vi får tre veckor tillsammans innan vardagen som mammaledig börjar på riktigt. Känns alldeles underbart. Maja får vara hemma med oss, för att få känna sig totalt delaktig men också för att vi vill slippa alla baciller som förskolan levererar. LIVRÄDD för rs-viruset, och vi är toknojiga för sjukdomar och tvättar/spritar händerna såfort vi varit utanför huset. Kanske en aning hysteriskt men hellre det än en sjuk bebis.
 
Idag hade vi en tid för läkarkoll, vikt och PKU-prov på bb-mottagningen här i stan och hon fick en godkänt-stämpel i rumpan. Allt såg så fint ut. Hon var lite gul men testerna var bra och vi ska bara hålla koll så det inte blir värre, då ska vi ringa direkt. En liten viktnedgång men hon fick godkänt på amningsteknik så förhoppningsvis ammar hon upp sig bra nu när riktiga maten finns :).
 
I eftermiddags kom farfar hit och hälsade på, Maja visade stolt upp lillasyster och sen var det lek för hela slanten. Älskade farfar som verkligen gör allt för sina barnbarn, de har tur som har honom. Han hade med så fina kläder från polarn och pyret till Saga och ett kul pussel till Maja som hon tyckte massor om. Världens snällaste!
 
Saga ligger här jämte och knorrar i sömnen, och jag smaskar lite choklad framför bygglov. Väntar in nästa amning och sen är det sovdags. Hittills har vi sovit alla 4 i sängen men imorse (halv6) vaknade Maja av Saga och sen kom hon inte till ro att somna om mer så inatt får Oskar och Maja sova i hennes säng (fördelen med 1.20säng i hennes rum) och jag och Saga får roa oss själva i stora sängen, hoppas det ger oss alla lite mindre störningsmoment. Lite senare hoppas jag att alla kan ligga och mysa tillsammans med nu när Saga inte riktigt har koll på dag/natt än så kanske det är dumt att störa varandra. Hoppas Majan förstår det också och inte lämnar Oskar för mammas trygga famn, vi är ju så vana att skeda hela nätterna ♥.
 
"hon vill sitta i mitt knä". Så kärleksfull och snäll. Pussas och kramas mest hela tiden.
solljus i babynestet på köksbordet medan vi åt frukost
en stolt farfar till tre fina tjejer nu ♥

Kommentarer

  • Sött, // Tove , din kusins dotter säger:

    Super sött❤️

    2015-04-10 | 10:52:39

Kommentera inlägget här: