first day of my life

Att vara duktig

Kategori:

Vi har haft en mysig helg i korsberga, träffat kusinerna och kusinbarn, och fått vara med på dop, alldeles jättehärligt. Vi åkte hem efter frukost igår, och på eftermiddagen skulle jag och Maja gå själva på gympan hade vi bestämt. Kom dit, hade det kul första kvarten och sen kom tårar efter tårar på Maja för inga anledningar alls.. Glad/ledsen/glad/ledsen och tillslut orkade jag inte sitta och medla mer utan tog med henne ut, vilket förstås fick henne att gå bananas. Grät hela vägen hem bak på cykeln, men efter en stund hemma i mitt knä så lugnade hon ner sig och förstod att hon betett sig dumt "jag är inte dum, jag gjorde något dumt bara".. Kloka, lilla känslostorm, mitt hjärta brister när du är så ledsen och arg om dagarna för jag vet ju att du inte kan rå för dig själv och dina känslor, men jag önskar jag kunde förstå dig bättre.

Nu har hon börjat göra lite fula saker mot Saga, puttas, krama extra hårt och nypas lite i smyg. Hon som älskar varje sekund med Saga har nu börjat inse att hon tar plats. Hon har egen vilja och vill inte längre det Maja vill att hon ska göra. Och hon tar hennes saker, big nono. Det kommer nog vara en tuff period ett tag nu innan Maja förstår att det är dela som gäller, eller att vara uppe på hennes rum själv om man vill ha saker ifred. Livet är tufft när ens vardag ruckas till något man inte är van vid 💕.

Jag har börjat fundera på hur vi beter oss och kräver av Maja. Hon har alltid varit en "duktig" flicka. Aldrig gjort bus, gjort saker man bett henne om, varit omtänksam och hjälpsam och ordningssam. Kladdar aldrig, och jag kan utan problem lämna henne ensam en stund utan uppsikt, för jag litar på att hon aldrig gör något dumt... Jag önskar vi kunde slipa lite på den här duktiga flicka-synen vi och andra har på henne, tuffa till henne lite, göra henne mer busig, för jag är rädd att synen på henne kommer leda till att hon blir rädd för att ta för sig och göra sig hörd på alla möjliga vis. Jag har ju alltid varit en duktig flicka, och har aldrig tagit plats; aldrig hörts och setts för mycket, aldrig tappat kontrollen eller gjort något dumt alls.. Än idag.. Och jag önskar inte Maja det, jag önskar att hon blir mer vågad än jag, har mer jävlar anamma och vågar sticka ut!..

Oj som jag svävade iväg nu..😊


♥️♥️♥️

Kommentarer


Kommentera inlägget här: